Януарското човече, по коремче се обръща вече.

• 10 402
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
И аз хапвам стабилно(първо малко, постепенно увеличих количеството) ягодки ( и кърмя), засега нищо  й няма. Реших , че ще я захранвам на 6 навършени месеца, няма смисъл да бързам при положение, че удари пак 1 кило и отгоре.
За предпазването и на мен ми е голяма чуденка, гадно ми е със спирала. А за вазектомията знам, че в Щатите доста така действат. Тук обаче нашите мъже по- друго мислят, иначе е добър вариант.
Мини, чудни са Стефания и Преслава! Heart Eyes
Стеле,  smile3501 за колажа, копнах си го, а и моето гардже го има.
За нощното ставане и отказване от баткото се убедих, че и да го наливам с вода, той си знае неговото- Само мляко, докато сам не се откаже. И сега Анастасия така, събуди ли се , само мляко и сама си увеличи паузата. Бях писала, че си заспива в 9 и се буди чак към 5. Случва се понякога към 3 , но аз й прощавам.

# 196
Честита 5 месечинка на Дария, Антоан и Алесандра и четвърта на Яна, Георги и Ивка
Честит имен ден на празнуващите!
Павлинче, честито 2-ро зъбче на малката сладурка
Таис и нашето лабрадор се скубе яко, ама какво да правиш така е по това време на годината. Яко го решем да опада каквото има, ама не помага особенно, пак на 2 дена основно чистя, че иначе по земята бягат едни вълма косми Mr. Green 
Копривке, аз ядох миналият месец ягоди, не знаех че не бива – омахах около половин кило  Embarassed – ми нищо не му стана. Сега не смея с нашите стомашни проблеми и само ходя до пазара да дишам като тебе аромати.
Днеска малчо е киселаж, преди малко едва заспа, от сутринта е едно мрънкане, едно викане, едно чудо, отдавна не му се беше случвало, зъби ли са що ли е, не му е подут венеца и нищо не виждам забелило се
Изчезвам, да съврша нещо из къщи докато има тишина

# 197
ух, ще ходя да си купя  Crazy

# 198
и аз ям ягоди, а вчера и череши - малката от 2дни е с леко растройство - но го отдавам на късите ръкави и голите крачета като излизаме - лека настинка,а не от ягоди и череши. а кърмя, да отговоря на въпроса

За кашите - предлагат се за захранване при 6месечни бебета не за да дебелеят, а за да задоволят нуждите от желязо. не мога сега да ви дам статията където го четох, толкоз инфо, че не помня кое откъде е.

аз да питам за тези, които смятат с педагогическо захранване да започнат - според това, което разбрах - на малкото му се дава да опитва от нашата храна - да внимавам как готвя - и то с микродози - и основно на кърма остава и първо хранене се измества към 11месеца, нали, тоест - пюренца и каши няма, така ли. уфффф, чета, чета и забравям, като че ли е супер сложно значи.

на Дивна днес и е сънен ден, но мен така или иначе ме мързи яката,тъй, че чак след 4ще излизаме и то из квартала и до Ботевата градинка....

честити месечинки на бебетата и браво на Анчетата за наддаването.

Пепи - абе и аз се опитвам да отуча Дивна от едно нощно хранене, че тя няма да спре да яде на 3-4часа, и забелязвам, че е станала нервна оттогава...ама иска и в 20.30, 23.30, 3,6 и не мога така вече... та това в3 го боря и започнах да давам яката през деня - въпреки че тя си разреди яденетата, ама да сукне сега, после пак и така...

и да се похваля - бях питала някой правил ли е домашно сирене и кисело мляко и дали може да ми дадете идеи, е успях със сиренето - много е вкусно - неузряло ще го изядем,хахахаха. но идеи още приемам

# 199
Мери, аз не съм правила домашно, но виж тук може би ще ти е полезно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367071.0
За педагогическото - аз не събрах смелост, може би живот и здраве с второто, когато ще се чувствам по-уверена в себе си

# 200
 И аз ям много ягоди Blush И кърмя- една приятелка гледа 5 дка - страхотни са - големи и вкусни! Crazy

Мери, аз от както тръгнаха тези репортажи по телевизията за некачествено сирене и мляко, сама си правя киселото мляко!  - за да стане хубаво млякото температурата му трябва да е 43-44 градуса. И преди да сложа закваската вътре, я разбивам с част от млякото за да се уеднакви температурата. После за 5-6 часа го оставям завито с одеало. И от там - в хладилника! Много е важно закваската ти да е хубава!  Peace
Сирене още не съм се престрашила да правя - струва ми се сложничко  newsm78   

Вчера мъжа  ми води Андрей на очен лекар. След прегледа лекарката казала да хапва повече мляко и сирене, а той и отговорил, че "мама и тати не купуват и затова не яде"  Embarassed / което естествено не е така / - голям резил!  Laughing Laughing

# 201
Стеле намерих си бебчето, Embarassed ама много съм.....

# 202
Здравейте, момичета.

Честита месечинки на Дария, Антоан, Александрина, както и на Гого, Яна и Ивка    Hug

Доня, и аз хапнах 2 пъти ягоди, но по мъничко-около 4-5 през 2 дена, но няма реакции.
Мини, Преслава и Стефания са същински кукли, много ми се иска второто ни бебче да е момиченце и аз да купувам рокли и да връзвам панделки  Heart Eyes
Еспа, вчерашния фризъор тръгна добре, но завърши зле, понеже моя доста си поревава 2 дена и набързо си тръгнах с почти мокра коса  ooooh! Иначе имах нужда от лека подстижка и боядисване- добре,че до някъде поне това свърших  Tired Снимки ще сложа скоро, че не съм пускала отдавна, но немога да насмогна да чета, да излизам, да се занимавам с домакинска работа и най- вече с едно ревливо истерично бебе. А също така започна да реве и количката и иска само на ръце, та и разходките ни започнаха да стават "експириенс"...  Whistling Пооплаках се...
Стеле, колажа много ми харесва, днес ти пратих на и-мейла снимка на бебо, но и аз съм "ЗА" имената на бебчовците под снимките стига да не е трудоемко за теб.  Hug
Павлина, честито второ зъбче на Яна, дано и при нас излязат лесно  Praynig
За предпазването: ние с моя мъж ползваме презервативи независимо че кърмя, а за по нататък мисля за спирала или контрацептиви , но ще се информирам и за двете. Макар, че преди 2 год. ми се налагаше да пия контрацептиви- нито надебелях, нито се опапчих  Naughty
Днес май ще ни се размине разходката след обяд, че както споменах- големи сме киселоци- не се търпи  #Crazy
и да дам отчет от вчерашната консултация- 62см (+1см  Shocked ) и 7,8500 (+0,800кг). Доки е много доволна, казах й че спрях Вигантола и тя каза, че не е проблем след като всеки ден сме навън и се излагаме на слънце за  около 5-10 мин.

П.П. сиси8227, малката Габи оздравя ли?
Бърборанче, много се извинявам, но можеш ли да ми обясниш на лични и на мен как става номера за слагането на снимка, разбира се ако имаш време.. Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 16:41 от siska8607

# 203
Еййй,голямо четене падна ooooh!!
Добър ви ден,момичета!
НЕщо тези два дни са ме подгонили сестрите и съм се поизнервила,че две нощи почти не спи малката,а вчера като й се развали съня в 15 ч. от  един камьон,та рева до 18 ч.Пуу заболя ме главата. Tired Сега спи.И аз щях да спя,ама явно съм толкова преуморена,че не можах да заспя.
Сега под ред.Честита месечинки на Дария, Антоан, Александрина, както и на Гого, Яна и Ивка  
 Стеле мерси за колажа,супер е.Браво за труда. Hug
Мери аз мога да кажа само за мляко как съм квасела,но е хубаво да си намериш домашно прясно мляко.Сваряваш го,оставяш го да истине,но да е топло,колкото да можеш да си държиш пръста вътре,сипваш в кофичките.В една чашка слагаш подкваса(кис. мляко)слагам в закваса малко от прясното мляко и сипваш 1-2 лъжички във всяка кофичка и бъркаш известно време.Завиваш с одеало да е на топло млякото и оставяш цяла нощ. PeaceЗа сирене и кашкавал мога да питам баба ми и ще ти пиша Hug(сега видях,че bilqna_dv вече ти е писала за млякото) Hug
Миниииииииииии щерките са ти БОЖЕСТВЕНИ.Направо два ангела.Прииска ми се да ги нацелувам. Hug
Доня и аз кърмя,обаче не съм се престрашила да ям ягоди,а много обичам Rolling Eyes,но като гледам и другите похапват,та може и аз да ги налазя.Браво на Анчето за качването,както и на Зеленоочката Hug
Павлина честито второ зъбче. baby_neutral
Говори Биг систър Иникии бързо да се явиш в изповедалнята да те накажа,че ме зариби с тоя КонКУИЗтадор. Twisted Evil
За пазенето...еми много ми е гадно това прекъсване Crossing Arms.Друго си беше като бебеправихме.Ползваме кондоми от време на време.И аз си мислех за спирала,ама не ме кефят нещо,хапчетата пък въобще Crossing Arms.
Хайде,че пране ме чака #Cussing out.После пак мацки Heart Eyes

П.П. Еспа от много време ми се иска да ти кажа,че си много фин и мил човек. Blush Hug

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 17:02 от daninceto

# 204
   П.П. Еспа от много време ми се иска да ти кажа,че си много фин и мил човек. Blush Hug[/color]
newsm10 И много услужлив, възхищавам ти се  Hug
Сиске, ей сега ти праща ЛС, ама да знаеш, че не съм добра в обясненията  Embarassed

# 205
     Честита месечинса на всички бебчета.
Честито и на всички именици.
Еспа благодаря за милите думи...
Елена
несе притесняваи така растът децата...
Мини много сладки двете кукли....а ивсички на колажа са толкова сладки пу   пу   но нас ни няма...
Стеле колажа е много хубав ще може ли и нас да ни качиш ето една снимчица ако ще послужи.
Честито второ зъбче на Яна.

# 206
Ох, момичета, сутринта не стига че я водих на ваксина и рева ами като се прибрахме се спънах  й ударих челцето в парапета на стълбите. стана й джонга и уж се успокои, и като я взех малко по късно да я кача в спалнята да я сменя като викна...и не мога да я успокоя...добре че майка ми е тук...ужас......стреснах си детенцето. Отидох до поликлиниката с ревящото бебе, но там затворено....сега майка ми я разхожда отпред и се успокои. Сори за объркания пост,но се чувствам ужасно.

# 207
 Явявам се в изповедалнята, за да получа наказанието си... Искаш да ти кажа още някоя зарибяваща игрица, ли, систър?  Mr. Green

За телешката плешка пълнена с оризче и дробчета напомням, че се отнася само до децата с ДВА избили зъба. Извадени млечни зъби на батковци, каки, и след това залепени с капчица или по дриги несвойствени методи не се приемат... Евентуално ще си затворим очите ако носите торта и/или стабилно количество череши (но не и ягоди, както вече се оплаках съм крайно алергична към ягоди).

Някой хора знаят, а други само подозират, но аз днес нахраних Красюнгера с пълен буламач. Около 2/3 от бурканчето напълних с остатъка от вчерашната круша, а другото допълних с ябълка. И двете на Сънвал, поне не смесих марките. Получи се малко повече от заветните 75 милилитра, ама нищо помогнах му на детето. Вкусничко беше.

Правя следната анкета (с цел да разбера колко съм смотана точно):
Колко от вас вече са записали отрочетата си на детска кухня и съответно чакат ред? (Копривке ти не отговаряй).

П.П. Еспа от много време ми се иска да ти кажа,че си много фин и мил човек. Blush Hug
Аз от време на време си правя майтап с поздравите на Еспа  Twisted Evil, ама ми е гот като попадна в поздравените. Жива и здрава да е, и всичките теми да имат дати, че да й е по-лесно.  Mr. Green

Рядастчо, ако сте на третата Пента-нещо си - аз му дадох превантивно Тилол, знам че не трябва така, ама на втория прием ме побърка, докато разбера какво му е, а то от ваксината. А втория път два дена ме тормози, докато не се докваках да му дам едва лъжичка, поспа 2 часа и все едно нищо не е било. Не те съветвам да го правиш това, разбира се, ама можеш да поразровиш по нета или да питаш докторката, може пък да помогне нещо в тоя стил.

ПП: Кокосче... ВИЖ ТУКА, а сега и ТУКА. Свободна си.  Twisted Evil

# 208
Такааа... сега да направя една проба за пускане на снимка на бебо с тати, благодарени е на Бърборанчето, на което многоооооо благодаряяя  Hug  Hug  Hug

П.П. Урааааа... станаааа.... ама май е много голямаа....оофффф

# 209
Радостчо,предполагам какво ти е.И аз на няколко пъти и чуквам тиквето докато я вкарвам в колата ooooh!.Идете на док когато можете,за да се успокоиш Praynig Hug
И моето дете очудващо започна да яде на 4 часа,но и през нощта похапва,а и не смятам да й го махам,че много ми се препълват гърдите.
Йоана от няколко дни активно се въргаля в леглото Laughing.Много й е любимо от гръб на корем,но само на дясно newsm78 и после й е трудно обратното.Явно много се е впечатлила,понеже тази нощ го прави и насън hahaha
Аз ще захранвам след 1-2 седмици като изкара баба на село переснички картофки. Mr. Green
Иники изплющяна си hahaha.Браво на Красюнгера за лапането baby_neutral
siska8607 много са ти сладки мъжете Hug

Общи условия

Активация на акаунт