Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 950
  • 620
  •   1
Отговори
# 150
вдъхновена от вашата тема и аз този месец реших да си водя бележки. свалих си една много готина програмка, изглежда ми сякаш има много опции, но още не съм я разучила напълно. quicken се казва, от замундатда я дръпнах. има всякакви категории- лични разходи, бизнес, групирани са нещата много добре. вади и разни таблички, графики Simple Smile просто исках да споделя. има ли някой който я е ползвал?

# 151
Intuit Quicken Home & Business 2009 За това ли говориш?Би ли описала горе-долу програмката да знам дали да я тегля.И лесно ли се инсталира,че като знам какви ги има....и аз колко съм на ти с инсталациите... Laughing

# 152
Ето какво сътворих до сега, защото май списъкът претърпя промени.
Пилешка супа и пиле с картофи на манджа.
Ядохме ги неделя, понеделник и вторник, редувани естествено  Wink
Днес ще правя една баница, че децата много обичат.
Утре ще готвя тиквички с ориз.
В петък ще дояждаме.
Събота пак ще се готви.
Купих обаче и корнфлейкс, салами, кашкавал, хляб, щото големият ми син понякога закусва сутрин преди градината.
Марули и краставици.
Мляко купуваме от едно село веднъж седмично -  квасим и пием истинско.
Кисело мляко купувам само ако ще правя баница.
Остатъкът е в разни препарати...

# 153
Аз пък още не съм почнала, а сме 03.06.2009. Карай да върви.   Laughing

# 154
И аз си мислех да взема в началото на седмицата(другата седмица,щото оттогава ще почнем със седмичните менюта) едно пиле-ще мога да направя от него две манджи-едната печено пиле с картофи,другата -пилешка супа.Ще ги ядем поне 2-3 дни.

# 155
  • София
Аз лично не бих могла, много е различно. Имаме цели периоди само на салати, сирена и мезета, лятото примерно въобще не мога да си представя да седна да готвя тежки манджи. Зимата обаче месо се яде супер редовно, салатите пак си присъстват, пък тогава цените са им по-високи от сега. Въобще не мога да дам пример за седмично меню и стойността му Confused
Мога дакажа примерно какво имам в момента в хладилника, зареждан е преди 3 дни и според мен пак съм се изхвърлила пред музиката: млека 4 вида - обикновено кисело, био кисело, прясно и плодово за Ники/ ето, аз ви казах - в магазина съм като луд с картечница/, две готвени ястия - супа от картофи и тиквички и постно зеле, домати, краставици, марули, репички, лук, чесън, пресни подправки, пресни картофи, кашкавал, шпек, луканка, два вида маслини - черни и зелени с бадем/ към тези съм пристрастена/, яйца, два вида горчица, роле от пилешка шунка и кашкавал, тубичка бяло вино, спрайт, кола/ мъж ми вода не пие кажи речи, само безалкохолно, не успях да го отуча/, сок от ананас, компот от праскови, консерва царевица, консерва червено цвекло, буркан кисели краставички, половин кг. кайма и шише водка. Така.
Половината неща от описното са излишни в рамките на седмицата. Примерно цвеклото и царевицата, както и компота от праскови, съм ги купувала зимата, ако щете вярвайте - ей на, така си седят. И защо? Лоша организация, лоша! Close
И тия неща, мили дами, заедно с още 2-3, които не седят в хладилник - макарони, зехтин, перилни препарати и пр. - ми излизат поне 150-180 лв. в Била. Ако щеш Crossing Arms
Сигурна съм, че започна ли да пазарувам по списък и точно за седмицата, без излишности, ще сведа цифрата до стотина лева на седмица. Което са 400 на месец. Което пък е супер добре! Дано само ентусиазмът ми да не трае ден до пладне и после да го подкарам по старому Praynig

# 156
На нас,така като го мислех,ни излизаха  към 400-450 лв за храна на месец(като се има предвид,че аз не обядвам всеки ден,не закусвам,ако не се смята кафето) за тричленно семейство.

# 157
Включвам се и аз със седмичното ни меню:
-мусака
-пълнени чушки
-щницели
-тиквички
Отделно правя поне 2 пъти седмично десерти.
Общо взето са горните неща съм похарчила не повече от 50 лв, а храната не е малко Peace
Със сигурност излизат и дреболийки за купуване, но те не хвърлят.

# 158
  • София
Нашето меню тази седмица:

Чушки, пълнение с извара и яйца, запечени във фурна
Дробчета по селски
Риба, печена върху сол (не помня вече каква риба взехме, много ги бъркам проклетиите) Simple Smile

Отделно - домати, краставици, кисело и прясно мляко, цедено мляко и диетично сладко от кайсии (мнооого важно перо, само това ми е сладкото, което да ям:)) , кутия бяло вино и туба минерална вода, овесени ядки и черен хляб.

# 159
  • Варна
Тогава трябва да кажа, че ние сме много зле. Тричленно семейсто, готвя само за вечеря. За закуска два сандвича за мъжът ми е кафе зе двамата. А за храна отделям около 500 лв., а какво толкова купувам ?????

# 160
  • Варна
До тук съм купила риба, месо, кайма, домати, краставици, магданоз, мляко кисело и плодово, филе и луканка, кашкавал и маслини, картофи, ягоди, безалкохолно и омекотител и за три дни резултат разход 120 лв. А не мисля ,че докрая на седмицата няма да вляза в магазина.

# 161
Тогава трябва да кажа, че ние сме много зле. Тричленно семейсто, готвя само за вечеря. За закуска два сандвича за мъжът ми е кафе зе двамата. А за храна отделям около 500 лв., а какво толкова купувам ?????
И аз това съм се чудила... Confused

# 162
  • София
Всички едно и също се чудим  Laughing

# 163
  • София
mileidi, а какво си планирала да готвиш с тези продукти и за колко време ще ви стигне?
Общо взето, ние на седмица оставяме по 100 лева за пазар (също сме трима и само вечеряме у дома).
Но например - риба, месо и кайма не купуваме за една седмица. В смисъл, не готвим през седмицата 3 толкова тежки и скъпи манджички, а разнообразяваме с нещо зеленчуково, супено ...
Филе, луканка, кашкавал и маслини - предполагам са за сандвичи?

# 164
  • София
Всички едно и също се чудим  Laughing

Е как де, ти си отговори даже  Wink

Общи условия

Активация на акаунт