Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 964
  • 620
  •   1
Отговори
# 165
До тук съм купила риба, месо, кайма, домати, краставици, магданоз, мляко кисело и плодово, филе и луканка, кашкавал и маслини, картофи, ягоди, безалкохолно и омекотител и за три дни резултат разход 120 лв. А не мисля ,че докрая на седмицата няма да вляза в магазина.

не зная в какви количества си купила, но ако са по килограм, при цени на кашкавал от 10, луканка 12 и т.н. е не повече  от 80 лв ??? newsm78

# 166
  • Варна
АЗ по принцип готвя един път за два дни. Аз риба не ям и нея я купувам специално за мъжът ми. Рибата я направихме пържена и беше основното меню неделя и понеделни, гарнирана със задушени зеленчуци. Вчера пържех кюфтета, че отдавна им се каня със запечени на фурна картофи, днес ще дояждаме кюфтетата, като задължително има всяка вечер салата на масата. Отделно правих таратор в дните на рибата, все пак и аз трябваше нещо да ям. За утре мисля да запека нещо пилешко  във фурната със ориз, които пак ще е за два дни. В събота можеби ще използвам месото за кебап или нещо друго, което още не съм измислила.

Филе, луканка, кашкавал и маслини за сандвичи за закуска на мъжът ми.

# 167
  • Варна
Филе 200 гр. - 3 лв., луканка едно парче - около 6 лв. /луканка на цена 22 лв. за кило/, кашкавал около 500 гр.- 5 лв.

# 168
Хора,изобщо не мога да се справя с тая програма Quicken! Confused Ще си мина пак на excel документчетата....Някой може ли да ме осветлипо въпроса за тая програмка ? newsm78

# 169
  • София
mileidi, според мен си се спрявяш идеално  Peace

# 170
Дано само ентусиазмът ми да не трае ден до пладне и после да го подкарам по старому Praynig

Като започне да спада ентусиазма си купи нещо от парите, които останат само за теб. Действа много стимулиращо.  Mr. Green

# 171
  • София
Ама Мишленце, аз точно тези пари най-много трябва да намаля. Не може на мен това да ми е стимул, щото ще спестя на мъжо цялата заплата за нула време hahaha

# 172
Темата е прекрасна и искам да я следя.
Никога досега не сме имали управление на бюджета. newsm78. Не сме сядали да правим точни разчети, но май не се е налагало.
Все си мисля, че ако почна да попълвам Ексела редовно, ще се хвана за главата. Въпреки че винаги в края на месеца имам остатък в картата и образувано натрупване.

# 173
Хора,изобщо не мога да се справя с тая програма Quicken! Confused Ще си мина пак на excel документчетата....Някой може ли да ме осветлипо въпроса за тая програмка ? newsm78
ехх, да, точно тази програмка имах предвид... и на мен ми е малко сложна, но за сега се справям... наистина не виждам никакво по-специално нещо в нея, освен че си има категории.... на мен ми беше доста трудо да си измисля- или бяха прекалено общи, или прекалено специализирани. така сега по дати вкарвам сумите и ми излиза една графика- тип пита, по раздели- за кое колко % отиват... мисля, че има някаква функция да ти прави бюджет за месеца, но това като мине поне един месец (аз поне така си мисля). другото хубаво е, че има напомнянки за сметките, а като ги платиш лепва един печат "платено". като си въведеш сметките за плащане (всеки месец), датата за заплата, ти прави някаква сметка, мисля, че ползва средни стойности от предходни месеци за "променливите" сметки и общо взето ти прави няква груба сметка, но като видиш напред за месеца, че си с еди си колко лева минус, определено действа отрезвяващо. за потребителите в щатите има функция някакво директно банкиране- свързано е с банките и с разплащанията, освен това има и за данъците, за съжаление на мен това не ми върши работа... и така общо взето... гледам че сте го обърнали на кулинарна тема Simple Smile ако някой знае още нещо за програмката, да сподели, а ако ви е интересно ще ви пратя една статийка за харчовете по една кола, и сайт в който можеш да въвеждаш... но и там не съм разучила още... пък и нямам стимул с тая трошка Simple Smile

# 174
  • Варна
ако някой знае още нещо за програмката, да сподели, а ако ви е интересно ще ви пратя една статийка за харчовете по една кола, и сайт в който можеш да въвеждаш... но и там не съм разучила още... пък и нямам стимул с тая трошка Simple Smile

моля те  Praynig, дай линк към статийката за разходите по колата и сайта, че при нас точно те ме плашат най-много (имаме твърде много коли не по мое желание......)

# 175
Темата е много полезна и ще я следя с интерес!!! Сега само се записам пък после ще пиша!

# 176
  • на пистата
моля някой при добро желание да ми прати табличката на бърди по имейла,мъчих с кви ли не програми и не ми я отваря Sad

# 177
Zero,точно за тази пита искам да знам как я получи.
моля някой при добро желание да ми прати табличката на бърди по имейла,мъчих с кви ли не програми и не ми я отваря Sad
Коя програмка по-точно?

# 178
  • на пистата
Таблицата на Бърди е качена тук, с нейно съгласие Simple Smile.

http://www.4shared.com/get/108524818/4ccd477b/-_online.html

Дано нямате проблеми.

Zero,точно за тази пита искам да знам как я получи.
Коя програмка по-точно?
за тази която цитирах сега

# 179
Аз си я изтеглих.
Значи,натискаш download,след това ти отваря прозорец,натискаш open.Отваря ти програмката winrar.Маркираш файла и даваш команда Extract to и си избираш къде в компютъра да го запаметиш.Аз избрах  папката My documents за това.

А аз ще помоля някой да ми даде някаква насока къде мога да попрочета малко за програмката Excel  на български, за да правя и аз такива фокуси. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт