Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 938
  • 620
  •   1
Отговори
# 210
Благодарение на табличката на Бърди и на моята воля месеца завърши на 10лв. плюс. И това при условие, че ходихме на сватба и ми се роди племенник. Юли месец обаче ще ходим на море и планирането ще претърпи пълно фиаско ooooh!

# 211
Да се отчета и аз-края на месеца, скърпихме двата края и излязохме на нулата-това при положение, че имахме завършване на голямата а първи клас-то бяха букети, то бяха чудеса, почерпки...Надявам се от този месец вече да започна и аз да излизам на плюса, само не ми е ясно как, защото тук забелязвам започват да вдигат някой цени на стоките от първа необходимост, а и бензина поскъпна...  newsm78

# 212
  • София
Аз правя така: като тръгна да си купувам нещо, да речем баничката с кафето и смятам: 365 банички в годината, по 1лв = 365лв, които с удоволствие ще дам за нови чанта и обувки. Значи, веднага се спирам от закупуването на баничка, на момента ми действа  Joy Така се регулира бюджета.

Simple Smile Ех, ама ако на мъжа му направиш тази сметка за бирата - не се получава номера  Joy

# 213
Да се отчета и аз-края на месеца, скърпихме двата края и излязохме на нулата-това при положение, че имахме завършване на голямата а първи клас-то бяха букети, то бяха чудеса, почерпки...Надявам се от този месец вече да започна и аз да излизам на плюса, само не ми е ясно как, защото тук забелязвам започват да вдигат някой цени на стоките от първа необходимост, а и бензина поскъпна...  newsm78

Браво! Ако държиш финансите под контрол ще започнеш да излизаш и на плюс. Ако започнеш пак да закъсваш, преглеждай какви разходи сте правили и виж какво може да се отреже. Когато добиеш навик, нещата стават лесни. Аз понеже правя тримесечни отчети на паричните потоци на фирмата ни, започнах да плравя подобен анализ и на личните финанси. Всеки път се изненадвам приятно от себе си и все по-малкото глупости, за които харча   Wink

teodopa, в нашата къща сметка на бирата няма как да направим. Просто започнахме да я купуваме на едро.  Grinning Grinning Grinning Grinning

# 214
Да се запиша. Решила съм и аз да видя къде потъват парите ни. Уж взимаме хубави заплати, уж нямаме големи разходи (кредити, ипотеки и пр.) и напоследък все сме на нула на края на месеца. Като влезем в магазина оставяме по 50лв., а като се прибера в къщи и се оказва, че нищо съществено не сме напазарували. Почвам да правя списъци.

# 215
Хайде стягайте се!!!
Пишете без отръвка Grinning

Аз мога да кажа че ни останаха, но не толкова колкото очаквах Grinning Сега сме на сватба и просто нямаше как Grinning

# 216
  • София
Мога да дам една идея за пестене, която осъществих вчера.
Понеже на месец давам луди пари за кола маска при козметички (поне 45-50 лева) реших най-накрая да се отърва от този разход ( и ужасно отношение на места) като си купих апарат за загряване на колата (55 лева), 100 метра ленти (22 лева), 2 патрона с кола маска (6.40 лева общо) и почистващо олио (6.70 лева). Всичко ми излезе малко над 90 лева, но ги давам веднъж, а после ще си докупувам всеки месец по един - два патрона с кола маска,  ленти сигурно веднъж годишно.

# 217
След като вече втори пореден месец оставам на червено се записвам да разбера къде потъват парите ми!
Старателно попълних табличката на БЪРДИ (БЪРДИ, благодаря ти много   bouquet) и ще следя като империалист за всеки разход.
Вече всичко съм ограничила максимално - козметици, фитнес, маникюр - ще правя у дома - мога, ама не ми се занимава, но вече няма на къде. Ще си стегна коланчето и в офиса - дето всеки ден даваме по 5-6 лева за глупости. И почвам да правя списъци за пазар 2 пъти месечно, установих, че в кварталните магазинчета - освен, че работят с голяма надценка, и ме подлъгват с разни боклучки като чипс и Зрънчо, дето освен, че не са ми полезни, а и не малко ми товарят сметката.
Както се казва в рекламата - "тичам в къщи да пестя"  Peace

# 218
А защо не си вземеш хубав епилатор, ще го ползваш много по-дълго и според мен е по-лесно за домашна употреба Peace

# 219
  • София
bobolanche, имам си и епилатор, доста хубав, но някои места предпочитам да ги епилирам с кола маска  Peace
Да си правиш маникюр у дома, вместо при маникюристка също е добра и пестелива идея  Peace Пазаруването по интернет също Simple Smile

# 220
А така става, щото иначе ми се вижда доста трудна задача. Аз също не ходя на маникюр от няколко месеца, на педикюр не съм ходила никога, боядисвам се сама, но не мога сама да се подстригвам  Joy

# 221
Да,добре,но тук идва май най-важният момент: спестените пари веднага да се скрият,иначе отиват за други глупости  и накрая се чудя : уж спестявах,а пак парите ги няма....Аз да ви кажа...абе аз не трябва да излизам от нас!  Финансовата ми дисциплина е под всякаква критика,дори се чудя как се оправям ,като за мен всичко е в графата:"Най-неоходимо!"... И накрая да ви кажа,че това не се предава по наследство.Моята голяма дъщеря е страшно пестелива,не е стисната,а просто пестелива...изкарва много по-малко пари от мен,но винаги има,и пести за големи неща..е,тя няма и моите разходи де,но въпреки това...добре,че не е като мен.  Явно детето си е казало,че не иска да е като майка си...на магия и на риск всичко ! Да споделя и едно друго пестеливо начинание ,правя го от 2 години...Тук някоя мама беше писала за буран банк..и аз имам един голям буркан,изпразвам го на рожденият ми ден,и почвам да го пълня от следващият ден наново....Цяла година пускам там не само  монети,но и дребни $...Научих и мъжът ми да пуска в моя буркан,което е много весело...за миналият ми рожден ден, паричките ми помогнаха да си купя лап топ, тоест добавих ги към другите,които ми дадоха за празника. Тази година гледам ,че буркана напредва много добре,но още не съм решила какво ще е другото по-голямо нещо,което ще си взема,но имам време до зимата...Буркана е запечатан със силикон! Иначе нямаше да оцелее... Embarassed

# 222
Да,добре,но тук идва май най-важният момент: спестените пари веднага да се скрият,иначе отиват за други глупости  и накрая се чудя : уж спестявах,а пак парите ги няма....Аз да ви кажа...абе аз не трябва да излизам от нас!  Финансовата ми дисциплина е под всякаква критика,дори се чудя как се оправям ,като за мен всичко е в графата:"Най-неоходимо!"... И накрая да ви кажа,че това не се предава по наследство.Моята голяма дъщеря е страшно пестелива,не е стисната,а просто пестелива...изкарва много по-малко пари от мен,но винаги има,и пести за големи неща..е,тя няма и моите разходи де,но въпреки това...добре,че не е като мен.  Явно детето си е казало,че не иска да е като майка си...на магия и на риск всичко ! Да споделя и едно друго пестеливо начинание ,правя го от 2 години...Тук някоя мама беше писала за буран банк..и аз имам един голям буркан,изпразвам го на рожденият ми ден,и почвам да го пълня от следващият ден наново....Цяла година пускам там не само  монети,но и дребни $...Научих и мъжът ми да пуска в моя буркан,което е много весело...за миналият ми рожден ден, паричките ми помогнаха да си купя лап топ, тоест добавих ги към другите,които ми дадоха за празника. Тази година гледам ,че буркана напредва много добре,но още не съм решила какво ще е другото по-голямо нещо,което ще си взема,но имам време до зимата...Буркана е запечатан със силикон! Иначе нямаше да оцелее... Embarassed
аз пък съм направила бурканбанк на детето. кой както му даде парички и отиват в него - от самото раждане. само дето не е буркан, а кутия от фризолак и е залепена с локтайт. Laughing

# 223
И аз така правя - събирам в касичка! Обикновено опразвам по Коледа - да подпомогна коледното пазаруване на подаръци!
А иначе се опитвам да спестявам всеки месец - всичко слагам в депозитната сметка, която на всеки 3 месеца подновявам с някоя оферта за по-високи лихви. В момента е .... май още с Гергьовденската!
Лошото е, че когато ми се наложи - тегля от там! Последно ... 1/3 от депозита замина при зъболекарката ми. Никак не бяха малко тия пари - дано инвестицията да си заслужава и да не ми се налага пак в близките 2-3 години!

# 224
bobolanche, имам си и епилатор, доста хубав, но някои места предпочитам да ги епилирам с кола маска  Peace
аз от години използвам студената кола маска на Кара и съм много доволна. струва стотинки. с тези ленти аз лично се посинявам  newsm78

Буркана е запечатан със силикон! Иначе нямаше да оцелее... Embarassed
аз пък съм направила бурканбанк на детето. кой както му даде парички и отиват в него - от самото раждане. само дето не е буркан, а кутия от фризолак и е залепена с локтайт. Laughing
ахахахахаххааха  Joy

Общи условия

Активация на акаунт