Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 730
  • 620
  •   1
Отговори
# 435
... Това цени в бутиков хранителен магазин ли са? Какво е това обикновенно краве сирене от 15 лв?  newsm78 сирене със съмнително качество е от 2-3 лв.

Верно било, че всеки си има свои мерки и теглилки.

Какво искаш да кажеш? Аз лично българско сирене от 15лева не съм виждала да продават?

Най- вероятно това е сирене произведено по технология включваща употребата на платинен прах........................... то бива, бива простотия и изхвърляне но товавече ми се струвадоста.
И какво като съм с доход еди си колко, да взема да питам какво да гоправя или да обесня как го пръскам, чеда се похваля..................ако всички тук разполагаха с този доход който се описва България нямаше да е с най- бедното население в европейски съюз....ей я вземете слезте на земята.

# 436
A ако не искаме да готвим, може ли да си поръчаме кетъринг?  Wink Или трябва да чакаме мъжете ни да ни позволят да си купим ?

Може, личен готвач също, но не спадат към идеите за спестяване  Mr. Green
Никол, уважавам те много и апропо съветите ти са и моите. Но нали не искаш да ми кажеш, че ще спестя ако карам 20 или повече км до градче извън София само и само да си купя сирене?

А да се каже че във всички салами се слагат боклуци е несериозно. Със същия успех мога да кажа, че всяка плешка или пържола във витрината е мяукала/лаела или е била яздена  Wink

Да права си. Виж кетъринга е най- добрия вариант.

# 437
Вижте сега - днешният спор се породи от едно изказване което ама грам не беше по темата : "как живеете с 1000лв, мъжът ми не яде кренвирши с тоалетна хартия и аз харча по 100лв на ден".
Да седнеш е да се похвалиш в точно тази тема точно така си е меко казано просташко. И единствената му цел е - ние харчим по 5000 на месец. Е ние пък сме от живеещите с 1000лв. И нито сме голи - носим все хубави дрехи,нито пеша ходим - все се подвозваме, нито сме гладни...
Иначе и ние ядем салам от 15лв килото, но ядем една пръчка по няколко дни, а не по кило на ден. Ядем сирене от 4-5лв и не виждам да му има нещо newsm78, кренвиршите са кога Леки, кога Народен, както е останало в портмонето. И не че моят мъж не работи като вол, но сега да седна и да пиша,че той освен Милде с друго не си бърше д-то,щото иска като се е наработил и да му е меко.... newsm78 - леко просташко ми звучи, а?

# 438
Аз пък се разтревожих за здравето на тези хора. С такова ядене подаграта, високият холестерол и инфартът/инсултът не им мърда след време.

# 439
Обсъдихте чуждите паници.
По-добре ли ви стана?

# 440
Започвам да харесвам Русе. Тук няма сирене от 15 лв. Синьото, най-хубавото мезе за виното, е 16:30 кг и просто е чудно. 50% мухъл.
Бг сиренето варира от 2 лв, до ... 8-9 кв/кг. За готвене, на гювечета, вземам от 2 лв, естествено - и си има вкус на сирене.
шпек надорен от 9.90лв ми е любимият, а имаме едни кренвирши /така ли се пише тая дума/, наш производител, по 6.10 лв/кг, много са добри. От тях вземам за салати, спагети и т.н.
Прах за пране Савекс парфюм от 5.50 лв кг е най-добрият прах на пазара, и не се използва Ленор с него.

И моя мъж работи като луд, средно отчита по над 400 часа месечно работа /е тая седмица се видяхме в Събота сутрин за 'добро утро' и чак в Неделя вечерта за 'Лека нощ'. Ама никога не е протестирал срещу боба, лещата и наденицата. Държи да му е уютно, и добре сервирано, пък дали е пържола или яхния ... така го е научила свекърва ми, за което съм много доволна.

Ние сме с 2 деца, с ядките и мезетата, сладоледите, плодовете и млякото макс. харчим 20 лв на ден. Незнам какви ***** трябва да са трима душ, за да изяждат по 100 лв на ден.  Shocked
Дайте ми на мен 100 лв, аз незнам как да ги изядем.

# 441
Аз установих нещо друго - при пазар в Била за 100лв излизам с две торбички. При същата сума за пазар от Кауфланд поне с 3-4 торбички. Рядко цепя стотинката и обикновено не знам кое къде е по-евтино,но това ми е направило впечатление и съответно пазаруваме в Кауфланд.
Наскоро имахме един мнооооооого тежък финансов момент,който за щастие поотмина, но тогава си правех сметка как да нахраня мен и мъжът ми с 30лв на седмица и успявах. Всеки ден имаше по три яденета на ден - понякога една манджа я ядяхме по 2-3 пъти,но не е било беда. Точно тогава си правех предварителните списъци преди пазар - има голяма полза от тях. Тогава като ни се приискаше сладолед ядяхме Карил за 60ст, е като отмина кризата хапнахме и Бос, но искам да кажа,че няма такъв лаф "работи като вол иска храната да му е хубава". Всеки иска да яде хубави неща,но понякога се налага да си поналегнем парцалките малко и да хапнем и леща. Peace

# 442
А, моля, моля, какво и е на лещата? Аз обожавам леща. Mr. Green
Иначе по темата, последните страници са потвърждение на поговорката, че "Баба знае и 2 и 200".

# 443
  • София
След като заключиха най-сетне онова недоразумение за трите хилки доход, сега тук ли се пренесе спорът за салама и сиренето Tired
Спрете вече, досадно става! А тази тема в началото беше полезна, поне за мен! Стига Stop

# 444
А, моля, моля, какво и е на лещата? Аз обожавам леща. Mr. Green
Иначе по темата, последните страници са потвърждение на поговорката, че "Баба знае и 2 и 200".

Абе то и аз - ама имало много месоядни мъжове дето я нещели?
Аз па най-обичам като свършиме парите и ми се развинтва въобръжението в картофена насока... или пък яйца... ама те излизат по-скъпи малко. Вчера примерно изведнъж се оказа че малкия имал имен ден,което разбрах сутринта /все си мислех,че ще е на Коледа/ и посрещнах гости с пазар за 20лв - гнезда от кайма и яйца, с гарнитура печени чушки, картофена салата,шопска салата,домашно направен ябълков сладкиш,малко бира и безалкохолно и готово.  Mr. Green

# 445
Никол, уважавам те много и апропо съветите ти са и моите. Но нали не искаш да ми кажеш, че ще спестя ако карам 20 или повече км до градче извън София само и само да си купя сирене? ...

Рокси, този пост беше отделно от съветите за пестене  Simple Smile сиренето си го купуваме от София. И аз съм съм далеч от мисълта, че ще пътувам до там (100 км.), за да спестя нещо, въпросното сме го взимали, когато сме били там за по 2-3 дни, споменах го като пример, че не винаги ниската цена значи лошо качество. Защото във въпросния град има и Била, и Кауфланд, много хора си купуват от тях сирена на по-висока цена, с по-лошо качество, водейки се точно от това, че по-скъпо = по-добро.

# 446
Аз си ходих в България скоро, двама бяхме вкъщи.
Със зор харчих 15 лева дневно за храна и то без да пестя от кебапчетата и кюфтетата , купени от  улицата, но и от Пикадили, все пак Simple Smile))

# 447
Дааа.
И на мен ми беше любима тема тази,преди да се изроди така.
Темата е как да пестим и харчим разумно,а не да се хвалим кой какви салами и кремвирши яде.
И не ,че гледам в чуждите панички,ама много ми е любопитно да му се невиди: Какво купувате за ядене,та харчите по 100 лв на ден?
НИе пазаруваме за седмица и харчим толкова,та и ни остават. И нашите зад**ци се наслаждават на МИлде.

# 448
Дааа.
И на мен ми беше любима тема тази,преди да се изроди така.
Темата е как да пестим и харчим разумно,а не да се хвалим кой какви салами и кремвирши яде.
И не ,че гледам в чуждите панички,ама много ми е любопитно да му се невиди: Какво купувате за ядене,та харчите по 100 лв на ден?
НИе пазаруваме за седмица и харчим толкова,та и ни остават. И нашите зад**ци се наслаждават на МИлде.
Добро утро. Понеже попита, да отговоря. Не съм казвала че давам по 100лв. за ядене, а че по толкова долу-горе изхарчвам за ден, т.е. за всичко през деня. На Пикадили оставям около 50лв. до 80лв., като разбира се не цялата сума е ядене, както писах по-горе но мнението ми се промени при цитирането от няколко човека тук. Какво включва ли? Ами обикновени неща, нищо особено, като например само 2 хляба от ръчно произведените им правят около 2-3лв., салам около 10лв., сирене около 5-8лв., плод-земленчук около10лв., някой и друг деликатес около 10лв., ако е свършило нещо за готвене в къщи, спагети, или вариво още пари, нещо за десерт, консумативи за вкъщи, и т.н. 50лв. се събират от раз. Ако с детето седна на заведение, съответно още пари отиват, а това го правя всеки ден. Изобщо не се хваля че не ям кремврши, яла съм, в Германия да знаеш какви кремвирши съм яла, само че там повече се набляга на вюрстовете, абе качеството е няколко нива нагоре от нашенските ни кремвирши  Confused Ако и тук качеството беше същото все кремвирши бих нагъвала  Hug

# 449
  • Кьолн
На Криско мамата, направо ти се чудя как си успяла с30лв да изкараш седмицата? Аз с много икономии и от много евтин магазин си пазаря за седмицата. И то най-необходимото без деликатеси и т.н. не успям по-малко то 40-50лв да изхарча. Сигурно при вас е много евтино newsm78

Общи условия

Активация на акаунт