Как да си разпределим разумно бюджета?

• 59 016
  • 620
  •   1
Отговори
# 525
За дрехи - само ибей. Тези дни си взех поредните покупки - разкош за никакви пари. Чисто ново палто за 20лв. Шлифер  - нов за 18лв и т.н.

И аз съм чувала, че излиза по-евтино, но ме притеснява, че може нещата, които си купувам от там да не ми станат или пък да не ми седят добре...

# 526
За дрехи - само ибей. Тези дни си взех поредните покупки - разкош за никакви пари. Чисто ново палто за 20лв. Шлифер  - нов за 18лв и т.н.

И аз съм чувала, че излиза по-евтино, но ме притеснява, че може нещата, които си купувам от там да не ми станат или пък да не ми седят добре...

И за това има лесно. Продавалника.

# 527

И за това има лесно. Продавалника.
Peace

# 528
Възможно е да се храним с по-малко от 20лв на ден може би, но говорим за разумно харчене и според мен това е разумния вариант, като не купувам деликатеси. С 4-5лв не става номера - защото за детето взимам поне 2 кис.млека на баба на ден и данонино или данет - което е 3лв. Отделно хляб и хапване...и отива на 10тина лева плюс по още поне 5лв джобни за двамата. Не виждам кое да намаля  Thinking За съжаление при нас 50% си отиват за храна и това си е. Малкия сега тръгва на детска и ще видим тогава как се се наредят нещата - принципно това натежава или олеква бюджета?

# 529
Ние пък например не даваме по 150лв на седмица за храна. Онзи ден смятахме: средно по 8лв за обяд(общо на двамата + други дневни), за вечеря едва ли има по 4-5лв предвид че ядем предимно салати и по-леки храни, това прави 12 лв на ден за двамата. 30 дена х 12 лева(а уикендите и по-малко, защото ядем готвени манджи, но хааайде да са толкова) , та получихме 360лв за храна за месеца... айде да ги кажем 400... някак си май не се връзва в твоята представа, а? Айде стига с това сметкаджийство кой колко получавал  Sick
Добре звучи като сметка, и ние сме само двама все още, но не мога и да си помисля че можем да изкараме само с 12лв. за ядене на двама ни  newsm78 За обяд отиват средно поне по 5 лв. на човек (обикновено хапвам само супичка и ако има нящо по-леко сготвено, мин. 5лв., тестени закуски и пици не ядем, не мислим че е здравословно). а за вечеря понеже аз пазарувам, отиват около 15-20лв (зеленчук и плодове около 5лв, хляб, нещо за готвене, десерт, някоя бира за моя, под 15лв. не се пада и не може). Това прави около 25-30лв на ден, т.е. 750-900лв. на месец за яденето и пиенето за двама ни. Не че искам да правя сметкаджийство, но с 400лв. на месец не можем да изкараме, освен ако не караме на банички и изцяло нездравословна храна  Confused

# 530
Малкия сега тръгва на детска и ще видим тогава как се се наредят нещата - принципно това натежава или олеква бюджета?
Облекчава. Peace
Таксата за детска градина при нас е 40лв., което прави по-малко от 2 лв. на ден.
Синът ми само вечеря в къщи, обикновено купичка кисело/прясно мляко с бисквити и плод.

# 531
Viliko, малко офф, но ти опитвала ли си го това Данонино? Има отвратителен вкус според мен и никак не е здравословно. Мъжът ми беше научил малкия всеки ден да го яде, и на мен ми отне доста време да го отуча. Като го вземаме от детска все е гладен, но предпочитам да му дам един банан или някакъв сандвич, защото Данониното или млякото им за пиене хич не ми се нравят и като вкус, и като цена.

# 532
Да, забравих да спомена, че отделно готвя за малкия през ден - вечер хапва супи. Отделно готвя, щото моя има проблемен стомах и яде малко варива.
А данониното и на мен не ми е вкусно - за разлика от данета обаче.
А за детската - все си мисля, че ще имам повече разход за дрехи  Thinking

# 533
Като чета оставам с впечатление , че много хора пазаруват всеки ден храна и си я изяждат. Може би това е причина за по-големите разходи. Пробвайте с пазар веднъж седмично.

# 534
Да, забравих да спомена, че отделно готвя за малкия през ден - вечер хапва супи. Отделно готвя, щото моя има проблемен стомах и яде малко варива.
А данониното и на мен не ми е вкусно - за разлика от данета обаче.
А за детската - все си мисля, че ще имам повече разход за дрехи  Thinking
И не само дрехи. Обувки, пантофи, тоалетна хартия, сапун, мокри кърпи, салфетки......

# 535
Като чета оставам с впечатление , че много хора пазаруват всеки ден храна и си я изяждат. Може би това е причина за по-големите разходи. Пробвайте с пазар веднъж седмично.
Да, това си е факт  Peace
Аз също опитвам да пазарувам на веднъж, но лошото е, че ние сме без кола и това малко затруднява.
Иначе за детската - искат ни като начало пет хавл.кърпи, две пижами, два чифта пантофи, т.хартия и кух.руло през седмица, отделно таксата 40лв, но и по 7лв през седмица за куклен театър /викали в градината/, отделно ако искаме английски - заплаща се, отделно работни тетрадки и учебничета - 30лв за една година и...като тръгнем още кой знае какво ще излезне  ooooh!

# 536
Добре звучи като сметка, и ние сме само двама все още, но не мога и да си помисля че можем да изкараме само с 12лв. за ядене на двама ни  newsm78 За обяд отиват средно поне по 5 лв. на човек (обикновено хапвам само супичка и ако има нящо по-леко сготвено, мин. 5лв., тестени закуски и пици не ядем, не мислим че е здравословно). а за вечеря понеже аз пазарувам, отиват около 15-20лв (зеленчук и плодове около 5лв, хляб, нещо за готвене, десерт, някоя бира за моя, под 15лв. не се пада и не може). Това прави около 25-30лв на ден, т.е. 750-900лв. на месец за яденето и пиенето за двама ни. Не че искам да правя сметкаджийство, но с 400лв. на месец не можем да изкараме, освен ако не караме на банички и изцяло нездравословна храна  Confused
Пробвайте един месес, ако имате възможност, да си носите храна от вкъщи в кутия или да си правите сандвичи за работа.
Намалете бирата. Плодовете са достатъчни, друг десерт, според мен не е нужно да купувате.
Това, ако имате желание да редуцирате разходите за храна, мога да кажа на прима виста.

# 537
Да, това си е факт  Peace
Аз също опитвам да пазарувам на веднъж, но лошото е, че ние сме без кола и това малко затруднява.
Иначе за детската - искат ни като начало пет хавл.кърпи, две пижами, два чифта пантофи, т.хартия и кух.руло през седмица, отделно таксата 40лв, но и по 7лв през седмица за куклен театър /викали в градината/, отделно ако искаме английски - заплаща се, отделно работни тетрадки и учебничета - 30лв за една година и...като тръгнем още кой знае какво ще излезне  ooooh!

още колко неща излизат......снимки, подарък на майките, подарък на децата за 1 ви юни, Коледа и т.н.
така че детската градина не излиза толкова евтино.

# 538
Пробвайте един месес, ако имате възможност, да си носите храна от вкъщи в кутия или да си правите сандвичи за работа.
Намалете бирата. Плодовете са достатъчни, друг десерт, според мен не е нужно да купувате.
Това, ако имате желание да редуцирате разходите за храна, мога да кажа на прима виста.
Отговарям.
За носенето на храна от къщи, не става, не можем да си го позволим след като всичките ни колеги обядват навън само ние двамата да се цепим от колективите си. Не че не може, но не е добра идея, просто е един вид необходим разход, иначе изпадаш от колектива за няколко спестени лева Sad Казвам от опит.
Пазаруването вечер включва и закуската ни за следващия ден. За бирата, е хайде сега и малките удоволствия да спрем. Понякога заместваме десерта с повече плодове или с натурални сокове, но всичкото пари струва. Под 15лв. на вечер е трудно да се напазарува, особено ако взема и нещо за готвене, месо и т.н. отива и над 20лв.

# 539
още колко неща излизат......снимки, подарък на майките, подарък на децата за 1 ви юни, Коледа и т.н.
така че детската градина не излиза толкова евтино.
Така е, но това са добре похарчени пари. Ако се налага предпочитам да спестя от един мой обяд или да не купя 2 шоколада например, но детето ми да иде на театър в детската, да ми донесе картичка със снимка - и в момента една такава ми седи на бюрото.

Общи условия

Активация на акаунт