Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 996
  • 620
  •   1
Отговори
# 600
И аз този месец водя стриктно табличката в Ексел. И въпреки леко понижените ни доходи този месец съм доволна. Няма да спестим, но поне няма да потънем в заеми!
Седмичното меню е доста трудна, но полезна работа. Опитвам се, но не винаги успявам Embarassed

# 601

Одеве сметнах - 250лв ни отиват за цигари на месец  Crazy

12 месеца по 240 лв = 3000 лв.  Ето ти една екскурзия.

# 602
Колко за цигари????????? 250 лв ни е повече от половината храна за месеца, барабар с препаратите...

# 603

Тази цифра ми прозвуча много страшно, но като сметнах нашите цигари, са точно толкова на месец.  #2gunfire
Ще поговоря с мъжо да вземем да ги спрем.

# 604
Моят мъж затова ги беше  спрял
сега пак пуши  #2gunfire

# 605
И аз този месец водя стриктно табличката в Ексел. И въпреки леко понижените ни доходи този месец съм доволна. Няма да спестим, но поне няма да потънем в заеми!
Седмичното меню е доста трудна, но полезна работа. Опитвам се, но не винаги успявам Embarassed

Поздравления   bouquet  Дано и занапред така да си доволна, че и да успявате да спестите по-натам Simple Smile
Седмичното меню е голяма мъка, вярно, аз още не успявам да го планирам добре, ама предполагам, че с практиката човек свиква...

# 606
Моят мъж затова ги беше  спрял
сега пак пуши  #2gunfire
И моя. Прецени,че сме били излезли от финансовата криза и започна наново. #Cussing out

# 607

Сега разбирам колко е важно да живееш с непушач. Покрай него и моето пушене беше социално - само в компания и не повече от 1-2 кутии месечно. Но ако давам такава сума за цигари на месец, по-скоро бих си платила Табекс или дори иглотерапия - пак ще излезе по-евтино. За всичко друго човек може да прахосва, но за цигари... това са наистина грешни пари.

# 608

Сега разбирам колко е важно да живееш с непушач. Покрай него и моето пушене беше социално - само в компания и не повече от 1-2 кутии месечно. Но ако давам такава сума за цигари на месец, по-скоро бих си платила Табекс или дори иглотерапия - пак ще излезе по-евтино. За всичко друго човек може да прахосва, но за цигари... това са наистина грешни пари.
malko_mishlence, ще се подложиш на методи за отказване на цигарите ако искаш да ги откажеш. А той не иска. Аз също пуша от време на време,но както казваш ти по 1-2 кутии в месеца. Сега съм болна и не съм пушила от 3-4 дни. Нямам нужда да пуша. Да но той понякога си ляга вечер,гледа телевизия и става да запали цигара... Това за мен е пристрастеност,която напълно се равнява на наркозависимост. Sad

# 609
  • sofia
Както отбелязва моя мъж, изразът "Нямам пари за цигари" може да се чуе много по-често от "Нямам пари за хляб".

ПП: И двамата не пушим.

# 610
  • Beyond the Frontiers
Момичета, имаше един списък за седмично меню. Изчетох 10 страници назад и не го намирам PraynigМоля някой да ми го пусне, може и на личния.
Мерси  Peace

# 611
Момичета, имаше един списък за седмично меню. Изчетох 10 страници назад и не го намирам PraynigМоля някой да ми го пусне, може и на личния.
Мерси  Peace

Отвори на 6 страница оттам започва  Peace

# 612

Абе аз и назад казах - има много неща, от които можем да се лишим - излизане, кафе, кока кола, бира, заздравител за нокти и т.н., но идеята не е да се лишиш от всичко що ти е приятно, само защото можеш и без него  Wink

# 613
viliko, права си. Повечето неща са малки удобства и радости, които правят живота приятен и без тях просто не може. Виж, за цигарите си струва усилието човек да ги разкара. Освен огромно перо в бюджета са и ужасно вредни. Едва ли те изненадвам с  него ново, де.  Mr. Green

# 614
Ами ние спалнята я топлим с климатик от няколко години,ама не е от икономичните, т.е. самия той е евтин и харчи много.
Сега обаче ми трябва решение и за хола и чух,че имало едни по около 1200-1400лв, които харчели по 20-30лв за ток за месец, та се чудех възможно ли е?
възможно е.При нас е така.В апартамента в който живеем ние нашият климатик е мисля че ШАРП,но е купуван втора употреба.В другият апартамент купихме за квартирантите нов климатик от техномаркет(ако искаш ще видя марката и модела) и двата харчат около 20-30 лв като не се спират изобщо през декември и януари.

Общи условия

Активация на акаунт