На БГ баница и арабско табуле световните тайни ние ще разбулим -116

• 23 070
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Аааааа, снежна,

това което разказа ми напомни за една книга 'Портрет на едно турско семейство' от Ifran Orga , не знам дали я има превдена на български, но горещо я препоръчвам. Разказва се за едно заможно семейство в последните години на османската империя. Има посветена глава на ходенето на хамам, как майката (истински матриарх) се подготвя цял ден за ходенето на баня, което е и социално събитие (не само хигиенично), приготвя сума ти вързопи с почерпки, в банята си има отделно помещение където жените се събират да клюкарстват, да похапват и да оглеждат телата на младите девойки, както ти отбеляза...

Обичам всички кенефи като почнеш от турция, през близкия изток, та до не толкова близкия изток...визирам мюсюлманските държави, че нямам наблюдения върху немюсюлмански...тези душчета за подмиване за особено практични, натискаш едно бутонче и потича топла водичка...

Марси, съжалявам, че съм те окрала неволно  Hug

# 106
За спа ли ще говорим или за Ве Це-та? Laughing

Много смислена тема Рейн-тука в апартамент с една спалня има 2 бани най-често.
Най-важното във ВЦ-то е душчето за замиване,безценно в тези условия  Laughing
В по-големите Laughing бани има и писоари,удобни за уду.
Публичните тоалетни са чисти и модернизирани с фотоклетки,към стаите за молитви има и отделение за обмиване.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/1e/c9/59/toilet.jpg

http://www.thechessdrum.net/newsbriefs/2009/NB_photos/PrayerWashroom.jpg

В ЕГ трябва да даваш бакшиш на жената,която чисти след всеки,няма как да не я разбереш какво иска,защото думата е същата:Бакшиш.
В Иран в хотелите е добре,в ресторантите:не съвсем,но ако сравним с публичните в Бг е много по-чисто и там има душчета.
В Катар и Оман е като Дубай,но без фотоклетки.
Лека нощ!

пп душчето в едната ми баня вчера протече,майстора ще дойде чак в събота ooooh!

# 107
Ами, Лили, временно ще се подмиваш с ибрик!

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 13:31 от Monsoon_rain

# 108
Това някакво изобретение ли е?
Имам и друга баня,споко  Wink
Снимка може ли на въпросното?

# 109
ни най-малко

# 110
Много желязно е туй нещо,сигурно са затопляли водичката.
Хубава е тая,вече са само в музеите сигурно.Да живее прогреса!

# 111
  • по пътеката
рейн, да те водя на хамем, да видиш, ама искам да се върнем поне 50 г назад за да се усети табиета! килим4етата ,полегналите матрони и лаф моабета, закуските, баклавата и напитките и клюките ,разбира се!за мъжете и по една шиша  може да се докара,ако е замрял някой! за това в магреба хамемът е на пиедистал, не си 4ист, ако не си минал през хамем ,поне  1 път седми4но! с вси4ките салтанати! много ме яд на цивилизоването донякъде, 4е са си забравили хубавите неща за баня, тревите за дъвкане, маслата за мазане, кристалите са  дезинфекция, домашните сапуни и пазила за красота!аз оби4ам и им сервирам понякога инфо,което те са  забравили, не4ели ,а им са под носа нещата и се 4удят защо аз толкова задълбавам за треви, билки, мазила и композанти! ето сега се зарибих да открия едно масло ,зърната ги видях ве4е! в корана е писано за него като панацея! да видим, аз съм по пробите!ако помогне на линда, ще е 4удо! Praynigсвеар и на вас дай боже!
лиле, марку4ето за обмиване е въведено при мене много отдавна,ве4е 30 г ,идея на родителите ми-но с доста мултифункционален заряд! мотивите са си 4исто хигиени4ни! Party
за обществени тоалетни  не  ми говорете ,няма! само в гарите, автогарите и в хотелите и летищата, заведенията за хранене! ама  как се е налагало по път да прилагам керванския метод или да си взема клю4а за тоалета от мъжкото кафене, мене не ме е срам прекалено,слагам си пердето или 4ембера, и съм за малко!
този ибрик е тука като реликва ,бре, като украшение  и да ни се напомня как е било! някой са сребърни!сега един има навън на двора до цветята да краси, другите не знам де са покрити! това е било до недале4но минало използвано, имаме и поставнка керами4на за вани4ка замиене на ръцете с кана и сапунерка от син порцелан, пази се като о4ите!

# 112
 не ми се мисли за кенефи, диария и т.н.

няма да играя  Crossing Arms

Mr. Green

# 113
Шилан- Naughty веднага казвай за Кюрдистан Peace Twisted Evil

марси-вярно лекува всичко,стига да не е рак,май така беше.Още ли е болна Линда? Praynig
Я кажи бързо тунизийска скрап за тяло!

# 114
Турска баня (хамам)  Peace
При желание да си направите истинска турска баня, посетете ориенталските магазини на Женския пазар и си купете оригинална турска ръкавичка, турски сапун и парео, пуснете максимално топлата вода на душа и след 5 минути Вашата семейна турска баня е готова. Ако имате вана, ще се доближите още повече до автентичната обстановка и ще почувствате топлината на мраморния камък, парата и влагата.

Ако искате да отстраните токсините, да се пречистите и релаксирате, Вашето място е в хамама.

Хамам масаж - парна баня, последвана от пилинг и сапунен масаж.

Паша масаж - прави се в турската баня на четири рьце с ароматизирана пяна.

Султан масаж - прави се в турската баня на четири ръце с водорасли и глина.

Масаж Боримечка - спортен силов масаж на цялото тяло, подходящ за вьзстановяване след продьлжително физическо натоварване. Прави се в в турската баня с пяна.

Ориенталски шоколад - включва ориенталски пилинг Кесе и шоколадов масаж.

# 115
Шилан- Naughty веднага казвай за Кюрдистан Peace Twisted Evil

ами Лили, кво да ти кажа, те кюрдите имат златни л*на  Mr. Green 

# 116
  • по пътеката
кате, да ти кажа за цикъла ,тогава, ако не знаеш, докато си в цикъл никакво миене, много е лошо за здравето! скоро пак ми го напомниха на спорта! толкова изумени погледи и забележки ,4е съм невежа не бях 4увала! как е  по другите  места! кое е странното казват,4е докторите го препоръ4ват! да не би нещо да има смисъл, я задълбайте, щото тях до дълбока старост не ги гонят ни вълни, ни магнитни бури, как си раждат до 50 -така, като добър ден ,4е и след това!айде пак тема да не съм капо за днес!
макар,4е не се вързахте за телепатията,нито за сутиените,макар,4е си е интересно,както и за гащите!
снежна, забрави следродилен масаж,ей там е истината!моят ми прилага един техен, много е болезнено, но отпуска! Crazy

# 117
Марси,това последното ме разби - как така никакво миене, аз ли нещо не разбрах  newsm78

# 118
Марси, не те разбрах  за миенето и цикъла  Simple Smile

Айде да не ме обвините , че  не вземам темата насериозно, ще ви разкажа  Mr. Green  ама после да не ме молите да престана  Stop     Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Значи много мразя чужда тоалетна, радвам се, че в работата си имам лична и неприкосновена  Simple Smile   Винаги след гости чистя неистово. Дори кранчетата на чешмата ми стават гнусни, щото нали вършиш работа, пускаш кранче да си измиеш ръчичките, ама после едва ли някой ми мие кранчетата от вредните частици полепнали по тях от допира с  мръсни ръце  Mr. Green    Бравите на вратите също са ми гнусни, все пак не мога да бъда сигурна дали изобщо госта си е измил ръцете.   Затова и в рейсове пазя равновесие и гледам максимално да се опазя от допир с дръжки и т.н.

Нямаме биде, нито ибрик, но бутилка от 2л кока-кола служи чудесно. Бутилките ги сменявам често, зашото от влагата зеленясват, а пък аз не искам да ми се полепят водорасли по задника  Mr. Green

Изчерпателна ли бях, или да продължавам?   Mr. Green

Мога да разкажа и за братовчеда гнус  Mr. Green

# 119
Шилан, мисля че имаш лека форма на аутизъм.

Марси, и аз такова.....за цикъла не разбрах съвсем....

Общи условия

Активация на акаунт