На БГ баница и арабско табуле световните тайни ние ще разбулим -116

• 22 942
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Рейн, по-скоро е това: http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=46748
Марси, всички тръпнем в очакване   Thinking

Упс, в статията се споменава Садам..случайно е, да не ме подпукате сега нещо..

# 121
Кате-моля те недей,само не за братоячеда гнус Sick

# 122
  • София
Аз пък да попитам по арабските страни имате ли проблем с водата.
В смисъл достатъчно ли е тя и годна ли е за пиене например директно от чешмите. Май за Египет някой беше споделил, че водата от канализацията не е годна за пиене щото била май пречистена морска вода или нещо такова. Ако не се лъжа същият проблем го има и в Дубай.
Водата при вас варовикова ли е и ако е така как се отразява това по време на къпане, пране и т.н.

# 123
хахаха Шилан... за кранчетата в тоалетните, дръжките по вратите и т.н.....мисловния ни процес е същия. Wink .... дори се сещам за тези маркучета за подмиване в общ. тоалетни...и тях всеки ги пипа  Crazy

виждам ,че паролата е същата в албума. като пусна малко снимки ще ви кажа.

bouquet

# 124
Дядо, тя водата от канализацията никъде по света не е за пиене  Joy
Сега сериозно по въпроса ти - в Египет в курортите водата се кара с цистерни и се складира в резервоари под хотела, а най-големите (и богати) хотели си имат своя пречиствателна станция. Морската вода се филтрира и пречиства и става за душ и миене на зъби,но не и за пиене. Понякога налягането е ниско, друг път водата спира - не е често явление, но се случва. Да се смята,че водата е достатъчно където и да било по света според мен е безотговорно. Водните ресурси в Египет и по онези ширини са от ограничени по-ограничени, естествено. Въпреки всичко се намират начини и за миене, и за поливане, в резултат на което градините им са безупречни и направо те карат да се засрамиш, ако ги сравниш с мизерната зеленина у нас.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 13:57 от Old Sport

# 125
Дядко-аз съм в Сирия,тук водата е много варовита,поне в Хомс,не знам как е например при Деси.Прането имам чувството не се изпира добре,първо си мислех,че праха за пране не е добър,но после разбрах,че не се разтваря добре.Иначе водата много изсушава кожата.Гледам тук всички си ходят и с напукани пети,особено летем-нали се се мие с маркучи ,а пък и чистенето за молитвите са 5.А за пиене,хората си пият вода от чешмата.Лично аз си имам филтър ,а за бебока я варя или минерална Hug

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 14:06 от snejnatamar

# 126
Гледам,че нещо не схванахте смешката, та да си я обясня - канализацията е там,където отива мръсната вода...Чешмяната вода е друго нещо. Peace

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 14:36 от Old Sport

# 127
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Малко много в страни от темата за тоалетните -знаете ли че днес е Спасовден.
Така че честито на всички именници!Да са живи и здрави!И честит професионален празник на хлебари, щофьори, хотелиери!

# 128
Снеже, наистина е гадна варовитата вода, в Монтана е така, пъпчасвам ужасно, а дрехите ми се захабяват  Confused

ееее  Laughing   ама и вие аутист ме изкарахте, я какво социално същество съм  Mr. Green  на всяка манджа мерудия, като поклисар вървя

не съм чак като Монк  Mr. Green   просто  някои неща/хора определено обичам да ги избягвам.  

Баба ми е така, не подава ръка, защото я е гнус, след гости чисти, тупа, случвало се е дори да изхвърли прибори след някой  Mr. Green  

Ето и аз оня ден станах за смях, нали  пералнята ни я няма, и един от гостите ни се съжали над мен, че пера на ръка и тръгна да събира дрехите от коша за пране  Confused  той дърпа, аз дърпам и не пускам.  И най-накрая казах "не си давам дрехите в чужда пералня", а те не проумяват....

Не проумяват и защо имаме кърпа за лице, кърпа за ръце; защо имам няколко легена за пране на различните дрехи и т.н
Не разбират защо като сме в месарския магазин,  и видя че касапина идва отвънка с цигарата и веднага се втурва с ножа към месото, аз настойчово казвам, не благодаря  Mr. Green

такива ми ти работи   Mr. Green

иначе съм нормална  Mr. Green

# 129
аха, имаме случай на наследствена джърмофобия!

днес всички сте в някакво много особено готино настроение, от сутринта само се хиля

едните най-сериозно се обясняват как пият вода от канализацията, шилан нещо я тресе, марси дава уникални хигиенични съвети...Продължавайте така цял ден, моля ви, обичам ви!!!!  bouquet

# 130
ами да, а отвън на скелето се катерят полуголи загорели красавци , дето санират сградата. Големи веселяги са, от няколко дни ме държат в течение с модните чалга хитове  Mr. Green
говорят си за жени, пиячка и избощо нещата от живота  Mr. Green  много натюр   Mr. Green

# 131
Дай им по една чаша вода от канализацията, пусни ги в личната си тоалетна и им гледай сеира...и ако си в ц....л не се преобувай  Naughty

Знам,че е Спасовден, но не ми е до празник - много тежка катастрофа край Ямбол..звъним поред на роднините, да се уверим,че са добре.Не го пожелавам на никой.
http://dnes.dir.bg/2009/05/28/news4521646.html

# 132
ей, да не ме разбрахте грешно  за красавците, не че им имам мерак, ама като гледам как весело припкат у тая жега, пък  и са тоолкова музикални, душички

И аз като Дуа, едно мислех, а друго излезна, че съм някаква развратна    Wink

# 133
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Знам,че е Спасовден, но не ми е до празник - много тежка катастрофа край Ямбол..звъним поред на роднините, да се уверим,че са добре.Не го пожелавам на никой.
http://dnes.dir.bg/2009/05/28/news4521646.html
Съжалявам за загиналите и моите съболезнования на близките им.
Old Sport , дано да няма пострадали от твоите роднини.Желая го от все сърце.
На фона на тази трагедия всички наши спорове са просто безсмислени.
"Останалото е мълчание..."

# 134
  • по пътеката
олди,рейн и аз се оцъклих първия път! ама младото поколение е така възпитано, за старото не смея да задълбая,4е да не ги обидя! то4но както го казвам,през цикъла не се мие,защото си имат свое виждане по въпроса! лошо е за жената и за здравето й!тогава се казва ,4е са болни!в на4алото ми беше странно как се извиняват,пък то какво било!последният път беше преди няколко седмици, тя се опита  на арабски да ми го обясни, ама аз знам откак съм дошла,приятелките ми споделиха (4ужденки) да не се 4удя на навиците на местните! както и нашите докита бяха в потрес,ама традиции! може би за някои неща като покриването и дългите роби си имат нормално обяснение заради слънцето и рака на кожата, но за това още не е успял някой да ми преведе мотивите!
едно време са правили нещо и за махането на космите от дребна бебешка възраст, ама не съм задълбавала, 4е да не подско4а,както за осоляването!имат интересни неща, които са все още в процес на обследването ми! те обожават  цветните води,например!за темп, за сърце, при газове, при диабет и др! на линда преди 5 г така сваляха темп от 42 гр, нищо не помагаше, ни обвиванията, ни свещи4ки или сиропи! интересно е ,4е докитата много вкарват традиция в медицината! айде пак теми4ки пускам! ама полека-полека да има за много теми4ки!
бог да прости хората! голяма  трагедия!  Praynig Cry
и една хубава новина:
http://dnes.dir.bg/2009/05/28/news4521679.html

Общи условия

Активация на акаунт