На БГ баница и арабско табуле световните тайни ние ще разбулим -116

• 22 914
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Тук е било доста интересно.Жалко че съм го изпуснала.
Ева, Делфин, здравейте и добре дошли.
Old Sport , надявам се всички твои близки да са добре, живи и здрави.
А това за немиенето - no comment !!!!

# 136
Момичета, благодаря ви за съпричастността.   bouquet Мир на душите на загиналите и Господ да пази живите  Praynig засега нямам информация мои близки да са пострадали, дано така да остане  Praynig Но е тъжно и нелепо...

Марси, няма да задълбавам в темата с хигиената, защото става гадно...Не мога да се сетя за мотив, който да ме накара да следвам тази магребска повеля...особено по време на жеги...Трудно ми е и да го повярвам, като ги знам какви са чистници по принцип  Crazy

# 137
Здравейте момичета.
 Добре дошли на новите момичета ( Laughing от едно друго сравнително ново момиче).
 Много интересна тема сте подхванали   bouquet. Аз като бях 4 клас бях за две години в Либия (с родителите ми които работеха там) и си спомням че ми беше много интересно за какво е тази втора тоалетна която няма дупка а има душ  Laughing(но за съжаление никой и не ми обясни).
Бях научила арабския много добре но за жалост с годините се забравя - е все пак си спомнях една дума която неочаквано ми затрябва в един момент ХАБИБИ  Laughing

# 138
Никито, как бе, душа, го забрави арабския  newsm78 Грехота е. Трябвало е родителите ти да те насърчат да го упражняваш - богатство е това (като всеки език), пък и сега щеше да ти е полезен. Здраве да е  Peace

Хайде,че си просрочих работния ден  ooooh!

# 139
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Покрай емоциите пропуснах да поздравя най-новите момичета( е, и аз съм нова де).
Добре дошли, Ева и Делфина!
Делфина, ти си още една мама на абитуриентка във форума. Късмет на момичето ти на изпитите във Варна!Моето  иска да учи икономика в София, дано ги приемат.
Никито, а ти на какъв език общуваш с твоето хабиби?

# 140
  • по пътеката
лили или някой от египетско, покажете тоалетните на бедуините! ама дето са си оригинални! може и при емирствата,как е било преди век например или дори 50 г, някой може ли да даде инфо! а за пакистан от на4алото на миналия век?щото и по бг земи преди 30-40 г си беше много некомфортно!но пък казват полезно си е да кле4иш, гони констипацията! Mr. Green
никито, имам едно репер4е, 4е много се смях като ми казаха, ама ще ме пратите като шиланката  при заядливковците с домашните! Peace
олди, направо днес едва си изядох салата от писане на поста ми!полезна тема за диетуващи! отивам да ги нагледам мацките, за които ви говорих!ей как свалят кила не е истина! метаболизмът им е направо уникат ,поне на тези дето ми са наоколо! раздвижи ли малко кълки и намали кускуса и макароните и по4ват да се топят! за дни! аз  3 месеца  и режимно ям, и спорт, и пешком дрън4а по улиците и никой на кантара, хи4 не ми се усмихва! #Cussing outей, никито ,я разкажи още за  либия! интересно ми е, имаме си вицове за  либийците! как не си казала досега ,4е си била там!  Laughingти как само хабиби ще помниш?  Peace
ох бягам и аз акто делта! Crazy

# 141
Алвера общуваме си на английски а пък и той казва по някоя друга арабска дума(опитва се  да ме научи може би) , обаче за жалост в последно време уроците поизостанаха понеже я караме само на смс-и и чуване по телефона. Но се надявам скоро да се подновят. Много е звучен и звучи много добре арабския особено с тяхното Х.  Laughing Направо да се разтопи човек като го чуе това Хабиби  Laughing

# 142
здравейте-значи сигурно от Спасовден ще е- Crazy
сутринта рано омесих прекрасно тесто(направих много пухкаво мануши,а сега с него
правя и пица)-толкова с успехите Sad
на обяд докато правех супа на Рабуба и миех съдове нещо там-Значи ,една чиния пада от сушилнята,не знам с какво чудновато завъртане изхвърча към врящата тенджера на котлона Crazy...и аз за да не се разлее врялата гозба върху Рабуба,която си обикаля наоколо ,успях да хвана тенджерата,обаче част от съдържанието и се разля върху горната част на ръката ми Sick...да не казвам колко боли,но аз си стиснах зъби и после си продължих заниманията-сега си имам мехурчета и малка болка,но съм по-добре Peace-и Слава Богу,че е горе та да мога да вляза в уотреба Laughing(само като се мих за молитва малко се замотах,но стана работата Crazy)
После пък-в 16 часа се прибират момчетата с микробуса от у-ще-малкия(първи клас)нещо реве-"Какво има?... newsm78
...той и едно палаво дете(по което моя все се увлича в белите и което по принцип е известно в у-ще с белите),в час по спорт,докато учителката си е ядяла солети на пейката,взели,че си събрали камъни ,пък и започнали да ги хвърлят в сградата на училището през някаква пролука- Crazy...По едно време,нещо се счупило ,а после се разбрало,че бил касетофон-Но собственика нищо не ни е казвал(понеже още преди време мъжо го помоли да премести нашия в другата паралелка,че да го раздели от палавото дете-та онзи му отвърна,че след няколко дни ,точно това ще направи
-Да,но минаха три месеца и собственика не удържа на думата си-а ако беше,сега касетофона нямаше да е счупен Rolling Eyes-ние уж говорим с нашия палавник,строги сме,отвреме на време и шамарче някое изяжда Tired-но,това е-Емил от Льонеберия Laughing

# 143
Ох Марси това беш толкова отдавна. Но ще се опитам да разкажа защото това беше един момент от живота ми който с радост бих изживяла наново.
 Живеехме в блокове само българи които работеха там. Имаше много които бяха с децата си защото имаше и българско училище. Бяхме в Триполи.
 Как може да се опише чувството да отидеш в една страна толкова различна от това което си виждала до този момент в живота си. Да чуваш призива за молитва разнасящ се от джамиите. Движението по улиците на толкова коли(като се има предвид че тогава при нас колите бяха такава рядкост). Облеклото което естествено за едно дете се струва странно да види мъж облечен в "рокля". Бях силно впечатлена от техните магазани (викаха им сук) - такъв голям магазин не бях виждала а за ескалатор да не говорим.
 Отначало когато ходех с дрехите които си носех от България предизвикваха много подсвирквания като излезех извън блока (защото бяха къси естествено). Но скоро гардероба ми беше подменен. Дори се е случвало да се опита някой да ме хване за ...  Embarassed въпрвеки че съм била с възрастен човек.
 Най ми беше интересно по време на рамадана защото излизахме вечерно време да пазарим и на разходки.

Но за живота на хората там и за религия и други сериозни неща които сега ме интересуват тогава не мислех. Но човек никога не знае какво го чака занапред. А и на тази възраст на която бях е естествено да не се интересуваш. Но винаги си спомням с най- прекрасни чуввства за престоя си там и ще съжалявам че нямам възможност да отида пак макар и само за няколко дни да мога да сравня това което си спомням оттогава и това което е сега.
 А пък и сега имам по-голяма мечта - да отида в Египет.

# 144
Арабският в близкия изток наистина звучи много мелодично, но в северна Африка е малко по-друго положението, хеле ако има повече от двама алжирци на едно място имам чуството, че всеки момент са пред сбиване.

марси, определено е анатомично по-добре да се клечи по нужда, но пък друго си е да си седнеш удобно като на трон...За селските тоалетни в Пакистан не знам, но Лахор е древен град, и като гледам как навсякъде е застроено и плътно наблъскано ми се струва, че и преди 100 години пак е било така, тоест с вътрешни тоалетни.

С кенефената тема да се пренесем на мъгливия остров. Не знам дали знаете, но сравнително доскоро в Англия канализацията никак не е била у ред на много места, къпели са се в корита, цялото семейство в една вода и прочие, вечер са си имали в спалните една кофа за по малка нужда. Това с кофата го има в един филм - много свежа (траги)комедия за едно семейство пакистанец и англичанка и шестте им деца.Действието се развива в Манчестър през 70-те год, казва се East is east, има го в тюба, много обичам английски филми, имат много качествено чуство за хумор (а не преувеличено и лигаво като в много холивудски).Е, не говоря за хумор от типа на мистър бийнз, де....

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 17:26 от Monsoon_rain

# 145
  • София
Не знам дали имам право, но днес в България се случи голяма трагедия. Край връх Бакъджик - Ямболско загинаха 16 души при пътно автопроизшествие.

Бих искал онези от Вас,които смятат, че е необходимо или възможно да се помолят за онези, които Бог прибра при себе си и за здравето на ранените.

Благодаря Ви предварително за проявеното разбиране !

Съжалявам ако съм ви променил настроението, нямам роднини и близки сред загиналите, но в такива моменти съм съпричастен.

# 146
  • Costa Rica
Дядо хаджи, разбира се, че ще се помолим! Няма нужда да ни напомняш. Сега видях новината. Ужас... Flowers Rose Няма значение дали имаме близки сред тях, нали всички са нечии близки.

Шилан, а у вас има ли отделни сапуни за всеки? Майка ми е обсесивно-компулсивна и познай как всеки си има собствен сапун. И дълго време не искаше да си купим пералня, щото как щяла да пере дрехите на баща ми и после да си сложи своите newsm78 Сега ние с пералня, тя - на ръка. Обаче е ужасно да се живее с такъв човек.
А пък този разговор за хигиена ми напомни как се мият чинии в Англия Sick

Алвера, на нас може и да ни се разминат кандидатстудентските изпити. Дребната е изкарала мн. висока оценка на предварителните и, иншааллах, може би ще влезе с нея. Разбира се, това зависи от броя на парашутистите, но аз съм оптимистка. Дано и твоето да е късметлия!

Надя, от Търново съм, не ми е далече до Русе, само дано не съм на работа, когато решите да се срещате.

# 147
Дядо и Олд(нали тя първо даде линка,но го отворих сега Sad)-
Моля се за душите на загиналите,за утеха на близките им и за по-малко такива новини Cry-Какво може да се каже-това е животът -винаги има край-понякога внезапен и остър като нож,друг път човек гасне в мъка и болка Sad...
Божа работа-Ла хаула уа ла куата илла биллах Praynig(няма власт ,нито сила освен при Бог) Flowers Rose

# 148
Аз работех с такъв човек, но беше аутистичен, по-точно синдром на Аспергер...затова одеве запратих Шилан при аутистиците. Имаше такава фобия от микроби, че всичко хващаше със салфетка, все си мислех не се ли сеща, че и по салфетката има микроби, но ако бях казала щеше да настъпи трагедия....Стаята му беше цялата в рула кухненска хартия, постилаше салфетки дори и на възглавницата си, по пода, навсякъде...не пускаше никой вътре, можеше само да седиш на прага и да надничаш.

За Англия много се говори за тия неща, някои звучат гнусничко, но си имат съвсем логично, водопроводно-санитарно обяснение...което не си го спомням какво точно беше, нещо със структурата на къщите, но имаше конкретна причина да постъпват така, може би олди ще помогне да се сетим.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 18:37 от Monsoon_rain

# 149
Чух си "името" май  newsm78 Какъв точно е въпросът  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт