СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - класиране/записване

• 74 224
  • 1 557
  •   1
Отговори
# 135
kikimora, като гледам напоследък е точно обратното, хората са доволни от системата и от усилията на Сирма да угодят на всички. Явно само при теб доверието "ерозира" (каквото и да разбираш под този термин).

Анна, ако мислиш така, то означава, че не четеш актуалните тук теми.Аз нямам никаква връзка с директорки, учителки и майки /до преди седмица/. Осведомявам се от тук и от тук си съставям мнението. Пълно е с разкази, примери, изказвания, казвания, сигнали, преразкази и др.

И до днес не стана ясно частната фирма Сирма тъждествява ли е се с Общината. И общината всичките си задължения на Сирма ли е прехвърлила, защото АКО си прочела какво съм написала моите упреци са към общината, чийто служители са персонала в ДГ, която е дала правомощия на Сирма, която определя правилата и др.

Въобще нерде Ямбол, нерде Стамбул.

Под думата "ерозирам" разбирам 3-тото й значение дадено в някакъв он лайн тълковен речник: 3. Прен. За чувства, отношения – постепенно излинявам и се разрушавам. Нашите отношения ерозираха. – ерозирам се. Ерозирам (във 2 знач. ).

# 136
  • София
kikimora, като гледам напоследък е точно обратното, хората са доволни от системата и от усилията на Сирма да угодят на всички. Явно само при теб доверието "ерозира" (каквото и да разбираш под този термин).

Анна, ако мислиш така, то означава, че не четеш актуалните тук теми.Аз нямам никаква връзка с директорки, учителки и майки /до преди седмица/. Осведомявам се от тук и от тук си съставям мнението. Пълно е с разкази, примери, изказвания, казвания, сигнали, преразкази и др.

И до днес не стана ясно частната фирма Сирма тъждествява ли е се с Общината. И общината всичките си задължения на Сирма ли е прехвърлила, защото АКО си прочела какво съм написала моите упреци са към общината, чийто служители са персонала в ДГ, която е дала правомощия на Сирма, която определя правилата и др.

Въобще нерде Ямбол, нерде Стамбул.

Под думата "ерозирам" разбирам 3-тото й значение дадено в някакъв он лайн тълковен речник: 3. Прен. За чувства, отношения – постепенно излинявам и се разрушавам. Нашите отношения ерозираха. – ерозирам се. Ерозирам (във 2 знач. ).
Чак до чувства не искам да мисля, че сме го докарали със Сирма. Но аз като чета, решават проблемите на хората, дори когато се касае за единични случаи. Но ти си знаеш. Досега няма нито един сериозен сигнал за злоупотреба, когато го видя ще се съглася. На анонимни разкази, преразкази и градски легенди не вярвам.
....
Явно все още не си разбрала към кой да насочиш недоволството си: Общината!

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 23:24 от Tatti

# 137
За моя казаус, за който ви бях уведомила, за близнаците, които вземат от местата на децата по общи критерии, а не място НАД бройката, писах на г-н Джонев още вечерта на 26-ти, но днес 28-ми, все още нямам отговор за това дали всичко е наред или има някаква грешка.  Crossing Arms

# 138

Именно към Общината съм насочила проблема, но явно ти не си го разбрала.
Явно ти пък си с доста занижени критерии към хората, които си получават заплатите от твоя джоб. Аз пак не разбирам кой решавал проблемите на хората според теб Сирма или Общината, защото все за двете пишеш, а те са си отделни субекти. Иначе те си решават с преимущество своите собствени проблеми - уреждат си персонала /за общината говоря/
За сигналите - Няма дим без огън, е рекъл народа, а никой не е по-голям от него. Говориш като политиците - досега няма осъден за злоупотреби на високо ниво ерго - няма корумпирани и крадци на милиони. Е, познай кой вярва на таз ретро песен.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 23:25 от Tatti

# 139
Мда, така е. Едно от нещата, за които най-много се ядосвам на общината, че се опитват да ни направят доносници. Вместо да изработят прости правила с високи административни наказания и работещи контролни органи, сега е на принципа еди-кой-си-казал-на другия. Самите майки пък хем усещат несправедливостта и им се ще да подадат сигнал, хем изпитват естествено отвръщение към подобен род доносничество. Най-лошото е, че доверието в сисстемата ерозира още повече

Абсолютно съгласна съм с това.

# 140
За моя казаус, за който ви бях уведомила, за близнаците, които вземат от местата на децата по общи критерии, а не място НАД бройката, писах на г-н Джонев още вечерта на 26-ти, но днес 28-ми, все още нямам отговор за това дали всичко е наред или има някаква грешка.  Crossing Arms

Аз също му писах и получих следния отговор:

Системата работи точно така – няма грешка. Въпрос е на интерпретация на правилата. За близнаците се взима свободно място от другата опашка. Ако там няма, чак тогава се претоварва групата с още едно служебно място.

В този смисъл...всичко е заради факта, че става дума за близнаци..
Ако се тегли жребий за близнаците, след като изцяло е попълнена общата опашка..и..единия близнак бъде изтеглен последен..едва тогава се отпуска едно място вповече във въпросната група..

# 141
Такааа, пак намерих нещо странно
В списъка преди класирането http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6Im5ld193dCI7fQ== 
под номер 148. Димана Новиславова Михайлова   6.1 т.
Няма я в списъка със социални. Т.е. е на общата опашка. За да има на общата опашка 6 точки, простата логика и математика показват, че на първо желание е можело да има най-много 9 точки. Няма как да е имала 10 тогава. Нали така? А сега обаче от днес тя вече ги има:
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6Imxzd2FpdCI7fQ==
Е как става това? Как се сдоби изведнъж с 10+ точки? защото в 12 ЦДГ е първа във списъка с 10+? Единственото възможно обяснение е, ако в тази една седмица се е сдобила с работеща в градина баба или семейството е станало многодетно... Тъпото е, че ако е фалшиво, това дете директно влиза, защото в 12 ЦДГ има едно свободно място:
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6Imxzd2FpdCI7fQ==

# 142
Въобще има ли начин да се помоли Сирма след второто класиране (или може би преди? ма то няма да има време) да проверят децата, които влизат на 2-ро класиране, дали на първото са имали същия брой точки. И ако се окаже, че за второто класиране точките им са се увеличили, да подат на директорките кое точно да гледат по-внимателно? Ето на горния пример, който намерих, ясно е че за това дете са добавени поне 2 точки към предния сбор. Може да се направи сравнение с преди и да се видят откъде са дошли новите точки?
*щурчо* , Ели (Hrisa) , blanc, мислите ли ,че Явор Джонев би се съгласил да го осъществят?

# 143
  • София
Аз пак да попитам никой ли няма информация кога ще бъдат обявени имната на децата със СОП?

# 144
Въобще има ли начин да се помоли Сирма след второто класиране (или може би преди? ма то няма да има време) да проверят децата, които влизат на 2-ро класиране, дали на първото са имали същия брой точки. И ако се окаже, че за второто класиране точките им са се увеличили, да подат на директорките кое точно да гледат по-внимателно? Ето на горния пример, който намерих, ясно е че за това дете са добавени поне 2 точки към предния сбор. Може да се направи сравнение с преди и да се видят откъде са дошли новите точки?
*щурчо* , Ели (Hrisa) , blanc, мислите ли ,че Явор Джонев би се съгласил да го осъществят?

Има начин да се помоли Сирма да провери каквото и да е, но.. понеже вече имаше оплаквания от родители, на които допълнителни критерии не са били отразени , или са им били дадени грешно информация за точкуването (например за работещи в чужбина) то..аз попитах г-н Джонев дали тези деца,които по някакъв начин са били ощетени при предишното класиране по вина на Общината или Сирма, ще бъдат обезщетени и получих уверение,че се мисли по въпроса и се съгласува с Общината как точно да стане това.

Първо трябва да се проверят точките на това дете и тогава може да се каже какъв му е случая..
Може едва сега да му е излязло решение от ТЕЛК, или майка му да е започнала работа в ДГ или..да е родила близнаци..или..нямам идея какво друго..
Може да се е получил най-после списъка с деца в риск..
Така,че..нека не прибързваме с изводите, а по-добре да попитаме какъв е случая..
Има случаи в които от Сирма са изтрили точки по К4 на деца, които реаплно имат родители в ДГ..- може и такъв да е случая..
Т.е..аз не се наемам да давам мнение, преди да съм видяла отговор от СИРМА по конкретния казус.
Моето лично впечатление е,че г-н Джонев и екипа му, правят всичко възможно да помогнат на всички родители във всички възможни казуси, но..това време, което имаше за подготовката на първото класиране, явно не беше достатъчно..

# 145
Аз пак да попитам никой ли няма информация кога ще бъдат обявени имната на децата със СОП?
Аз пък изобщо не съм чувала,че ще се обявяват имената на децата със СОП...

# 146
  • София
Ами тогава как да разберем дали сме приети чрез този критерий?

# 147
Може ли да ми разясните за др. класирането на 30 май просто не разбрах  Embarassed.

Зна4и сега като съм попаднала в грани4. група и имам номер(доста висок номер), ако си разместя желанията и пи6а др. градина и там попадна пак в грани4. група и ми изтеглят пак слу4. номер но с по малко 4исло или с най-малкото вьзможно 4исло аз ли се класирам или детето със най малкия номер попаднало в грани4. група от първото класиране на 23.05.2009г.?

Благодаря, предварително Hug, 4е не разбирам и не ми стана ясно!

# 148
  • София
Може ли да ми разясните за др. класирането на 30 май просто не разбрах  Embarassed.

Зна4и сега като съм попаднала в грани4. група и имам номер(доста висок номер), ако си разместя желанията и пи6а др. градина и там попадна пак в грани4. група и ми изтеглят пак слу4. номер но с по малко 4исло или с най-малкото вьзможно 4исло аз ли се класирам или детето със най малкия номер попаднало в грани4. група от първото класиране на 23.05.2009г.?

Благодаря, предварително Hug, 4е не разбирам и не ми стана ясно!

Ще се класира детето с най-малък номер, независимо дали от 30.05. или от предишното класиране, НО ако има дата 090522 отпред.
Ти сега ако само си разместваш желанията /т.е. тази градина ти е била на второ-трето-пето-десето желание преди/ си запазваш датата 090522, което е добре.
Ако добавиш изцяло нова градина - шанса е много малък, дори и да попаднеш в гранична група, ще си най-отзад, защото ще ти напишат реалната дата.

# 149
Ами тогава как да разберем дали сме приети чрез този критерий?

Децата, които са със СОП са в отделен списък. Те няма да се приемат чрез класиране, а ще се разпределят по ДГ. ВСИЧКИ такива деца ще са приети. Въпроса ще е в коя ДГ.
КОГАТО бъдете разпределени в ДГ, ще получите е-мейл и ще ви информаират..
Това в случай,че сте заявили коректно всичко, което е нужно за целта..
На 22 май от Общината обявиха,че списъка с тия деца е вече даден на директорките на ДГ в които има резервирани места за деца със СОП.
От съображения за лични данни не се обявяват тия деца публично..

Общи условия

Активация на акаунт