СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - класиране/записване

• 74 195
  • 1 557
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Упс, ся се усетих - това е дете от махалата. Улицата я дели с ДГ, а каката действително я посещава.
Извинете за изтрещяването, но от четвърта резерва, станахме пета.
Кой ми е виновен, като като добра самарянка разяснявам точки и правила Sick

обратната връзка може и да не ти отговори

# 121
Към всички родители, моля за подкрепа в борбата за места в детските градини в София:
http://www.bgpetition.com/nedostig-na-mesta-detskite-zavedenia-Sofia/index.html

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 14:41 от Little wingels

# 122
моля, разяснете ми - ако преместя градината, която ми е била второ желание и ми е теглен номер на 22 май, но съм имала 7 точки, сега като я преместя на първо място ще имам вече 8 точки и този номер ще се запази ли или ще теглят нов. Питам, защото в една от градините ни точно това е станало - едно от децата е преместено и старият номер стои, но всъщност е бил за граничната група със седем точки. Така ли ще се процедира?

# 123
а иначе, защо след толкова напъни има толкова малко записали се деца.. нали не чакат всички по-добър шанс на 2-ро класиране Simple Smile

Ами аз лично чакам да ми доставят служебната бележка с куриер от офиса, че с детето в центъра не ми се ходи да търся къде да паркирам два часа и накрая да бича пеша до самия офис още толко  Peace
Но със сигурност ще си я запиша в срок, дано това не е проблем за теб  Hug

# 124
  • София
а иначе, защо след толкова напъни има толкова малко записали се деца.. нали не чакат всички по-добър шанс на 2-ро класиране Simple Smile

Все ще се намери някой документ, отнемащ повече време. Много хора търсят имунизационни паспорти, после оставят да ги попълни личната лекарка, отнема време... При нас бележката на мъжа ми стана готова едва днес, утре отивам в градината. Според мен, реалистично е да се очаква най-много записвания да има или в петък, или пн-вт другата седмица.

# 125
  • София
Леле , как нищите точки и деца и желания, верно всички сме изтрещели , но не си утежнявайте живота допълнително, със следене, нерви , пресмятане. Ясно е че ще има приети деца и такива , който няма да са приети , по-лошото е , че неприетите ще са повече от приетите.
 На мен така и не ми стана ясна системата с номерата и граничните групи, сигурно защото в момента нямам физическото време да проуча нещата . Черпя инфо само от тук , в сайта на СИРМА, гледам само кандидатурите на дъщеря ми и ничии други.
И в градината по първо желание , гледам ни се появи това "Ясла 2, родени 2007 г., Вх.Номер: 090522-40530693 ", в другите нямаме втория номер, това значи ли че попадаме в гранична група там и имаме някакви шансове , за второ класиране. Може на някой да му се стори смешен или тъп въпроса , но наистина  се чудя, просто нямам време да чета повече. Чета за други изпити в момента и едно разбера , друго не.

# 126
  • София
Нелияни, в първата градина сте попаднали в гранична група и ви е изтеглено случайно число. Преглеждайки случайните числа на чакащите, можеш да се ориентираш на коя позиция си като чакаща горе-долу.
В градините на второ и трето желание не си попаднала в гранична група и не ви е теглен номер.
Сега можеш да промениш желанията си. Променяйки желанията си, пак получаваш 1,2,3 точки и можеш да попаднеш в гранична група в друга ДГ, която преди ти е била на по-задно желание.
Можеш да кандидатстваш и в съвсем нова градина, но шанса така много намалява, защото ще получиш сегашна входяща дата и дори да попаднеш в гранична група при класирането, ще си в края на опашката в групата.

# 127
Може да попаднете , може и да не попаднете. Зависи от ситуацията. Гледай първо класиране, гледай списъка със случайни номера, гледай и твоето място в общия списък.
В другите нямате втори номер, защото не сте разиграни на покер - най вероятно не са ти достигнали шансовете до раздаването на вашата "ръка", та да ви разиграят.
Ако има достатъчно и предостатъчно бройки с 8 т. - те са комарджиите, тия със 7 точки са пас и въобще не участват в раздаването.
Съжалявам, че се изразявам така, но това си е жив "покер"  - правила допускащи "блъф" /Критерий К4 примерно/, хазартен елемент /случайно число/, случайност /в х време и на у място с z  комп е изтеглено числото на моето дете/ и шанс да използваш/възползваш от останалите изброени елементи.

# 128
  • София
Благодаря за разясненията Ники, Сторм76  Hug, аз напоследък съм изтерясала и все не разбрала , дългото стоене у дома ,не ми се отразява добре , а както се очертава още една година  Laughing.
Няма да ги сменям желанията, кой знае дали в другите градини ще попадна и в гранична група дори. Честно казано съм се предала, че тази година почти няма шанс да се класираме, само в борбата за нови детски градини и групи няма да се предам, а ще си искам - "тъпо и упорито" , не мисля да изпускам протест , пък за по натам, искам и ще помагам и по-активно , ясно ми е че нещата няма да се решат нито тази година, нито догодина, особено ако мълчим или се дъвчем по между си , докато се следим. А то просто МЕСТА НЯМА!

# 129
  • София
Нелияни, случайно число, започващо с 40 като вашето не е голямо число като цяло. В нашата градина се касираха с числа 55...

# 130
Аз исках да попитам дали е възможно в ДГ с 0 /нула/ обявени места за прием на второ класиране след 5 юни изведнъж да се освободят 10-15 места. Защото така е казала учителка на майка: "Да се обади на директорката след 5 юни, когато се освобождават места и да попита за спонсорство."

И тези учителки и директорки имат предимство по прием.

# 131
Аз исках да попитам дали е възможно в ДГ с 0 /нула/ обявени места за прием на второ класиране след 5 юни изведнъж да се освободят 10-15 места. Защото така е казала учителка на майка: "Да се обади на директорката след 5 юни, когато се освобождават места и да попита за спонсорство."

Има деца, които кандидатстват в други ДГ, обикновено набор 2006 и тогава в ОДЗ-то може да се освободят места. Но чак пък 10-15 - не вярвам.

А това за спонсорството - намам думи. Явно служителите много държат в един красив момент да изгърми някой и друг директор за неспазване на правилата. На някои хора и 100 години няма да им стигнат за да осъзнаят че нещата се променят.

# 132

Има деца, които кандидатстват в други ДГ, обикновено набор 2006 и тогава в ОДЗ-то може да се освободят места. Но чак пък 10-15 - не вярвам.

А това за спонсорството - намам думи. Явно служителите много държат в един красив момент да изгърми някой и друг директор за неспазване на правилата. На някои хора и 100 години няма да им стигнат за да осъзнаят че нещата се променят.

Мда, така е. Едно от нещата, за които най-много се ядосвам на общината, че се опитват да ни направят доносници. Вместо да изработят прости правила с високи административни наказания и работещи контролни органи, сега е на принципа еди-кой-си-казал-на другия. Самите майки пък хем усещат несправедливостта и им се ще да подадат сигнал, хем изпитват естествено отвръщение към подобен род доносничество.

Най-лошото е, че доверието в сисстемата ерозира още повече

# 133
  • София
kikimora, като гледам напоследък е точно обратното, хората са доволни от системата и от усилията на Сирма да угодят на всички. Явно само при теб доверието "ерозира" (каквото и да разбираш под този термин).

# 134

Мда, така е. Едно от нещата, за които най-много се ядосвам на общината, че се опитват да ни направят доносници. Вместо да изработят прости правила с високи административни наказания и работещи контролни органи, сега е на принципа еди-кой-си-казал-на другия. Самите майки пък хем усещат несправедливостта и им се ще да подадат сигнал, хем изпитват естествено отвръщение към подобен род доносничество.

Най-лошото е, че доверието в сисстемата ерозира още повече
[/quote]

Това за работещите контролни органи ми е болна тема. Не е редно ние като родители да се врем навсякъде и да се разправяме за елементарни неща. Отнема време и е много изнервящо. За съжаление обаче, се налага. Ако има контролен орган - нещата ще бъдат малко по-добре, но за съжаление такъв няма откъде да извадят - поне не и независим.

Общи условия

Активация на акаунт