СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - класиране/записване

• 74 259
  • 1 557
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, щурчо! Докато зацепя за тези номера и ще мине класирането!  Mr. Green
Да разбирам ли, че този с най-малък входящ номер ще влезе, ако има само 1 свободно място? Кога ще се тегли жребият?

# 166
Благодаря, щурчо! Докато зацепя за тези номера и ще мине класирането!  Mr. Green
Да разбирам ли, че този с най-малък входящ номер ще влезе, ако има само 1 свободно място? Кога ще се тегли жребият?
Точно така..
Този с най-малък номер ще влезе , ако има само едно место.
Жребият ще се теги на 30 май (събота) и резултатите от него няма да са ясни преди 18ч..

# 167
Прекалено много ми се наби в очите една съвсем явна несправедливост и ще я споделя, въпреки че в случая не ме касае пряко, защото по никакъв начин не се отразява на класирането на детето ми.

Но ако бях сред родителите, които са пряко ощетени, не знам как бих постъпила.

В 12 ЦДГ бяха обявени за прием на 1-во класиране 24 свободни места, а реално бяха запълнени 23. Трябваше да бъдат класирани всички деца с повече от 8.1 точки. Знам го, защото ние сме с 8.1, а шансът ни за класиране беше „Нисък – 0 + 1/4”, т.е. приемат всички с 8.2+ точки, а ние оставаме в гранична група с още 4 дечица с по 8.1.

Изненадах се, когато видях, че и за децата с 8.2 точки е теглен жребий, защото те всички трябваше да са приети. Е да, ама не – 1 от тях не е било прието „поради сложния итеративен процес на алгоритъма за класиране, който осигурява възможно най-доброто желание за всяко дете” (бел. ред.: „итеративен”: 1) дума с правописна грешка или 2) дума, която изобщо не знам какво ще да значи).

Това детенце, естествено, вече няма никакви шансове да бъде прието и на 2-ро класиране, защото за 1-ото незапълнено място на опашката се подредиха други дечица с повече точки.

В „Буката” беше същото – поне още 1 дете от граничната група с 8.0 трябваше да е „in” още на 1-во класиране, а сега е „out” и на 2-ро.

Това, естествено е чудесно за децата, които ще запълнят тези единични бройки, но не е честно, не е справедливо и не е по правилата. Или поне на мен обяснението на ИСОДГ ми зучи крайно неясно и незадололително. 

И защо избщо се прави това 2-ро класиране за по 1 място в градина, вместо да ги бяха запълнили по правилата?

И кое му е “нормалното” да са „класирани с 1-2 места по-малко от свободните за някои групи”?

Ей такива елементарни нещица изобщо не разбрах, но сигурно щях да спя пред работното място на г-н Джонев от миналата събота, та да ми ги обясни, ако бях на мястото на родителите на тези деца, за които „сложният процес” със сигурност не е осигурил „възможно най-доброто желание”.

Ами – хайде до 1-ви юни пак! Wink)))

Хубави въпроси..
Дано има кой да отговори..
Честно казано нямах идея, че в някой Дг са приети по-малко от обявените места..  newsm78 ..хич не ми звучи логично.., особено нелогично ми изглежда принципът на който се е решавало в кои точно градини, групи и по колко места да не се запълват..
И най-вече не ми е ясно поради какви причини..
..
"Итеративен" изобщо не е неправилно написана думичка и си има съвсем ясен смисъл..Произлиза от "Итерация" и се отнася за процес..
Ако се вълнуваш от значението й, може на лични..Не ми се спами темата  Hug
    Има и други такива градини,класирани с едно място по-малко,изключвам запазените за деца със СОП, места и сега се нареждат други деца с повече точки , изглежда ли ви справедливо!?
    Щурчо днес , когато ти писах на лични за подобен случай, детето което е трябвало да бъде класирано,все още си беше   №1 в списъка на чакащите ,но уви вече се е появило дете с днешна кандидатура с 9.0 точки и се нарежда най-отпред с число започващо с 090528, пред всички останали с 090522.
   Може ли нещо д асе направи!?

# 168
Прост въпрос - очаквам прост отговр:
На 30 май ли ще е второ класиране?

Не за друго питам, а защото за мен е практически невъзможно при все че записването по първо класиране е до 5 юни. Как тогава на 30 реално ще се знаят свободните места за второ класиране - непокрити критерии при записване, отказали се. За мен лично е невъзможно.

# 169
  • София
На 30 май ще е.

# 170

Щурчо днес , когато ти писах на лични за подобен случай, детето което е трябвало да бъде класирано,все още си беше   №1 в списъка на чакащите ,но уви вече се е появило дете с днешна кандидатура с 9.0 точки и се нарежда най-отпред с число започващо с 090528, пред всички останали с 090522.
   Може ли нещо д асе направи!?
Силно се съмнявам..Аз самата не разбирам..защо се е случило така,че да има незапълнени места при толкова много чакащи.. ooooh!

# 171
  • София

Тогава ще се запълнят само свободните места, които останаха след сложния интеративен процес. Всички останали на 5 юни.

В нашата ДГ има едно такова и само то е обявено за свободно, като гледах ОДЗ с отказани за записване местата на отказаните не бяха отишли в графите за свободни. Но май не се знае newsm78

# 172

Не за друго питам, а защото за мен е практически невъзможно при все че записването по първо класиране е до 5 юни. Как тогава на 30 реално ще се знаят свободните места за второ класиране - непокрити критерии при записване, отказали се. За мен лично е невъзможно.

Тук таме каквото има свободно ще класират деца, но Щурчо беше казала по-преди - на следващото класиране се очаква да има повече свободни места.

Има и по общите и по социалните опашки деца, които няма да могат да си потвърдят точките. Но тези хора ще чакат последния момент вероятно. Сега се записват коректните.

Ще има и освободени места (надявам се) от деца в ясла в ОДЗ, които се местят в първа група в ЦДГ примерно.

# 173

Абсолютно си права. Второто класиране на 30 май е безмислено, според мен.

# 174
  • София

Абсолютно си права. Второто класиране на 30 май е безмислено, според мен.

Да има повече емоция и объркване. Иначе ще спим  спокойно.

Не знам за вас, но аз влизам по 10-пъти в сайта дали няма някоя промяна ooooh!. Побърках се вече  #Crazy. Само ОДЗ са ми в главата

# 175
  • София
Отказите засега са малко, но като гледам и записаните не са много.
Иначе отказаното записване е обявено като свободно място:
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=16&k=81

# 176
Да , но за градината , за която говоря, няма Отказа ли се , а има 1 свободно за следващо класиране, да го разбирам ли като признание , че при първото класиране е станала грешка и са класирали едно дете по-малко, което дава шанс на друг с повече точки да се намърда.Към кого да се обърнат родителите? http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=4&k=3

# 177
  • Sofia
Искам да ви попитам, след класирането на 5 юни, кога ще е следващото класиране?

# 178
  • София
Искам да ви попитам, след класирането на 5 юни, кога ще е следващото класиране?
Влез в "Календар"  на ИСОДГ, има всички дати.

# 179
  • София
Нищо бе разбирам вече.... Имам само по първо желание допълнителен вх. номер.
Сега ако разместя желанията си  - пак ли томбола? И как да си разместя желанията, като няма никаква информация за свободните места?

Нататък  -  всяка седмица класиране и 1 седмица записване и ако не съм в БГ и няма кой да ни запише - прав ни път.....

И не може ли  да се виждат накуп градините от 1 район с обявени свободни места за следващо класиране, а не да преглеждам всички градини за свободно място? Или пък в профилите ни да изписва, че има свободно място , да е по-лесно да решаваме?

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 01:02 от KITTI

Общи условия

Активация на акаунт