СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - класиране/записване

• 74 269
  • 1 557
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Прост въпрос - очаквам прост отговр:
На 30 май ли ще е второ класиране?

Не за друго питам, а защото за мен е практически невъзможно при все че записването по първо класиране е до 5 юни. Как тогава на 30 реално ще се знаят свободните места за второ класиране - непокрити критерии при записване, отказали се. За мен лично е невъзможно.

Абсолютно си права. Второто класиране на 30 май е безмислено, според мен.
На второто класиране ще се запълнят всички групи, за които на първо останаха свободни места, заради итеративността на процеса. Освен това на доста места има отказани кандидатури. Така че, не е безмислено, това е нещо като "донагласяване" на класирането.

# 181
Здравейте,

процеса на последващите класирания стана твърде сложен и се радвам че не ни се налага да учстваме в него. И все пак ми е много неприятно да гледам с какво сме принудени като майки да се занимаваме - да следим, да изчисляваме да предвиждаме и т. н. вече толкова време.

Искам да кажа, че аз никак не съм доволна от Сирма, колкото и вие да ги възхвалявате за усилията. Някак си не мога да забравя, че именно те миналата година провалиха изцяло приема - възложиха изпълнението на поетата поръчка на фирма подизпълнител (сигурно не е защото са им платили малко нали?!) и си направиха експеримент с децата. А, дали платиха някакви неустойки или глоби за това как мислите? Е, на тях ли сега да разчитам за прозрачност?! И най-ме дразни факта, че в мометна се акцентира как те правят неща изън договора си (което най-верочтно е така) завоалирано под неясната фраза процеса се финансираше на граждански начала . Т.е трябва да сме доволни на малкото което получаваме щото видиш ли го правят доброволно.  Rolling Eyes
Ма мен това какво ме интересува?! - Я. Джонев не бил длъжен да ни отговара - ок - сигурно е така - но все някой трябва да ни отговаря - някой трябва да дава информация на родителите и да им помага да се ориентират в джунглата на тази система и бъговете и.
Другия израз за замазване на очите е - сложния интеративен процес - и да няма грешка в думата - означава сложен цикличен процес с неясен брой повторения (дано не бъркам)  - абсолютно умишлено написано така неразбираемо за мнозинството (вкл. и за мен)
И моля Ви не ме разбирайте погрешно - не искам никого да засегна - просто като kikimora1 смятам, че имаме право да сме по-взискателни - все пак ние плащаме целия масраф.
Колкото до прозрачността - до като няма достатъчно места за всички...

# 182
Прост въпрос - очаквам прост отговр:
На 30 май ли ще е второ класиране?

Не за друго питам, а защото за мен е практически невъзможно при все че записването по първо класиране е до 5 юни. Как тогава на 30 реално ще се знаят свободните места за второ класиране - непокрити критерии при записване, отказали се. За мен лично е невъзможно.

Абсолютно си права. Второто класиране на 30 май е безмислено, според мен.
На второто класиране ще се запълнят всички групи, за които на първо останаха свободни места, заради итеративността на процеса. Освен това на доста места има отказани кандидатури. Така че, не е безмислено, това е нещо като "донагласяване" на класирането.

На 30 май е безмислено. Процедурата по записване на приетите на първо класиране е до 5 юни. Никоя от приятелките ми с приети деца все още не си е записала детето, защото вадят документи. Реално ще ги записват другата седмица. А ако нещо се закучи с някой документ в някоя институция, може някое детенце да "изгори" неприятно.
Аз не бих казала, че на доста места има отказани кандидатури, а на малко места. Има цели райони, където в нито една детска градина няма отказани към момента - Оборище, Средец, Триадица.

# 183
Здравейте,

процеса на последващите класирания стана твърде сложен и се радвам че не ни се налага да учстваме в него. И все пак ми е много неприятно да гледам с какво сме принудени като майки да се занимаваме - да следим, да изчисляваме да предвиждаме и т. н. вече толкова време.

Искам да кажа, че аз никак не съм доволна от Сирма, колкото и вие да ги възхвалявате за усилията. Някак си не мога да забравя, че именно те миналата година провалиха изцяло приема - възложиха изпълнението на поетата поръчка на фирма подизпълнител (сигурно не е защото са им платили малко нали?!) и си направиха експеримент с децата. А, дали платиха някакви неустойки или глоби за това как мислите? Е, на тях ли сега да разчитам за прозрачност?! И най-ме дразни факта, че в мометна се акцентира как те правят неща изън договора си (което най-верочтно е така) завоалирано под неясната фраза процеса се финансираше на граждански начала . Т.е трябва да сме доволни на малкото което получаваме щото видиш ли го правят доброволно.  Rolling Eyes
Ма мен това какво ме интересува?! - Я. Джонев не бил длъжен да ни отговара - ок - сигурно е така - но все някой трябва да ни отговаря - някой трябва да дава информация на родителите и да им помага да се ориентират в джунглата на тази система и бъговете и.
Другия израз за замазване на очите е - сложния интеративен процес - и да няма грешка в думата - означава сложен цикличен процес с неясен брой повторения (дано не бъркам)  - абсолютно умишлено написано така неразбираемо за мнозинството (вкл. и за мен)
И моля Ви не ме разбирайте погрешно - не искам никого да засегна - просто като kikimora1 смятам, че имаме право да сме по-взискателни - все пак ние плащаме целия масраф.
Колкото до прозрачността - до като няма достатъчно места за всички...

Аз също категорично не съм доволна от дейността на "Сирма".

И едно нещо ще допълня. Ако си бяха свършили добре и гладко работото никой нямаше да знае станалите нарицателни имена Джонев и Сирма

Някой да знае кой е правил системата на НОИ, която прави проверки за соц. осигуляване или ПУК?
Някой да знае имената на фирмата и ръководителя разработили Търговсикя регистър към Агенцията по вписвания? И още, и още - да знаете имената на фирмите и въководителите, разработила системата за електронно банкиране на вашата банка и на която и да е друга институция, предлагаща услуга по интернет.

Е, не ги знаете, защото са си свършили добре работата, за разлика от разните Джоневци и Сирми

# 184
kikimora1, абсолютно съм съгласна с теб!  Hug

И аз категорично не съм доволна от работата на Сирма и Джонев. Действително, станаха печално известни с "дейностите" си по ИСОДГ, което не е за хвалба, ами за резил на въпросните "специалисти". 

# 185
  • София
За да прекратим спора доволни или не от програмата, искам да задам следните въпроси:
1. Има ли родители, които не са могли да кандидатстват, защото системата не им е позволила?
2. Има ли родители, чиито деца са приети извън системата или с неправомерни предимства? Доказани случаи, а не предавани от уста на уста по градинките.
3. Има ли деца, които не са приети заради пропуски в системата, или на които им е отказано съдействие?
Когато получа поне един положителен отговор на горните три въпроса, но доказан, ще се съглася, че системата ви е виновна. Сега просто не ви харесва, защото не ви устройват част от критериите, което си е въпрос, адресируем към общината.

# 186
За да прекратим спора доволни или не от програмата, искам да задам следните въпроси:
1. Има ли родители, които не са могли да кандидатстват, защото системата не им е позволила?
2. Има ли родители, чиито деца са приети извън системата или с неправомерни предимства? Доказани случаи, а не предавани от уста на уста по градинките.
3. Има ли деца, които не са приети заради пропуски в системата, или на които им е отказано съдействие?
Когато получа поне един положителен отговор на горните три въпроса, но доказан, ще се съглася, че системата ви е виновна. Сега просто не ви харесва, защото не ви устройват част от критериите, което си е въпрос, адресируем към общината.

да за 3., защото индикациите които даваха се оказаха напълно неверни
след класирането се оказа, че сме имали много по-голям шанс в друга дг, а не тази дето пишеше...редно беше да дадат на родители по-добри индикации... имат децата, точките, адресите им,... можеха да дадат много по добри индикации.. ама станалото -станало.. сега обикалям по яслите и се моля като циганче да вземат дребното някъде

# 187
  • София
Ама вие сериозно ли се ръководихте от тези индикации? След като многократно бе упоменато, че се променят само няколко пъти на ден, а списъка с чакащите - само веднъж на ден? Как можете така на сляпо да разчитате на подобен род информация... Направо ми е чудно. Аз въобще не разчитах на тези индикации, прецених си сама шансовете и детето ми е вътре.

# 188

1. Да определено има родители, които не са компютърно грамотни и по тази причина не са кандидатствали или конкурентността им при кандидатстване е била силно занижена
2. Никой не може да даде 100% гаранция че някой не отговаря на този или онзи критерий, ние можем да имаме само съмнения, въпросът е някой ще проверява ли директорките за неправомерно приети деца?
3. Аз, мисля, че стана безпощадно ясно че такива деца има - поради сложния интеративен процес Mr. Green

Колкото до това кой НИ е виновен - мен не ми е нужно някой да МИ е виновен - виновния е ясно кой е и срещу това ще протестираме на 1-ви. Аз просто споделям, че не съм доволна от услугата предоставена от Сирма - нядявам се имам право на това Hug

# 189
искам да питам
ако на опашката има дете с примерно 8.0 точки и номер 090522-хххххххх и още едно дете с пример но 9.0 точки и номер 090528-хххххххх, то кое дете преди кое трябва да се нареди и изобщо кое че бъде прието.. това дето по-рано се е наредило или това с повечето точки?

а колкото до индикациите... аз дори си направих собстено класиране на децата...по точки, по градини... 2 часа сметки с ексела.. ивсе тая.. сирма трябваше да дадат не само индикации, а и как се формират точките.. аз лично не виждам какво тайно има в това да знаеш че са многодетно семейство, че имат баба или че детето е сирак...ама така елеминираха напора на родителите, дето дето не си траем...

# 190
искам да питам
ако на опашката има дете с примерно 8.0 точки и номер 090522-хххххххх и още едно дете с пример но 9.0 точки и номер 090528-хххххххх, то кое дете преди кое трябва да се нареди и изобщо кое че бъде прието.. това дето по-рано се е наредило или това с повечето точки?

а колкото до индикациите... аз дори си направих собстено класиране на децата...по точки, по градини... 2 часа сметки с ексела.. ивсе тая.. сирма трябваше да дадат не само индикации, а и как се формират точките.. аз лично не виждам какво тайно има в това да знаеш че са многодетно семейство, че имат баба или че детето е сирак...ама така елеминираха напора на родителите, дето дето не си траем...
Влиза детето с повече точки.

# 191

По втора точка има доказан сигнал, но чудно защо детето още не е отписано. От тук следва и отговор ДА на третия въпрос, но само по мнение на родителите, които се правят на луди и се опитват да изкарат системата виновна, ако мине метъра.

# 192
Аз пък искам да излея малко страсти относно критерия работещ родител. Всякакви отпуски вече свършиха, детето скоро ще стане на 3 г. Би трябвало за деца навършили 3 г, този критерий да има опция от менюто безработен, поради гледане на дете. След като няма да се дават помощи на деца, некласирани, то би следвало поне да не се лишават от точката за работещ родител.  Crossing Arms

# 193
  • гр.София
2. Има ли родители, чиито деца са приети извън системата или с неправомерни предимства?

Да, има. Но не е виновна системата.

jijip,тия с гузната съвест ще бавят до последно записването си.

# 194
Бих отговорила отрицателно и на трите въпроса, но не съм чак толкова навътре, за да има значение мнението ми. След вчерашния разговор с Щурчо съм твърдо на мнение, че ако не приемат синът ми тази година, причината е в моята недостатъчна информираност.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт