Великобритания - тема 25 лятна

• 24 335
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък кисело мляко давам Muller Little Stars kids...

# 106
Биляна , аз купувам кисело мляко  10 % в едни големи кутии,много е гъсто и на мен също ми допада.Но най-вече заради дъщеря ми ,защото тя само него яде - поне е нещо . Ако твоето дете предпочита 3,5 % мисля че е по-добрият вариант . Дано съм помогнала:)
Аз много съм се чудила по въпроса, как от прясно мляко 3,5-3,6 % се получава кисело с масленост 10-11% newsm78

с консерванти  Simple Smile

# 107
  • UK/София
Биляна , аз купувам кисело мляко  10 % в едни големи кутии,много е гъсто и на мен също ми допада.Но най-вече заради дъщеря ми ,защото тя само него яде - поне е нещо . Ако твоето дете предпочита 3,5 % мисля че е по-добрият вариант . Дано съм помогнала:)
Аз много съм се чудила по въпроса, как от прясно мляко 3,5-3,6 % се получава кисело с масленост 10-11% newsm78

Едва ли, все пак това е висока масленост.По тази логика 0,1% трябва да са без консерванти.Предполагам, че се добавя масленост от каймака на млякото, както се и извлича.Откакто живеем в тази град ни носят от една ферма туби с домашно мляко и го квася със суха закваска коятоси донесах от БГ, но на Калин не смея да давам.Установих, че от купеното от магазина и това което квася няма разлика.

Fish189 , тези млека не са ли плодови?Поне така ми излязаха изображенията от Гугъл.

# 108
  • Bristol
И аз предполагам, че допълнително го обогатяват, но въпросът е и каква мазнина ползват  Crazy Веднъж взех такова кисело мляко, виждала съм го в турския магазин и наистина беше мноооого вкусно Simple Smile В тукашните магазини съм попадала само на млека с нормална за кравето мляко масленост  Grinning Аз лично харесвам млякото на Onken, но има и едно друго на Yeo Valley, което не е лошо и е органик, но на мен ми киселее малко повече.
Били, защо не смееш да даваш от домашно квасеното мляко? Аз си мисля, че същото мляко се ползва и в млекозаводите, само където го взимат на едро от същите фермери и предполагам на малко по-ниски цени, от колкото ти  Laughing

# 109

Едва ли, все пак това е висока масленост.По тази логика 0,1% трябва да са без консерванти.Предполагам, че се добавя масленост от каймака на млякото, както се и извлича.Откакто живеем в тази град ни носят от една ферма туби с домашно мляко и го квася със суха закваска коятоси донесах от БГ, но на Калин не смея да давам.Установих, че от купеното от магазина и това което квася няма разлика.

Fish189 , тези млека не са ли плодови?Поне така ми излязаха изображенията от Гугъл.

Биляна според мен това е много хубаво,че си го приготвяш сама ,нищо,че няма разлика  от купеното,все пак знаеш какво слагаш и млякото е от ферма,не е купено Hug а за малкия незнам как да постъпиш сега,но след няколко месеца  на твое място бих започнала да давам от домашноприготвеното, моята дъщеря е страшно капризна....

# 110
  • Лондон
Здравейте моми англичанки!

Първо, Биляна, да ти е живо и здраво детето! Голям красавец!

Арвен, честито гражданство! Трябва да почерпиш по един чай  Laughing

Много хубави снимки сте публикували!!! А Мари верно е хубавица - да не скромничи Wink

с_авеню, този сайт е добър като лист на кварталите! Съгласна съм с него почти 100%.

Елл, с къщата нещата се 'позакучиха'... Къщи в районите, в които търсим се предлагат все по-малко и по-малко. Раздаваме оферти разни и вече няколко пъти а-ха да стане, но мъжа ми се 'закучва' за някаква смешна сума от сорта на 5К (ей така, заради принципа) и нещата се провалят. Мъжка му работа. Той смята, че подема в пазара е измислен и 'дъното' ще се стигне през есента и зимата...  Може би е прав!  newsm78

# 111
Били, плодови са тези млекца и Софи всеки ден ги яде за десерт на обяд.

Аз иначе като правя таратор например ползвам Low Fat Natural но малката не ще и да го опита, а баща й да не говорим... Хехееее, повече има за мен!!! Wink

# 112
Били, плодови са млекцата, за които говори Фишка, но са хубави. Ти защо не даваш? Сама ли добавяш пресен плод вътре? Това е най-доброто, разбира се, пък и Калин ти е само на 1. Аз до годинка и половина някъде добавях плод в киселото мляко, но сега преминахме на купешки, защото Али е голяма и отделно хапва плодчета. За чисто мляко-няма как, от магазина ще е. За домашното не знам защо се притесняваш, нали го сваряваш преди да подквасиш? Мисля, че няма да има проблеми за детето.

# 113
я докато сте на тема мляко да запитам как го правите квасеното мляко? моето много водно стои. разбрах, че трябва по-дълго да се вари прясното мляко, за да поизври водата в него, но на газовия котлон все ми нагаря, даже и на най-слабото и затова не го държа много Thinking иначе за даване на малки деца аз бих предпочела домашното, защото няма консерванти, подсладители и т.н. Peace

# 114
  • UK/София

Аз квася със суха закваска от БГ.Прави се с прясно мляко и се ползва с месеци.Не е нужно млякото да ври доста време, като кипне и го махам.Течно се получава когато е подквасено хладно, или закваската не е хубава.На моята изтече срока на годност, за това не смея да давам на Калин.Закваската ми я правиха с връзки позната на моя позната и от толкова връзки не стана както трябва Simple Smile, но се плучава хубаво кисело мляко с български вкус.

Относно полодовите млека съм доста скептично настроена.Адски сладки са и нямат нищо общо с натуралното кисело мляко.Плодовете ги давам винаги отделно, киселото мляко го ядат с мед и овсени ядки, с бисквити или с мюсли.

# 115
Ave , благодаря за отговора!

# 116
Биляна, мерси за отговора, вероятно е от закваската, защото го слагам топло Thinking (нали като си сложиш кутрето и да можеш да търпиш да преброиш до десет)
в Америка толкова бяхме свикнали с квасеното мляко, че като се прибрахме в България и това от магазина никак не ни харесваше Grinning

Относно полодовите млека съм доста скептично настроена.Адски сладки са и нямат нищо общо с натуралното кисело мляко.Плодовете ги давам винаги отделно, киселото мляко го ядат с мед и овсени ядки, с бисквити или с мюсли.
подкрепям Peace
макар, че моята дъщеря като гледа в училище, че всички ядат такива и ние купуваме от време на време, иначе освен овесени ядки им слагам и стафидки Wink много са вървежни

# 117
Първо искам да се извиня, че нахлувам така в темичката ви, при това с молба Embarassed
Искрено се надявам, че някой ще има желание да помогне, защото сама не мога да се оправя...
Моя много близка приятелка се опитва да си купи мотор от Лондон, като е набелязала 4 обяви в 4 различни сервиза. Днес ме помоли да се свържа с тях - но се сблъсках с парадокса Бг телефон - връзката е ужасна, нищо не чувам, прекъсва постоянно, а ако успея да да установя връзка - трудно разбирам акцента Embarassed..освен това, не можах да улуча работното време на въпросните сервизи, та нищо не свършихме накрая...Молбата ми е - ако някоя от вас има желание и готовност да се обади лично на тези телефони и да разпита за две основни неща, ще съм безкрайно благодарна. Бих разбрала, ако никой не се съгласи - в крайна сметка това са разходи и отделено време. Но все пак - питам за всеки случай, може някой да изяви желание Hug
Ако има такива - пишете ми на лични, за да ви дам телефоните и малко инфо за обявите.

Още веднъж - извинявам се за нахлуването в темичката..пожелавам ви всичко най-най  bouquet

# 118
Момичета, сблъсках се с бумащина. Ходих да питам за легализация на дипломите с мъжа ми за Англия и се оказа, че трябва да си преведа акта за раждане, имнизациите, да си изкарам свидетелство за съдимост, на дъщеря ми отпускно с оценките за завършен 5-ти клас и още някакви документи и станах разногледа.  #Crazy Разбира се, всеки един документ ще струва към 100 лева с легализацията. Трябват ли ми всички тези неща за Англия? А акта за граждански брак? Кажете ми какво да правя, има ли смисъл да се набутваме с пари или мога и без легализациите?  Rolling Eyes

# 119
И още нещо, което ми се случи. Правих си скоро изследвания и ми казаха, че е добре да се имунизирам срещу хепатит Б. Три имунизации, които обаче ако си купя ваксината и замина, в Англия няма да ми сложата българската ваксина. И според наши доктори, английските им колеги били много зле. Един познат на мъжа ми пък му казал, че снаха му пометнала като били в Лондон и докторът й казал след прегледа, че плода сам щял да излезе. Те се отвратили от системата им и сега са си в България отново.
Знам, че човек трябва лично да си състави мнение, но все пак толкова ли е зле там здравната система?

Общи условия

Активация на акаунт