Кървене и бременност 2

• 158 282
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
me4koni зареди се с търпение и не се предавай. Лежането е най- важно. Аз и за храна не съм ставала, лекарката до скоро не ми даваше. Трудно е да лежиш, но повярвай -  свиква се. Аз лежа от края на май и колкото и да е било трудно и скучно се преживява  Hug

# 721
Благодаря ви още веднъж Hug Hug Hug Hug
Гледаха ме да..но емблиончето е твърде малко-5-6 г,с-и ако кървенето  се усилва,просто се страхувам да не би да не се задържи-ох...вън на тези мисли...
съсиреците ме притесняват...

# 722
посъветвай се с няколко лекъря/почивай си  и се пази много.утрогестан или каквото  са ти изписали и лежане.

# 723
me4koni, почивай си, пий лекарствата и мисли позитивно. Момичетата вече са ти дали съвети, но аз искам да добавя, че трябва да държиш връзка с доки, особено ако видиш някаква промяна. Вярно, че майчиния инстинкт говори друго, но трябва да помислиш и за собственото си здраве.
Дано всичко приключи успешно и да гушнеш едно здраво бебче! Hug

# 724
здравейте и от мен Wink)) мислех, че поне в тази темичка няма да ми се наложи да пиша ноооо
и така бременна съм след инвитро в 6г.с съм все още не сме видяли сакче и чули пулс, прегледа ми ще е в събота 27.11 моля се  Praynigдотогава вс да е наред и да видим ембриончето Praynig Praynig Praynig
Но днес ме заболя доста корема Rolling Eyes, като не мога да определя, къде точно е болката Rolling Eyes струва ми се, че е ту в ляво, ту в дясно и като посетих тоалетната, имаше леко бледо розово зацапване върху тоал хартия Rolling Eyes Засега е еднократно, но незнам ...много ме е страх момичета ... звънях на доки, но до момента, не мога ,все още да се свържа с него Tired Пия и Но-шпа и Утрогестан и др поддържащи лекарства, но въпреки Но-шпато изпих 2 пак имам леки болки, по-точно като спазми ... много съм притеснена ...знам, че не сте лекари, но като чета на много от вас се е случвало подобно зацапване ... Моля ви, кажете от какво може да е според вас? Дали не е спонтанен аборт? Ужасно ме е страх, така го искахме това бебе ... борим се за него вече 4 години

# 725
Не се тормози излишно, лягай в леглото и пий хапчетата. Това зацапване не значи, че бременността се прекъсва. Може да е от много неща, но на прегледа ще ти кажат най-точно - за предпочитане с вагинален видеозон. Желая ти успех и сили да си спокойна  Hug

# 726
zdraveite as sam bremenna invitro v 4 sedmica vsi4ko be6e normalno predi sedmica mi prokarvq no kafenikavo te4enie i to za edin den,no nai lo6oto mi se slu4i sno6ti na 23.11.10 legnah si da spq kam 8.30h stanah do toaletna kam 24.00h kogato se izbarsah vidqh 4e karvq i to qrko 4erveno  legnah si pak nqma6e kak da se obadq na lekarq prez no6ta is4akah do sutrinta ne se povtori kravta no vse o6te imam kafenikavo te4enie mnogo me e strah da ne sam zagubila bebeto sutrinta zvannah na lekarq si kaza 4e ne bilo tolkova opasno kaza mi da spra edno ot lekarstvata vzemam salospin po 1 na den ,utrogestan 3po2,i drugite cuclacur 3po2,za parvite 2 znam za kakvo sa no tretoto ne znam no sam sigorna v doktorite za6toto ne sam v balgariq a tova e edna ot nai dobrite klinika v garciq zatova se nadqvam vsi4ko da e taka kakto kazvat .molq daite mi savet ima li za kakvo da se pritesnqvam moje li da sam go zagubila molq daite si mnenieto blagodarq

# 727
За съжаление от леко зацапване то преминава в кървене пак леко засега, но ме притесняват тези болки, които не минават въпреки Но-шпа то, което изпих вече 3 таблетка.

# 728
zdraveite as sam bremenna invitro v 4 sedmica vsi4ko be6e normalno predi sedmica mi prokarvq no kafenikavo te4enie i to za edin den,no nai lo6oto mi se slu4i sno6ti na 23.11.10 legnah si da spq kam 8.30h stanah do toaletna kam 24.00h kogato se izbarsah vidqh 4e karvq i to qrko 4erveno  legnah si pak nqma6e kak da se obadq na lekarq prez no6ta is4akah do sutrinta ne se povtori kravta no vse o6te imam kafenikavo te4enie mnogo me e strah da ne sam zagubila bebeto sutrinta zvannah na lekarq si kaza 4e ne bilo tolkova opasno kaza mi da spra edno ot lekarstvata vzemam salospin po 1 na den ,utrogestan 3po2,i drugite cuclacur 3po2,za parvite 2 znam za kakvo sa no tretoto ne znam no sam sigorna v doktorite za6toto ne sam v balgariq a tova e edna ot nai dobrite klinika v garciq zatova se nadqvam vsi4ko da e taka kakto kazvat .molq daite mi savet ima li za kakvo da se pritesnqvam moje li da sam go zagubila molq daite si mnenieto blagodarq

Бъди така добра, да пишеш на Кирилица, не сме в Англия и трудно се четат йероглифи...
Трябва само да лежиш, буквално : САМО да лежиш, ако трябва прати мъжът ти да ти купи гърне или някакво легенче, кофа с капак,където да пишкаш до леглото ставай до тоалетната само по голяма нужда. Не се движи, не мърдай, слагай си сутрин, обед и вечер по 2 утрогестанчета отдолу, пий нош-па и не се напрягай за нищо, гледай да не повръщаш, кашляш, ако се случи, гледай да си хващаш коремчето, да го притискаш, за да не се напряга. Най-добре, ако може някой да дойде да ти помага: майка, свекърва, някой друг, не готви, не пери, не ставай да вършиш, каквото и да е! Това е отлепване на плацентата, не е фатално, просто се случва, аз бях така и все още съм, само лежи и почивай, останалото е в Божиите ръце, не можеш да направиш повече от това да лежиш. Много внимавай какво ядеш и пиеш, не трябва да има никакви подправки и не пий чайове, защото много билки действат зле по време на бременност, пий само чай от шипка. Не яж синьо сирене,  зелени салати и т.н. Не пий прекалено топли неща, гледай да не настиваш и да не вдигаш температура, не се къпи с гореща вода и въобще на този етап, отивай само да се миеш отдолу и подмишниците, все ще изтърпиш повече време, зщаото душът ще бъде източщителен при това състояние. Гледай да отбягваш нитратните неща, пази се от магданоза, четох, че бил маточен стимулант и е вреден в по-голямо количество по време на бременност. Другото: успкой се и мисли за хубави неща, това го повтаряме през две мнения, смао това може да ти помогне.
Въобще, накарай някой да идва всеки ден да ти приготвя ядене, да почиства по малко и не ставай, за нищо!!! Не мисли нищо лошо, не гледай никакви напрегнати неща, най-добре забрави за телевизора, сваляй си приятни гфилми, вземи си хубави кничжки, смао това гледай, отбягвай новини, реклами, много са изнервящи и често има ужасни случки. Пази се много, особено щом си след ин-витро., Мисли само, че всичко ще е наред!

# 729
т.к болките ми се усилиха, а с тях и кървенето посетих клиника АГ и след много обстоен преглед с вагинален видеозон се констатира липсата на гестационен сак в матката Rolling Eyes  Опасенията са, че може би е извънматочна, но на този етап и това не може да се потвърди, т.к имало вероятност и да правя ранен спонтанен аборт ... Нямам сили вече дори да се разрева  Rolling Eyes...За да се изключи варианта с извънматочна, утре ще пускам ЧХГ, ако то нараства риска да е такава за жалост остава. Незнам само, как се прекъсва такава извънматочна  ooooh! сега се зарявам да чета за това  Tired и се моля, поне да се окаже, че е аборт и да се изчистя сама  Rolling Eyes
Няма да ви казвам, но сигурно се досещате ... мъката ми е огромна  Rolling Eyes Това дете беше и е така чакано и така жадувано, аз съм с ИЯР и опита беше с дон яйцеклетки, единственият шанс за мен за дете ... отивам да страдам и да се моля Praynig да се изчистя, колкото се може по-бързо сама и по-безболезнено ...

# 730
desdemona - отивай и се моли на ултразвук всичко да се види и да е наред, не да се чистиш с аборт! Успокой се, не чети нищо сега, иди да те видят с ултразвук, дотогава почивай!

# 731
desdemona не губи надежда, дано има грешка и всичко да е наред, ако не не позволявай на мъката да те сломи . Вярвам, че ще имаш бебче  Hug

# 732
desdemona - отивай и се моли на ултразвук всичко да се види и да е наред, не да се чистиш с аборт! Успокой се, не чети нищо сега, иди да те видят с ултразвук, дотогава почивай!

да момичета, аз ходих и вече ме видяха на вагинален дори ... няма сак, т.с не се визуализира такъв в матката ми ... утре ще пускам ЧХГ  и ако е нарастнало, възм да е извънматочна нараства, макар и такава да не се констатира днес ... но и не се изключи ... а иначе все още имам болки макар и по-леки а до тоалетната, да си призная направо ме е стах да отида, от това, което бих могла да видя ... страх ме е ...

# 733
Бъди  силна  Hug

# 734

да момичета, аз ходих и вече ме видяха на вагинален дори ... няма сак, т.с не се визуализира такъв в матката ми ... утре ще пускам ЧХГ  и ако е нарастнало, възм да е извънматочна нараства, макар и такава да не се констатира днес ... но и не се изключи ... а иначе все още имам болки макар и по-леки а до тоалетната, да си призная направо ме е стах да отида, от това, което бих могла да видя ... страх ме е ...

Миличка, бъди силна и вярвай, че и ти един ден ще гушнеш едно бебче! Желая ти го от сърце! Hug

Общи условия

Активация на акаунт