Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 466
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
  • offshore & overseas
Когато решиш, че е достатъчно голяма, можеш да опиташ нощно отбиване, което аз не съм прилагала, защото дори самата мисъл ме уморяваше, та предпочетох да си плавам по течението.  Mr. Green (Да не говорим, че не ми е било кой знае какъв проблем никога).

Всъщност, напоследък нощните набези калинкини понамаляха, а като изникнат докрай кътните зъби, надявам се съвсем да спрат и аз да се порадвам на пълноценен сън нощем. Просто реших постарозаветному, че "Има време за всяко нещо, И срок за всяка работа под небето..." и че няма да насилвам нещата. Wink

НО ако на някой му е прекалено тежко, след определена възраст може да действа друго яче. Тук има някои идеи как би могло да стане нощното отбиване (на английски).

# 181
При нас може и период да е, но от 10-тина дни се радвам на дълъг нощен сън  Grinning Може и да се дължи на факта, че бях отпуска, а малкият беше залепен за мен и си сучеше по 100 пъти на ден, къде за кеф, каде за успокоение, каде за пийване или за хапване. Преди се будеше 2-3 пъти, сега е само 2 пъти като от 8-9 до 3-4 спи непробудно, и после до 7 имаме 2 кърмения. Мен обаче ранните часове не ме притесняват, дори ми е много добре така, кърменето в 3-4 не го усещам, само имам бегъл спомен на сутринта, че преди това към 7 ч. е имало и друго. С твердите храни сме на минимални количества, така че не го свързам с това определено...

# 182
  • Varna
Аз за пореден път (3-ти) махам дневните кърмения. Махам ги за трети път,защотото тъкмо стане месец без дневни и Поли се разболее и стане като новородено. Днес пак се започна махането и очаквах големи драми.Сутринта след като приключи с кърменето казах,че цокитата са болни и днес ще им слагам пак лепенки.Тя попита"Поли много е цокала и сега ги боли?" аз "ДА". Още преди обедния сън се сети и си поиска да цока, аз и напомних,че са болни и тя изяви желание да сложи тя лепенките(че още не ги бях сложила).Та малката ми сложи лепенките. Малко преди да легнем и напомних,че няма да суче и ако не мрънка като се наспи и закуси ще и купя сладолед. За моя голяма изненада като лягахме си взе книжките и прочетохме една, после обаче не искаше, потъркаля се потъркаля и заспа. Та днес за сега сме супер.Много съм доволна ,че не мрънка.Е никой не е казал,че утре пак ще е така леко,но все пак предполагам,че няма да има големи драми. Ако мрънка при лягане следващата фаза след лепенките ми е намазване с олио и цитросепт(забърквам го като кремче), след което тя само като види,че цокитата са мазни се отказва и си ги завива (е понякога много обидена и сърдита,но не се е случвало да е много сърдита).
Та ние сме до тук за сега!
Сега по друга тема - бяхме 7 дена в инфекциозно,защото след повръщане Поли се беше обезводнила. Да ви похваля персонала. Сигурно от 10 лекаря и още повече медицински сестри само една ме наруга, че все още я кърмя. И доводът и беше "абе момиче тя кърмата няма никаква хранителна стойност вече, а и ЩЕ СИ РАЗВАЛИШ БЮСТА" На фона на цялата ужасия в болницата тази докторка успя да ме разсмее поне.

# 183
  • София
Аз снощи също казах, че са болни и горчат, за всеки случай се намазах с цитросепт, защото следобяда нещо й беше станало и идваше през час, заболяха ме зърната, като при протриване. Мечтая си за бебе без зъби Mr. Green. Странно - но прие спокойно новината - легна си без мрънкане и почти веднага заспа, през нощта се събуди само веднъж и пи вода, чак на сутринта се измих и дадох да суче, учудващо за мен, но се размина леко. Може и тази вечер да пробвам.

# 184
А какво точно е цитросепт?

# 185
  • София
Извлек от семките на грейпфрут, използва се при настинки и др. болести - ужасно горчиво на вкус, но по-добре от Даум Ексол.

# 186
Благодаря!

# 187
На Алекс едната гърдичка му е подута. Чудя се дали да го водя на лекар. Не ми се ще да го боцкат за изследвания. Какво ще кажете? На вас случвало ли ви се е?

# 188
  • Варна
mu6moro4e На моето момиче и двете гърдички ми се виждат уголемени, даже ми се струва, че напипвам малки бучки. Няколко пъти обръщам внимание на лекарката, казва, че е нормално. Наскоро попаднах на подобна тема в "Майките", там и други момичета споделят, че го има и при техните дечица.  Дано да няма някакъв проблем  Praynig

# 189
На моето дете не, но на сестра ми на детето се беше случило и много бързо се разнесоха бучките с безобидно компресче с риванол. Докторът каза, че се случва при много деца и е абсолютно нормално.

# 190
Мушмороче случва се често наистина, хормоните са виновни, и до колкото си спомням майчините най вече. Само не мачкай и не натискай, наистина компресче с риванол и вода 1:1 помага чудесно.

# 191
Момичета, нашият батко има варицела. Ние все още се кърмим - сутрин и вечер. Двамата непрекъснато са заедно, все се борят или дърпат за нещо. Може ли моята кърма да я предпази и бебка изобщо да не се разболее. В смисъл, знам че понякога децата не се заразяват, но може ли точно кърмата да стане причина? Аз се надявам да се зарази, за да я изкара и тя гадната шарка и повече да не го мисля. Confused
За нощното отбиване - и друг път съм писала. Аз трябваше да пия антибиотик и 7-8 дни изобщо не се кърмихме. Та през това време таткото спеше с малката. Тогава тя беше на година и два месеца. Първите 2-3 нощи малко ревеше, но наистина малко. След това само се будеше. А когато почнах да си спя с нея няколко пъти се опита да си иска, пак пореваваше, но не повече от 2-3 минути и се съгласяваше на водичка. И все още има нощи, в които се "пробва", но номерът все така не минава! Joy Сега вече не реве, просто пита и след това си взима водата.

# 192
Аз съм чела, че до една година кърмените бебета е много малко вероятно да се заразят с варицела, но за след това - не знам...

# 193
Благодаря ви за отговорите!  Hug

# 194
  • Бургас
Моето кърмаче суче по 2 до 3 пъти на ден и въпреки това изкарахме варицелата миналия месец. Според мен си зависи изцяло от детето.

Общи условия

Активация на акаунт