Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 460
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
  • offshore & overseas
Ужас! И аз преди време бях искала такива съвети, но не за да приспивам Калина лично, а за да може все пак да заспива и в мое отсъствие (с баща ми). На този етап се оказа мисия невъзможна и след 2 седмици калинкино неспане, аз се върнах да "работя" у дома. За жалост подозирам, че баща ми бързичко е е предал, но не му се сърдя много, все пак човекът е на 70 години, а и е единственият, който въобще се е наел да опита. Дори Лъвю казва, "Не мога!" и край. Rolling Eyes

Като цяло аз също невинаги успявам да я приспивам само с кърмене, както вече споменах, но то е задължителна част от програмата. В количката (и в двете, всъщност) от известно време не се побира, иначе и това би било някакъв вариант. Остава колата, но аз не шофирам засега, а таткото не е навит. Confused

Напоследък Халюшка зачести сукането, при това буквално ме гони и "дърпа за полата". Не мога да си обясня тези й набези засега, но май горе-долу съвпадат с нещастните ми опити да работя в офиса, който наехме в съседния вход (а може и да е от кътниците, които още не са пробили изцяло). Laughing Ум не ми го побира как ще намалявам кърменията или как ще я приспивам без кърмене и без количка, ако се наложи. ooooh!

# 166

Напоследък Халюшка зачести сукането, при това буквално ме гони и "дърпа за полата". Не мога да си обясня тези й набези засега, но май горе-долу съвпадат с нещастните ми опити да работя в офиса,

При нас "гоненето" е същото,само че няма кътници,няма и опити за работа.....Имам чувството,че жегите са виновни.Всяко лято ситуацията горе-долу се повтаря. Simple Smile

# 167
И Нуша суче винаги преди да заспи,но после се пуска,обръща се на другата страна и си заспива самичка.
А,да се оплача-пак ме ухапа-опита се едновременно да суче и да дъвче череша.  Laughing

# 168
Приемате ли нови членове в сектата?  Mr. Green

Искам да ви попитам как се разделяте с малките смукачи? Аз не мога да мръдна никъде сама. Имам голяма нужда да излизаме от време на време с мъжът ми сами, но няма начин. Нямаме заместено хранене, а и види ли ме да се насочвам към външната врата и започва да реве. Мога теоритично да го оставя на майка ми. Справя се страхотно с децата, нооо Алекс търси мен и това е. И през деня суче през 30 минути ииии дайте ми някакви съвете, че ще лудна. Не искам да го отбивам още, но поне малко време са мен и за мъж ми ми трябва.  Confused

# 169
  mu6muro4e,не се разделяме почти.... Laughing

# 170
mu6muro4e, не се сещам за друго, освен да се престрашите и да се надявате, че ще свикне постепенно. В началото първите пъти ще му се обаждаш често по телефона, нека чува гласа ти, и за по-кратко ще отсъстваш. Сигурна ли си, че след като излезеш и започне да плаче, не е само за кратко. След това майка ти или друг, който е при него не успява ли да го разсее и развесели?
Настя също започна да иска да суче много на често вкъщи (а не беше така доскоро, общо взето аз и предлагах винаги и тогава се сещаше), но не и когато сме навън. А вкъщи не мога да си я гушна, защото веднага започва да ми бърка скимтейки в пазвата. Навън това се случва, само когато е разстроена, например, когато за пореден път се е отдалечила твърде много от количката и аз отивам да я взема на ръце, т.е. пак е близо от "млечния бар" и и се приисква, но като и дам, се оказва, че само е искала да ме близне. Днес стана така - дадох и да суче, но точно като ми текна млякото и се дръпна, аз настоях, но тя много се ядоса и съответно я пуснах.
Приспиването стана трудна работа в последно време. Защо така, не зная. Доскоро си заспиваше доста бързо след сукането - кърмя в леглото, където спим двете, като не се отдръпва по принцип сама, аз я правя тая деликатна работа, но пък и тя заспива дълбоко общо взето и дори да се размърда, явно е каталясала и не се събужда. Но в последно време не е така - минимум 30 мин., но често повече дори я приспивам, всъщност малко и се карам, казвам и да престане (да вири краката, примерно) и да заспива, иначе ако я оставя ... на нея и се играе (днес ми се качи да ме яха след като се накърми  Crazy) Безценното ми средство, приспивната кърмичка, нещо издиша в последно време, а изсуква и двете гърди.  Confused

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 01:31 от desi_sunshine

# 171
Мяуче може да и липсваш. Ако обаче е заради зъбите, да знаеш че има светлина. Ива като с магическа пръчка спря да се буди нощем и започна да суче денем само по 4-5 пъти след като извади и последния кътник. Все едно ми смениха детето.
Феичке, ние сме в този период в  момента. Аз съм спокоен човек, особено по отношение на децата, но нещо се нервя на последък. То не е дърпане, усукване, скачане, падане, въртене, и всичко с цицата в устата. И аз имам праг на болка все пак. Знам че е период, ама да минава по бързо.
Мушмороче, аз съм навсякъде винаги с тях, (малката спи в количката примерно ако закъсняваме) просто нямам опция баба. Ако имах бих опитала веднага след приспиване да изляза, тогава прави една по дълга пауза без да ме търси. Бих отишла по наблизко ако се наложи да мога да си дойда по бързо. Освен това номера с мамината пижама или тениска често върши работа, слагаш я до детето да му мирише. Аз като имам повечко работа нощем за да не ходя час по час да приспивам, слагам на местото си моята възглавница, хем е голяма и мека като мен  Mr. Green, хем е с моите аромати.

# 172
Приемате ли нови членове в сектата?  Mr. Green

Искам да ви попитам как се разделяте с малките смукачи? Аз не мога да мръдна никъде сама. Имам голяма нужда да излизаме от време на време с мъжът ми сами, но няма начин. Нямаме заместено хранене, а и види ли ме да се насочвам към външната врата и започва да реве. Мога теоритично да го оставя на майка ми. Справя се страхотно с децата, нооо Алекс търси мен и това е. И през деня суче през 30 минути ииии дайте ми някакви съвете, че ще лудна. Не искам да го отбивам още, но поне малко време са мен и за мъж ми ми трябва.  Confused

Аз излизах за зъболекар, без да се обаждам, защото и мен като ме види на вратата, лепва се и не ме пуска. Като се заиграе с баба си, излизам без да ме усети. Когато усети по някое време, че ме няма, започва да ме търси по стаите, баба и започва да и обяснява, че мама сега ще дойде и така минава времето, докато се прибера. После ме чака на вратата и първото нещо, което иска е да се насуче. Само един-два пъти през цялото време ме е търсила по стаите и ме е викала, но в повечето случаи не е имало проблеми.

# 173
Селма  да го махаш това Мммм!!!Сладко! че направо лигите ми текват, а за разделянето вече забелязах че свикна да я оставям при баба и ма не съм се престрашила да я оставям и вечерта не знам какво ще стане, оставих я я в един детски център да я гледат и след 1,5 час ми звъняха да я взема щото станало нещо страшно  Mr. Green, побъркала ги там всичките както си играла кротко изведнъж почнала да ме търси и станало буря и така само на познати хора и места се доверява и се учудих че на тази възраст помни вече има спомени, като си бяхме в Силистра почти месец при баба ми после като се върнахме всичко помни.

# 174
Селма, и аз "се размечтах" над твоите вкусни ...ммм... рецепти!  Heart Eyes  А пък руските песнички ги пуснах на Настиния тати да му стоплят малко руската душа.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 14:01 от desi_sunshine

# 175
Благодаря ви за съветите! То проблема май е повече в мен, а не в детето. Аз още не съм се престрашила да го оставя  Blush И на зъболекар трябваше да отида още след раждането, а не отидох, щото съм кърмачка  Joy

# 176
Привет Simple Smile
Аз моето момче  го оставям доста отдавна, когато беше на три месеца, за цял един ден, наложи ми се просто неизбежно; вечер го оставяме почти без проблеми, след като заспи, някой стои само да "пази", а ако се събуди преди 1-2 часа се прибираме; през деня се случва да го оставям по няколко часа с баща му или с бабите му;
Моята тактика е да му обяснявам колко ще се бавя, кой ще го забавлява, и да не тъгува; обезателно казвам ЧАО, махам с ръка, дори ако се е заиграл настоявам да ме види, и да чуе чао-то ми; лично за мен това е по-добър вариант;
Оставих го веднъж за цели две нощи, много се тормозих, имало е малко по-тежки моменти около времето за вечерно сукане, иначе е минало добре; също оставям тениска, възглавница, каквото има Simple Smile
От около два месеца вечер не заспива, докато суче, и след това рядко го приспивам така; слагам го в леглото му, казвам лека нощ и излизам, той си мърмори нещо 4-5 минути и заспива; в началото се сърдеше много, но сега си ляга, търка си главата в дюшечето и само мрънка нещо; В началото ми се струваше ужасно да го оставям сам в полутъмната стая, но иначе съвсем бих откачила, живеем само двамата с него, вечер, докато не си легне той, не мога нито да си сготвя, нито да хапна нещо, и дълго приспиване ме изкарва извън нерви... и без това съм кожа и кости
mu6muro4e, Пробвай да го оставяш за половин час, после за цял, някой да го разхожда, докато ти си по околните магазини, примерно, за да се получи постепенно отделяне, знам ли... Всяка майка и всяко дете си имат техен начин да се справят с тези моменти, едва ли има универсален съвет  Peace Но това, че си кърмачка, не означава, че не си човек! Някои майки работят по осем часа, и пак си кърмят бебетата все пак  Mr. Green

# 177
offioly, разбирам, не е лесна твоята. Но добре, че си успяла да го научиш така да си заспива. Настя не бих могла, защото първо в кошарата няма как да остане - научи се да излиза със салто  Crazy - добре, че точно до кошарата е моя матрак, а той е доста голям -  за 2 души. Затова спим двете на този матрак, а на кошарата и махнах решетката и там държа само разни играчки. А иначе тя не стои сама в стая. Ако оставя вратата притворена, ще стане и ще дойде в другата стая, ако и се спи, ще плаче обидено/ядосано и пак ще дойде. Ако затворя вратата - още по-зле - ще надуе мощна аларма. Не зная дали бих могла да я науча, колкото и да упорствам, но поне се радвам, че успях след първото приспиване да я отуча от честото събуждане за сучене, че направо беше станал кошмар, както не веднъж съм споделяла тук - преди да го направя, се будеше през 30-50 мин., т.е. дори и час не ми даваше мира.  Whistling

# 178
desi_sunshine, все едно аз съм ти писала поста  Grinning
Абсолютно същата картинка сме. Ти как я отучи от честото будене? При нас стана с много рев  Tired Сега като легне към 21ч. се буди 1 - 2 пъти до 3,00ч. и тогава като се събуди суче. Обаче след това сукане в 3 до сутринта почти не ме пуска  Tired

# 179
Приспиването стана трудна работа в последно време. Защо така, не зная. Доскоро си заспиваше доста бързо след сукането - кърмя в леглото, където спим двете, като не се отдръпва по принцип сама, аз я правя тая деликатна работа, но пък и тя заспива дълбоко общо взето и дори да се размърда, явно е каталясала и не се събужда. Но в последно време не е така - минимум 30 мин., но често повече дори я приспивам, всъщност малко и се карам, казвам и да престане (да вири краката, примерно) и да заспива, иначе ако я оставя ... на нея и се играе (днес ми се качи да ме яха след като се накърми  Crazy) Безценното ми средство, приспивната кърмичка, нещо издиша в последно време, а изсуква и двете гърди.  Confused

Абсолютно същата е ситуацията и при нас. Най-лошото е, че тя се буди и нощем и тогава понякога не мога да я приспя по 30-40 минути!
Братята й навремето като ги оставех сами в леглото, поплакваха малко, поиграваха си и после заспиваха. И много бързо се научиха да заспиват сами в леглото. Ако някой се събудеше ноще, му стигаше да смукне 1-2 глътки сок или вода и готово. А тя не ще. Не знам как ще я караме.
  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт