Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 470
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен-от вчера следобяд съм с бучка на гърдата...

Какво се случи, има ли промяна?
Вземи прясно зеле, отдели лист от него, махни главната жила, намачкай го с точилката за да пусне сока и наложи на мястото на бучката, не покривай зърното. Сменяй компреса през 2-3 часа. Купи си и Лецитин (1200мг) и взимай 3-4 пъти по едно, като се размине продължи още няколко дни по един на ден.
Топлите компреси преди кърмене помагат наистина, а след това студени може да облекчат болката, макар че зелето още след няколко часа ще те облекчи чудесно.

# 226
Благодаря за съветите. Спазвам ги, остава да се надявам бързо да минат раничките. Днес мъжът ми ме пита от тях тече ли мляко  Laughing.
Това че се разточва зелевия лист с точилка сега го научих. Аз съм слагала неразточен, но сигурно сока също е от значение. Дано мине скоро, liu jo.

# 227
Момичета,благодаря за съветите и подкрепата HugПоложението малко се подобри-болката намаля и вече нямам зачервяване,но уплътнението си стои,макар и с по-малки размери.Не знам какво да правя оттук нататък-дали бучката ще се разнесе от само себе си или да продължавам опитите за отпушване?Колкото и да гледам не виждам запушен канал на зърното.Зелето да продължавам ли да го слагам?

# 228
Какво значи дългокърмещи? Ние се справяме вече 9 месеца успешно, брои ли се?
По принцип "границата" е годинка Simple Smile
Но ако се чувстваш дългокърмеща си welcome  Hug
Благодаря за пояснението! Ако удържа фронта до годинката, ще бъде добре. Засега се очертава да успея.
За мен това е най-дългото кърмене, за това и попитах. Виждам по лентичките, че сте доста по-опитни от мен, някои дори и повторно.
Малкият е почти изцяло на кърма. Хапва веднъж-дваж на ден само от нашата храна. Не иска пюрета.

# 229
Момичета,благодаря за съветите и подкрепата HugПоложението малко се подобри-болката намаля и вече нямам зачервяване,но уплътнението си стои,макар и с по-малки размери.Не знам какво да правя оттук нататък-дали бучката ще се разнесе от само себе си или да продължавам опитите за отпушване?Колкото и да гледам не виждам запушен канал на зърното.Зелето да продължавам ли да го слагам?

Слагай го и продължи Лецитина докато не се разнесе съвсем. Хайде да минава вече де!

Вечерница добре си дошла! Simple Smile

# 230
  • Карлово
Вечи, драго ми е да те видя и тук  Hug С таз дружинка тук няма начин да не кърмиш повече от година.  Grinning

# 231
Момичета да ви споделя един проблем, много съм ядосана на мъжа ми  smile3515 стои си сега по цял ден в къщи и не иска да гледа малката, все се оправдава че не можел да се справи защото съм кърмела и тя търсела цица, само се измъква искам да я оставя на него не на майка му или на някой друг ми на него то това дете да не е само мое, и сега какво да му кажа не знам ще го видя когато спрем да се кърмим какво ще измисли  newsm78

# 232
 hahaha  и моят все се оплаква,че била "зависима" от мен.А тя постоянно го търси и иска да играе с НЕГО. hahaha

# 233
  • В сърцето на ММ
Момичета да ви споделя един проблем, много съм ядосана на мъжа ми  smile3515 стои си сега по цял ден в къщи и не иска да ..............
Сигурно и свекървите помагат с мнения за кърменето. Sunglasses
Успокой го,че не е от кърменето.По изборите нашия тати трябваше да гледа малкия от 6 сутринта до 9 вечерта.Идваха няколко пъти да ме видят.Въобще не се сети да си поиска малчо. Simple Smile

# 234
  • Карлово
И според мен кърменето няма много общо. И моят мъж така се дърпаше с Мартина, докато не се наложи да се върна на работа и нямаше хък-мък тогава. Дори я приспиваше успешно на обяд без цица. Сега вече с Ачко си знае урока и номера не минава. Laughing

# 235
  • offshore & overseas
Добре дошла, Вечерница!

liu_jo, радвам се, че имаш облекчение.  Hug

Относно татковците и приспиването: моят мъж пък е готов на всякакви подвизи, само и само да не остава с Халюша. А после се обижда, че тя иска все мама да я обслужва. Голям кяр за мен, няма що. Laughing

Дума да не става да направи опити да я приспи, защото "знае", че няма да стане. Crossing Arms Не съм особено горда с "постижението" си, но засега само аз успявам да я гътна (през деня не всеки път), и то задължително кърменето присъства сред наръча от трикове.

Явно обаче трябва да ги оставя с баща й поне една седмица да викат неволята, пък да видим какво ще стане Mr. Green...

# 236
Ох, да ви кажа, аз хич не си и мечтая скоро баща и да я приспи мойта, но бих се радвала да помага с нещо друго, с което може, че изнемогвам - нали съм сама, тъй като родителите ми са в чужбина. Но какво да се прави, възпитанието му е такова - да лежи на дивана и да гледа как жената се справя сама с "задълженията" си, изнемогваща  #Cussing out  Мога само да бълвам яд едно друго, засега успявам да го превъзпитам само за мнооого кратки периоди, нещо като проблясъци се явяват при него.  Rolling Eyes Но дерзая и чакам по-добри времена...  Simple Smile

# 237
При нас поне факта, че през деня се приспиваме в градината с  количката, позволява с това да се занимава всеки, ама въпреки това желащи няма Rolling Eyes, но за вечерното заспиване съм от раждането само аз, което не ми тежи особенно, но напоследък взе да става много дълго посуче, после си бърбори нещо, после пак суче после пак бърбори и така поне 30-40 минути.

# 238
  • Varna
Моята калпазанка съм я приспивала само аз (като изключим веднъж миналата година - баба и).Таткото се опита два пъти  и докато той уж я приспиваше Поли пристигна при мен в другата стая ухилена до ушите. След секунди и татито още по ухилен -  "тя избяга". Когато има  цок  винаги си е лягала с кеф и денем и вечер, но сега пак няма цок през деня и два дни са ревове преди заспиване. Не, че не и се спи, но не иска да си легне. Не си иска да цока, но просто не и се ляга. Вечер пък са едни гимнастики... Мамо дай лявото цоки, мамо дай дясното, дясното е голямото (следва доволна усмивка), изядох голямото дай сега малкото. И така акробатики поне 30 - 40 минути след което понягога се надупва и заспива, а понякого се навира още повече в мен и чак тоава заспива.
Днес беше голям майтап.Обличам се аз сутринта и в един момент точно преди да си сложа сутиена Поли пристига ухилена и виква "намерих си две цокита и доволен смях" Е не , че и аз не се смях след нея.

# 239
Аз пък съм много изненадана от нашия татко. Успешно го приспива без биберон, без шише - само му пее и мрънка разни детски песнички. Няма оттърване, защото излизам поне веднъж седмично вечер, тъй като ходя на репетиции на хор.

Общи условия

Активация на акаунт