Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 471
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
  • offshore & overseas
...една от тези дето ги занимава децата ма погледна и ми каза че ме съжалява...
Е, че що да те съжалява, че прекарваш повече време с детето си ли? Аман!

Аз пък Калина с чужди хора веднъж я оставих на едно детско парти миналия декември и след не повече от 30 мин. ми я донесоха истерично ревяща. Не че я бях забравила, разбира се. През пет минути търчах да гледам какво правят с нея (уж без да ме види). Накрая тя ревнала, че иска мама и купона приключи. Не ме питайте колко ужасно виновна и неадекватна се почувствах. Cry

То си трябва време за тия неща явно и няма да станат работите изведнъж. Но надали дългото кърмене има нещо общо. Освен, дето дългокърмените деца обикновено прекарват поне 3 пъти повече време с мамите и съответно вероятно се привързват поне три пъти повече.

# 211
Хора, не знам вече какво да правя. Пак съм с нацепени зърна- този път с две. Всъщност така и не успя да ми мине хубаво от предния път още. Цепката се затвори сравнително бързо, но зърното и част от ареолата останаха зачервени. От вчера пак чувствам остра болка и в двете зърна и сега разбрах защо- явно не ги разгледах обстойно вчера. Мажа със сребърна вода, с лансинох, не мия със сапун и пак  Close. Не и е читава захапката на моята мома и това си е. Уж захапва добре и после издърпва глава назад и само зърното суче. Дори се опитвам да я държа притисната към мен и пак успява да се дръпне. Голяма е вече и разбира- казвам и отвори уста, отваря, засуква добре и пак се получава същото. Освен това почти винаги ми оставя градинка от горните зъби. Как го прави- така и не разбрах. Преди време го правеше, но бях решила, че е от позата, пък и беше временно, но сега е на всякакво кърмене- легнало, седнало, право, поизлегнато. Като и кажа, че ме е ухапала повтаря хапа и много се забавлява. Като се скарам по- сериозно пък се натъжава и ми става жал. Какво да правя? Към кого да се обърна?

# 212
А пробва ли с Гармастан, на него си пише, че е за рагади - "Профилактика и лечение на рагади на гръдните зърна. " Аз само с него се оправях, 2-3 пъти ми се е случвало и не съм спирала да давам от проблемната страна, защото детето си търси и от двете да суче. Само, че така големият ми правеше, с малката не съм имала пукнатини.
Сега видях, че и Лансинох става за рагади, но съставките им са различни, може да смениш за проба.

# 213
Само в родилно съм се мазала веднъж- дваж и поради необходимостта от отмиване се отказах от него. Сега гледам, че всеки път след баня ми изглеждат много изпръхнали зърната и тогава ги мажа с лансинох. Ако трябва да отмивам, ще е същото положението.

# 214
  • FRANCE
Здравейте и от нас,

Девойката продалжава да си спи в леглото и да се буди по н-пъти и да ме търси. Даже едната сутрин вече тотално ми писна да се разхождам и я награбих да спи при мен, тя пък като писна че си иска в леглото... Така че от време на време (ако съм заспала преди нея) оставам в нейното легло. Е поне си прие че това е нейното легло  Simple Smile

Иначе и аз не мога да я оставям на никого. Според педиатърката роля играе и кърменето. Кърмените деца били по "физически" в смисъл са свикнали на повече физически контакт с мама. Дайе и на баща и по някога му става мъчно че когато Алекс е много разстроена не признава никой освен мен.
 chiges съчувствам ти. И на мен Алекс редовно ми оставя кошарки.

лека вечер и целувки за малките цокльовци

# 215
Какво значи дългокърмещи? Ние се справяме вече 9 месеца успешно, брои ли се?

# 216
Какво значи дългокърмещи? Ние се справяме вече 9 месеца успешно, брои ли се?
По принцип "границата" е годинка Simple Smile
Но ако се чувстваш дългокърмеща си welcome  Hug

# 217
  • Карлово
Да си кажа за привързаността. Мартина беше пристрастена и залепена за мен. До около 2г.  Сега я наблюдавам, дори е по-самостоятелна от връстниците си. Не знам дали е от кърменето, дали е от това, че се изживява като по-голяма кака, все закриля Ачо, дали е от това, че има качества на лидер, които в ДГ толерират. Но в 90% от случаите иска да ходи сама при баба си, излиза с познати и приятели без мен пак по нейно желание, на площадката се справя сама с детските им разправии за кофички и лопатки.
Мисля си, че кърмените, а и децата, които получават пълно откликване в бебешка възраст, някакси знаят, че винаги могат да разчитат на мама и като поизраснат са по-спокойни и уверени.

# 218
Аз пък си мисля че я разглезих наистина с това кърмене ма не съм сигурна, че не е и до характер като се има предвид и баща и. Понякога е просто ужасна, постоянно иска нещо, тръшка се, постоянно иска да и обръщам внимание, ревнува страшно много почват капризите и така мога да кажа че няма ко знай каква дисциплина което е моя грешка  Embarassed и не знам какво да я правя, не искам да прилагам спартански методи, ама трябва малко да се научи че не може все на нейната да става и се надявам като тръгне на ясла или на градина да се "очовечи" малко.

# 219
Само в родилно съм се мазала веднъж- дваж и поради необходимостта от отмиване се отказах от него. Сега гледам, че всеки път след баня ми изглеждат много изпръхнали зърната и тогава ги мажа с лансинох. Ако трябва да отмивам, ще е същото положението.

Аз ги почиствах с кърпа, натопена във вода или с едни кърпички за кърмачки на Чико, но това непосредствено преди кърмене, след което веднага ги намазвах пак.

# 220

Мисля си, че кърмените, а и децата, които получават пълно откликване в бебешка възраст, някакси знаят, че винаги могат да разчитат на мама и като поизраснат са по-спокойни и уверени.
  Има голяма доза истина в това! Simple Smile Peace
   И моето детенце расте много контактно,отворено и уверено в себе си.

# 221
  • В сърцето на ММ
sofi82 ,не си я разглезила.Всички деца имат такъв период по това време-нещо имаше за бебешки пубертет около втората година,не си спомням ясно.Опитай се да я разсейваш като се тръшка или да не и обръщаш внимание-ще отмине. Party
Ние вчера пътувахме с колата по обяд,малкия заспа в столчето без да суче и като се събуди пак не се сети да си  поиска.Цял ден имаше развлечения и въобще не спомена за сукане.И така,чак до 2 през нощта.Явно като се разсеят ,забравят маймуните. Heart Eyes
duhi_puhi ,скоро се бях сетила за вас.Разредихте ли кърменето?  Crazy

# 222
 Здравейте и от мен-от вчера следобяд съм с бучка на гърдата-много болезнена,не ми се беше случвало от дълго време-просто идея си нямам как е станало newsm78 и защо?Много болезнено и зачервено е местото,точно под зърното,малкия като тръгне да цока звездички виждам-до този момент правих всякакви опити за отпушване-едва ли не се ощавих с гореща вода,пробвах с помпа и на ръка,компреси с риванол,топлене с грейка,мазах се и с Рефригеранс-и...нищо.През ноща ме втресе,вземах Нурофен и сега нямам Т-чудя се дали да взема АБ?Чудя се и защо стана-моля споделете опит-ако имате такъв-все пак почти година и половина кърмя-последно имах буца преди 6 м. от спане по корем.Напоследък Мартин като цока ми останя следи от зъби-прочетох че някой беше писал по-горе за същото,освен това опитва все по акробатични пози-само челна стойка дето не е правил-възможно ли е да е от това newsm78?Как да го отуча от това?

# 223
chiges, когато имаш проблем със зърната, избягвай да ги мокреш колкото може повече, което ще означава да разредиш и къпанията, но не ти пречи да си миеш само "по-уханните" зони.  Wink Значи всякакви мазила, които искат измиване, отпадат. Помисли дали не е и от хормони, защото ако детето ти е отдавна с тези си зъбки, би трябвало да е свикнало с новото положение в устичката и вече да се е научило как да сучи правилно. Това, което описваш, как се дърпа назад - е, ами Настя също го прави, но мен не бе боли и нищо не ми става, само имам слабо усещане за опъване на кожата и по-силно асоциативно, че гърдата ми става като ластик или подобно, но и че нещо може да се скъса, т.е. не може чак до безкрайност да се опъва. Това на психическа основа повече, иначе, както казах, нищо не ми става. А за оградката не съм сигурна - зърното ми, когато го погледна след сукане, е заело някаква форма, мисля, че е и релефно, но като не ме боли не съм обръщала много внимание. Отивам при нея, че се събуди от бурята.

# 224
  • Карлово
Софи, не мисля, че е разглезена. Не случайно съм срещала, че възрастта от 2 до 3 години я наричат "проклетите две годинки". И ние минахме през период на тръшкане и рев, сега пък сме на вълна глезене и лигавене /с каката/, понякога, когато е с непознати, започва да се държи направо неадекватно, но според мен е, защото прикрива притеснението, може би.

Общи условия

Активация на акаунт