отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 904
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 505
  • София
Шегувам се, бре.
Въпреки, че аз съм специалист по нахъсаните тълпи.
Нещо като борба с масовите безредици, ако може така да се каже.
Дами, оставям ви и отивам да удавя любопитството във вино.

# 2 506
Моята хипотеза е следната: Т. Василев е бил против тя да ходи да работи на Майорка. От там идва и разрива в отношенията, които може би отдавна не са били розови. той може да щ е биле, всичко е възможно.
Той заплашва Барбара и накрая действа, като се прибира при майка си в БГ.
Тя може да не е вярвала в началото, че той е способен на такива крайни действия и изчаква. Все пак той е баща на децата, няма молба за развод.
Но вижда, че всичко е сериозно и си намира  адвокати и почва борба по законен път, с което си гарантира успех.
Нашият сънародник действа първо сигнално, под въздействието на алкохол може би, на възрожденските песни, на майка си и други добри съветници и се о...а.
Не е толкова изненадващо, че така се получава.

Това тук да не ти е махленска клюкарилница? Въздействие на алкохол, възрожденски песни................Да се отврати човек като ви чете! Вие не зачитате мъжете за бащи! Така и те няма да ви зачитат и признават за майки на децата ви! Сами сте си виновни!

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 20:10 от Polinka_12

# 2 507
Polinka_12 зачитам съпруга си за баща и още как и любовта и отговорностите ни към детето са  еднакви, дори в този случай интуитивно смятам ,че бащата е по-добрия родител.
Твоите постове ми идват в повече .Нямаш доказателства за твърденията си и си супер субективна.
Единствената развръзка ,която би ме зарадвала е майката и бащата да са свестни да се разберат и децата да имат отново двама родители.

# 2 508
flambe  Видях линка  Peace обаче , защо ми се струва,че едно такова захапване е възможно да се осъществи само ако главата и е хваната с две ръце и е леко обърната даже... Няма начи , някой върхлитащ върху теб да те захапе,на това място под този ъгъл...

Аз се замислям,че може Павел да я е захапал,нали тя него го държеше и може заради болката даже да го е изпуснала....

# 2 509
Като се докаже наистина категорично, че майката е алкохоличка - съжалявам - тя няма право да взима децата! Раждала ги е, гледала ги е, ама как? С пиянски заапои, псувни, купони.............Така ли се гледа дете днес?
Точно защото сме в тъпия и никому ненужен ЕС - дай да им слугуваме на поляците, после от ЕК да не ни насметат! Много знаят тия! Международните закони обезмислят законите на всяка една страна поотделно! Не съм съгласна така!
Едно дете има нужда от добри гриижи - да е нахранено ( без храна ще умре!), да е облечено, да има възрастен около него (знаете какви инциденти стават вкъщи с малки деца), да има кой да го води на градина, на училище, да му помага с уроците, да е адекватен! Един родител алкохолик НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ ТОВА!
Засрамете се! в стремежа си да се покажете умни и оригинални, прекалихте! Изписахте тон глупости! Заехте страната само на майката! От майчинска солидарностт! Не пожелахте да чуете бащата, изкарахте го по-черен от дявола! За вас всички мъже са жестоки и безотговорни! А вие сте светици, нали? Сигурна съм че и вие по някой път не сте се държали примерно като родител и ви е било показвано това! Смешно е да се правите на кой е по по - най!
Дориана, престани, ако обичаш да се изказваш неподготвена и да плямпаш глупости! Щото тук четат и хора, които ме познават от другия форум и доста ще ти се смеят! Не ме познаваш, тъй че млък! И престани да насъскваш жените срещу бащата! престани да тикаш разни закони! Тук става  въпрос за деца със души и сърца, не за мебели! Престани да подстрекаваш да се продаваме на чужденци! Защото заради такива като теб се губи смисъла от действията на дедите ни, жертвали се за нас и нашата свобода!

# 2 510
Трябва да призная, че този фарс в Асеновград ми донесе нещо добро - практика (ноу-хау).

След като прочетох примера със змиите в lex.bg (твой беше, нали?), и на мен ми дойдоха едни въпроси... по-скоро ми се избистриха...

Споменавала съм, че чета относително редовно под-форума "Самотни родители". Там често съм срещала разкази с подобно съдържание:

"След поредния голям скандал с мъжа ми си събрах багажа, грабнах децата и:

а) се върнахме в моята страна;
б) преместих се да живея в друг квартал, където наех квартира или се настаних при роднините ми;
в) преместих се да живея в друг град, където наех квартира или при роднините ми".

Точно тази форма на изнасяне от семейното жилище най-често става без съгласието на бащата и се прави или в негово отсъствие, или макар и в негово присъствие, но против желанието му.

В смисъла на обсъждания казус, може ли да се оцени такова изнасяне като:
а) промяна на постоянното местожителство на детето без съгласието на единия родител
б) отвличане на детето, понеже е без съгласието на другия родител

Опасно нещо са това прецедентите... То затова американското право е базирано на тях... Добре, че нашето не е...

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 20:38 от Мария

# 2 511
flambe  Видях линка  Peace обаче , защо ми се струва,че едно такова захапване е възможно да се осъществи само ако главата и е хваната с две ръце и е леко обърната даже... Няма начи , някой върхлитащ върху теб да те захапе,на това място под този ъгъл...

Аз се замислям,че може Павел да я е захапал,нали тя него го държеше и може заради болката даже да го е изпуснала....

Въобще не знам вече, принципно всичко е възможно,  на записа тоя момент, който тя описва  го няма.
Сега пък ни трябва съдебен медик за консултации Mr. GreenЕдва ли въобще ще разберем.

# 2 512
Трябва да призная, че този фарс в Асеновград ми донесе нещо добро - практика (ноу-хау).

След като прочетох примера със змиите в lex.bg (твой беше, нали?), и на мен ми дойдоха едни въпроси... по-скоро ми се избистриха...

Споменавала съм, че чета относително редовно под-форума "Самотни родители". Там често съм срещала разкази с подобно съдържание:

б) преместих се да живея в друг квартал, където наех квартира или се настаних при роднините ми;
в) преместих се да живея в друг град, където наех квартира или при роднините ми".

Точно тази форма на изнасяне от семейното жилище най-често става без съгласието на бащата и се прави или в негово отсъствие, или макар и в негово присъствие, но против желанието му.

а) промяна на постоянното местожителство на детето без съгласието на единия родител

Опасно нещо са това прецедентите... То затова американското право е базирано на тях... Добре, че нашето не е...
Не забравяй, че в България майките все пак се с особен статут пред съдилищата Hug

# 2 513

Не забравяй, че в България майките все пак се с особен статут пред съдилищата Hug

А ти не забравай, че това се нарича полова дискриминация! Родителите трябва да имат еднакъв статут, а не на бащата да се гледа като на бандит!
Жените щяха ли да забременяват, ако не бяха мъжете? А?

# 2 514
Мария,
Хагската конвенция е за международното отвличане на деца, т.е. тя има отношение към промяна на постоянното пребиваване от една страна в друга. Доколкото знам практиката вътре в БГ е, че децата могат да се местят свободно от единия родител, поне докато не се вземат привременни мерки.

# 2 515

Не бих казала - като аргумент, ще Ви разкажа от практиката си случай:
Съпрузи се развеждат, роденото от брака дете е на 9 г.
съдът преценява, че майката има недопустимо поведение , за да отглежда детето си (пие, пуши, ходи по мъже и държи строг тон на мъжа си) и присъжда упражняването на родителските права на бащата. Съдът не е възприел тезата на майката, че бащата е многократно криминално проявен все за тежки умишлени престъпления, предимно свързани с организиране на престъпни групи за пренасяне на наркотици зад граница и в пределите на страната.
Естествено, съдът няма да възприеме това, тъй като справките за криминалните прояви не са достатъчни - на съдът му трябва да е било налице поне 1 осъждане (влязла в сила присъда на бащата, нали се презумпира, че е невинен до доказване на противното пред съда, инак може да се окаже, че е бил набеден просто пред надлежен орган на властта в извършване на някакво си там имагинерно престъпление според криминалните регистрации). Та така - обжалване, на три инстанции (справка - пержде действащ ГПК - отм.2007 г., съдържащ 3 инстанционно производство), върховната инстанция потвърждава изцяло тезата на първоинстанционния съд.
Според Вас кой е бил по-достоен да отглежда детето си - шантавата майка алкохоличка или бащата международен "престъпник"?
Хайде сега да не ми развивате теории за извеждане на детето извън семейството, щото това едно дете да бъде настанено в дом за деца е на-на-най ужасното решение!!!!

# 2 516
  • София
Polinka_12 За мястото на бащата в семейството няма смисъл да се спори- нещата са ясни. равни права не означава равни възможности, а по отношение на родителството майката е по- подходящ родител по много причини, между които факта, че е създадена, за да роди и опази живата. От този факт произтичат и различните способности на жената да забелязва повече от мъжа, да бъде по- толерантна, по- спокойна и най- вече по- склонна да живее спокойно уседнал и еднообразен живот, поне за известно време. А в случая, казвам го за стотен път, и двамата родители са идиоти щом са довели нещата до тук и продължават. Кой е идиот, защото е алкохолик, кой е идиот по наследство- няма никакво значение. В ролята си на приятели и граждани могат и да са съвсем нормални, но като родители са 100% идиоти.

# 2 517

А ти не забравай, че това се нарича полова дискриминация! Родителите трябва да имат еднакъв статут, а не на бащата да се гледа като на бандит!
Жените щяха ли да забременяват, ако не бяха мъжете? А?

Не - жените щяха да бъдат чисти и святи - вероятно щяхме да зачеваме с непорочно зачатие...По-добре е май...
Я кажи, теб някоя жена да не те е обидила някога на малък пенис? щото си е непоправима психотравма това... Joy Joy Joy

# 2 518
Дориана, на твоя казус отгоре нямам отговор признавам Hug
Кажи сега за тезата на съдия - изпълнителката, че за нея изпълнението е приключило, защото тя е предала момчето на майката, а тя го е изпуснала?

# 2 519

Не бих казала - като аргумент, ще Ви разкажа от практиката си случай:
Съпрузи се развеждат, роденото от брака дете е на 9 г.
съдът преценява, че майката има недопустимо поведение , за да отглежда детето си (пие, пуши, ходи по мъже и държи строг тон на мъжа си) и присъжда упражняването на родителските права на бащата. Съдът не е възприел тезата на майката, че бащата е многократно криминално проявен все за тежки умишлени престъпления, предимно свързани с организиране на престъпни групи за пренасяне на наркотици зад граница и в пределите на страната.
Естествено, съдът няма да възприеме това, тъй като справките за криминалните прояви не са достатъчни - на съдът му трябва да е било налице поне 1 осъждане (влязла в сила присъда на бащата, нали се презумпира, че е невинен до доказване на противното пред съда, инак може да се окаже, че е бил набеден просто пред надлежен орган на властта в извършване на някакво си там имагинерно престъпление според криминалните регистрации). Та така - обжалване, на три инстанции (справка - пержде действащ ГПК - отм.2007 г., съдържащ 3 инстанционно производство), върховната инстанция потвърждава изцяло тезата на първоинстанционния съд.
Според Вас кой е бил по-достоен да отглежда детето си - шантавата майка алкохоличка или бащата международен "престъпник"?
Хайде сега да не ми развивате теории за извеждане на детето извън семейството, щото това едно дете да бъде настанено в дом за деца е на-на-най ужасното решение!!!!

Само от тези факти трудно може да се каже, но това коет ми казваш като инфрмация тоз човек ми прилича на мутра, а всички знаем, как се печелеха а и печелят дела от тях. Но дори и да не е така, май по-добре с майката, пък и какво значи строг тон на мъжа си...тая е била бая голяма бабитка щом е посмяла да държи строг тон на международен престъпник. Незнаех, че не достатъчно да има само обвинение, ето тука закона найстина е несъвършен, би трябвало да се вземе под внимание и обвинението особено ато е за такива тежки престъпления,  не само присъдата. Но да не забравяме, че ако беше в някоя друга държава да се го осъдили, а тук не се знае дали не е платил за да спре процеса. Не съм мнго точна с термните, но не съм специалист.

Общи условия

Активация на акаунт