отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 562
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 90
  Боже,това е ужасно...Как е възможно...Това е страшно направо. И никой не помогна,никой не направи нищо,толкова много хора гледат! Не оправдавайте бащата,този с бялата блуза ли беше,дето се опита да души бабата? И той е виновен,даже много! Страшна трагедия! Горкичките дечица,милите! Нито един от родителеите не е прав,не може така!
Това не е баба, а непозната за детето и бащата жена, някаква рускиня, която семейството вижда за пръв път.И бащата, както се вижда на клипа, стои кротко, когато майката се приближава към пейката с децата, а скача на бой когато вижда непознатата жена да дърпа и стиска момичемцето му.Децата не са били скрити и барикадирани в дома им, както всички виждате, те са на пейката на улицата, без багаж.Мисля, че всички са чакали майката да доиде, с желание за трезв диалог и разбирателство.Но е видно как реагират децата, когато тя ги приближава, придружена от непозната жена,която дори не я изчаква да поговори с тях, а се впуска и започва да дърпа Ники, тогава бащата скача и започва мелето, но в крайна сметка коя е тя в ситуацията?

# 91

Е тва е малко прекалено, ти откъде знаеш кой къде какво е правил? Пълно е с българки в чужбина, които отиват да изхранват децата си, защото мъжете им не могат да си намерят работа или ги мързи, за тях какво би казала? Представи си, че мъжът е ревнив ненормалник, който е скалъпил цялата история?

# 92
  • в Tara
... начина по който бяха отведени децата беше покъртителен. направо ме заболя сърцето като ги гледам.
и ние сме имали институция, която се грижи за правата на децата, смях, ама горчив!
не може децата така истерично да го изживяват,а те да гледат отстрани безучастно. най-малкото могат да стопират нещата докато се поуспокои положението.
За избягването на този стрес е можел да се погрижи единствено и само бащата. Никоя институция не е способна да успокои едно дете, което има усещането, че го водят на разстел, освен ако не го дрогира.
съгласна съм, че е трябвало. и сигурно бащата не е искал да се стига толкова далеч.
когато обаче нещата почват да се случват човек може да се изненада и сам на реакцията си, (аз в същото положение бих изглеждала и по-зле).
тогава кой трябва да се намеси?
абе, гадна работа!

# 93
  • София
Защото явно е искал да се разберат дали ще се развеждат. Дали имат бъдеще. Нали я е канил при него в България.
Според социалните служителки той не я е допуснал до децата да поговори с тях изобщо. Те самите са били смаяни, очаквали са да има някакъв диалог. Доколкото разбрах, в някакъв момент даже са се "скрили" и са оставили нещата на полицията, било е невъзможно нещата да се случат по друг начин.

Аз лично виждам тук противоречие. Хем я канил, хем не я допуска да поговори с тях дори, да ги успокои.

# 94
    Можем да виним държавата в лицето на бездушните хора,дето участваха в тази сцена. Един оператор да бях,бих захвърлил камерата и бих се застъпил за детето. Щях да направя нещо да спра този кошмар. Ако трябва и със сила даже. Стоят там отстрани и гледат! Какво гледате бе,това не са хора просто!  Дипломати,социални работници,журналисти....Срамота...Едно безпомощно дете крещи от ужас,дърпат го като някакво животинче на заколение...а всички гледат...  

# 95
Аз само не разбрах защо бащата не е завел съдебен иск за отглеждане на децата тук, в България. Защо не е оспорил решението на съда за отвличане. И защо, щом е бил осъден за отвличане, той е на свобода, всъщност?

В тази история не разбирам някои от решенията на съда. Също така не разбирам как се е стигнало до тези решения и защо те не са били оспорвани по съответния ред от бащата.
Той до вчера не е вярвал, че това може да се случи.Изпуснат е срока за стопиране на съдебното решение,сигурно заради вярата,че това няма да се случи на него, май в момента няма изгледи по юридически път да се оправят за него нещата,трябва пак дела,година поне,не знам.Но той е мислел че тя като дойде,като види децата, като прецени обстановката, живота, който той им е създал, че ще говорят,ще решат, ще мислят.А майката идва с приятелка и консула в колата и насила натиква детето си там.
И каква майка е, взима едното, Павел избягва в суматохата.Колата тръгва само с едното дете вътре.Майка?Не мисля.

# 96
  • София
Редно е тук да кажа, че въпреки воплите си за овладяност на родителите в такава ситуация, не зная аз как бих реагирала. Пред перспективата да ми вземат детето, дори собственият му баща и да го отведе далеч, сигурно бих обезумяла и бих излязла от себе си.
Отстрани е по-лесно да се съди. Факт.
Ситуацията е безумна сама по себе си.
По-добре е да не се стига до такива моменти, защото реакциите са непредвидими.

# 97
Защото явно е искал да се разберат дали ще се развеждат. Дали имат бъдеще. Нали я е канил при него в България.
Според социалните служителки той не я е допуснал до децата да поговори с тях изобщо. Те самите са били смаяни, очаквали са да има някакъв диалог. Доколкото разбрах, в някакъв момент даже са се "скрили" и са оставили нещата на полицията, било е невъзможно нещата да се случат по друг начин.

Аз лично виждам тук противоречие. Хем я канил, хем не я допуска да поговори с тях дори, да ги успокои.
Клонка, ако погледнеш по-внимателно материала ще видиш че децата са на пейката, бащата на 2 метра от тях и не виждам някой да и пречи да отиде до тях и да говори с тях.Ексцесиите започват когато приятелката и задърпва Ники.

# 98
  • София
Той до вчера не е вярвал, че това може да се случи.Изпуснат е срока за стопиране на съдебното решение,сигурно заради вярата,че това няма да се случи на него, май в момента няма изгледи по юридически път да се оправят за него нещата...
Какво значи "не е вярвал"?
Та нали той живее с идеята, че тази жена не е подходяща майка, алкохоличка, неспособна да се грижи за децата му? Как е очаквал от нея разумна реакция? Не разбирам.
Аз, ако реша, че мъжът ми е някакъв идиот и тръгна да си спасявам детето от него, а той ме осъди за отвличане, няма да чакам сърцето му да трепне спонтанно и да си иде по живо по здраво. Ще се боря по каналния ред.
Ситуацията ми е крайно непонятна, както и реакциите на бащата в нея.

# 99
Той до вчера не е вярвал, че това може да се случи.Изпуснат е срока за стопиране на съдебното решение,сигурно заради вярата,че това няма да се случи на него, май в момента няма изгледи по юридически път да се оправят за него нещата...
Какво значи "не е вярвал"?
Та нали той живее с идеята, че тази жена не е подходяща майка, алкохоличка, неспособна да се грижи за децата му? Как е очаквал от нея разумна реакция? Не разбирам.
Аз, ако реша, че мъжът ми е някакъв идиот и тръгна да си спасявам детето от него, а той ме осъди за отвличане, няма да чакам сърцето му да трепне спонтанно и да си иде по живо по здраво. Ще се боря по каналния ред.
Ситуацията ми е крайно непонятна, както и реакциите на бащата в нея.
Не мога да коментирам тези неща, не знам подробности.И аз мисля че по-навреме е трябвало да се реагира, по съдебен път да се избегне вчерашната случка.
Но сега много повече ме интересува дали може нещо реално да се направи, за да си запази той децата.
Защото нещата за запознатите с фактологията са прости и ясни.Отстрани е много лесно да се критикува и да се дават оценки.
Относно реакцията на бащата, не те разбирам, може би трябваше да се обърне, да си вляезе в къщи и да зачеркне 10 години от живота си ли?Аз лично бих реагирала точно по същия начин, а мъжете са и по-първични.В моменти на такъв стрес реакцията е пределно разбираема.

# 100
  • София
Имейли на полското консулство в София:

polconsul@vip.bg
polconsul@ambasadarpsofia.org

държавна агенция за закрива на детето:
stopech@sacp.government.bg

хайде всички, които се възмутиха и потресоха от видяното по телевизията, да пратят по един протестен имейл до участниците в това насилие над деца. поне това можете да направите.

# 101
  • София
Клонка, ако погледнеш по-внимателно материала ще видиш че децата са на пейката, бащата на 2 метра от тях и не виждам някой да и пречи да отиде до тях и да говори с тях.Ексцесиите започват когато приятелката и задърпва Ники.
Ох, не мога да го гледам пак този материал, нямам нерви, стига ми, че го видях два пъти, за да не съм на себе си вече.
Наистина, тая жена доста брутално вдигна детето и не е ясно каква беше. То съвсем изпадна в шок. А майката по едно време беше на земята, а полицаите - върху нея. Ако това е майката, де. Нямам идея.

И понеже ще се оттегля, предполагам, от тази тема, която ме стресира, само ще кажа, че не прави чест на медиите ни да поставя въпроса като национален. Това за мен е битов спор. Нещата бяха представени сякаш Полша ни взема децата брутално, въпреки волята им да живеят в България.
Крайно некоректно.
Бащата, българин, е можел да предприеме мерки по законов ред да оспорва решение на полския съд, макар в един материал да прочетох, че БЪЛГАРСКИ съд е разпоредил отнемането на децата и връщането им в Полша.

# 102
Тази история е  ooooh! в нета пише присъдата е на бг съд,в новините казват че е присъда от полския съд. Бащата пък явно е присъствал на делата,поне в нета така пише. Друго което ми направи лошо впечатление,бащата седи кротко,тръгват да взимат децата,те пищят и той след 30сек. вместо да ги успокои и кротко да ги отведат напада жените и с това ситуацията излиза извън контрол.  Мен ако питате,взимат им децата и ги дават друг да ги гледа,нито бащата заслужава,нито майката да ги гледа,а бащата ако продължава да се държи така да не очаква някой съд да му даде родителските права,ако има адвокат да си го смени,че явно не му дава добри съвети. Ако наистина е загрижен,завежда дело за развод,иска родителските права,а не седи една година с мисълта,че няма да му вземат децата
Той до вчера не е вярвал, че това може да се случи.Изпуснат е срока за стопиране на съдебното решение,сигурно заради вярата,че това няма да се случи на него, май в момента няма изгледи по юридически път да се оправят за него нещата,трябва пак дела,година поне,не знам.Но той е мислел че тя като дойде,като види децата, като прецени обстановката, живота, който той им е създал, че ще говорят,ще решат, ще мислят.
hahaha hahaha hahaha Извинявам се,ама вече е прекалено,отвлича децата<защото си е отвличане>,довежда ги тук,съдят го,уж  присъства на делото,не му допускат свиделите и т.н. съда си казва решението и заявява срок на обжалване<примерно> и този какво прави-седи и брои звездите,нали е загрижен ,нали иска децата му да останат при него-нещо много ми е противоречив и съмнителен.

# 103
  • Бургас
Това беше в статията:  МВР издирва 7-годишния Павел, избягал в Асеновград коментари/1
28 май 2009, 12:27
България
Асеновград , България
Седемгодишният Павел Василев е в неизвестност, след като вчера бе обявен от РУ - Асеновград за издирване във връзка с изпълнителен лист, издаден от Софийски градски съд. Момчето избяга вчера по време на изпълнение на съдебно решение в Асеновград, според което е трябвало да бъде предадено на майка си за незабавно връщане в Полша.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 16:08 от Sesana

# 104
Имейли на полското консулство в София:

polconsul@vip.bg
polconsul@ambasadarpsofia.org

държавна агенция за закрива на детето:
stopech@sacp.government.bg

хайде всички, които се възмутиха и потресоха от видяното по телевизията, да пратят по един протестен имейл до участниците в това насилие над деца. поне това можете да направите.

Готово !!

Общи условия

Активация на акаунт