отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 204
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 130
Интерес, преценен от хора, които не ги е грижа за децата! Този съдия, дето е взел това решение, не е разпитал децата, а ги е взел за малоумни зверчета! Дори не е взел предвид факта, че е доказано че майката е алкохоличка и се е лекувала! Я да ви светна нещо - зависимостите са силно нещо и е много лесно да кажеш "Чист съм, няма да пия повече" и то само след година лечение! Трябва да мина 6-8 години, чак тогава, ако за това време въпросният родител не е близвал и капка, посещавал е редовно психотерапевт, има постоянна работа и доходи, прилично жилище и примерно поведение - едва тогава можеш да гласуваш доверие на този човек! А не само след година лечение!
За по-големите от мен думата "алкохолик" може и да е била непозната в детските им години, но не и в днешния свят! Във филмите - измислени или по истински случаи, има родители алкохолици и наркомани, в училище на децата отрано им се обяснява вредата от наркотиците и алкохола, децата от 12 нагоре влизат в интернет, чатят с приятели, споделят си и някое дете ако сподели на приятелче "Майка ми много пие" това няма да е странно за днешните деца! Освен това по празници из града си децата винаги могат да видят натряскал се чичко или лелка, да види неадекватното им поведение! Много ясно, че децата ще започнат да се плашат от такива хора, много ясно, че децата няма да искат да живеят с майка алкохоличка, да се стигне до там да се срамуват от нея пред приятелчетата!
Този съдия просто си е затворил очите пред порока на майката! Да не говорим, че точно защото е чужденка и са решили в нейна полза - само и само после да няма обвинения в дисриминация спрямо чужденците!
Според мен бащата не трябва да предава сина си. Трябва веднага да го регистрира с постоянен адрес в Асеновград и да направи постъпки за отказ от полско граждаство на малкия, само така ще го запази от посегателство. И щом е повикал медиите, имало е защо! Колко хора все повтарят, че на българското законодателство не може да се повярва, а сега всички пищят да се спазва закона?
Чувала съм какво ли не да се говори за Полша и ако е истина че на майката и трябва малката за..........Не ми се мисли! Стане ли това, да видим българския съдия как ще се оправдае!И щом на момичето са му отказани лекарски грижи, вода (а е била страшна жега), щом има данни, че ее било упоено, тогава? Закона е помогнал едно дете да бъде изведено, използвано и тормозено незаконно! Naughty Naughty Naughty

# 2 131
Просто болшинството хора обичат риалити форматите...

Дориана е била пределно ясна  Peace

В някакъв абстрактен смисъл проблемът на този казус е и тоталната липса на доверие към институциите. Бащата няма доверие на българските институции и затова изобщо не си дава труда да ги сезира. Огромен  процента от българите биха постъпили по същия начин. Бащата няма доверие, че законите в България се прилагат ефективно, затова дори не си дава труда да ги проучи сам и да използва възможностите, които те му дават. Още по-голям процент от българите биха направили същото. Бащата очевидно няма доверие и на адвокатите, които биха могли да свършат горните действия вместо него, но в тази професия са прочути народни душмани, затова и той не ползва услугите им навреме. Бащата обаче има огромно доверие в риалити форматите и очевидно има основание за това. Гледам как напоследък пред полското посолство ( Shocked) напоследък кипи бурен живот – в различни часове от деня, различни групи размахват разнообразни неща, на снимки в медии видях: огромен транспарант „България ще се бори за две деца“, плюшено кученце, откъснат лист от тетрадка „Върнете ни Ники“ и нарисувани български знаменца.

Изводът, който случаят налага е прост и банален – ползвайте специализирана помощ навреме. Българското законодателство разполага с инструменти, които разрешават цивилизовано подобни казуси. Ясно е кои са отговорните институции. Ясни са и процедурите. Разбира те се ясни основно на юристите. Не се налага, обикновените граждани да познават в детайли процедури, правни инструменти и възможности. Адвокатите по цял свят не се ползват с особено добра репутация, но в цивилизованата част на света, все пак ползват услугите им навреме, макар и с неудоволствие. В противен случай, оставаме в риалитито и то в най пошлата му форма.

Много благодаря за този пост!
Затова просто отново го цитирам!

# 2 132
  • София

В някакъв абстрактен смисъл проблемът на този казус е и тоталната липса на доверие към институциите. Бащата няма доверие на българските институции и затова изобщо не си дава труда да ги сезира. Огромен  процента от българите биха постъпили по същия начин. Бащата няма доверие, че законите в България се прилагат ефективно, затова дори не си дава труда да ги проучи сам и да използва възможностите, които те му дават. Още по-голям процент от българите биха направили същото. Бащата очевидно няма доверие и на адвокатите, които биха могли да свършат горните действия вместо него, но в тази професия са прочути народни душмани, затова и той не ползва услугите им навреме. Бащата обаче има огромно доверие в риалити форматите и очевидно има основание за това. Гледам как напоследък пред полското посолство ( Shocked) напоследък кипи бурен живот – в различни часове от деня, различни групи размахват разнообразни неща, на снимки в медии видях: огромен транспарант „България ще се бори за две деца“, плюшено кученце, откъснат лист от тетрадка „Върнете ни Ники“ и нарисувани български знаменца.

Изводът, който случаят налага е прост и банален – ползвайте специализирана помощ навреме. Българското законодателство разполага с инструменти, които разрешават цивилизовано подобни казуси. Ясно е кои са отговорните институции. Ясни са и процедурите. Разбира те се ясни основно на юристите. Не се налага, обикновените граждани да познават в детайли процедури, правни инструменти и възможности. Адвокатите по цял свят не се ползват с особено добра репутация, но в цивилизованата част на света, все пак ползват услугите им навреме, макар и с неудоволствие. В противен случай, оставаме в риалитито и то в най пошлата му форма.

Едно адекватно мнение.
И още един ден, в който малкото дете е легално укрито.

# 2 133
Цитат
ти ще се чувстваш овъзмездена ли ,щастлива ,доволна......
Спрете да се вкарвате във филм ,който не вашият.
       Явно смяташ, че твоето мнение е по меродавно, защото си нямаш и на идея за какво става въпрос. Живей си в твоя филм и не се опитвай да вкараш и другите в него.
         За пореден път повтарям, бащата ако беше баща, нямаше да вика медиите и да се прави на юнак балкански, а щеше да си наеме адвокат и да докаже в СЪда, че тя е негодна за майка, всичко друго са емоционални недоразумения  ooooh!

# 2 134
Дориана стига вече, моля те Praynig Водиш правен спор в форум за майки все пак. Включила си се вече в юридическия форум, там води този с спор с твои колеги. А не пред жени, които нямат никаква престава от разликата между съдебно  решение и неговото изпълнение. Апропо в тезата ти пак има пукнатини - освен насилието има и принуда, която  е осъществено от трето незаинтересовано лице. Или може пък ЧСИ е наел рускинята? Ако не ти е чел Герджиков, върни се и му прочети статията Peace

Ето и единствена адекватна реакция на човек от изпълнителната власт:
http://www.vbox7.com/play:4364c8cd&start=45
Правилно си забелязала, че има осъществена принуда от трети лица. Тази принуда никъде обаче не съм я коментирала. коментирах само действията на страните в процеса.

Допускането на трети лица в съдебното изпълнение наистина е атакуемо и си заслужава да се разсъждава върху въпроса. И аз мисля, че ЧСИ е трябвало лично да изпълни и да не допуска трети лица вместо нея!
Чела съм доста теория, когато е трябвало, а в момента чета достатъчно и практика за съответните казуси, когато се налага.
Да не забравяме, че проф. Герджиков (уважавам го, наистина), все пак към днешна дата е и политик!
Поздрави!

# 2 135
I

Едно адекватно мнение.
И още един ден, в който малкото дете е легално укрито.

Аз съм напълно съгласна тук, и абсолютно на това нение. Може да си плюете колкото си искате и да не ви изнасят фактите, но това е положението, всичко друго е емоция и неразбиране на нещата.

# 2 136
Ето и единствена адекватна реакция на човек от изпълнителната власт:
http://www.vbox7.com/play:4364c8cd&start=45

Да,това е нормална реакция на човек,а не на някаква съдебна машина,която само цитира закони и параграфи,но не иска да признае истината. Говоря за другата министърка.

# 2 137
  • София
Дориана стига вече, моля те Praynig Водиш правен спор в форум за майки все пак. Включила си се вече в юридическия форум, там води този с спор с твои колеги. А не пред жени, които нямат никаква престава от разликата между съдебно  решение и неговото изпълнение.

В този форум не всички са боси и бременни пред печката, драга фламбе.
Аудиторията е много широка и отразява всички социални и интелектуални нива.
Молбата ми е да слагаш всички под един знаменател.
Най-малкото е добре дори да е майка, боса и бременна пред печката, да има елементарна информация на какво може да разчита, ако мъжа и внезапно си смени житейската концепция един хубав ден.

# 2 138
Дориана, не ни замервай с някакви правни термини, като гледам и на теб не са ясни, истината е, че този фарс трябваше да бъде прекъснат, когато децата започнаха да крещят за помощ.

Разбира се,че е така.

Дориана,да не би да си ЧСИ? Друго обяснение за защита на колегите ти не намирам,при положение че целият форум на юристите твърди,че това изпълнение беше фарс?!
Във форума на колегите юристи не се твърди, че съд.изпълнение ебило фарс, а че има допуснати грешки.

Няма да отговоря на въпроса дали не съм ЧСИ, вместо това ще добавя следното: за да прецени съдът кое е истина, първо подлага на съмнение всяко представено от страните доказателство (всяко твърдение подлежи на доказване). Страната, която твърди нещо следва да го докаже сама (съдът не доказва служебно!). Съдът преценява с оглед вътрешното си НЕЗАВИСИМО убеждение и представените доказателства. За да го направи, обаче, има сериозен инструмент - да разгледа  всеки детайл от всички страни. За да направи това съдът своеобразно се налага да "влезе в кожата" на всяка от страните, но най-много (в конкретния казус) в кожата на детето с оглед преценка на интересите им и какви биха били ефектите от едно или друго решение върху тях.
Смея да твърдя, че съм запозната именно с тази техника.
А до какви изводи за попрището ми ще достигне някой след настоящия ми постинг - въобще не ме грее...

# 2 139
А ти караш първосигнално. Естествено, че идеята е всеки да си знае правата и точно затова направих забележка на Дориана да не използва  правни термини, които да създават впечатление, че се роптае срещу върховенството на закона и институциите  изобщо. Дориана мисля ме разбра прекрасно. Peace

# 2 140
Дориана стига вече, моля те Praynig Водиш правен спор в форум за майки все пак. Включила си се вече в юридическия форум, там води този с спор с твои колеги. А не пред жени, които нямат никаква престава от разликата между съдебно  решение и неговото изпълнение.

В този форум не всички са боси и бременни пред печката, драга фламбе.
Аудиторията е много широка и отразява всички социални и интелектуални нива.
Молбата ми е да слагаш всички под един знаменател.
Най-малкото е добре дори да е майка, боса и бременна пред печката, да има елементарна информация на какво може да разчита, ако мъжа и внезапно си смени житейската концепция един хубав ден.

Обичам те!!!!! Heart Eyes

# 2 141
Интерес, преценен от хора, които не ги е грижа за децата! Този съдия, дето е взел това решение, не е разпитал децата, а ги е взел за малоумни зверчета! Дори не е взел предвид факта, че е доказано че майката е алкохоличка и се е лекувала!
.....
Чувала съм какво ли не да се говори за Полша и ако е истина че на майката и трябва малката за..........Не ми се мисли!

Eто един човек, очевидно присъствал лично на съдебния процес!

Заключението за Полша и аргументите  за него са железни! Относно последното изречение - наистина, спри с опитите!!! Не ти се получава

# 2 142
А ти караш първосигнално. Естествено, че идеята е всеки да си знае правата и точно затова направих забележка на Дориана да не използва  правни термини, които да създават впечатление, че се роптае срещу върховенството на закона и институциите  изобщо. Дориана мисля ме разбра прекрасно. Peace
Мисля, че двете с Аззу сте от едната страна на спора, но защо ли само аз виждам това!!!

# 2 143
Охооооооооооооо, Дориана май е съдия! Тя не защитава съдебната изпълнителка, а съдията! Ясно, колегална подкрепа значи! smile3521
Хубавко. Като се окаже, че колегата ти е сбъркал - неволно или умишлено...............Пак ще го защитиш, нали? Ако се окаже, че нещо е станало с момиченцето, лесно ще се измъкнете! И това после ми били пример за съдии, съдебна власт!Че как да се разчита на вас, уважаема, като се шушука, че хората от съдебната власт гледат парите или изгодата, а не честността!
Няма да се извинявам, че съм пряма и си казвам нещата такива, каквито са! smile3521 newsm48

# 2 144
Колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че за много хора в България законите са нещо избирателно, разсъждава се по логиката:" ако ми отърва на интереса ще спазвам закона, ако не, въобще не ме интересуват законите, разпоредбите, адвокатите, прокурорите...". Пък иначе всеки говори за правова държава. Всеки иска ред, а в същото време, се задават съвсем сериозно въпроси от рода, "кое е по важно, закона или ...не знам какво на детето?"

А къде е Павел, никой не знае.
Крепост на мълчанието на агнетата ще излезе този Асеновград, да се не надяваш... 

Обаче ако някъде има 3 българи, единия ще е предател, нали така

Общи условия

Активация на акаунт