отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 272
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 205
Досега не съм забелязала децата да се третират като нещо различно, от собственост на родителите. Може на думи всичко да пише, но на практика не е така. Щом може един родител да бие детето си и никой да не му го вземе, значи детето е собственост на същия този родител. Щом може при развод родителите да се пазарят и да изполват децата си като оръжие или разменна монета, да си ги прехвърлят като вещи, значи децата са вещи. А и защо, ако родителите се отнасят така с децата си законът да е по-различен?

Не законът да се спазва, а да се промени! Това сегашното не са закони!Не са достатъчно строги и справедливи!Имат много вратички, много възможности престъпниците да се измъкват, много възможности законът да се заобиколи и тълкува двусмислено!
Малко ми е късен постът, но гледах филм. сега ще изчета всичко и ще се включа в дискусията!

# 2 206
Майката е искала да си върне децата в Полша, а не съда да определя, тя алкохолик ли и какви са и проблемите.
Съдът в Полша определя решение децата да се върнат в Полша, а майката да иде да си ги вземе от България защото бащата ги е отвлякъл. Децата трябва да се предадът на майката, обаче бащата не съдейства. Създава се проблем, с трайни последствия за децата.
След като децата се съберат с майка си, може да се заведе дело за родителски права и да се обсъжда кой пияница, кой побойник и тн.
Бащата с действията си си създаде прекрасна биография и никой съд няма да му даде децата. Така че ако майката има проблеми и не може да се грижи за децата, те могат да и бъдат отнети и отиват в дом или в приемно семейство. Варианти  има. Но това е бъдещето, което още е неясно, защото момчето Павел е в неизвестност.

# 2 207
Полинка 12, според мен, ти си в невръстна възраст и си още много невинна.
Мисля, че когато пораснеш, имаш семейство, деца и малко повече опит, ще можем да поговорим пак по някоя подобна тема и да се разберем, кой, какво иска да каже.
Засега, честно да ти кажа, мисля, че е съвсем безмислено да ти обяснявам.

И мястото ти не е тук, мен ако питаш, а някъде с приятелки, забавления, танци-манци и ей-такива приятни занимания.
Повярвай ми, ще имаш достатъчно време в този живот да се сблъскаш малко по-отблизо с подобни ситуации и да разсъждаваш върху тях.

maraidara, Мария, аз съм напълно съгласна с това, което сте постнали.
Ясно е, някой носи отговорност за това безобразие.
Ясно е, че говорим за редица олигофрени, които не са били в състояние да предотврятят тази грозна сцена, независимо, че очевидно е било повече от ясно, че влизат в буреносен облак.

Въпросът оттук нататък е как да бъде спазен закона, без да се стига до подобни безобразия.

На 25 съм, имам средно - специално образование, леля съм на петгодишно момиченце и плюс това съм човек с увреждания, блъсквал се отблизо с дискриминацията.
Числото 12 си го сложих в ника, защото ми  е любимо, ако някой си направи усилието да ми види рождената дата в профила, ще му стане ясно защо!
Не се изказвайте неподготвени и не се правете на многознайковци! Смешни сте така!!!
Който не ми вярва - негов проблем!

# 2 208
Имаме против, когато закона не  е съобразен с етиката и морала, имаме против, когато законите, отнасящи се до децата, ги третират като мебели, имаме против, когато от законите лъха на дискриминация, имаме против, когато законите не защитават интереса на българските граждани, имаме против  адвокати, прокурори и съдии да са кожодери, безчувствени, да позволяват престъпници да се измъкват, имаме против липсата на човечност у тези служители, имаме против двусмислените изрази в законите, имаме против парите да играят роля в съда, а не честността и истиността!
Ето защо имаме против!!!

Естествено! всеки нормален човек би имал против!
Но за твърдяното от вас какви точно даказателства черпите и от къде? Кой/коя сте Вие да преценявате, че в случая не е съобразен законът с морала и етиката? Предмет на принудителното изпълнение вярно, че в случая са деца, но ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА ЗАКОНОДАТЕЛЯ, вероятно защото е преценено, че няма други процесуални средства за принудително изпълнение в държава на първосигнални и несъобразяващи се със закона неандерталци!
А решението макар и не дотам добро - е решение, защото е в полза на масата, а не в полза на индивида. В полза на онези граждани, независимо от пола им, на които съдът е преценил да въздаде право - да вземат, да получат, макар и принудително от онези, които НЕ СА ПРАВОИМАЩИ!!!!! И да - докато децата се третират от закона като недееспособни или частично дееспособни субекти - до тогава ВЪЗРАСТНИТЕ, респ. - родителите (а и респ. - вместо тях - съдът) ще преценява кое може, кое не може! кое е етично и кое - не!

Съдът ги третира както си реши, а не както са фактите! Кога ще признаете, че опорочихте съдебната система? Кога ще признаете, че децата от училищна възраст нагоре имат право да бъдат изслушвани, и да се решава в полза на наистина техния интерес!
Защото започвам да си мисля че тая майка барабар с богатия и приятел е платила доста на колегата ви! Няма друго обяснения за това да стигне дотам да разпореди децата да бъдат отнети като животни!
Спрете да опорочавате съдебната система! Рано или късно на хората ще им писне и ще се почне със саморазправията!

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 20:23 от Polinka_12

# 2 209

Съдът ги третира както си реши, а както са фактите! ога ще признаете, че опорочихте съдебната система? кога ще признаете, че децата от училищна възраст нагоре имат право да бъдат изслушвани, и да се решава в полза на наистина техния интерес!
Защото започвам да си мисля че тая майка барабар с богатия и приятел е платила доста на колегата ви! няма друго обяснения за това да стигне дотам да разпореди децата да бъдат отнети като животни!
Спрете да опорочавате съдебната система! Рано или късно на хората ще им писне и ще се почне със саморазправията!

[/quote]

LaughingПолинка се завърна. Полинке, с тия гръмки изказвания и некомпетентни при това взе да ми ставаш симпатична и с найвността си и детския си ентусиазъм. За тези твойте 25 ти завждам благордно но повярвай ми не са достатъчни да прецениш много неща, не само заради годините но и заради опита. И още нещо, тука има хора с по 2 висши, учили и в чужбина, така, че моляте не ставай за смях. От друга страна ме забавляваш де. А и да те попитам какво общо има дискриминацията тука. То че я има в БГ има я. Но защо правиш тая връзка.И знаеш ли ще е късмет да се намери някой да ти обяснява, май никой няма да си губи времето с тебе. Вземи прочети всчко назад.

# 2 210
  • София
Polinka_12 , виждам, че имаш отговор на всички аспекти на темата. Би ли ми разяснила защо бащата не отиде с медиите при ЧСИ, съда, Агенцията за защита на детото или всяка друга институция, която смята за виновна за всетото решение, а ги покани на предаването на децата? Би ли ми обяснила каква му е била целта?

# 2 211
Майката е искала да си върне децата в Полша, а не съда да определя, тя алкохолик ли и какви са и проблемите.
Съдът в Полша определя решение децата да се върнат в Полша, а майката да иде да си ги вземе от България защото бащата ги е отвлякъл. Децата трябва да се предадът на майката, обаче бащата не съдейства. Създава се проблем, с трайни последствия за децата.
След като децата се съберат с майка си, може да се заведе дело за родителски права и да се обсъжда кой пияница, кой побойник и тн.
Бащата с действията си си създаде прекрасна биография и никой съд няма да му даде децата. Така че ако майката има проблеми и не може да се грижи за децата, те могат да и бъдат отнети и отиват в дом или в приемно семейство. Варианти  има. Но това е бъдещето, което още е неясно, защото момчето Павел е в неизвестност.

Да, да, децата да отидат в Полша и докато се докаже напълно категорично и от безпристрастен съд (онзи едва ли е бил такъв) децата да живеят с майка алкохоличка, да я виждат как се напива, как псува, как забравя да ги вземе от училище, да забрави да им сготви! Да, да, това не е рискова среда според вас, нали?Знаете ли за толкова време какво може да стане с децата? Абие вие акъл имате ли да тикате децата при опасен родител? Бащата поне не е толкова малоумен!
Явно вашето е женска солидарност, не обективност, от което ме е срам! Това момиче кой знае какъв ужас изживява заради шантажите на майка си! и да стои 6 часа без вода и лекарски грижи? Що за поведение? Ако детето беше припаднало? Коя от вас като майка ще допусне детото и да умре от жажда, но да не види баща си, да няма нормален живот? Вие акъл имате ли?

# 2 212
Polinka_12 въпреки ,че и според мен бащата е свестен родител избрал неподходящ начин да се бори за децата си не месля ,че е редно да плюем майката

децата да живеят с майка алкохоличка, да я виждат как се напива, как псува, как забравя да ги вземе от училище, да забрави да им сготви! Да, да, това не е рискова среда според вас, нали?Знаете ли за толкова време какво може да стане с децата? Абие вие акъл имате ли да тикате децата при опасен родител? Бащата поне не е толкова малоумен!
Явно вашето е женска солидарност, не обективност, от което ме е срам! Това момиче кой знае какъв ужас изживява заради шантажите на майка си! и да стои 6 часа без вода и лекарски грижи? Що за поведение? Ако детето беше припаднало? Коя от вас като майка ще допусне детото и да умре от жажда, но да не види баща си, да няма нормален живот? Вие акъл имате ли?

Няма факти дали това е така .Просто съм обективна .

# 2 213

Да, да, децата да отидат в Полша и докато се докаже напълно категорично и от безпристрастен съд (онзи едва ли е бил такъв) децата да живеят с майка алкохоличка, да я виждат как се напива, как псува, как забравя да ги вземе от училище, да забрави да им сготви! Да, да, това не е рискова среда според вас, нали?Знаете ли за толкова време какво може да стане с децата? Абие вие акъл имате ли да тикате децата при опасен родител? Бащата поне не е толкова малоумен!

КУЛТОВО!!! Спирам вече , само ще кажа, че от всички защитници на таткото това е най-самоотверженият..... Laughing Laughing Laughing...Еманацията на ...../сетете се сами/

# 2 214
Polinka_12 , виждам, че имаш отговор на всички аспекти на темата. Би ли ми разяснила защо бащата не отиде с медиите при ЧСИ, съда, Агенцията за защита на детото или всяка друга институция, която смята за виновна за всетото решение, а ги покани на предаването на децата? Би ли ми обяснила каква му е била целта?

Как да отиде в институциите? Да почнат да го размотават, лъжат, нервират! Да не вярват на думите му? Не, решил е да им предостави доказателство "Щом не вярват каква е жена ми, нека я видят как се държи с децата, нека съдията види, че децата изрино не искат с майка си"! и аз бих се нервирала, ако разни служители, правещи ми се на важни и вълнуващи се единствено от заплатките и привилегиите си, не защитаваха интересите ми! всеизвестно е, че медиите единствени си правят труда да проверят всяка една история, всеки един съмнителен държавен служител! медиите единствени задълбаха по случая с Либия! Ако не бяха те, сега нямаше да стане това, което стана.
Що се отнася до бащата, щом институциите не са му защитили интересите (българските му интереси) след като е имал съмнения какъв е съдът, при положение че е нямал парите и влиянието на приятеля на жена му, се е решил на тази стъпка! И правилно! Иначе сега нямаше да знаем че деца се измъкват като кучета от съдии съдебни изпълнители! нямаше да знаем, че държавата не защитава интересите на гражданите си, а на чужденците!
Първосигнално наречете това, или както щете, но тази "майка" се оказа в позицията на силния! Държала дъщеря си като мбел, 6 часа без вода, без лекарски грижи, незаконно извеждане, упояване! Това е достатъчно да бъде съдена за отвличане и тормоз над собствената си дъщеря! Това не е майка!

# 2 215
Polinka_12 иди да гледаш някой сериен филм. На всеки му стана ясно, какво на теб ти е ясно от този случай.

# 2 216
  • На изток от рая...
Имаме против, когато закона не  е съобразен с етиката и морала, имаме против, когато законите, отнасящи се до децата, ги третират като мебели, имаме против, когато от законите лъха на дискриминация, имаме против, когато законите не защитават интереса на българските граждани, имаме против  адвокати, прокурори и съдии да са кожодери, безчувствени, да позволяват престъпници да се измъкват, имаме против липсата на човечност у тези служители, имаме против двусмислените изрази в законите, имаме против парите да играят роля в съда, а не честността и истиността!
Ето защо имаме против!!!

Законът, лош или добър е създаден, за да бъде спазван. И именно спазването на "несъвършения" закон усъвършенства обществото ни и ни помага да заменяме старите несъвършени закони с нови, по-добри. Неспазването на закона води до анархия!!!
И какви деца възпитава въпросния индивид, който се подставя над закона. Утре те могат да решат, че каквото и да направят с  циркове и реалити шоу по някоя рейтингова телевизия ще им се размине.

И хайде стига високопарни изказвания за "етика и морал".
Не е морално да учиш едно дете да мрази майка си!!!
Не е морално да се държиш като неандерталец, да раздаваш юмруци на жени и да театралничиш пред камерите!!!
Не е морално да повериш възпитанието на децата си на истеричните си родители, които живеят 2 века назад във времето и си мислят, че всяка жена, която прояви малко независимост е "курва"!!!
За какъв морал може а се говори изобщо.

Много си категорична в изказванията си. И с такава 100% сигурност даваш определения за жена, която не познаваш.

За пореден път ще кажа - ЗАКОНЪТ Е СЪЗДАДЕН, ЗА ДА СЕ СПАЗВА!!!  Крайно време е да проумеем това, да станем юридически по-грамотни и да не си мислим, че все ще ни се размине...

# 2 217
Бащата с действията си си създаде прекрасна биография и никой съд няма да му даде децата. Така че ако майката има проблеми и не може да се грижи за децата, те могат да и бъдат отнети и отиват в дом или в приемно семейство. Варианти  има. Но това е бъдещето, което още е неясно, защото момчето Павел е в неизвестност.
Говориш глупости, знаеш ли?

Дали майката е алкохолик или не - това е точно работа на българския съд да прецени и вземе под внимение, като обстоятелство по вземане решение по условията за иска по ХК.

В полския съд отдавна е заведено дело за попечителстгво над децата (а не тепърва да се завежда, както ти си мислиш), от страна на майката. Майката е подала иск в Полша още 10 дни след като децата са напуснали Полша, и след още 10 дни полският съд вече отсъжда че са били отвлечени по смисъла на ХК.
Това как се връзва с правото на другия родител, дадено му от единия, за временно пътуване до България? 20 дни много ли са или не?

# 2 218

Съдът ги третира както си реши, а както са фактите! ога ще признаете, че опорочихте съдебната система? кога ще признаете, че децата от училищна възраст нагоре имат право да бъдат изслушвани, и да се решава в полза на наистина техния интерес!
Защото започвам да си мисля че тая майка барабар с богатия и приятел е платила доста на колегата ви! няма друго обяснения за това да стигне дотам да разпореди децата да бъдат отнети като животни!

LaughingПолинка се завърна. Полинке, с тия гръмки изказвания и некомпетентни при това взе да ми ставаш симпатична и с найвността си и детския си ентусиазъм. За тези твойте 25 ти завждам благордно но повярвай ми не са достатъчни да прецениш много неща, не само заради годините но и заради опита. И още нещо, тука има хора с по 2 висши, учили и в чужбина, така, че моляте не ставай за смях. От друга страна ме забавляваш де. А и да те попитам какво общо има дискриминацията тука. То че я има в БГ има я. Но защо правиш тая връзка.И знаеш ли ще е късмет да се намери някой да ти обяснява, май никой няма да си губи времето с тебе. Вземи прочети всчко назад.
[/quote]

Ти с тия висши и ред други ставаш смешна!
Виждала съм повече неща в живота от теб и много други, бъди сигурна! Искаш доказателства? Ето ги!
На 5 години загубих половината си слух! Година след това почна дискриминацията към мен в градината!
Заради увредения ми слух и ниските оценки ми бе отказано да уча английски език ( което си беше чиста дискриминация). На същата беше подложен целия ми клас - само отличниците имаха право да учат английски!
Единият ми дядо почина от диабет, сега баща ми е болен от същото.
От малка имам зравословни проблеми, ходила съм по болници, виждала съм всякакви неща, всякакви болни деца и възрастни!
На два пъти съм оперирана от сплетени черва! и двете операции бяха ужасни!
Чета всякакви книги, обичам да чета и да се развивам - чета детски, любовни, криминални романи, книги за история, енциклопедии.
Интересувам се от история, астрономия, музика филми, обичам да гледам %Холмарк", "Дискавъри", "Планета", понякога "Нешънъл джиографик" и "Зоун реалити".
Чета редовно вестници и списания, вълнувам се от истинските човешки истории, включвам се към кампании, насочени в името на доброто, честното, искреното, истиността, каквато беше "Не сте сами".
Пиша в друг форум и постоянно пускам теми за важните неща от живота, които живо ме вълнуват.
Да, нямам висше, по мои си причини не кандидатствах, не съжалявам, но не мисля че съм тъпа.
За мен децата са най-святото нещо. Живо се вълнувам от всичко, свързано с децата, особено като станах леля.
Мен парите не ме вълнуват, пороците и  самочуствието без  покритие също! Аз съм обективна, колкото и на хората да не им харесва. От малка се научих да наричам нещата с истинските им имена.
Не мога да съчувствам на тази жена, изброих причините по - горе! не мога да уважам сегашнат ни порочна съдебна система!
Някога незнаех как да си отстоявам правата, днес вече знам и не се страхувам да си кажа открито мнението.
За мен истината е по- важна от парите и лукса!!!

# 2 219
Еееее стига де ....  Peace
Един да изказва по-различно мнение от общото и вече е разкъсан на парчета  Peace

И смятам,че повечето хора са възмутени - не защото бащата е българин... а защото им е дошло до гуша точно от тези така защитавани от вас закони- за едни има ..за други няма....  Peace

Общи условия

Активация на акаунт