отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 341
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 220
За да отговоря от самото начало на въпросите с коя от страните съм близка: с никоя. Асеновград съм го виждала само на тези потресаващи кадри, във Варшава съм била на екскурзия. И майката, и бащата ми бяха съвсем непознати до края на месец май, когато се превърнаха в телевизионни звезди. Нямам деца, макар да съм доста близка с няколко такива. И не възнамерявам да пиша в други теми освен в тази, защото ме поразиха войнствените настроения, царящи тук, и пространните, но неоснователни анализи.
Първо, свидетелката по делото не е приятелка на майката. Тя е съседка и семейна приятелка на двамата съпрузи. И не е същата жена, която сграбчи детето - бащата и родителите му го потвърдиха.
Второ, какъв е този алкохолизъм? Жената не казва "Съвсем не, чиста съм като сълза." Напротив, казва "Да, имах, излекувах се." Родният й син потвърждава, че майка му е имала алкохолизъм, но не той казва, че се е излекувала - каква по-голяма обективност искате? Тези, които потвърждават твърдението й, че се е излекувала, са изследвания от полски клиники, че не е болна и не се е лекувала от алкохолизъм. Изследвания! Които бащата не оспорва. Сега твърди, че му отказали експертиза на жена му, но очевидно не я е поискал по време на делото. Е, господин Василев, никой няма да възобновява дела и да прави допълнителни експертизи, защото вие сте решили, че сега искате - сега, но след края. Или смятате, че българският съд може да си измисля чак толкова, че да пише, че бащата не оспорва, когато оспорва? Ако някой е страдал от алкохолизма на майката, тове очевидно е бил най-големият й син, който е бил дете, когато тя е била болна. Не двете й малки деца.
Трето, докладите, че децата се чувстват добре в Асеновград, не би трябвало да се вземат под внимание и не са били взети. Естествено, че ще се чувстват добре! Баща им не ги е взел, за да ги мъчи, той ги е взел, защото им е баща, обича ги и иска да се грижи за тях, но това не прави постъпката им правилна. Съдът, който трябва да реши за родителските права, е полският не защото майката е полска гражданка, а защото са живели там като семейство и децата им са били родени и отгледани там.
За безобразното изпълнение на решението няма да коментирам. Под всякаква критика е. А медиите нарочно подклаждат огъня. Ако бяха пуснали кадрите под заглавие "Баща пречи на изпълнението на съдебно решение", нещата щяха да изглеждат другояче.
Това, което се разиграва, е типичният грозен развод. Вина имат родителите, но по-голяма вина имат институциите, които са допуснали бащата да разиграва театро и да травмира децата още повече. Ето ви линк към изказването на съдия-изпълнителя. Че не показа професионализъм - не показа, но разказът й за предисторията на събитията е доста интересен.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=146441

# 2 221
Имаме против, когато закона не  е съобразен с етиката и морала, имаме против, когато законите, отнасящи се до децата, ги третират като мебели, имаме против, когато от законите лъха на дискриминация, имаме против, когато законите не защитават интереса на българските граждани, имаме против  адвокати, прокурори и съдии да са кожодери, безчувствени, да позволяват престъпници да се измъкват, имаме против липсата на човечност у тези служители, имаме против двусмислените изрази в законите, имаме против парите да играят роля в съда, а не честността и истиността!
Ето защо имаме против!!!

Законът, лош или добър е създаден, за да бъде спазван. И именно спазването на "несъвършения" закон усъвършенства обществото ни и ни помага да заменяме старите несъвършени закони с нови, по-добри. Неспазването на закона води до анархия!!!
И какви деца възпитава въпросния индивид, който се подставя над закона. Утре те могат да решат, че каквото и да направят с  циркове и реалити шоу по някоя рейтингова телевизия ще им се размине.

И хайде стига високопарни изказвания за "етика и морал".
Не е морално да учиш едно дете да мрази майка си!!!
Не е морално да се държиш като неандерталец, да раздаваш юмруци на жени и да театралничиш пред камерите!!!
Не е морално да повериш възпитанието на децата си на истеричните си родители, които живеят 2 века назад във времето и си мислят, че всяка жена, която прояви малко независимост е "курва"!!!
За какъв морал може а се говори изобщо.

Много си категорична в изказванията си. И с такава 100% сигурност даваш определения за жена, която не познаваш.

За пореден път ще кажа - ЗАКОНЪТ Е СЪЗДАДЕН, ЗА ДА СЕ СПАЗВА!!!  Крайно време е да проумеем това, да станем юридически по-грамотни и да не си мислим, че все ще ни се размине...

Значи да търпим  законът да ни потъпква правата и да се отнася с нас както си иска? Съдиите да вземат решения на лична основа и/ или срещу пари? Съжалявам, ама не!
Ще ви припомня едно - историята на Нацистка Германия! Онова там не са били закони! потъпкали са правата на много хора!Закони основани на расизъм и дискриминация, в полза на престъпници не са закони! Никой нормален човек няма да ги зачита!
Искаш или не, обществото ни не може без морал и етика! Да припомня ли Нюрнберския процес и че ако не е бил той, много от отговорните за смъртта на милиони невинни хора са щели да се измъкнат! Да ти напомням ли, че хората не сме мебели, не може без морал, без етика, защото тогава се губи човещината и става страшно?
В случая цялото това дело е фарс и невалидно!
ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНО ЗА НЕВАЛИДНО!

# 2 222
Пак се започна  ooooh!

А аз пак да попитам: Ще съдят ли рускинята или нея закон не я лови  Whistling

# 2 223
Пак се започна  ooooh!

А аз пак да попитам: Ще съдят ли рускинята или нея закон не я лови  Whistling

Не я лови, естествено!Има се за голяма работа жената! Нали видяхте напереното и поведение?

# 2 224
За да отговоря от самото начало на въпросите с коя от страните съм близка: с никоя. Асеновград съм го виждала само на тези потресаващи кадри, във Варшава съм била на екскурзия. И майката, и бащата ми бяха съвсем непознати до края на месец май, когато се превърнаха в телевизионни звезди. Нямам деца, макар да съм доста близка с няколко такива. И не възнамерявам да пиша в други теми освен в тази, защото ме поразиха войнствените настроения, царящи тук, и пространните, но неоснователни анализи.
Първо, свидетелката по делото не е приятелка на майката. Тя е съседка и семейна приятелка на двамата съпрузи. И не е същата жена, която сграбчи детето - бащата и родителите му го потвърдиха.
Второ, какъв е този алкохолизъм? Жената не казва "Съвсем не, чиста съм като сълза." Напротив, казва "Да, имах, излекувах се." Родният й син потвърждава, че майка му е имала алкохолизъм, но не той казва, че се е излекувала - каква по-голяма обективност искате? Тези, които потвърждават твърдението й, че се е излекувала, са изследвания от полски клиники, че не е болна и не се е лекувала от алкохолизъм. Изследвания! Които бащата не оспорва. Сега твърди, че му отказали експертиза на жена му, но очевидно не я е поискал по време на делото. Е, господин Василев, никой няма да възобновява дела и да прави допълнителни експертизи, защото вие сте решили, че сега искате - сега, но след края. Или смятате, че българският съд може да си измисля чак толкова, че да пише, че бащата не оспорва, когато оспорва? Ако някой е страдал от алкохолизма на майката, тове очевидно е бил най-големият й син, който е бил дете, когато тя е била болна. Не двете й малки деца.
Трето, докладите, че децата се чувстват добре в Асеновград, не би трябвало да се вземат под внимание и не са били взети. Естествено, че ще се чувстват добре! Баща им не ги е взел, за да ги мъчи, той ги е взел, защото им е баща, обича ги и иска да се грижи за тях, но това не прави постъпката им правилна. Съдът, който трябва да реши за родителските права, е полският не защото майката е полска гражданка, а защото са живели там като семейство и децата им са били родени и отгледани там.
За безобразното изпълнение на решението няма да коментирам. Под всякаква критика е. А медиите нарочно подклаждат огъня. Ако бяха пуснали кадрите под заглавие "Баща пречи на изпълнението на съдебно решение", нещата щяха да изглеждат другояче.
Това, което се разиграва, е типичният грозен развод. Вина имат родителите, но по-голяма вина имат институциите, които са допуснали бащата да разиграва театро и да травмира децата още повече. Ето ви линк към изказването на съдия-изпълнителя. Че не показа професионализъм - не показа, но разказът й за предисторията на събитията е доста интересен.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=146441

Не може да и се вярва на тази жена! Сляпата вяра е лошо нещо, казвам ви! Щом искате, вярвайте и, но когато се докаже обратното, да ви видим!

# 2 225
Еееее стига де ....  Peace
Един да изказва по-различно мнение от общото и вече е разкъсан на парчета  Peace

И смятам,че повечето хора са възмутени - не защото бащата е българин... а защото им е дошло до гуша точно от тези така защитавани от вас закони- за едни има ..за други няма....  Peace
                       Много съгласна   Peace

# 2 226
  • На изток от рая...

Значи да търпим  законът да ни потъпква правата и да се отнася с нас както си иска? Съдиите да вземат решения на лична основа и/ или срещу пари? Съжалявам, ама не!
Ще ви припомня едно - историята на Нацистка Германия! Онова там не са били закони! потъпкали са правата на много хора!Закони основани на расизъм и дискриминация, в полза на престъпници не са закони! Никой нормален човек няма да ги зачита!
Искаш или не, обществото ни не може без морал и етика! Да припомня ли Нюрнберския процес и че ако не е бил той, много от отговорните за смъртта на милиони невинни хора са щели да се измъкнат! Да ти напомням ли, че хората не сме мебели, не може без морал, без етика, защото тогава се губи човещината и става страшно?

Ти май съвсем превъртя!!!
Каква нацистка Германия бълнуваш!!!
Значи за всички европейски държави тези закони са възможно най-добри за момента и всички европейци могат да им се подчинят, само ние, защото сме най-велики на света ще си се саморазправяме , както ни е кеф.

# 2 227
Не, законите да бъдат в тон с етиката и морала! При законите за развод и за родителскитте права това липсва! А частните съдебни изпълнители нямат работа с децата! Щом още 100 деца ги чака подобно нещо, смятайте каква ще е реакцията на децата, родителите и медиите!
Тоя, дето е писал това за тия лица, няма нито деца, нито сърце, нито душа!

# 2 228

Ти май съвсем превъртя!!!
Каква нацистка Германия бълнуваш!!!
Значи за всички европейски държави тези закони са възможно най-добри за момента и всички европейци могат да им се подчинят, само ние, защото сме най-велики на света ще си се саморазправяме , както ни е кеф.

newsm10

# 2 229
При законите за развод и за родителскитте права това липсва! А частните съдебни изпълнители нямат работа с децата! Щом още 100 деца ги чака подобно нещо, смятайте каква ще е реакцията на децата, родителите и медиите!

Никъде не ства въпрос и не се споменават дела за родителски права...
Върни се и прочети първите 80 стр...

# 2 230
Децата трябва да получи майката, така е решил съда, на който не му харесва да се жалва на арменския поп.
Бащата разиграва трагедиите и подлага децата си на тормоз, като не ги предава на майка им.
Сега укрива сина си, с което нарушава законите.
Който не му харесват бг. законите да си намери по добра държава. В Европа не са много държавите с различно от бг. законодателство по този проблем.
Успех!

# 2 231
Абе вие пък откъде знаете ,че всички европейци им се подчиняват?
Със сигурност такива пробемни раздели има навсякъде по света .

# 2 232
Ето ви нова тема за разговор в друга посока от интервюто на съдия изпълнителката. За нея изпълнението е приключило и за момчето. Кво става сега? Чакаме Барбара отново или...Егати абсурда накрая ще измислят та да разделят децата и да замажат историята.  

# 2 233
Ето ви нова тема за разговор в друга посока от интервюто на съдия изпълнителката. За нея изпълнението е приключило и за момчето. Кво става сега? Чакаме Барбара отново или...Егати абсурда накрая ще измислят та да разделят децата и да замажат историята.  
Аз писах за това за жената случая е приключен .

# 2 234
  • София
Абе вие пък откъде знаете ,че всички европейци им се подчиняват?
Със сигурност такива пробемни раздели има навсякъде по света .
Естествено, че ги има! НО - общественото мнение не толерира погазаването на закона и не застава на страната на разиграващия циркове.

Общи условия

Активация на акаунт