Фотография # 37

• 19 816
  • 464
  •   1
Отговори
# 420
иха, какви интересни неща споделяте, стига да се зададе правилния въпрос Mr. Green

мойте любими клавиши:

Ctrl+Alt+Shift+E  дублиране на всички видими в нов слой

Ctrl+J  копие на предходния слой

Ctr+M  кървз , преди да разбера как да ползвам кривите, ползвах Ctrl+L левълз

Ctrl+I  променяне на маската от черна в бяла или обрратното.

х - разменяне на цветовете четката

# 421
  • Виена
Здравейте, момичета. Извинявам се предварително, че връхлитам така в темата ви, но наистина имам нужда от помощта ви. Много бих искала да изненадам съпруга си с хубав фотоапарат, но нямам никаква идея какво мога да взема. Определила съм си сума до 2000лв. Поздрави   bouquet

# 422
елица, за тези пари му взимаш един никон д90 с китов обектив - http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&pro … nal#slides-pane-0. аз съм с такъв и съм много доволна. апаратът е много добър за начинаещи, какъвто явно е съпругът ти.

# 423
Alt+клик на иконата за маска = черна маска
Ctrl+Alt+клик на иконата за маска = векторна маска
любими клавиши - Alt+F4  Mr. Green по-често restart

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 13:52 от Slavi

# 424
елица, за тези пари му взимаш един никон д90 с китов обектив - http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&pro … nal#slides-pane-0. аз съм с такъв и съм много доволна. апаратът е много добър за начинаещи, какъвто явно е съпругът ти.
18-105 е много голям и тежък обектив.Дори когато го обърнеш с челната леща надолу се развива сам от тежеста си.За това пък много го хвалят като качество.Според мен да дадете 2000лв за DX тяло не си струва ..още повече за начинаещи (какъвто съм и аз) ! Моя препоръка е да се насочиш към ентри-левел СЛР-ите на Никон D40 , D40x или D60,или с китови обективи,или само тяло и отделно един по-добър обектив. За 1300лв ще се обзаведеш с тяло и добро стъкло според мен. Thinking
=====
Тук провах да се снимам сам

Тази снимка я правих точно в деня когато си купух старата сапунерка

Росен

Peace

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 15:24 от chaushev

# 425
чаушев, апаратите, които препоръчваш, са без автофокус. бих ги препоръчала само на някой, на когото имам да си отмъщавам за нещо кофти. обективите с автофокус са доста по-скъпи, тоест математиката ти малко не излиза.

не мисля, че има смисъл човек като може да си купи хубав апарат, да си купи лош. има ли смисъл след 3 месеца като му отеснее да се чуди какво да прави стария и как да купи по-хубав?
казвам го не само от личен опит, ами гледам какво се случва с нас тук, понеже все пак три години вече се познаваме и си следим развитието в покупките.

за развиващия се обектив... случва се и на други обективи. някои имат система за заключване за моменти, в които се разнася обектива без да се ползва. не знам този дали е така. от Канонски обективи малко повече разбирам.

Д90 също така снима и видео, не знам до колко е добро, канонското видео на ДСЛР е супер готино. има много малък пум на високо ИСО, което според мен е една от най-важните характеристики на фотоапарата.

към д90 с кито бих добавила един светлочувствителен твърд 50 мм (никонци ще кажат дали 1,4 или 1,8)... тук знам че ще има спорове Mr. Green

ех какви мъже късметлии има ....

# 426
ето ривю на въпросния обектив, всъщност не е никак тежък, 420 гр е само. това за обектив е малко.

http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/410-nikkor_18105_3556vr

# 427
противно и на моито очаквания, апаратът с този обектив не е никак тежък (очаквах да е много по). освен това, обективът НЕ се развива като го обърнеш надолу сам от тежестта си. това, че апаратът има автофокус е незаменимо! от твърдите, аз имам 50мм 1,8 и съм много доволна. мисля, че и другите от форума, които снимат с него са.

# 428
  • Виена
Страхотни сте Simple Smile Половината от постовете (особено където са намесени цифрички и съкращения) ми звучаха като на китайски, но си записах модела и ще ви се доверя, тъй като мисля, че е по-разумно ако се взима нещо такова, то да е добро Simple Smile Благодаря много на momo, chaushev i Калина за отговорите и ви желая приятни почивни дни.  

# 429
Съвсем съгласна съм с Калина, за д40 и д60 много пъти сме писали, всъщност накрая излизат по- скъпо, отколкото да си купиш тяло с вграден мотор. А двете заедно с обектива тежат около 1100гр, което изобщо не е много.
Аз да се оплача, летният ми проект ще започне утре на температура 14 градуса и дъжд и така цялата седмица Crazy
Дано поне следващата да не вали, че отиде ми морето на кино Tired
Нямам нищо за членски внос, не съм хващала апарата не помня от кога, от утре започваме пак да се опознаваме взаимно Laughing

# 430
апо, лошото време е тъмно, ако имаш апарат който да снима на високо ИСО, ще бъде хубава почивка Wink
нищо не казвам де... само те подкокоросвам Joy

приятно изкарване

ели, да мине мъжът ти да се похвали после със снимки Simple Smile

# 431
Този довод вече съм го изложила, дори съм го подкрепила със шумна пентакска снимка на 400 ИСО Joy Няма напредък. Днес ходихме да го погледаме. Накарах го и да го подържи. Не се зароди любов между двамата, каза "тежък е" Crazy нищо, имам още една седмица Mr. Green

# 432
Апо, някоя снимчица с коремче няма ли  да покажеш,  хайде, такива селфове правеше.... поснимай се малко:)))

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 21:19 от Jaly

# 433
Апо, някоя снимчица с коремче няма ли  да покажеш,  хайде, такива селфове правеше.... поснимай се малко:)))
И аз това си мислех скоро  Party

# 434
ей колко интереси неща сте писали, много полезно Grinning
тези дни тук е ужасно валежно и ме е хванал някакъв невероятен мързел, но обещавам да се поправя, утре сме на рожден ден и се надявам да пощракам малко хлапета Laughing

За камерата и аз да си кажа, моя дружка тук си купи никон д90 и е много хубав, доста прилично се държи и на по високо исо, направо да не повярваш каква голяма разлика с 450д на канон. Мисля че ако д90 не е в категорията на канон 40д, то е много близо. Мога да кажа че въобще не е тежък.. за дслр това де Wink а има и видео което си е доста приятен фичър.
Струва ми се обаче че каноните са много по лесни за употреба, може да е защото аз съм с канон де.. ама се опитвах да разгадая къстъм уайт баланса на тоз никон вчера и ми излезе душичката, има в келвини а няма да правиш къстъм от снимка или поне аз не го намерих.. най веоятно има newsm78

Общи условия

Активация на акаунт