МАРТенче сладко се разхожда доволно с мама и татко!

• 11 758
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
Тони защо не пробваш да и повдигнеш матрака на Рая.? Rolling Eyes
 Ама наистина е само за мачкотене,да е жива и здрава и все така да си хапва! Hug

Повдигнат е. Още от бебе и го повдигнах, че да не се дави, но не помага за дишането тежко.

А ти после да се похвалиш, ако ти хареса туй чудо дето чисти. Аз все се надявах да не чистим там за лятото, но поне още месец и половина- два ще сме тук. Tired

Бухтa, ами то нали си има начин да се стесняват коланите? При нас като я носи тати, коланите се отпускат до края, а аз си ги затягам, че ми виси Рая като на закачалка... На Рая и харесва много и бързо се успива в него, а в количката откарва понякога цял час без да спи...е, поне вече свикна да се вози в нея и не реве нон-стоп като е будна.

oki4, чакаме снимки на Мария. Peace

# 61
Бухтa и ние щото сме с форумското кенгуро и Борката не го долюбваше по едно време много, ама аз го обърнах с лице към улицата, не към мен и му е голям кеф. Седи си, даже заспива понякога. Ходим до магазина така, а и оня ден и до парка, щото не пожела да си седи в количката, пък на ръце е вече много тежичък (не че не се разнасяме, де)
Бодливке, на кърма е змея, сигурно и мен ще ме изяде скоро време  Laughing

# 62
На мен Рая ми е много смешка като се ококори така, ама вече го прави рядко - само когато се плаши, например като влизаме в асансьора с количката. Peace

Joy добре, не сте самички, на Радо ей такива   Shocked му стават очите като сме в асансифьора(една циганка вика така на асансьора) Laughing Mr. Green

# 63
И ние днес ще сме си в къщи.Мислех поне малко да се разходим,но като гледам ще съм единственна,затова у дома.Колко са пораснали всички бебчовци,и как са ококорени.
Ради също диша тежко,но повечето през деня,когато спи леко.Вечер спи толкова дълбоко и не я чувам да диша,и по няколко пъти ставам да я проверявам дали е наред.Дори се налага дълго да я разтривам по рамото дакото мръдне или направи някаква гримаса и да се успокоя.
Да се похваля след снощното ранно заспиване(дори не успях да я изкъпя) Embarassed я събудих в 12:30 да яде,и после като заспа,до 6:30.Май и ние ще трябва да изместим къпането за по-рано.
А не е ли рано да се обръщат още сами,аз я въртя постоянно.Иначе обича да си стои по корем.Особенно вечер след баня често си поплаква,и като започна да и разтривам гръбчето,мир и покой.
А да питам,като не мажете бебоците всеки ден,след баня не ги ли разтривате,защото аз само тогава я мажа с хидратиращото на Мустела,като я разтривам и то си попива хубаво.
Иначе си полюбва кенгурото.Защото като я сваля мрънка.Иска ми се иска да правим по дълги разходки с него,но заспива,и ми е жал да я държа така.
Ох,колко е сладка като започне да вика на играчките,обаче като им се кара с "Ииии"не искарва въздуха навън,а вдишва и винаги се задавя.И това е всяка сутрин като се събуди.
cvetka-koketka,браво на твоя юнак,само на кърма а колко мн е пораснал.Как ми се искаше и аз да кърмя Cry

# 64
Леле, вече 5-та страница пишете от новата тема, а аз не мога да смогна да ви изчета, та да се разпишем и ние  Laughing

Ние след час и половина сме на консултация да видим какво ещ каже доки за финната ми мадама  Mr. Green Дано да ми се размине добавката, че да устискаме до захранването само на кърма  Rolling Eyes
Ще го питам и дали мога да я возя вече с малък наклон  Rolling Eyes Нещо ми се ще да слагам вече летния вариант на количката. Ама май ще ес наложи да поизчакам до към 4-ти месец  Rolling Eyes

Цветка, браво на малкия ти юнак  Grinning

Хайде да вървя, че мойта глезла пак се размрънка  Laughing

# 65
  • Варна
Тони, мерси, но 157 см. значи коланите пристегнати до край  Embarassed  и пак леко странно ми виси, малко е ниско. А и легналото положение е някак настрани (тя е на една страна) и ми се струва, че не й е сигурно и се страхува. То аз имам чувството, че ще се захлюпи. 
Цвети, аз мислех, че е рано за такъв "монтаж" Simple Smile  Ния обича да зяпка, може пък да й хареса. Само ще видя с главата как ще дойде.

# 66
  • София
Хем много ме е яд на времето, хем си давам сметка, че ако не беше лошо, нямаше въобще да стигна до форума  Mr. Green
Сутринта бяхме на консултация - док ни похвали - за един месец, само на кърма, сме качили 1, 100 кг и 4,5 см - на 2 месеца и 5 дни сме 5,120 кг и 59 см - (май сме малко над средното?). Биха ни първия пентаксим, почти не плака (а, на хепатитната се заекваше яко), в момента спинка като ангелче... Дано я понесе леко. Док каза, че може да си я къпем и че няма нужда от компреси с реванол или панадол.
Вили, Алек е прекрасен!!! Както и всички други Мартнески бебчета, браво на нас!!!  Party
Айде, хубав и спокоен ден на всички ви, аз отивам да посвърша някоя и друга работа, която отлагам от многоооо слънчеви дни... Simple Smile

# 67
Бодливка, да дадеш после отзиви за тази триъгълна джаджа  Peace И аз искам да си взема нещо такова за почистване на "инциденти"  Peace
Ти от къде ще го купуваш и колко струва?

# 68
  • София
Здравейте и аз се ядосвам на времето обаче студено или не ако не вали ще излезем,че иначе...УЖАС
За обръщането Сашко от корем по гръб отдавна се обръща,но обратното не го вдява още иначе и той не се кефи да стои по корем.Вечер си има по час реване,към 23.00 заспива и към 4.30-5 се буди да хапва.
За юмручетата и на Сашко са му се свити
А пък моя хубавец още като влезем във входа на блока и се събужда и ококорва  ooooh!
Честити прически на подстригалите се и накрая малко снимки и от нас http://media.snimka.bg/3157/012570261-big.jpg
хубав ден на всички  Hug
въпрос как го правите този номер със снимките,да излизат в албума а не както на мен само 1 снимка,че нещо не правя като хората?Simple Smile хихихи разбрах..ама съм умница ето снимки и от нас http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12570261 newsm44

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 12:57 от djudjanka_2808

# 69
 Роси, и ние сме само на кърма, като ходихме на преглед втория месец беше 5, 300 и дълга 58 см. И първия, и втория месец качва по 800 грама, което мисля е добре.

# 70
Я, да ви питам вашите бебоци дишат ли тежичко през нощта, по-скоро на сутринта?
Преди си мислих, че е от сухия въздух от парното, е, да ама сега нито парно, нито печка при нас и пак сутрините и е тежко да диша. Слагам разтвор и той отива директно в гърлото, та ми се струва, че няма сополки, а защо диша тежко?!?!?!

Ами Тони и аз така го забелязах дишането при Марти! Повикахме лекарката, тя каза, че има леко удължено издишане, после на специалист и сега сме на инхалации с лек бронхолит. Съвсем лекичко е и не знаят какво е. Има три възможности - вирусче, но без сополки и температура е малко възможно, алергия - ние в семейството често правим бронхити, та Марти се води обременен и третата възможност е, като връща мляко да вдишва малки капчици, които чисто механично да дразнят дробчето и да се получи бронхолит (вдигнахме леглото на 30 градуса, за да намалим връщанията особено през нощта). Има едни възглавници срещу повръщане, ама някак си не ми харестват, защото са дунапренени, та сега подпъхнах одяла под самия матрак. Под дупето на бебето се слага навита кърпа, за да не се свлича надолу. Купихме инхалатор, правим инхалации с физиологичен разтврор и вентолин (предписаха ни го) и доста се подобри.

Колкото до обрива, вече се потвърди диагнозата атопичен дрематит. Дълго време мазах с а-дерма, къпех с шампоан на а-дерма, вани с линола фет, но Марти само се влошаваше. Сменихме препаратите за пране, вече почтни не слагам препарат, пускам още веднъж плакнене, разкарах всички плюшени играчки, купих памучно горно за столчето за кола... и т.н. и  т.н. Накрая остана само храната и доки каза, че най-вероятно е хранителна алергия, защото се появиха и типични допълнителни обриви на бузката, ръчичката. Откакто сменихме млякото, много по-малко връща, но ефектът щял да се види след 20 дена, защото млечният белтък се изчиствал за толкова време от организма на детенце.

Аз си мисля, че просто е комплексно всичко и че в момента така или иначе много е тежко времето откъм пухчета, прахчета  и т.н., даже аз кихам и се просълзявам чат-пат, въпреки че не съм алергична.
Ето, дадох отчет за Марти, дано не съм досадила, че дълго стана Simple Smile. Иначе той си е супер енергичен, в добро състояние, усмихва се на всички и дори мъже му се нахвърлят да се радват - вчера едвам го спасих от лапите на един супер готин "батко", който даже му целуна босото краченце  Shocked - пу-пу, вече наистина ще му вържа нещо червенко,  с дъщеря ми чак така не е било  Laughing

# 71
Да ви почерпя - Марти днес става на 5 месеца! Честито и на Билянка на ТаняР и Константин на Айрис

# 72
Честити месечинки на всички бебоци! Hug
Някой да има нужда от плюнка? Mr. Green Че ние имаме в промишлени количества! Laughing

# 73
  • Пловдив
Айде и аз да се запиша!
Честити ви рожденници! Да са живи и здрави!
Rila, вашите премеждия ми се виждат направо страшнички.  Sad Дано се оправите скоро!
На нас пък ни поставиха диагноза себореен дерматит, заради едни пъпчици по лицето, които стават червени и се залющват. Мазах с Адвантан 2 дена и до там беше всичко, сега излизат по 1-2 такива, но нищо не мажа и те си минават. И аз смених праха за пране и омекотителя, но май не беше от тях.
за дишането - моята Ани сумти, все едно има сополи, пък като гледам няма нищо, пръскам Стеримар, бъркам с клечки, нищо не изваждам  newsm78 Още от раждането го имаме този проблем, беше минал за 2 дни и после пак. Даже съм слагала капки за нос, но нямаше подобрение и ги спрях. Едната педиатърка вика, че има тесни конхи, а другата само сменя капките за нос  #2gunfire, които аз не слагам естествено.
за обръщането на нас още ни е раничко мисля...
Това е за сега от нас, растем, не дебелеем много, но се надявам този месец да качим повече...
ЕТО СНИМКИ И ОТ НАС:

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 13:18 от Катерина78

# 74
Абе ние направо си хъркаме,казаха,че било заден ринит,изписаха едни капки 10лв 5мл,ама не помогнаха,само парите си дадох и ся само с физ. р-р пръскам и тва е! Май ще си го влачинм този ринит до годинка!

Общи условия

Активация на акаунт