МАРТенче сладко се разхожда доволно с мама и татко!

• 11 764
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
glafira, малката сладурка много прили4а на теб (таткото не съм го виждала, но ако си прили4ате, зна4и и на него прили4а кикикик)
щом са се върнали коликите не е ли по-добре да из4ака6 със сок4етата  newsm78, а и до колкото знам най-безболезнено се понасят 4ервените ябълки.

Incognito и на мен от дясно ми придърпва, но незнам до колко са ме рязали отвътре. а за летният вариант на коли4ката питах ортопеда, понеже бебо много реве и се изпъва в него, той ми каза, 4е е рано още и когато запо4не да посядва бебето тогава да го сменя.

# 91
  • Варна
Да се включа по въпроса с хъркащите нослета. Преди месец имахме хремичка, която лекувахме с капки за нос и оттогава остана едно хъркане нощно време, което според педиатърката не било притеснително, дължало се на тесни ноздрички и т.н. Оня ден по своя инициатива пуснах носен секрет на Симона и се оказа, че сме със стафилококи в нослето "в голямо количество". Сега вече ни изписаха антибиотични капки Бивацин и се надявам да решим проблема, а не да го замазваме с разни стеримари и прочие солени водички. Не искам да ви плаша, а просто да го имате предвид.
За ревовете - напоследък аз рева повече от Симона Simple Smile Не знам какво ми става, но станах адски чувствителна и от най-малкото се разстройвам до сълзи. Тия мои хормони бушуват с по-голяма сила отколкото през бременността. Особено пък като става дума за страдащи деца Cry Дано успеем да осигурим на нашите съкровища щастлив живот.....Лошото е, че държавата ни е скапана и дори за децата ни няма да се оправи.

# 92
  • Ловеч
Да почерпя, че Косьо днес става на два месеца
http://bgphoto.net/photos/14683/o632756138405937500.jpg
Честити месечинки на родените на 29ти
Рила  #Crazy дано да отмине всичко бързо и  лекарите да грешат. Дано да го израстне детенцето по най-лекия начин, малка душичка.
Шу стискам палци прегледа на Яна да мине добре и да чуеш това което искаш. Аз вчера се смях на твоите сънища, а нощес и аз подкарах едни урагани и торнада - шантава работа  Joy
Вчера писах, писах и накрая поста се изтри, та накратко да си изпея:
Нашия батко вчера беше абсолвент - завърши градината и наесен сме с песен на училище. Даже дипломи рададоха, а на Косьо това му беше третия купон от началото на седмицата.
Съвсем случайно открих, че групата на Криси е под карантина - от седмица имат случай на коклюш. Още беснея, как може да не ми кажат - аз взимам детето с бебето всеки ден от там - като стане въпрос за пари да се събират моментално казват, а дойде ли дума за нещо сериозно мълчат като пукали. Та..... няма да дойдем на срещата поради тази причина, колкото и нищожна да е вероятността от зараза няма да си простя ако се разболее някое бебче. Педито на Косьо каза че се предава от болен на здрав чрез директен контакт и няма как да се зарази бебето, ама мен ме е страх. А иначе прегледът показа че сме станали 4600гр, 55см, биха му хепатитната ваксина и в понеделник ще взема направлението за ортопед.
А за вчерашната трагедия и случая с двете дечица - нямам думи живеем в Абсурдистан, всички са за  #2gunfire  

# 93
  • София
То ще е голямо мазало по махането на костилките  Joy Ще стана самата аз на череша....А ябълки не ми се иска в момента, защото са стари, а пресни още няма...та затова череши и вишни каза доко

# 94
Gery Moore и аз ще пусна един такъв носен, 4е нослето хърка от самото раждане и наистина със солените 4удеса не минава (а и нали му откриха някаква рядка бактерия на дупето, може нещо да има). направо в лабораторията ли го взимат или сама вкъщи го взе?

Шуши_13 от къде ви е ваната и каква марка, да те питам, 4е ного ми хареса. нашата е една ню-ню.
а тази снимка с пяната на глави4ката на Мария е много сладка  Grinning

ааааа сок4е от ви6ни и аз искам кикикикикикики

4естта месе4инка и на Косьо   bouquet (аз искам дино от покрива хихххи)

# 95
  • София
Здравейте и от нас. Вчера в опитите си да успокоя Калин му махнах лепенката от пъпа - последния път сложиха отгоре й някакви допълнителни антиалергични лепенки, на които бързо се отлепиха крайчетата и реших, че може да са му боцкали. Мале, колко зачервено беше отдолу! Та днес бяхме при педиатърката - каза да мажа с Дефламол и в понеделник пак при нея - ако се е успокоила кожата, ще го лепят пак. Категорично каза, че не са зъби (бърка му в устата), най-вероятно пик на коликите - е*ати и коликите, и чудото... Днес Калин си е почти както преди, а дано е минало каквото и да беше... Иначе времето е гадно, тук има вятър силен и току превалява, гушкаме се у дома с Калин и ще изнудим тати да напазарува  ooooh! Поне вятър да нямаше, че да поизлезем, ама не ми е писано днес (освен до педиатърката, беше неизбежно). В тази връзка да ви питам доволни ли сте от избраните педиатри, чакате ли много като ходите, вдигат ли си ГСМ-ите и т.н.

Прогнозата е да вали през уикенда  Twisted Evil , ама я да плеснем една среща, то се е видяло, че в Западен парк все ще ни вали: ПЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: 30.05.2009 г. - събота (работен ден), 11 ч., Западен парк: ако не вали: Централен вход - в началото на парка, ако вали: на ОМВ до Централен вход.
Ако към 10 ч. вали силно, има силен вятър, буря, без изгледи за оправяне, срещата се отменя.
Я да предупредя, че и аз съм с прическа "зелка", отрязах дългите коси... Една позната ми каза, че съм изглеждала с 10 години по-млада, интересно каква ли дъртачка съм изглеждала преди  Joy Я познайте дали се наложи Калин да хапне, докато ме доподстригваха Simple Smile

Тони_ст, за Колийф-а да те питам: ние сме от бая време с даване сутрин и вечер, но щом се опитам да намаля дозата (от 4 на 3 капки), и почва едно пръцкане, напъване, рев - в чудо съм се видяла - цял живот ли на Колийф ще бъдем?!?
Пък аз си мислоех, че само Калин става с еййййй такива очи в асансьора...
За хъркането на нослето: на Калин секретът се оказа чист...

ivelina, и на Калин много често ръчичките са свити в юмруци, което ме притеснява, но понякога разпъва пръстчетата...

kremmyto, Калин получава всяка вечер гимнастика и масаж, но преди баня, после баня и после мазане, което си е лек, успокояващ масаж.

rossykv, чудесни новини от прегледа. Успя ли вчера?
За качването "само на кърма", ти знаеш на Калин перипетиите, но сухата статистика е:
роден:           3300/51 см.
най-ниско:     3050
първи месец: 3650/54
втори месец: 5550/57,5
трети месец: 6680/61

Понеже си играх за колежките, та.... Ето линкове към снимките на Калин до момента, които трябва да се отварят без нужда от регистрация (още от началото са - до преди 1 седмица някъде Simple Smile

първи месец: http://www.facebook.com/album.php?aid=68389&id=556402313&l=51a3c24e5d

втори месец: http://www.facebook.com/album.php?aid=71553&id=556402313&l=cc42a5d514
представяне пред сестра ми: http://www.facebook.com/album.php?aid=74355&id=556402313&l=4ca9f774a1
представяне пред роднините от страна на мъжа ми + подобие на питка: http://www.facebook.com/album.php?aid=74358&id=556402313&l=4afd8b04a2
представяне пред приятелите: http://www.facebook.com/album.php?aid=74360&id=556402313&l=87b680fead
още от втори месец: http://www.facebook.com/album.php?aid=75413&id=556402313&l=29f7fd4dd7
http://www.facebook.com/album.php?aid=78012&id=556402313&l=1feafa92b7

трети месец: http://www.facebook.com/album.php?aid=78013&id=556402313&l=45789f7762
http://www.facebook.com/album.php?aid=81227&id=556402313&l=bb5eabd794
http://www.facebook.com/album.php?aid=81234&id=556402313&l=cd09e8fca5
http://www.facebook.com/album.php?aid=81235&id=556402313&l=d1433169d8

четвърти месец: http://www.facebook.com/album.php?aid=83552&id=556402313&l=35f24ce26d

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - има малки уточнения и промени спрямо предното ми писане!

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращаме отчет за купеното. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС. Ще гледам до 24 ч. да отговарям на всяка цена.

2) Който може да се ангажира да купува неща, нека се обади - може и на първа страница да сложим списък. Ето идеи за магазини до момента:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати, Шу - Тати - ползва отстъпка до юни вкл.)

Който (ще) пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари (събрани са 215 лв. до момента)!
Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.
Мога да пусна парите и по банкова сметка  Mr. Green

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на мамата или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС - да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един ще носи: благодарим на Глафира за ангажимента!

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР)
- прах за пране
- бебешка козметика - ИМА ДОСТА
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК

- бебешка аптечка - Панадол, за почистване на нослето, термометър... -
ИМА
- дрешки за бебето - 57 см. и 5.700 кг. към 24 май, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун и прочие за мамата (Вероники)
- играчки
- дрехи и учебници за братчето на Марина, раница

ТЕКУЩО:
За Марина от Ремедиум: лекарство за Марина, мокри кърпички, Памперс номер 4, АМ (Фризовом), неща от първа необходимост за Марина и брат й.

П.С. Благодаря ви за комплиментите, но не съм направила нищо специално, някак отвътре ми иде да поорганизирам разни неща и не ми тежи... пък и не мога да се включа с друго, освен с малко организация, малко парички и много позитивно мислене  Embarassed

# 96
  • Варна
Беба, аз влязох в една частна лаборатория и там и бръкнаха в нослето (за което се изръсих 18 лв.) Но моя приятелка си купила клечка за вземане на секрет, в къщи са го взели и таткото после го занесъл в лабораторията, заедно с направлението, което са имали.
Моята лична сякаш малко се нацупи, че през главата и съм направила изследването, ама какво да направя като тя трябваше да пусне секрета още преди месец Twisted Evil
Стискам палци при вас да няма такива гадини:)
Зеленко, вие като сте изцяло на поискване (между другото поздравления за добрите резултати с наддаването), Калин направил ли си е все пак някакъв режим или не следиш по колко пъти и през какви интервали яде? Че аз вече си мислях, че трябва да имаме някакъв установен ритъм след 3-тия месец, а то всеки ден е различен.

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 16:09 от Gery Moore

# 97
Шуши_13 от къде ви е ваната и каква марка, да те питам, 4е ного ми хареса. нашата е една ню-ню.
а тази снимка с пяната на глави4ката на Мария е много сладка  Grinning
Ваничката е от Кауфланд за 20лв. Ортопедична е и има маркуч за източване на водата.

Честити месечинки на всички сладки бебоци родени на 29ти  Hug
Зеленко, нашата педиатърка ми допада ( тя от миналата година и на нас ни е личен лекар), но това което ужасно ме дразни е чакането пред кабинета, където винаги е пълно с деца и родители. Докато бях бременна ме беше страх аз да не лепна нещо там, а сега всеки път се притеснявам за Мария да се зарази с нещо. Чакаме все по 30-40мин. поне. Другото дразнещо е, че все по 2-3 деца на куп преглежда и нито имам време да си задам въпросите в лудницата, нито тя може да ни обърне внимание, тъй като сестрата съблича и мери малката. 2-3 пъти съм звъняла първия месец и все не вдига. А един път ми вдигна сестрата.
И на Мария ръцете често са и свити в юмруци.

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 16:14 от shushi_13

# 98
  • София
Беба, нямаш проблеми, само да се докопам до вишни и те каня на една чаена лъжичка.....

Зеленко, ще взема да мина при тебе един курс по организация на ежедневието, мозъка и всичко останало....

И да ви се оплача, ютията ми е счупена #Cussing out #Cussing out #Cussing out една камара пране имам на бебата и нямам с какво да изгладя Close Close Close

# 99
Зеленко,аз никак не съм доволна.Чакам по 1 4ас, независимо че имам записан час.Като го разсъблека на повивалника и и някой и звъни говори по телефона, влизат излизат хора-миналия път стоя гол на отворения и прозец 30 мин докато се наобясни на другите. Close .Като и звъня бърза да затвори и нищо не мога да и обясня.А като я питах за гимнастиката как се прави ми връчи една книга и каза да чета , да не сме си губили времето 1 час в приказки  Shocked
И ние имаме откъснати моменти за колики - 6 дена няма,1 има.
Глафира , за сокчетата по принцип- на рендето и после през марля в лъжичката.Аз дадох от ябълки и от моркови и да отбележа ,че от морковите веднага го заболя корема,даже чух къркорене и се отказах.Ябълките много добре ги прие.След месец почвам направо със зеленчуково пюре ,тъй като ако свикне с плодовете няма да иска зеленчуци.

# 100
  • София
Беба, аз влязох в една частна лаборатория и там и бръкнаха в нослето (за което се изръсих 18 лв.) Но моя приятелка си купила клечка за вземане на секрет, в къщи са го взели и таткото после го занесъл в лабораторията, заедно с направлението, което са имали.
Зеленко, вие като сте изцяло на поискване (между другото поздравления за добрите резултати с наддаването), Калин направил ли си е все пак някакъв режим или не следиш по колко пъти и през какви интервали яде? Че аз вече си мислях, че трябва да имаме някакъв установен ритъм след 3-тия месец, а то всеки ден е различен.

За секрета, на нас ни дадоха направление, платихме 2 лв. и ни го взеха в лабораторията (12 ДКЦ - Люлин 9).
Предупредиха ни да е сутринта, да е ял, да не сме бъркали в нослето и да не сме пръскали с нищо.

За режима на Калин: ами... няма таквоз нещо, поне не като на другите мамита от форума... Всъщност има някои тенденции, ако мога така да ги нарека:
- вечер към 19-19 и нещо хапва, после дремне или поиграе и около 20-20 и нещо почват с тати гимнастика, масаж, баня.
- до към 21.30-22 (ако суче по-дълго, понякога вечер стига до цял час... но той не ползва залъгалка и го оставям, макар да не преглъща през цялото време. Чакам сам да пусне ц*ц*та) сме приключили и той заспива.
- нощем дълго време се будеше в 2 ч. като по часовник, после започна да "мърда" и сега понякога се буди в 3 или в 4, понякога - в 2, а имам и дни, в които се буди чак в 6. Ето днес например реши да се събуди в 7 ч.  Shocked
- независимо как се е будил през нощта, към 7.30 и към 8.30 хапва в повечето сутрини.
- и оттук вече идва веселото....
* Ако сме у дома, режим категорично НЯМА. Яде и през час понякога... Играе, пак хапне, спи по-кратичко, отколкото навън, пак хапне или поиграе и така откарваме до вечерта. Тати се прибира и обикновено си играят, после Калин се уморява и суче и после както съм написала горе.
* Ако сме навън, излизаме около 9 ч., прибираме се към 18 ч. и режимът зависи от това дали ходя или седя, напр. на кафене или на пейка.
Ако ходя без да спирам, ми е спал и до 12 ч. и кусур, после суче, поиграе, суче, пак спи много (2-3-4 часа) и така.
Ако спирам, спи по-малко, максимум час - час и малко. Като се събуди, поиграе малко и се размрънка, та го вземам в мен, защото е много любопитен и иска да гледа (много е съсредоточен). Понякога играе в количката, но кратко. Понякога хапва и заспива върху мен - така може да откара с часове...

Иначе съм малко куку и си пиша в един тефтер всичко  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Извинявам се, ако съм досадила  Embarassed

# 101
Мами помагайте, тези коита сте на Хип - розов пробиотик, имам половин кутия, потърсих го и ми казаха, че до две седмици ще има проблем с вноса, директно от Хип е инфото.
Къде да го намеря в София, тоест къде може все още да има останали количества newsm78???

# 102
Зеленко, аз колийфа го разредих още преди 2 седмици и дори от няколко дни не и бях давала хич, но снощи след вчерашния рев и дадох 3 капки и тя спа като "бебе". Малко по-малко и го разреждах, не знам защо Калинчо не иска по-малко капки. newsm78 Не ми се вярва да не може без него. Рая също много пръцка, но не плаче, просто се свива и пръцка и аз всеки път я гледам дали не се е наакала, но тя вече като голямо бебе си пръцка и сухо. Това е нормално - те вече са си големички и трябва да им свикват стомахчетата на млякото. Аз се опитвам да проядждам по-малко и част от забранените храни, дори 2-3 ягоди опитах преди седмица и нищо и няма на Рая. Днес съм решила за първи път от както се роди да сложа боб да сготвя - та да видим как ще и понесе като хапна малко утре.

Нашето педи винаги си вдига телефона. Аз покрай моите проблеми и лекарства и звъня през 2-3 дни. Има хора при нея и на консултации обикновено има по 3-4 бебета винаги в кабинета, но съм доволна, каквото попитам всичко проверява и обяснява и никога не е отказала да дойде в къщи. Първият месец идваше по веднъж в седмицата да ни види. Само да добавя, че бебетата за консултация са в отделен кабинет и не чакат в чакалнята - там са болните бебета, които ги преглеждат в другия кабинет. Чакаме, защото доки, преглежда и в двата кабинета, като ги редува.

И ние се наканихме да излезем, въпреки студа и вятъра - бяхме я увили Райка, ама като се подадохме навън и освен вятъра и дъжд запръска и се варнахме в къщи, та сега спи просната на спалнята. Аз даже днес и климатика пуснах малко да отопли, че то навън си е студ 17 градуса.

Щом подстрижката подмладява - другата седмица и аз съм на пангара...само да видим как ще устиска Рая докато мама е на стола - да не се наложи и ние да се кърмим екстремно... Joy

За свитите ръце щях да пиша одеве още и забравих. До скоро и Рая ги държеше само свити, а сега я забелязвам, че отвреме-навреме си отваря пръстите и дори се опитва да посяга. Гледам да я стимулирам както с масаж на пръсчетата, така и като и подаваме разни неща, за да се опитва да хваща, но още не може хубаво. Само онази дребна дрънкалка, щото и е почти колкото ръчичката я държи по минута - две и после губи интерес.

Днес докато я преобличах ми направи пвечатление, че си загледа дясната ръка и я гледа втренчено поне 2 минути. Явно осъзнава, че си е нейна и помръдна с пръсчета и ги гледа. Съжалявам, че не я хванах с апарата, но татко и спеше и нямаше кой да го донесе от другата стая.

Хайде и аз да задам един въпрос дето ме гложди от няколко дни - Ползвате ли още повивалник? Мен от ден на ден ме е страх, че това шавливо мое бебе ще се изтърси от него и май вече ще го слагам на спалнята, че както е монтиран на леглото и ми се вижда опасничко вече.

Пак се олях в писане, а не съм организирала нищо като Зеленкото. Hug Embarassed

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 16:35 от Tony_st

# 103
  • София
Тони_ст, аз ще ползвам повивалник до край, защото спалнята ни е ниска, а нямам излишен кръст. Моя позната до 1 г. 6 м. го ползваше и спря само защото...  hahaha се счупи. Просто не оставяй Рая нито з аминутка сама върху него и готово - винаги една ръка да има върху нея.
За Колийф-а съм 100% убедена, че щом намаля на 3 капки, ВЕДНАГА се разбира - става много неспокоен, плаче повече и се напъва като възрастен със запек и междувременно плаче жално - даже тези дни пак се опитвах да намаля и се чудих дали е от Колийф-а тоз рев, ама не беше май...
Иначе аз проядох какао на втория месец някъде, боб съм яла вече и зелен, и бял, също и зеле и т.н. - не съм забелязала реакция на Калин, само смятам да почакам още доста за мед и ягоди, ама ще ям череши Simple Smile
За държането в ръце пак да кажа, че аз му слагам дрънкалката в ръката, притискам пръстчетата и чакам: понякога бързо я пуска, а понякога по-дълго се забавлява. Не съм сигурна обаче дали се осъзнава, че той дрънка...

Я да пусна една кореспонденция, че все забравям (не съм толкоз организирана, де)  Embarassed

Цитат
Здравейте,

майките могат да получат книжки директно от нашия офис, който се намира срещу Кемпински-Зографски - сградата на Червен Кръст. Адресът е бул. Джеймс Баучер 76, ет. 4
Във facebook публикуваме актуална информация за книжката. Можете да се регистрирате. http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=59710323392&ref=ts

Благодаря ви за препоръката и лек ден,

Елена

----- Original Message -----
    From:
    To: elena.bacheva@remembrand.eu
    Sent: Monday, May 18, 2009 6:38 PM
    Subject: Re: актуална информация

Здравейте,

Група майки се интересуват от къде могат да си набавят Дневника на мама. Аз получих книжката от педиатърката на бебето си, но техните я нямат.  Майките са от София и страната, потребителки във форума БГ-МАММА.

Поздрави,

--- On Thu, 5/14/09, elena.bacheva@remembrand.eu <elena.bacheva@remembrand.eu> wrote:

From: elena.bacheva@remembrand.eu <elena.bacheva@remembrand.eu>
        Subject: актуална информация
        To: mama@remembrand.eu
        Date: Thursday, May 14, 2009, 4:55 PM

Скъпи майки,

на нашия сайт - www.remembrand.eu - можете да намерите допълнителна информация за сън, функционални нарушения при хранене, закаляване и разходка. Качен е също файл за ръст и тегло с бг стандартите и стандартите на СЗО.
        Файловете са в pdf  формат и можете да ги изтеглите и разпечатате.

Mожете да се регистрирате в групата Дневникът на мама във facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=59710323392&ref=ts.

Поздрави,

Елена

REMEMBRAND

+ 359 2 81 64 756
        + 359 2 81 64 889
        + 359 885 007 341
        1407 Sofia, 76 James Boucher Blvd

# 104
Благодаря мами за инфото за нолето на бебо , ще му пусна изследването, понеже педито каза да мажа профилакти4но с бактробан 3 месеца по 3 дни, без изследване, а ако няма гадинки, невиждам защо.

за секциото също   bouquet

за повивалника и мен ве4е ме е страх, 4е много се върти и за секунда му е напреки.

за вани4ката също 10х!

бягам, 4е се събудииии, после пак....

Общи условия

Активация на акаунт