Отговори
# 45
Зитка и ние сме така с яденето,от няколко дни е борба,аз бутам шишето,тя ми бута ръцете.Незнам на какво се дължи това.Тази сутрин хапна 150 гр,ама ще видим как ще е шрез останалата част от деня.Днес времето е скапано,дано да не вали,може и да направим една разходка,нищо че е облачно

# 46
  • пак там
Леле колко майнички има на фронта  55
Рися,заведи го на доктор,явно е вирус или от скапаното променливо време.Моя юнак трети ден е така +сополки като чешма Naughty

Ами той няма сополки, няма Т, и кашля май само легнал, така че по-скоро подозирам, че се дави от слюнка, нали в момента се плюнчи като... боксерче  Mr. Green

# 47
Здравейте и от мен!Честита ни нова темоичка дано я запълним само с добри новини.
Дидеронче дано при теб всичко има щастлив край.
Деси за главичката на моята Алекс не и е сплескана кръгла си е (тя се върти сама по време на сън ,но и явно си е ген защото всички сме с кръгли  и широки лица Laughingкак го обясних)само кадето не я задържа права ,и тя все още не се обръща ,но исках дац ти кажа да го слагаш на другата страна и да го подпреш с нещо(я навито одеалце или възглавница) за да може да се оправи,все още са им меки главичките и могат да се оформят,а за витамин Д давай го всекиден.
А за сестра ти -не е приятна ситуация ,но поговорете малко и и обясни че вече е достатъчно голяма и трябва да е по самостоятелна и отговорна ,дано да се съвземе бързо от депресията(защото съм сигурна че е изпаднала в такава).
Пожелавам на всички ви весел и усмихнат ден,нищо че времето е скапано и ще си стоим вкъщи днес Peace

# 48
  • Бургас
Да попитам вашите деца ядат ли, моята от няколко дена неиска, и преди не ядеше много, но сега се мъчим да изядем 100 гр по един час, някой път чак се изнервям и ми се плаче, че си мисля че нещо й има. newsm78

И ние не се храним както преди. Други майки ми казаха, че е нормално - от смяната на сезоните, времето...
Ама ако плачеш не можеш да промениш нещата, така че аз ходя по-често до педи - за 10 дни сме качили 200гр. Ако не и стигаше, няма да качва!

Мартеничка, завиждам ти за поведението! Аз нямах сили да преглътна всичко, което ми спретваха девера и етървата, затова повече от половин година не разговарях с тях. Постепенно започнахме със "здравей-чао" и сега мога да кажа, че общуваме. Изградих си бариерна стена и всичко, което ме дразни не му обръщам внимание.

# 49
Алхимиче,да оздравявате бързо!  Hug

Ето и снимка от нашата мини срещичка:
http://media.snimka.bg/3153/012561114.jpg

# 50
  • София
Ох момичета, току-що гледах репоратажа за дечицата - сутринта с рев започнах  Cry и се чудя как е възможно?! няма държава и това е Sad
а за катастрофата снощи като гледах толкова ревах.... за един миг да ти отнемат човека до теб...

мартеничке, и аз я имам тая книга - това са фалшиви приказки. Дядо ми ми ги е разказвал всичките и общото с тези е само идеята.
Аз четох само тази за юнака що бозал 25 години и изхвърлих книгата - освен това което си цитирала и което в "оригинал" е че момчето просто пораснало и решило да тръгне из белия свят именно за да търси по-юнаци, мен много ме издразни, че не се поставя ударение на самото действие а един диалог се повтаря 1300 пъти:
-Добро утро бобратиме
-дал Бог добро побратиме
и т.н.
Да не говорим, че въпреки че 100 пъти готвят вечеря, продължават да се поздравяват с Добро утро. Някой не е мислил като е писал а после и редактирал.
Аз затова ще си изровя книгите, от коиот на мен са ми чели и пак няма да й чета на малката, а ще й разказвам - все пак да мине един филтър приказката.
А това че са ни кървави разказите... според мен приказките се променят с възрастта на детето.
Чак на по-късна възраст се разказват страхотиите. Те също си имат поука а и според мен целта им е детето да не се страхува, защото все пак доброто винаги побеждава...
На мен любимите приказки ми бяха за Баш Челик /която винаги продължаваше две нощи и за съжаление не си спомням вече, но имаше момент в който юнакът си реже месо от краката за да храни орлите, а те после го повръщат и му го залепят отново/ и за Ученикът на Смъртта... Пък не съм крив човек
Както и да е Simple Smile

# 51
  • Varna
Привет и от намръщена Варна!  Grinning Тук все още не вали, но и слънце няма засега.
 Бързо да оздравяват всикчи мами и бебчовци!
Диде, дано спре кървенето. Hug
За наддаването, явно има такива периоди на лек спад, при нас за 40 дена малкият беше наддал само 250гр. при положение че си хапваше като преди, пишка си, ака си по 2-3 пъти на ден, започнах леко да го дохранвам по предложение на педи и с помощта на Yanast и вече има резултат, така че ако всичко продължава да е така може би ще спрем дохранването.  Grinning
 Гея, може би ти е дошло в повече напрежението и затова не ти е добре, дано овладееш положението.  Hug
 И пак да питам-пускате ли климатици за охлаждане там където е бебо?
 Лек ден желая на всички!  Hug

# 52
Добро утро !
Преди малко се върнахме от преглед . Док каза , че при бебка се е получил хормонален шок и затова са и се подули така гърдичките , даже можело и секрета да се усили и да получи мастит . Ще слагаме компреси с риванол и ако до 2-3 дни няма подобрение ще ни изпише друго лечение . Каза , че често се случвало при кърмените бебета , но до годинка ошумявало .

А за репортажа по Нова , просто нямам думи ! Толкова се разстроих , че като се сетя ме избива на рев . Как може полицията да помага на насилниците !?

# 53
 Лек ден желая на всички!  Hug
мисля,че няма проблем, стига струятата да не е директно върху бебчо и да не е в непосредствена близост. По-добре да го пускаш, отколкото бебчо да се "пържи в собствен сос", но гледай температурата да не е в драстична разлика с околната

# 54
Толо аз така се вайках че не съм ги снимала Hugобаче не съм те и видяла че ти си ги щракнала newsm78къде съм била  33uu
добре де къде ги гледате тея репортажи аз нещо не ога да ги намеря само на бтв ама там само една тълпа се вижда и бащата а децата нещо ги няма?дайте линк и аз да го видя Praynig

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 09:55 от alximika

# 55
  • София
За климатика, аз нямам вкъщи, защото апартаментът ни е такъв, че нямаме нужда, но майка ми и баща ми, имат, аз не бих пускала климатик в стаята, в която е бебето, по-скоро ще го пускам, а детето ще е в съседната стая на отворена врата, поне такива са ми плановете като им отидем пак на гости, климатикът все ще охлади основната стая и малката, в която е дребчо, но...апартамента на майка ми и баща ми е с преходен хол, в който е климатика, ако стаите са разделени от коридор не знам ще има ли смисъл да се отварят така вратите  newsm78

Красикоко, дано малката сладурана скоро се оправи и да не го мислите това вече Simple Smile

Ама всички ли сте гледали Нова телевизия тази сутрин, аз пък си легнах да ис доспя след сутрешния ми пост тук, ама добре, че не съм гледала, че както м ие кофти от вчера...

Мартеничке, аз обичах да чета приказки до доста голяма и все едни и същи препрочитах, на Ангел Каралийчев приказките и на Богомил Райнов, ако не се лъжа за името, те са много хубави и нормално да има и насилие понякога, но не е толкова пошло представено, а и съм съгласна с Карбо за това, че и тези приказки са нужни понякога, само трябва да ги четем на децата по-късно, но не и за юнаци бозали 25 години и изпратени в гората, за да ги изядат зверовете или пък жена и дъщеря, заради това, че жената не ражда момчета, а тук се сещам и да питам авторите, ако ги срещна някога, ми горката първородна дъщеря пък какво му е виновна на бащата, айде да кажеш, че жената е виновна, че ражда само момичета (хахахаха, то всички знаем от кого зависи, макар и индириектно, ама айде), но пък да кажат, че и самото момиче е виновно, че не е мъж...ужас

# 56
Здравейте момичета Hug
Много ви благодаря за подкрепата и за изказаните мнения.Дадох си сметка че това продължава години вече,че не само с мъжа си има проблеми а със всички наоколо,и с всички бивши връзки е било така.Аз винаги съм я спасявала и винаги съм била насреща за каквато и помощ да става на въпрос...
Мартеничкааз ако се наложи да водя сериозен разговор със сестра ми не 50 гр уиски трябва да изпия а 500...за да стигна нейното ниво.
Нещата в момента са пак извън контрол..но няма да и занимавам с простоти,не вярвам че ако ви го разкажа  ще ми  повярвате.
Желая на всички един красив и малко по слънчев ден.. и много ви благодаря Hug

# 57
Имам въпрос Simple Smile.
Понеже утре съм на сватба, а свекърва ми ще гледа малката трябва да й оставя кърма (изцедена, замразена и т.н.). Обаче представа си нямам какво количество да е. Rolling Eyes Та мисълта ми е, колко мл адаптирано мляко дават тези от вас, които не кърмят, за да се ориентирам все пак в количеството (ще оставя малко повече, но ме е страх да не оставя по-малко)?
Не, дори и за отопляване не го пускахме този в стаята ни - педиатърката ни препоръча да не го ползваме, щом бебето спи в същата стая.

# 58
Деси06 ако ти става по добре когато споделяш го направи а това кой ще ти повярва не трябва да те притеснява важното е на теб да ти стане по добре Peace Hug

# 59
  • Varna
Благодаря за отговорите за климатика, момичета! При нас той е в другата стая, а не където е бебо , така че да се надяваме че няма да има проблем, но с ме в южен апартамент и лятото доста трудно се живее без климатик. Така или иначе с него охлаждаме целия апартамент (той не е голям) , но аз нося бебко и в стаята която е климатика, когато върша домакинската работа, но в никакъв случай няма да духа отгоре му, така че отнова благодаря.  Grinning
 Деси, дано намериш най-доброто решение за проблема със сестра си.
Етна доколкото знам бебчовците изяждат такова количество на колкото месеци са, като преди числото на месеца се слага 1-ца, а след него нула, т.е. ако е на 4-ири месеца-става 140... дано ме разбра, така че за всеки случай оставаш малко повече.

Общи условия

Активация на акаунт