Хип-хип-ура! 100-тна юбилейна тема в ЮСА!

• 13 410
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Ирка, Тандури - 13-ти е датата  Mr. Green . Исках петък 13-ти, но трябваше да чакаме чак до ноември, затова се примирих със събота  Laughing .

Ева весело изкарване в Бг.

# 226
Vanhorne, първият скрийнинг (11-14 г.с.) не е задължителен. Вторият покрива първия, с тази разлика, че не се мери гънката, но лекарите пращат на амниоцентеза на база кръвния тест от втория тест. Така, че емоциите ти тук са напълно излишни.
Не зная за какъв рефъръл  говориш за всеки триместър. Явно зависи от застраховката. Аз съм ХМО и не съм имала проблеми никога с визитите си. Още в 8 г.с. записах час за ултрасаунд и лекар в 12 г.с. Май месец (началото на 6 месец) си записах часовете за юни и юли. До сега са ми канселирали и записвали нови часове 2 пъти, но никога това не е било повод за притеснение от моя страна. Искам да кажа, че е добре самата ти да си записваш часовете по- рано. Така имаш време да реагираш при евентуална промяна и да не изпускаш срокове (аз лично не бих чакала последния ден от предварително зададените седмици за тест).
И на последно място ФМ се прави не от лекар, а техник, при нас поне Simple Smile Лекарят проверява данните.

# 227
Ники аз съм със Сигна РРО. Този рефърал е за Институт по Феталан Медицина, не е за специалист по УС. Доктор е. Института приема само препоръчани пациенти и тъй като е доста скъпо искат да са подсигурени, че иншуранса ще го покрие. Ултра Саунда е 3Д или 4Д.
Обикновените (вагинален и коремен) УС ми ги правят на място, дори вчера без час УС технишънката ме погледна, за да ме успокоят и каза, че всичко изглежда нормално.

П.С. Забравих да добавя, че в този институт ще ми правят Амниото, ако преценят, че имам нужда.

# 228
Добро утро на всички!

Момичета добър ден   bouquet  bouquet
та преди шест месеца решават да подадат документи в посолството на ЮСА в БГ за младоженска виза и вече четири месеца няма отговор .......... 

Кати, няма младоженска виза. Има годеническа. С нея задължително трябва да се оженят в Щатите, иначе става невалидна. Четири месеца без отговор по такава виза изобщо не е повод за притеснение. Миналата година имаше много случаи на такива молби за визи, които по девет-десет месеца си седяха замразени. Има начин да се проверява по интернет движението на молбата (не е кой знае какво, ама все пак...), ето тук https://egov.uscis.gov/cris/jsps/index.jsp има повече информация.

Сватба в Кипър с нищо няма да им помогне, само после ще трябва да си превеждат брачните свидетелства от гръцки...

# 229
..... Ултра Саунда е 3Д или 4Д.
Обикновените (вагинален и коремен) УС ми ги правят на място, дори вчера без час УС технишънката ме погледна, за да ме успокоят и каза, че всичко изглежда нормално.

Да разбирам ли тогава, че часовете в този специализиран институт се правят по твое желание?
Защото 3Д и 4Д ултрасаунд в начални седмици ми се струва абс. излишно. Че и по- нататък без основателна причина. Всичко, което те интересува може да се разбере с обикновен доплер в лек. кабинет, в който те следят.
Както и да е. На твое място бих записала следващия час веднага след настоящия преглед  Simple Smile

# 230
Ники, ако се води рискова бременността не са излишни. Нухална например не на всички се прави (на мен не ми правиха) но при майки над 35 и тя, и амниоцентезата, и 3Д са много препоръчителни. На мен всичките ми ултразвуци ги правиха лекари. За феталната морфология това май е и задължително, все пак проверяват за проблеми.

# 231
..та преди шест месеца решават да подадат документи в посолството на ЮСА в БГ за младоженска виза и вече четири месеца няма отговор ..........  ooooh!

ianajar  е права виза за годеница се казва ,мъжа подава документи в ЮСА за това и се чака отговор ,при мен лично излезна след 6 месеца но това беше преди близо 9 години.Има си уебсайт и там показват за кой месец преглеждат документите в момента та може да се ориентират поне.
Много време е чакал човека за да подаде документи ...цели 4 год.. а сега бързат..?!Бавно стават тези неща с имиграционните.Веднъж получат ли потвърждение обаче до 1 месец вече ще е тук и ще трябва да сключат брак в рамките на 3 месеца.
Ако се женят извън ЮСА  девойката ще трябва да си чака зелена карта  по процедурния ред за да може да влезне в ЮСА и може да отнеме 1-2 години.

# 232
Яна, бременност след 35 години не е задължително да бъде рискова. Рисковете са по- големи, но не са задължителни. Има други индикации за риск, заради които се налага 3Д и 4Д ултрасаунд.
Не искам да продължавам темата...
Изобщо на второ четене съжалявам, че се намесих. Допълнителните елементи ми дадоха представа за случая  Peace

# 233
Хей, хей Ники имаш право. И аз си мислех, че е излишно, защото тези неща са видими и на обикновен УС. Докторката иска това и да водят ме хай риск, защото съм на 37. Кръвните маркери не показват риск и на мен ми се стори излишно да правя всичката тая гимнастика. Знаеш как е- всичко е за пари от иншуранса. Защо мислиш си стопих нервите вчера.

В крайна сметка Ники аз искам да легна и някой да ме прегледа и да каже заветните думи. Все ми е тая дали е специалист или техник. И аз съм уморена и аз се опитах да обясня всичко това вчера, но системата е такава. Тя смята, че имам нужда от такъв специалист. Сега здрави нерви и търпение само.

Благодаря ти, че се включи. Всяко мнение ми адски ценно. Никога не пренебрегвам други и различни мнения, защото никога не знаеш къде е истината  Hug

# 234
Ъ-ъ-ъ, аз вчера си купих билет на ЕрФранс, за след 2 седмици до Будапеща и обратно $650. Искам да изчезна и да ме намерят след приключването на нашия алл стаф ритрийт, който се очертава да бъде безумно скучен.

# 235
Докторката иска това и да водят ме хай риск, защото съм на 37. Кръвните маркери не показват риск и на мен ми се стори излишно да правя всичката тая гимнастика. Знаеш как е- всичко е за пари от иншуранса. Защо мислиш си стопих нервите вчера.

брррр... Не троши нерви за нещо минало, ще са ти нужни за втория преглед. По- важен е  Peace
....

Искам да пътувам. Хиър вземи ме.

# 236
Летяла съм в деня на инцидента с Еър Франс и ми се изправи косата като научих..

Представям си на вашите какво им е било  Hug. Преди години летяхме с чартър от Кайро в деня в който един друг чартърен полет от Кайро се разби. Никога няма да забравя как кацна самолета, ние всички, разбира се, в неведение и all hell broke loose. Толкова телефони да звънят наведнъж не съм чувала.

Хиър, мерси за инфото, отивам да разтворя на мъжа витамините в оцет и без това хич не вярвам на синтетични витамини.

Аз имам приятели, които се жениха на 06.06.06. За капак, терминът за сина им беше 07.07.07, но хлапето избърза няколко дни Simple Smile.

# 237

Искам да пътувам. Хиър вземи ме.

Зимам та! Ама не отивам да зяпам, да работя отивам, уф.

Аз вчера слизам от влака и въобще не се оглеждам, праша напред към паркинга, където винаги ме чака мъжа ми. И гледам няма ни-кой, нито коли, нито хора, мъртва улица. Само аз.  Shocked Обръщам се - полицейска лента, в нея две ченгета и едно куче ровят в една раница. И аз на метри от тях. Фалшива тревога де, ама някой явно не ме е видял, че натам съм тръгнала.

# 238
Хиър, аз ще зяпам бе. Ти си работи  Whistling

Да си свърша за днес работата мисля вече

# 239
Яна, бременност след 35 години не е задължително да бъде рискова.

Ми права си, да. Аз друго имах предвид ама още не съм си изпила кафето и затова пиша глупости.

Общи условия

Активация на акаунт