Отговори
# 45
Здравейте и от мен!
Всички болнички бързо да се оправят и пак да правят бели.
Еви искренно ти съчувствам и аз го очаквам това някой ден.
Ханна добре дошла, разсмя ме тази Миша.
Миа и аз съм забелязала,че и при мен така вървят нещата Grinning
Невенска, хубаво е да имаш баба наоколо, а две още па хубаво.
Боби е станал голям манипулатор и приказва много, нарича се дундьо и панта и само ни разсмива.
Взехме му едно колело, но си взехме голяма беля на главата. Категорично отказва да сяда на него иска само да го бута и опитаме ли се да му го вземем става едно тръшкане, за пръв път го видях да тропа с крачета от яд....така,че временно му го прибрахме, че като го бута и се удря с педалите и пак рев.
Това от мен поздрави и хубав ден на всички.

# 46
Да се похваля- току що спечелих тротинетка Кетлер от игра на Хранителни стоки и Своге. Отмениха ме в покупката на първоюнски подарък  Simple Smile
Хана, добре сте дошли. А на Невенска добре заминали Simple Smile
Еви, и Мърко ще излезе художник с подръчни материали  Joy
На мен пролетно-лятно почистване ми предстои, но дано поводът не е такъв .

# 47
Хана, добре дошла на родна земя, бърза аклиматизация ви желая!
Невенска, честито безаварийно прибиране и честита баба! И на вас бързо преадаптиране!
Силви, честит ви спечелен първоюнски подарък, да си го кара Натали с кеф след като си отиде баба шарка!
Джули, пиши как е след намазването с мехлема. И мерси за съветите, време е вече да помогнат!
Евито, и Мърко като Боби явно има заложби на художник и те е изненадал с тях  Wink
Вале, честити ви предкътници, следващите да излизат без такива високи температури!
Чакаме хубави новини и от Беа, а и от всички други болнични дечица  Praynig

# 48
Радвам се за всички, дали подобрение при боледуването. Hug Останалите да вземат пример от тях! Peace
Благодаря за новата тема, която от "болна" се е превърнала в миграционна hahaha...... Ханна се е завърнала в Бг, Невенска в Канадско. Добре завърнали се по местата мамчета. Hug Бърза адаптация ви желая.
Силви, честито ви придобивка! А получихте ли си я вече триколката? Или като на Евито наградата от "Горчиво", ще си я получите след няколко месеца.
Джули, дано мехлема даде бърз резултат и да приключват и вашите мъки. Praynig Hug

# 49
  • до една звездичка
Добре дошли на Ханна и Миша  Hug

Честито на Силви! Със здраве да си я ползвате.

А ние днес посетихме ортопед. Посъветва ни да отидем на УЗ на тазобедрените стави във Варна. Confused Няма да казвам как се чувствам, сигурно предполагате... Sad

....Когато се притеснявам за нещо, то не се случва. А когато се успокоя и си повтарям, че няма как да стане - и БАМ става. Затова сега отивам да си се попритеснявам още малко  Wink
Абсолютно същата съм!!! Сега ще почна да се притеснявам за прегледа. Не че днес цял ден не рева...

# 50
Ханна, добре сте се завърнали! Grinning

Деги, недей, кажи какво казаха и защо във Варна?
Вероятно в Търговище не се чувстват съвсем компетентни Rolling EyesТова съвсем не значи, че във Варна ще чуеш някаква страшна диагноза.
Прегръдки и се успокой! Hug

Невенска, Духчо, липсвахте! Hug

# 51
  • София
Дега, мила, дано всичките ти притеснения се окажат излишни.   Praynig Само се успокой и изчакай прегледа във Варна. Сигурно просто се е презастраховал местния ортопед.  Hug
Ханна и Невенска, добре сте си дошли/отишли!  Heart Eyes Липсвахте ни!  Hug
Еви, голямо мазало е било...  hahaha
Силви, честито за наградата!  Grinning Малка компенсация за мъките покрай варицелата.  Hug
При нас засега няма развитие нито в положителна, нито в негативна посока. Борим се със сополите, но да чукна на дърво, поне за сега е само това. Та изобщо не се оплаквам, на фона на всички останали болни дечица.
Лека и спокойна вечер желая!

# 52
  • София
Милите ни дечица- дано тази тема да донесе здраве на всички Hug Hug Hug

Джули- много страшно звучи това с изгарянето. Аз съм ползвала само Пентанол, много облекчава,ама моето беше малко, така че не съм добър съветник. Hug

Блу - как са при вас нещата- а нас тези дни ще ни слагат ваксина и треска ме  тресе отвсякъде #Crazy #Crazy

Зимна- стискам ви палци, да се оправите бързо. Praynig Praynig

Дега- и аз мисля ,че най-вероятно се е застраховал лекаря.Ние нали сме като вас- още не се пускаме като хората и също много се притеснявам, дори ме е страх да я заведа на лекар Embarassed Embarassed   Все се каня да те питам- как я отглеждате тази хубава косичка. И нашата се къдри, не е толкова като вашата ,ама не ми дава въобще да е среша, а да не говорим за сушенето след баня.И май ще трябва да я подстригвам, а ме е страх че след това ще и се изправи косата Cry Cry

Ханна- добре дошла на родна земя. HugМного ни липсвахте с Миша. Hug

Еви- този Мърко каква работа отворил на майка си Joy

Никитали- стискам палци да се оправите и ва всички болни дечица.  Praynig

Дано утре всички се включат само с хубави новини Praynig Praynig

# 53
  • София
Добър вечер.
Исках много да пиша но дано не пропусна някой.   Embarassed
Та....
Дега първо за теб мила. Много добре те разбирам. Ако си спомняш писах по напред за Алекс че го водих на ЕЕГ и мен ме шашнаха там за крачето му. Той с времето го обърна все по-навътре и го позамята.  Sad Какви ли не лекари сме посещавали та невролог ми написа накрая 1 и 2-ро задължително. СНИМКА!!!! (Казах, че няколко пъти е бил на ехо и тя каза, че проблема не винаги се хваща на ехо затова снимка). При нас може да се наложи освен на тазобедрената става ами и на целия крак.  ooooh! Другото ЕМГ (не го разбрах какво е ама някой по запознати да се включат). Останах с впечатление че е нещо като ЕЕГ но само, че на периферна нервна система.  Rolling Eyes Така, че мисли много и избирай внимателно лекар. Щом ще ходите на далеч поне да си сигурна в свършената работа.  Peace Надявам се все пак всичко да е наред на малката хубавица-къдрица.  Hug  Hug

В тази връзка аз пък да питам друго. Абе Косето нищо не говори.  Rolling Eyes Всичко разбира ама само знае БА и нищо друго.  newsm78 Май вече не е нормално в тая възраст.  Confused

Джули, я да питате тази баба на рана ли се слага или само на мехури, да не стане някой фал.  Hug

Благодаря за новата тема, която от "болна" се е превърнала в миграционна hahaha...... Ханна се е завърнала в Бг, Невенска в Канадско. Добре завърнали се по местата мамчета. Hug Бърза адаптация ви желая.
Мале момичета как минава това време.  ooooh! Ми дето се казва докато свикнем, че е едната е тук а другата там и то...времето си мина.   Laughing

Силви, честит ви подарък. Ама не са ли още малки за тротинетка???Не че Косето не сме го возили на батковата му ама.... Да си я кара Натали със здраве.  Peace

Еви......  hahaha  Joy  hahaha ама голяма терца е значи. Ако на моя му се случи ще седи с вирнати ръце и ще пищи  hahaha, както пипа с два пръста пясъка, представям си го просто в една такава ситуация.  Mr. Green

Никитали, много неприятно и за теб значи. Дръж си и не се давай. Peace

Накрая да ви кажа, че и Косето е почнал да става палав в къщи много здраво.  ooooh! Ама по цял ден викам само НЕ,НЕ.....и файда нЕма. То не са копчета на всичко де види, то не са ни новите роло щори, то не са цветята ми.....а как крещя днес и се търкаля (нечувано за него, за първи път му е), че не му дадохме едно шише с вода, отворено за да си го разлива из къщи. Ужас!!!  #Crazy

Зимна и те дали са вече добре.  Rolling Eyes Дано. Praynig

Хайде сега лека и спокойна нощ.  Hug

# 54
  • Пловдив
Невенска, на гости е хубаво, ама вкъщи си е най-добре, нали? Wink Всеки да си знае ..ъъ.. кочинката  Laughing

Относно пътуването няма какво да се разказва - в посока БГ-Америка много по-кофти се пътува, защото се пътува през деня и трудно се удържа дете на тази възраст на едно място. В обратната посока беше супер- Миша спа почти през цялото време и на двата полета (падаше се точно нощния и дълбок сън), а на мен ми се схвана д-то да стоя и да я държа на ръце да спи  Crossing Arms  Simple Smile

Сестра ми беше уредила интензивна програма за мъниците Simple Smile Записахме Миша да посещава заниманията и на Алекс (племенника ми).
Гаде, обръщам се към теб, защото ти питаше - Ами да, с много добри впечетления съм. Просто има къде да заведеш детето си да научи нещо ново, интересно, образователно, а не както тук в БГ, където най-често децата прекарват времето си в пясъчника.
Ти знаеш де, но аз ще разкажа за другите Simple Smile
Водихме я на гимнастика (колективен час 45мин.), където е обезопасено, където може да се катери, да върви по греда, учителката я научи да прави кълбо напред. С музика, със звънчета, с разни други надуваеми забавления ...

Сдоби се и с музикални интрументи от часа по музика в Университета Simple Smile Това е музика и движения за деца и родители от 6 месеца нагоре. Мисля, че в София има вече такива занимания. Много е забавно и най-хубавото е, че на всички деца това им е любимо. Незнам как да го обясня какво точно е ... но имам диска на Мис Ребека, която води часа ( който се интересува от него да свирне на лични Simple Smile )

Музеи за деца с препарирани животни, библиотеки, където четат и разиграват приказки, зоологически градини, детски центрове .. просто пълна програма имахме. Но най-впечетлена съм от детската градина по метода на Монтесори (това също го има в БГ) Мнооого неща видях като идеи за игри с естествени материали, всъщност не са игри, а занимания от истинския живот - готвене, чистене, преобличане и хранене на мъжки и женски бебета ( незнаех и не бях виждала, че има и мъжка кукла  Embarassed  Laughing )
На пръв поглед децата играят само с разни дървени предмети, пъзели, пръчки, кратунки, шишарки, кръгчета и т.н. Няма никаква пластмаса, всичко е дърво, кожа, текстил. Рисуват с пръсти или разни специални безвредни бои. Забиват дървени пирони в купа с пластилин с чук .. ох, не се сещам още какво. Много кътчета за игри, място за четене на книги, място за нанизване на гердани и бижута ... Всяко дете прави каквото си поиска за момента. Към стаята има и истинска кухня, където като огледнее някое дете отива, мие си ръцете, сервира си, сяда на масичката и яде.
Навън в двора, тъй като беше края на учебната година, големите деца имаха някаква страхотна забава - опънали бяха маркучи и се поливаха с вода Simple Smile
Така де, видях един различен метод на обучение, за който само бях чела, а сега имах възможност да го видя на живо. Много идейки могат да се откраднат и да занимаваме децата си по по-различен начин. Някак децата така се чувстват по-самостоятелни, по-спокойни, по ... като големите Simple Smile

Извинявам се за дългите обяснения, нямах намерение да се проточвам толкова но ...  Rolling Eyes  Simple Smile

Както споменах, там е много популярно да говорят децата с жестове. И колкото и да ви се струва странно (както и беше на мен) децата много бързо го възприемат. За толкова кратко време и вече Миша знае как да ми каже с жест, "моля", "още", "стига" Laughing , "благодаря", "обичам те". Сега работим върху "ака ми се"  Laughing Който се интересува може да намери инфо и да пробва - просто аз останах шашната как детето ми каза с жест - "моля, дай ми още кашкавал. благодаря! обичам те мами"  Heart Eyes

Ох, спирам  Embarassed

Сега по темите - Дамче, ами нормално е за възрастта Косето да проявява претенции, да се тръшка и да крещи, ако не стане на неговата. Нали казват, че от 2 до 3г бил ужасен период, само че доста често този период започва по-отрано Wink  ooooh!
Аз се интересувах и от това, кога се започва с наказанията (не ми се смейте  Embarassed ) но според мен, щом може да ми се тръшка за неща, които много добре знае, че нетрябва да ги прави, по лицето и личи, че го прави нарочно, щом разбира от номера и се прабва дали ще и мине номера, значи трябва да разбира и от наказания. Големи манипулаторчета стават иначе и няма оправия  Crazy
Още не съм я започнала, но съм запозната горе-долу какво представлява наказанието на дете на 1-2 год  Simple Smile и смятам да го прилагам  Twisted Evil  Heart Eyes

Още веднъж се извинявам на всички, които прочетоха дългия ми пост, но си наваксах за 1 месец  Wink

# 55
Пипи къснимко прочетох за Патиланци. Иначе имахме вариант да се включим. Нищо другия път.

и добре че Simple Smile имаше 5 автобуса с деца от Перник Rolling Eyes набързо се изнесохме...

... научи основите жестове с ръце (това явно е доста популярен начин за комуникация с все още не говорещите деца). Дори в момента тъй като иска да ставам от ПС-то не само, че ми се вре в ръцете, ами пери ръце встрани и вика - Done!! (демек Стига толкова  Laughing )

Mr. Green
като Робърт де Ниро във филма Meet the Fockers? Wink

Дега  Hug дано прегледът покаже, че всичко е наред!

Добър вечер.В тази връзка аз пък да питам друго. Абе Косето нищо не говори.   Всичко разбира ама само знае БА и нищо друго.   Май вече не е нормално в тая възраст. 

дамче, не всявай паника Stop Mr. Green съвсем нормално е Peace

П.П. ханна, сега прочетох дългия пост, наистина интересна програма са ви направили! благодаря за разказчето! на мен би ми било интересно да видя диска с музиката на мис Ребека. а нямаш ли диск и с гимнастиката? Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 00:06 от Пипи

# 56
  • Пловдив
Пипи, ами да, сега се сетих за този филм - горе-долу същата работа е това с жестовете. Като гледах филма ми беше тъпо как го е дресирал това хлапе, но всъщност е много дладко като го видиш от твоето собствено Simple Smile

Да поясня за диска с музиката - За съжаление не е ДВД. Само аудио е. Без инструменти, само пеене с ба-ба-ба .. но с различни интонации, ритъм, .. то това цялото нещо е съпроводено и с танци, и с размятващи се шалчета ... по някакъв начин освен да научават децата на динамика (тихо-силно), височина (ниско-високо) помага и за проговарянето... Трудно ми е да го обясня.
Та диска, който имам е само Ба-Ба-Ба  Laughing Може да го кача някъде в нета и да дам линк, ако го искат повече хора.

На гимнастиката няма диск  Simple Smile Но това, което прави Емо с фитнес-топката  Wink е много полезно упражнение. Въобще с тази топка е веселба  Simple Smile

# 57
Дега, стискам ви палци за предстоящите прегледи! Дано тревогите ти се окажат напразни, а също и пролятите сълзи. Hug А иначе по темата с притесненията и аз съм така...... шашкам се, мисля, притеснявам се...... и накрая се оказва, че е нямало за какво. Mr. Green
За жалост с докторите в тази област хич не съм наясно и не мога да ти помогна с препоръки за някой конкретно. newsm78 Ама те сигурно са ви насочили при кого да отидете.

Ханна, страхотно е всичко което си разказала. Ще ми се и у нашенско да има такива забавления за децата ни, нооооо Crossing Arms........ е, дай Боже за внуците ни да има. Hug Бих се възползвала с от диска с Ба-ба-ба Joy, ако успееш да го качиш в нета. Peace

# 58
Добре завърнали се на Ханна и Мишето и бързо оздраяване на болничките хлапета!

# 59
Деги, не се притеснявай мила, всичко е наред, кога ще ходите на преглед?
Еви, Мърко е палавник като Боби, не го впечатляват някакви си акита, важното е че се маже Laughing Hug
Ханна, Невенска, добре завърнали се у дома Hug
Ханна, много интересни неща си описала и страхотно сте си изкарали Peace
Силви, страхотен подарък сте спечелили, браво  bouquet Да си я кара с кеф Натали Hug
Честито колело на Боби Hug
Никитали, как е Никол? Hug

Общи условия

Активация на акаунт