Отговори
# 60
  • София
момичета черпя ви послучай именния ми ден днес Simple Smile

ханна това кеото разказваш е много интересно Simple Smile

# 61
  • до една звездичка
Благодаря на всички за добрите думи! Hug  bouquet
Да, прави сте - нашите лекари обичат да се презастраховат, друг е въпроса за компетентността им, за липсата на съвременна техника за диагностика и пр.
За това ни насочиха към Варна. А и за да спестим рентген тук, разбира се.
Иначе, при самия преглед доктора не откри нищо обезпокоително. Все пак, каза, нормално било, всяко дете на 3-4 месеца, да направи този преглед на УЗ, за да се изключат евентуални проблеми, или да се предприемат мерки навреме, ако се налага. Сега вече, би било късно, обясни... И нали се сещате, всяко "евентуално", "ако", "сигурно всичко е наред", ми се забива в главата като гвоздей...
Както и да е. Ще отидем и във Варна, пък да видим... Praynig

Сега малко по-бодро:

Честит имен ден на Слънчи!

Жужу, косата не ми създава особени грижи, засега Wink Само по-трудно съхне след баня, ама няма как! Открих един шампоан на Шаума, с балсам в него и сега я разресвам още по-лесно! Flutter

# 62
Здравейте,
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СЛЪНЧИ!

ХАННА, добре дошла, много интересни неща разказваш! Четох с голям интерес.
За наказанието ще ми е много интересно, да разкажеш пвече. Аз не съм привърженичка на шмарите но вече два пъти ми се случи и много ме е срам. И двата бяха провокирани от ухапване на Саши по гърдата при което го шляпнах по лечецето. Втория път обаче, много ме заболя и се разплаках, той съвсем ясно го разбра и известно време лежа до мен. Мирно и тихо изчака, като измина малко време, лекичко започна да търси начини и да проверява дали ми е минало. После се гушна и умилква докато не постигна свото, да суче.
Другото коуето ползва като манипулазия е да скимти. Като нещо не получава или иска ако не става започва да се тръшка и да хленчи все идно реве. Като го почакам малко и се засмея и той започва да се смее.

Всичко свързано с възпитанието на децата ми е интересно ище се радвам на повече информация!

Как са болните мъници? Nikitali, Зимна, какво правят вашите мишлета? Също и другите, дано вече са отминали болестите и да се възстановяват!  Praynig

# 63
Честит имен ден, СЛънчи. Да си все усмихната и щастлива.
Надявам се, че всички малки буболечки вече са по- добре и вървят към оздравяване.
Джули, как е малкия, ходихте ли до Костинброд, ефект имаше ли?
Силви, честита ви продобвка.
А на нас ни излезе кучешки зъб! Голяма забава

# 64
  • Пловдив
Слънчи, Честит Имен Ден! Все така усмихнато слънчева да си!   bouquet

Дега, сигурна съм, че няма нищо притеснително. Стискам палци скоро лекаря да ви успокои  Praynig
Аз не разбрах какъв точно е проблема, че ви пращат на УЗ?

Ane , наказанието изключва шамарчета  Simple Smile т.е. примерно - Прави детето нещо нередно, ти му казваш да не го прави, като му обясняваш защо .. че ще се нарани или нещо подобно. Забележката се прави максимум 3 пъти. След което детето отива наказано в ъгъла  Rolling Eyes Измисля се подходящо място в къщата, където ще се стои .. може да не е ъгъл, може да е малко килимче примерно.
Ако детето е на 1 год. се засича с таймер наказание да стои в ъгъла 1 минута Simple Smile
Като не се говори през това време. То започва да хлечни, да плаче, да бяга, майката без да му говори, го завръща на мястото.
Като изтече времето го взима, кляка на неговото ниво и му казва - Разбра ли защо беше наказана? Защото .. така и така ... и така и така. Повече не прави това.

Нещо такова  Crazy

Майките с опит с гледането на деца меже и да ми се смеят, но аз наистина мисля да го използвам това  Simple Smile

Аз също мисля за болните дечица  Sad  Hug

# 65
Хана, и на мен ми беше много интересно. Сподели за наказанията моля. Сина ми е научил Натали, като пипа нещо което не трябва и вика "А шамарче", и тя се плеска по бузата.
Дега, аз доколкото разбирам Стела си ходи , само че още се държи за ръката ти. Така, че не ми се струва, че има нещо. Просто се страхува. Но си е добре да я заведете при спициалист. Аз Натали я водих преди месец, затова че ходеше много разкрачена. От 10тина дни денем започнах да и слагам от оранжевите памперси, и дали защото са по-тънки, или защото вече е по-стабилна си поприбра крачетата.
Тротинетката си я получих веднага. Промотърките като ни изтеглили , веднага се обадиха и бяха още в магазина, който е пред блока ни. Само че е много голяма- до 100 кг, затова снощи с Мими джиткахме из нас. Аз си легнах по-рано и по едно време се събудих от трясък . Тои има една по-бебешка с моторче, и беше се захванал да мести двигателчето на новата.
И Натали на почти всичко вика Баба, само че по интонацията разбирам кога вика батко си, и кога на кучета  Joy
Честит имен ден на Слънчи   bouquet А какъв празник е днес
Джули, пиши как е ръчечката на Енрико.
Дама  Hug

# 66
Здравейте,

Ханна , Много полезна и приятна информация ни предоставяш. Определено и аз съм на тази вълна напоследък за наказанията и се чудех как да подходя. Точно така правя - да я оставям някъде в стаята или друга стая / в нас навсякъде е отворено/  да си и мине истерията от забраната ми, но тя въпреки че е недоволна хуква да ме търси да я вземам. Явно като не ме впечатлява поведението и, и още повече се натъжава. В смисъл че не мога да я удържа на едно място. То приказките в тези моменти са и излишни, понеже няма кой да ги чуе. И аз като Ane  с голям срам си признавам че съм я шляпвала. Няма да се оправдавам, просто търся начини да не влизам в порочния кръг на пляскането. Общо взето много рядко ни се случват такива "разправии", но подкрепям тезата за наказанията именно защото вече има неща които децата правят нарочно. Ако има някаква литература по въпроса, моля да споделите.

С нашата нова детегледачка нещата вървят добре, мисля че почват да свикват една с друга. Даже обедния и сън се подобри - заспива без проблем и за доста време  - 2 - 3 часа.  За разлика от яденето, но това не ме притеснява, щом спи ...
Имам идея даже да ги оставя на село в планината за известно време, надявам се да не и липсвам много. Там е много хубаво за децата / а и за големите де  Simple Smile/ но трябва и да се работи за съжаление.

На плажа при нас е голяма забава ... оня ден голяма игра с едно кученце на 3 месеца .. големи сладури. Голямо целуване и прегръдки. А  и вълните предизвикват голямо вълнение. За такива групови занимания на по- малки деца незнам дали има във Варна освен може би в яслите и градините.
Почвам да прекалявам с писанията, надявам се че дечицата се стабилизират вече и темите ще стават по- слънчеви.

# 67
  • София
Здравейте!

Много ми е мъчно за болните дечица - нека скоро всички да са зравички и да няма помен от болести  Praynig!
Зимна, Никитали, Джули - как са мъниците?
Дега - спокойно, мисля че просто се презстраховат, всичко със Стела е наред!
Ханна, Невенска - добре завърнали се!
Честит имен ден, Слънчи - бъди здрава, много обичана и все така слънчева!
Иначе при нас нищо ново - от 3 дни се боря със системата - да оправя на Васко здравните документи и да го запиша на ясла, ама нещо системата е срещу мен, та още не съм готова (надявам се в понеделник вече всичко да стане, че започнах да побеснявам  #Cussing out).

Та така, това е в общи линии, извинение за това, че съм пропуснала някой.

До скоро   bouquet!

# 68
Здравейте, момичета, благодаря ви, че се интересувате от нас.  Hug  bouquet
Ние вчера отидохме до Костинброд и купихме мехлема.
Всъщност сина на бабата ни го даде, и ни обясни съвсем подробно какво трябва да се прави.
Каза да си къпем детето, без да се притесняваме, и да не "пазим от вода" раната.
Намазахме снощи обилно, сложихме отгоре марличка и превързахме леко с бинт.
Нощес малчо така е спал, и преди малко,когато му махнах превръзката, колкото и да ми е странно, тази червенина вече съвсем не е така червена, а мехурът изглежда точно като издишал балон.  Thinking
Човекът каза, че за около седмица трябва да мине напълно.
Дано да ми се оправи детенцето и повече никога да не ни се случват такива неща.  Praynig
Дано и всички останали дечица се излекуват бързо и да са здравички за 1 Юни.  Praynig
Дега, аз не съм разбрала дали имате някакъв конкретен проблем, но ако е така, защо не се обърнете към Клиниката по Ортопедия и Травматология в Горна Баня?
Не помня от къде точно сте, но когато става въпрос за детето, едва ли разстоянието ще е от значение.
Дано всичко е наред и с вас, и с всички останали болнички мъници и техните мамчета.
Това е за сега от мен, желая ви приятен ден, макар, че е мрачен и дъждовен.
  Hug

# 69
Ханна, този начин на наказване е много разумен, спомням си че и баща ми така ни наказваше, и все тримата заедно бяхме наказани, всеки срещу леглото си с лице към стената и влизаше да ни проверява Wink. Аз вече се виждам в чудо с Боби. Нещо като не му се даде или позволи и започва да се тръшка и да хвърля всичко на земята със страшна сила и вика "На, на, на", откъде тия нерви, това чудо, незнам Rolling Eyes. В такива моменти го оставям сам да се успокои и да види, че не ми е интересен и да не прави така, ама..., пробвала съм и да му се скарам да не хвърля, но не се получава Rolling Eyes, това му е начинът да се налага ooooh!

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 13:12 от matza83

# 70
  • пред екрана
Честит имен ден, Слънчи! Здраве, късмет и много поводи за слънчеви усмивки!

Хана, Невенска добре завърнали се у дома!

Джулка, радвам се че малкия Рико е по-добре!
ДАно и другите мами на болни дечица се включат с такива новини!

# 71
  • на плажа
 Джули, радвам се, че е започнал да се оправя мехурът. Раните от изгарянията са много гадни. Да нацелуваш Рико, а и по-големите мишоци  Wink.
 Момичета, днес ходихме с Пипи в много приятно клубче в Гео Милев. Аз лично съм възхитена от условията - много просторно, с хубави и нови играчки, а кътът за родители е много удобен, защото позволява постоянно наблюдение на децата през стъкло и видеокамера. Ако искате можем да направим там сбирка на децата за празника.
 Слънчи,
 !

# 72
Привет и от мен  Hug
Слънчи, честит имен ден!
Джули, браво че Рики вече е по-добре, а след ден-два вече всичко да е заздравяло!
Хана, мерси за споделената информация, много е интересна!
Дега, дано нищо притеснително не излезе при прегледа на Стела! Иначе за тази клиника, която Джули ти е казала - тя е много добра, а и Мимозе работи там, ако искаш можеш да й напишеш едно ЛС.
Никол днес е много по-добре, от снощи не е имало никаква авария, но още отказва да се храни. Пие си само сока на Хипп с ориза и морковите и бъркоча с глюкоза, но аз си мисля че това й е достатъчно за сега. Дано вече няма проблеми и от утре да започне и да се храни по малко.
Всички други болнички скоро да се похвалят, че са здравички!
Ира, клубчето е много хубаво, но ние ще се въздържим от посещението му, освен ако не се уточним за друга дата за празнуване. Поне в другата тема се дадоха такива предложения.
Иве, много ти е хубав абитюрента!

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 13:32 от Nikitali

# 73
# 74
Хана, липсваше ни Hug Добре дошла у дома Hug
Радвам се , че сте изкарали чудесно, и най вече Миша е научила толкова нови неща Hug
Джул, радвам се , че ръчичката на Рико е по-добре Hug
Много  Hug Hug Hug за Стела и Никол
Скоро четох за японският подход на възпитание!Доста различен е, до 5годишна възраст се разрешава на детето (буквално) всичко, но после жална им майка- както се казва.Явно този метод дава добри резултати.Японците са изключително дисциплинирани, организирани и трудолюбиви.
Слънчи, честит имен ден!

Общи условия

Активация на акаунт