Захранване започна вече, порасна януарското човече.

• 12 358
  • 307
  •   1
Отговори
# 150
Eй, верно за два дена половин тема изписахме.
Елли, Честит рожден ден (на патерици)! Бъди здрава и да си щастлива мама и съпруга![/color][

[b]Честит рожден ден и на батко Арда! Да носи много радост на мама и тате![/b][/color]
Они, аз ще захранвам второто дете по различен начин. С баткото започнах много рано захранването, сега ще поизчакам  Wink
Били били, Анастасия имаше бучица след първата ваксина и се разтика в продължение на цял месец. Хубаво, че при вас бързо се е оправила.
Моята госпожица снощи си спа добре, както обикновено, но рекордьорка за най- дълъг сън , определено, е  Елия на Мим.  Grinning
Мини, чуден букет! Подаръкът, представен от Стефания , е оригинален.
Аз за пюретата реших да почна с картоф, ама имам още 2 месеца време  Laughing
Ох, и на мен не ми се връща на работа. То и да реша да се върна, няма къде  Rolling Eyes, така че ще си гледам детенцето.
eeli , добре дошла!

# 151
Ч.Р.Д, Ели!!! Желая ти цялото земно щастие и любов!  Hug   bouquet
Ч.Р.Д и на синчето на Мурвет! Много да се гордеете с него!
Пепи слънчогледче, може би този е бил сайта  newsm78 : http://www.ill.ru/cgi-bin/form.malefemale.pl
Съжалявам че толкова късно отговарям , вчера и днес не съм чела: вчера Дани имаше конюнктивит на едното оченце, слагах кърма, промивах, но тц и го водихме вечерта по спешност на доки, изписаха ни капки и днес е ОК! Много ме беше страх да не се зарази и другото...
Днес пък бяхме на заведение за обяд (само на 140км от Мелбърн  ooooh!) Беборлинчи спинка през целия път, така че вече по-често ще пътуваме, въпреки че идва зима... И той почна много да се разсейва докато се кърмим, то е дърпане(със зърното в уста), хилене, едни любовни погледи... така е първите няколко минути,после се успокоява и си хапва добре...

а ето и цялата история:
http://picasaweb.google.com/SteDalin/Baby_Daniel5thMonth#

# 152
Аз пък за съня не мога да се оплача от Габи ,вечер като по часовник си яде в 22 и заспива и се буди към 6,7 сутринта.
Много рядко някой път ще се събуди през ноща и тя хапва в заспало положение.
Тъй ,че аз не мога да се оплача,че съм недоспала Laughing
http://bgbaby.net/gabrielka/uplimg/mb_199f073f5c0435f13a3101a783 … 5f4ea_mainpic.jpg

# 153
Хайде и аз да се отбележа.

Мюрвет, да ти е жив и здрав Арда и много да те слуша!

Абе много гадно време, бе. Ние излязохме за малко, да взема един подарък, че довечера съм на моминско парти, ама направо подгизнах. А Никола изобщо не разбра, че вали. В колата и с кенгуруто си му беше екстра. Така като гледам май вкъщи ще си седим днес. Ама довечера..... приспивам малкия и....купооооон. Само, че незнам той какво мисли по въпроса  Laughing.

Ели, твойта хубавица като толкоз пее, да вземем да ги съберем с Никола да си правят дует  Laughing. Той по цял ден не спира. Или пее, или реве. Като проговори представям си какъв ужас ще е  #Crazy.

Павлина, и аз съм на мнение, че в магазина трябва да има възможно по-голям асортимент, че като влезеш за едно, да вземеш още сто неща. От местоположението зависи какво точно пък ще предложиш.

Патилина, браво на ученолюбивеца  hahaha

Барборанче, май пак ще трябва да я водим Петя на кръчма, да си припомни как се яде  Laughing. Що не го зарежеш това мерене и не наблегнеш на твърдите храни. Пък каквото изсуче, това. Иначе ще те побърка с това нейното ядене. А какво стана с ендокринолога?

Еспа, и аз мисля да се пазаря с шефката поне известно време да бачкам от къщи. Има такъв вариант ама ще видим какво ще каже по въпроса.

И мойта кърма периодично намалява, ама вече не ми пука. После пък се оправя от само себи си.  newsm78Незнам що така все ми се получава. Ама аз цикъл не чакам. Ама знам ли? Може и да ми дойде скоро.  newsm78

Еели, и аз те помня. Кога точно роди? Че май не разбрах. Нещо май се беше забавило при тебе.  newsm78  

Искам и аз поспаливо бебе  smile3514

# 154
Ох, горкото Барборанче Sad Няма ли вече да се свършва вашата одисея с храненето... Аз те следя внимателно, че и ние не сме далеч пред вас по кг. С Рая обаче нещата взеха неочакван обрат... Нали писах, че никакво АМ не иска, а се дърпа и ядосва при кърмене, щото явно кърмата тече вече по-трудно. Е, сега стигнахме до следния парадокс: кърмя си я както обикновено (т.е. по 20тина минути) и след това за всеки случай и предлагам добавка АМ и...познайте... не знам какво му става на това дете, но колкото му дам АМ, толкова изяжда  Shocked Shocked #Crazy Отделно и пюренца си яде...Същевременно аз винаги проверявам след като тя се наяде и винаги мога да изцедя още кърма  Shocked Не е ли изумително - понякога й давам 90 мп. добавка и си ги изсуква за отрицателно време...
Това какво значи:
1) досега не се е наяждала само с кърма и затова мъничко е качвала (но пък никога не е нервничала, че е гладна, а и, както казах, след нея винаги мога още нещичко да изцедя);
2) толкова уникално мързелива е, че предпочита да не си дояжда, но да не се натяга да суче, когато вече по-бавничко тече;
3) невероятно много изведнъж й хареса АМ и го приема като заслужен десерт...?
Ето ви загадка... Сигурно и други отговори има...
Абе аз не се оплаквам много-много. Белким и ние трупнем малко грамчета и все пак успеем да си удвоим рожденното тегло до 6ти месец  Praynig

Ооо, това за Ники Кънчев много гадно, беееее Sad Скоро си говорихме с него (почти съседи сме по вила) и той доста беше угрижен за бебчовците, но не му се говореше много... Добре, де, то не трябваше ли вече да е попораснало  иукрепнало това детееееее Cry Ужасна история...

Ей, момичета, а като се върнете на работа (тези, които мислят да се връщат преди годинката) на кого ще оставите малчовците? А и ако сте на ядене на поискване как ще се оправяте...? Сладурче, ти къде ще намериш някой, който така добре да се грижи за Никола като тебе...Просто се размислих...

# 155
Танитка, замислих се за този очен преглед. Чувала съм и дори помня, че докато бяхме в МД на някои от бебетата им правеха профилактичен преглед. Може би на тези, които са стояли повече време. За Виктор не споменаха, че трябва. А и той е стоял малко на допълнителен кислород - няколко дни. Мислила съм си да питам неговата педиатърка, но все пропускам донякъде нарочно, за да не се психясвам излишно. Дано да няма проблеми, а и ако се стя другия път, ще питам.

Павлина, съгласна съм с момичетата. Да има разнообразие, защото ние жените сме лесни за манипулиране  Laughing Влезем за едно пюре, а излезем с нова блузка, нов биберон, няколко дрънкалки...  Joy Мисля си, че е хубаво да са повече дребни и по-евтини неща - такива, за които да притичаш до магазина набързо. За едрите и скъпите хората ходят в големи магазини.
Другото хубаво ще е да има пространство, човек сам да разглежда. Аз поне така предпочитам. Другият вариант е някоя изключително любезна продавачка да ти извади 20 неща и от кумова срама да купиш нещо, за да не е напразен трудът и  Laughing Но това зависи и от помещението.
Рекламата е много важна. Аз така съм посещавала магазини, които се оказаха много близко до мястото, където живея, а не съм ги виждала. От разлепени флаери по парковете и градинките.

# 156
Патилина, благодаря ти!
И ние преди време имахме гурелчета на едното око. Не можа да се зарази другото , оправи се само с кърма, но не за 1 ден, а за 2- 3. Дани май на теб прилича, поне в очите  Thinking
Цитат на: Kokonut link=topic=401103.msg11395334#msg11395334 date=124368706

[b
Павлина[/b], съгласна съм с момичетата. Да има разнообразие, защото ние жените сме лесни за манипулиране  Laughing Влезем за едно пюре, а излезем с нова блузка, нов биберон, няколко дрънкалки...  Joy Мисля си, че е хубаво да са повече дребни и по-евтини неща - такива, за които да притичаш до магазина набързо. За едрите и скъпите хората ходят в големи магазини.
Другото хубаво ще е да има пространство, човек сам да разглежда. Аз поне така предпочитам. Другият вариант е някоя изключително любезна продавачка да ти извади 20 неща и от кумова срама да купиш нещо, за да не е напразен трудът и  Laughing Но това зависи и от помещението.
Рекламата е много важна. Аз така съм посещавала магазини, които се оказаха много близко до мястото, където живея, а не съм ги виждала. От разлепени флаери по парковете и градинките.
и аз мисля така  Peace

# 157
Я да си довърша, ама на ново, че и без това стана дълъг прения  Grinning

Катериче, най-вероятно я мързи да суче и заради това. Пробвай да и даваш изцедена кърма след сукане. Ако я приеме, значи не е предпочитание към АМ, а мързел Simple Smile

Сладурче, не знам коя бавачка и с какви железни нерви трябва да е, за да изтърпи всички мрънкания и ревове на Никола  Rolling Eyes Да не избяга на втория ден  Laughing

Патилина, много готин този твой младеж с тази огромна книга Wink Добра идея даваш, че не само детските книжки имат картинки  Laughing Сега се сетих, че имамр азни цветни атласи.... Ако ги изровя, ще предлагам на моя Wink Само дано не ги оповръща, че напоследък само това прави  ooooh!  Но ти знаеш как е.

Алина, дано не се заразят децата. В тази връзка какво ли стана с Евжени?  newsm78 Те нали се изреждаха на шарката.. Дали са добре?

# 158
Мюрвет,честит празник на Арда!Да е жив и здрав,и много да ви слушка! newsm59

# 159
били били малката Габи е супер сладка
патилина, юнака ти е страхотен сладурко-любопитко
катери4е пробвала ли си да цедиш и даваш с шише, ние сме така. по този на4ин успявам да му давам
и замразена кърма, която вони ужасно.

# 160
  • София
ООО Цвети Пастармаджиева, де се губиш?
И двете Цветита, я дайте актуални снимки на бебоците Crossing Arms Да ви изкомандоря на бързо hahaha Шегувам се разбира се Hug

# 161
Ей, момичета, а като се върнете на работа (тези, които мислят да се връщат преди годинката) на кого ще оставите малчовците? А и ако сте на ядене на поискване как ще се оправяте...? Сладурче, ти къде ще намериш някой, който така добре да се грижи за Никола като тебе...Просто се размислих...
Ами аз лично на майка ми май ще да го оставя. То друг вариант нямам. Ама при нас и двете баби са пенсионерки та ще се редуват да го гледат.
А за яденето - незнам дали ще имам кърма дотогава. Ама като наближи ще го мисля това. Рано е отсега да го планирам.

Сладурче, не знам коя бавачка и с какви железни нерви трябва да е, за да изтърпи всички мрънкания и ревове на Никола  Rolling Eyes Да не избяга на втория ден  Laughing
Мани, ще трябва май да ги тренирам бабите, че.... Досега само за по 2-3 часа са го гледали и едвам издържаха, ама като нема друг начин.

Катериче, голям мързел Рая, бе. Принцеса ще я правиш.  hahaha Ама поне си и хванала цаката.

# 162
Здравейте и от нас. Времето и тук е мрачно, но ние все пак направихме една кратка разходка и сега спи в кошарата.

Мюрвет, честит ти рожденник да е жив и здрав и многоооо да ви радва

Знаете ли за какво се дадох сметка снощи, след като прочетох проблема с намалялата кърма на Смайлинг? Ами, когато започнем да споделяме за проблемите свързани с намалена кърма, с ревливи и неспокойни бебета, когато споделяме и хубавите неща и дори тези от ежедневието като например това за домашното сирене и яденето на ягоди (давам за пример последните събития)- същите тези неща се случват и с мен паралено с вашите. Защо го казвам? Преди няколко дни Ягодка попита дали ядем ягоди- да, почти всички ядем. После се започна темата със домашното сирене и понеже аз не съм по приготвянето на дом. сирене много не съм обръщала внимание на рецептите и т.н. но това беше темата във форума и као погледнах в хладилника по-късно... домашно сирене пратено от баба ми  Shocked И да се върна на кърмата- а бе до вчера на обяд си имах кърма дори в излишък и като прочетох за проблема на Смайлинг и при следващите 1-2 кърмения вече нямах и аз, та от снощи се наливам с лактогенни чайчета... Та заключението е, че всичко случващо се с мен и бебето е паралено с вашето, което ме успокоява и ми дава сили за напред.

# 163
  • Пловдив
Честит рожден ден на Арда на Мюрвет!

Да е жив и здрав,гордост на мама и тати и грижовен батко!

Аз от недоспиване не мога да се оплача,Гери си спинка от 21.30 ч.вечер до 6.30-7 ч.сутрин.Е през деня и е трудничко спането,пък като е много уморена и не може да заспи то е мрънкане и рев,ама поне нощем спи.
Плодовите пюрета ги яде като ламя,обаче със зеленчуковите голям проблем.Не ги ще и това е,плюе,ако успея да и натъпча малко го връща и накрая се изнервя и почва да реве.Пробвах и домашни и купени,смених 3-4 лъжички вече,пробвах и с шише да давам......НЕ,не ще и това е.
Патилина-голям сладур твоя Дани!Мнооооого любознателен!

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 17:44 от kali-m-g

# 164
Започнах нова поредица за класацията.
Искрено(и лично) се надявам да я приключа преди децата да са станали 1ви клас  Mr. Green

kokonut това горе в лентичката с датите е условно, да онагледи идеята само..

Общи условия

Активация на акаунт