Отговори
# 165
4естито на Маги ,бързо възстановяване и послушна бебка.На малката Александра много здраве,късмет и щастливо детство.  bouquet
Аркси настина е страшно в нас,в БГ също не мога да раз4итам на никой,моята майка живее в Монтана ,а свекървата да не я коментирам.На нея дете не оставям,от както видях племенникът на осем месеца как го беше оставила на 50см.от един разклонител ooooh!.
Вяра благодаря за идеята,ще пробвам ,дано има ефект. Hug

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 16:20 от tanq karabelyova

# 166
  • София
Зайо, благодаря ти за отговора Hug На прегледа при педиатърката се потвърди наличието на бучката - голяма е колкото половин яйце. Много се смя на нашето предположение да не е лимфен възел. Какво да предположим след 9 часа изцеждане вчера без кой знае какво подобрение. Каза, че ако до утре не се справим ще вдигна температура и минавам на антибиотик. Предписа Аугментин и каза, че след втория ден ще трябва да спрем да го кърмим, което малко ме изненада. Thinking Иначе за 10 дни сме наддали 400 гр. Party
Глъмче, добре дошла  bouquet
Честита госпожица  на Мадленка. Всичко най-най за малката голяма Александра.

# 167
  • София
  QWERTYASD стискам палци да успеете да се справите с бучката и да не се стига до АБ. Но както  и ЗАйо е писала Аугментина е напълно съвсемстим с кърменето и няма абсолютно никаква нужда да прекратяваш кърменето.
  Мисля че ти написа какво правиш за да се справиш с проблема и е абсолютно правилно. Често кърмене, топли компреси преди това, може да пиеш и лецитин профилактично. Когато кърмиш бебчо ако имаш възможност избери поза в която с брадичка ще масажира бучката.

Цитат
- Кърмете често и изцеждайте гърдата докрай
Стремете се да кърмите най-малко на всеки 2 часа. Поддържайте засегнатата гърда колкото може повече време празна, но не пренебрегвайте другата гърда.
 - Когато няма възможност да кърми, майката трябва да изцежда млякото често и докрай (с помпа или ръчно).

Преди кърмене

Загрявайте и нежно масажирайте преди кърмене
- Топъл компрес. Опитайте с пелена за еднократна употреба: напълнете я  с гореща вода (изпробвайте температурата на китката си, за да избегнете изгаряне), изстискайте малко памперса, след което го поставете с вътрешната му част към гърдата. Така мястото ще остане по-дълго време топло, отколкото при употребата на влажна кърпа.
- Потапяне в леген.  Напълнете мивката или купа с гореща вода и потопете гърдата във водата, докато масажирате запушената област в посока към зърното. Според някои по-добри резултати се постигат с добавянето на английска сол във водата - прибавете 1 пълна шепа английска сол на два литра вода. Измийте с чиста вода преди кърмене, тъй като бебето може да се възпротиви на вкуса.
- Горещ душ. Ефикасно би могло да бъде масажирането под душа с едра четка за коса. Четката трябва да бъде прекарана през сапун докато се насапуниса добре и тогава да се ползва за нежен масаж на засегнатата област в посока към зърното.
 - Разхлабете сутиена и всички стегнати дрехи, за да се подпомогне потока на млякото.

Докато кърмите

- Кърмете първо от засегнатата гърда, ако ви боли прекалено за да го правите, преместете на нея, веднага щом слезе млякото.
 - Осигурете добро позициониране на бебето и захапване на зърното. Използвайте позицията, която е най-удобна и/или позволява областта на запушването да бъде масажирана.
Забележка: Съветът  да насочвате бебешката брадичка (или носле) в посока към областта на запушване е остарял и е бил базиран на идеята, че млечните канали имат пряк "маршрут" до зърното - съвременните изследвания ни доказват, че това не е вярно, и че даден канал може да започва от областта на запушване и "лъкатуши" в много различни посоки преди да завърши в областта на зърното.
 - Правете компресии на гърдата.
 - Масажирайте нежно, но енергично от областта на запушване в посока към  зърното.
  - Опитайте се да кърмите наведена над бебето, така че гравитацията да подпомогне отпушването на канала.

След кърмене

- Изцеждайте ръчно или с помпа след кърмене, за да подпомогнете дренажа на млякото и да ускорите излекуването.
  - Използвайте студени компреси между храненията за облекчаване на болката и възпалението

# 168
здравейте мами,
честит празник на всички малки и големи дечица, да са весели, засмени, здрави и безгрижни дни им пожелавам.
Лято и всички останали майчета честити бебчета- много да са здрави и послушни!
tanq karabelyova радвам се, че развеселявам обстановката. И в този дух се сещам за един мой любим блогър и неговиятшеговит пост: "Как да напишем постинг, който да сложат в ИЗБРАНИ" (това е в блог.бг) Едно от условията било да ползваш много опротени изречения (като "изядеш" прилагателното, глагола или др. въжна част на речта). Също така трябва да ползваш умалителни думички като цун, гуш и т.н.
Та... сега ви излагам кратък разказ как ми протече деня до сега:
 Ставам. Нощ. Бебе - мрънка, аз - ооо, пак ли. Първо цун, гуш. Цица. Памперс. Олеле - ак, пиш. Пак гуш, цица, цун... Бебе - спи, мама - не. Ден...
Дени, спомням си го поста, блогъра не(от бременната деменция) едно време много се забавлявах там- сега го правя тук- промениха ми се приоритетите.
аз да си кажа, че най вероятно съм с грешен термин, защото го определихме на база само видеозон, но според мен той определя и те вкарва в матрица на някакви средни стойности, а ние най-вероятно сме над нормата, защото тати е доста едричък и ако бебо е взел неговия ген това ще е. Това са мои размишления по въпроса, но на 19.05 последно ни гледаха на видеозон и докторицата ни каза че сме 3500-3600. В края на седмицата мисля да отида до другия ми доктор, който каза да изчакам 10 дни след термин и да отида да ме види ако не съм родила. Доста ми е притеснено с това преносване. Днес и счетоводството ме притеснява, че ми е изтекъл болничния. А от ЖК ми казаха, че ще ми издадът след раждането. Да ама ако се проточи? Пък нали сега правят осигуровки и заплати и щели да ме пуснат 3 дни(до 26. 05 вкл ми е старият болничен) в неплатена- пълни глупости- само се ядосвам.

# 169
Честито на Мадленка за голямата принцеса!!!
На всички които са още 2 в 1 , айде къде се бавите  Crazy

bobito2  не се притеснявай за болничния , като родиш ЖК трябва да ти даде болничен за дните в които си преносила .

# 170
Честит празник на всички малки, големи и още по-големи дечица!
Мадленка, много да ви радва принцеса Алекс, а на теб бързо възстановяване! Честити рожбички и на всички МАЙчета, които съм пропуснала! Да растат здрави, послушни и щастливи!

С голямо закъснение Мила, сладка Божи, расти безгрижно, заобиколена от обич! Честит 3-ти Рожден Ден! Сиска, да ви е здрава и остроумна като мама!

таняб, много стиснати палци и от нас! Надявам се скоро да ни пишеш хубави новини за слънчицето ви Лилия!  Hug

Не знам дали ви се чете поредния разказ за раждане, но ще ви напиша с 2 думи за нашето приключение, което продължи точно 4 часа. На 21 май бях на консултация и според акушерката нищо не можело да се каже кога ще е Денят. В 8 вечерта почуствах първите болки, които бяха на 5 мин и продължаваха по 1 мин. Веднага след като сложихме Виктория да спи в 9, се обадихме на акушерката. Да уточня, че тук практиката е такава. Тя идва в къщи, проверява на място за разкритие и ако прецени, че родовата дейност е започнала се отправяте в болницата. Та обадих й се аз в 9 и тя ми каза пак да й звънна когато контракциите станат на 3 мин. Тъкмо свърших да говоря с нея и болките започнаха да идват на 3 мин и да усещам страшни напъни. Пак й се обадих и тя ни каза да отиваме директно в болницата и ще се видим там. Набързо взех душ и потеглихме с мъжа ми. Когато стигнахме сестрите вече ме очакваха, настаниха ме в стаята, а моята акушерка още я нямаше  Crazy. Когато пристигна се оказа че съм с 8 см разкритие. В 11 вече можех да напъвам, но тогава контракциите се разредиха и отслабнаха... След 1 час вече се гушкахме с Изабела.

Да ви представя Изабела - http://victoriakransen.multiply.com/photos/album/39/Isabella

# 171
Честито на Мадленка!
Само да ви радва малката принцеска! Бързо възстановяване на майката!

Удивена съм! Simple Smile Моята госпожица има такива размери едва сега, когато мина 1месец. Браво!

desive78 нямам думи. Не се отчайвай.Всички майки минаваме по този път. Винаги хората отстрани знаят повече и са по-компетентни от нас, относно отглеждането на бебетата ни. Игнорирай забележките и съветите. Peace И аз се нервих при първото си детенце. Сега обаче съм решила уж да се съгласявам с техните непотърсени съвети, а след това аз знам какво да си правя. Naughty Може от време-навреме да се правя и на ударена и вместо да отговарям на въпросите им как правиш еди кое си, да ги питам какво биха ме посъветвали Crazy, или да вдигам рамене и да казвам различно, или че още не сме си изградили точния начин и т.н. Стана доста оплетено и незнам дали ме разбра. Почивай си и се смей на глупостите им, вкл. на свекървата. И на нея ще й мине мерака. Peace
Успех и горе главата!   bouquet

# 172
  • о`майна лунна нощ е
Платина, според мен излишно са те шашнали. Всички бебета го правят това - както спят спокойно, изведнъж се стряскат, разперват ръце за секунда и пак се отпускат. Това е естествена реакция за тях. Постепенно с порасването отшумява. Има и медицинско название, но го забравих.

Честито на Мадленка!

# 173
да ви питам аз защо се прави тази погача какъв е този обичай ,аз от скоро знам за съществуването му ама сега много ме заинтригувахте.  newsm78 .

До колкото знам погачата се прави:
1) запознаване на малкото човече с роднини и съседи;
2) за да може като порасне детето да се ожени;
3) традиция, която може да бъде и приятна.

Събират се парички и подаръци за бебенцето.

# 174
Платина, според мен излишно са те шашнали. Всички бебета го правят това - както спят спокойно, изведнъж се стряскат, разперват ръце за секунда и пак се отпускат. Това е естествена реакция за тях. Постепенно с порасването отшумява. Има и медицинско название, но го забравих.

И аз мисля така. И синът ми правеше така, а сега и дъщеричката ми.

# 175
Платина, нямаш повод за притеснение. Нашата бебка още в родилното имаше такъв проблем - заспиваше и изведнъж се стръскаше толкова много, че се събуждаше и започваше да плаче. До изписването от6умя.
Мадленка, честито бебче. Да ти е жива и здрава, много щастлива и безгрижна. На мама бързо възстановяване

# 176
  • USA, Steak State
Честито на Мадленка!Дано и Алекс бъде добродушна,красива и добродетелна като майка си.
Желая им много семейно щастие!Знам, че Алекс е много желано бебе, години търсено и бленувано.И все и казвах на Малденка, че Господ явно има нещо предвид и ето Simple Smile И сватба и бебе наведъж Simple Smile
Ще следя темата и се надявам да не ми се сърдите когато се включвам по някои въпроси, аз съм мама вече от 5 месеца Simple Smile

# 177
  • София
Момичета, много ви благодаря за отговорите! Проблемът при нас не е такова стряскане, каквото описвате, то се нарича рефлекс на Моро, а едно леко потрепване на ръчичките от време на време докато спи дълбоко, като тик е. Педиатърката каза, че може да се дължи на много неща, но нищо не уточни и затова се притесних... В сряда ще отидем най-вероятно при една педиатърка в Майчин дом на консултация.
 Hug от нас!

# 178
  • USA, Steak State
До 3м е нормално ръчичките и крачетата да потреперват, когато спи детето, когато му се сменя памперса и когато се храни.Ако това продължи след 3м е хубаво да се консултираш с педиатър.
Моята мишка правеше същото но отшумя до 3м.

# 179
Честито бебе на мама Мадленка! Да е жива и здрава малката-голяма госпожица.

Nijntje, голяма сладурка е бебата, също като каката! Благородно ти завиждам за бързото раждане, а и като знам че в Холандия изписват майката и бебето на 3-я час след раждането, а в повечето случаи раждането протича и в домашни условия си пожелавам и в Бг скоро да се усвои тази практика, а не 3 до 6 дни в болница. Мен ме изписаха на 6 ден и се чувствах така сякаш излизам от концлагер.

Бейлис, и ние имаме същия проблем с креватчето! Не иска да спи в него и това е! Пробвахме в количка и шезлонг и не и не! Само на спалнята при нас, как ще го решим този проблем просто не знам!

Общи условия

Активация на акаунт