Отговори
# 150
Здравейте момичета! Hug
Отдавна не съм писала, а и да прочета всичко не мога да смогна Sad
Иначе при нас нещата са добре, с изключение на това, че от 2 дни цялото личице на Жанетка е обринато! Cry Утре сме при педито да видим какво ще каже! Моля ви,стискайте палци да сме наддали, защото сме само на кърма, ядем много лакомо и връщаме като за световно!!! Освен това нашата хубавица като се нахрани заспива и МНОГО рядко се оригва SadЗа акотата - и нашите са доста и напоследък редички, а вчера бяха и зеленикави на цвят.
Стискам палци с бебе Лилия всичко да е наред и дай Боже добри новини!!! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Момичета, я кажете на 40 ден ли се ходи на църква и на бебките ли четат молитви за здраве или само на майката?bishop
Варненки, говорихме с essivessela,че на 11 има лекция в МОЛ-а за храненето на майката при кърмене, ако има други желаещи, да казват, да организираме срещичка, но вече с бебоците!!!
Hug  bouquetНие още не сме излизали по разходки, а само за малко на двора излизаме и това ни е!Нямам търпение да започнем с разходките в Морската градина!!!
Честит първи юни на всички малки душички!

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 14:29 от kazablanka_v

# 151
      Сега малко да се опла4а ,в нас е страшно .Евгения не иска и да знае за Вени ,когато малката пла4е тя се радва ,ако я гушна ми казва да я оставя и да взема нея.Казвам и, 4е Вени и е сестра и тя запо4ва да крещи ,страшно е .Не съм мислила 4е ще  бъде толкова трудно ,не от гледана то4ка на домакинство ,а от това 4е щял ден се опитвам да "набия"на Евгения в главата да не вика,да не бие Вени ,да не се тръшка и т .н.Ако някой има идея как да се оправя в тази ситуация ,много ще съм ви благодарна.
      [/list][/list]

Помислих над твоя проблем и ако искаш, ще ти дам съвет. Може пък да има ефект. Thinking
      Винаги когато можеш, казвай на Евгения, че Вени много я обича. Казвай й че на бебчето му е много мъчно, че кака му постъпва така спрямо него. Че то иска да бъде добра сестричка. Купи на каката подарък и й кажи, че бебенцето те е помолило да й я купиш. (Сега има и повод - 1-ви юни е.) Когато се държи добре с бебчето и казвай колко много я обичаш, особено като виждаш каква добра кака е и колко мило се държи с малката си сестричка... Давай така, в същия дух и може да има ефект. Thinking

Силно вярвам, че с времето нещата ще се пооправят и самата тя ще ти помага и ще я гушка.
      Успех! Peace

# 152
      За пъпчиците по лицето и ние ги имаме. Нашата педиатърка каза, че е от претопляне. В една от темите пък четох, че обикновено кърмените бебенца получават такива пъпчици и че е от кърмата. Така че спокойно и не се притеснявайте излишно, преди да сте говорили с педиатъра си. Peace

За акотата е нормално за кърмени бебенца да акат при всяко хранене. И ние сме така. И при нас е рядко, направо е оцветена водичка излизаща от дупенцето. Случвало ми се е на няколко пъти да ми акне или пръцне в ръцете.

И на нас ни предстои 40-тия ден. В църквата отиват майката и бебето. Бебето се представя на бог, а пречистваща молитва се чете на майката, като тя е гушнала бебето си.

Интересувам се обаче какво се оставя в църквата, че съм позабравила. newsm78  Някой знае ли?

# 153
      Здравейте момичета, рядко пиша, но Naughty редовно чета.
      Честит празник на всички сладури и сладурани, да са здрави и само да ни радват!
      Казабланка, аз редовно ходя на лекциите с Диана и Ивайло, ако всичко е наред и на 11.05 ще сме там.
      Айла, да споделя - изкарах една лактационна криза, в началото ми беше трудно да разбера защо така намаля млякото и защо малката стана толкова неспокойна, но се досетих че най-вероятно става въпрос за такава криза. 2-3 дни кърмих на всеки час, дори щях да те питам  дали е добре да кърмя толкова често, но от кърмене не ми остана време Grinning След това постепенно нещата се нормализираха, но да си призная давах АМ. Диана не го обича и не го иска, обаче като беше гладна какво да прави приемаше го. Всичко продължи около седмица. Според мен най - важното при тези лактационни кризи е майката да запази спокойствие и да кърми.
      Скоро се обсъждаше темата за погачата на 40 ден. Тази работа я свършихме вчера и на мен ми беше много весело. Обаче толкова съм изкукала, че забравих да сервирам на гостите тирамисуто, което бях правила до 1часа посред нощ #Crazy и сега в хладилника има две тави с торта.  Диана беше много спокойна въпреки големия шум, получи много подаръци. Мъжете ги изпратихме на дълга разходка цял ден и бяхме само дами на сбирката - или както казваше една мама голям кокошарник беше Laughing Снимките са тук http://kremena1702.multiply.com/photos/album/37/37
      ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!

# 154
      • София
      Мили момичета,
      Днес Мадленка роди бебе Александра 4100 и 52 см. Мама току що излиза от упойка и споделя, че малката е голяма красавица! Раждането е започнало естествено и на 6 см се е наложило секцио по спешност. И двете са живи и здрави и чакат среща и гуш.

Да им е честито!

Ние се прибрахме и имам много да разказвам, но по-нататък.

Честито на всички щастливи мами, обебили се междувременно. Сега ще чета.

# 155
      Честито на мама Мадленка!Да им е жива и здрава малката принцеса Александра, много да ги радва и да има късмет в живота!!!
      VyaraD- да ти кажа и аз чета в интернет за хиляда варианта за тези пъпчици - от лигичките и омазването с кърма при ядене, през алергии към млека и други храни, които е яла майката до контактни дерматити...незнам дано само да е добре малката! Praynig
      krem4e - значи, живот и здраве може да се видим на лекцията на 11 -ти, само,че сега се сещам,че последното ми записване беше за целия май (нали съм ентусиастка Crazy), а за юни не съм се записала. Може би ще трябва да се обадим да се запишем newsm78

# 156
      Казабланка и без предварително записване мисля, че става, но ако искаш се обади. Аз съм се записала за юни. Последната лекция беше за захранване на кърмачето.
      ЧЕСТИТО НА МАМА МАДЛЕНА! ДА Е ЗДРАВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА, ДА Е ГОРДОСТТА НА МАМИ И ТАТИ!

# 157
      • Русе
      Най-накрая!
      Честита рожба на Мадленка! Да е много здрава и послушна малката прицеса!

# 158
      • Sofia
      Честито на мама Мадленка!!!

krem4e
      и нашата погача беше вчера. Някакъв ужас за мен беше. #Crazy У нас е тясно и бебо го оставихме в кухнята, почти през цялото време се занимавах с него, не си видях гостите - само близки роднини (заради теснотията). Всички почнаха да дават съвети и ме изкараха некомпетента - простудила съм бебето с честата смяна на памперси и честото миене на чешмата, не трябвало да се къпе, така както аз го къпя, трябвало да махна храненето в 2 ч. през нощта  - само на вода, дори да реве. Луда ме направиха - през половината време крещях, за да се опитам да обясня, че бебето е мое ище го правя каквото искам. Сега съм изтощена, а свеки се засели в тесния ни дом. Тази нощ не се притесни да заповяда в стаята с мъжа ми и да виси над бебо, докато заспял. Мъжът ми като се събуди се кокори два часа #Crazy ПРедставете си гледката - ние с него спим, малкия до нас в кревата си , почти тъмно и нечия сянка на метър от нас точно над главата на бебо - чака го да заспи  ooooh! Не знам докога ще се издържи.

# 159
      Desive, така не бива Simple Smile, на теб ти трябва спокойствие, за да е спокойно бебето и за да можеш да кърмиш, ако кърмиш. Аз гости приемам в рамките на деня, по изключение с преспиване, въпреки че разполагаме с три стаи, които пак не ми стигат. Тактично съм отпратила всички баби по домовете им и при нужда ще ги повикам.  Бабите ни не са лоши, но да се прескачаме и аз да си тровя нервите, категорично не. Пожелавам ти  повече спокойствие и дори и свекито да остане за по-дълго у вас не се напрягай прекалено много, а ако можеш и кажи, че ще я повикаш ако имаш нужда от помощ.

# 160
      • София
        Честито бебче  Simple Smile
        Кремче, радвам се че сте минали първото изпитание с кърменето и то успешно  Simple Smile
         А за бабите съм на същото мнение, още с близначките бяха вкъщи само за ден колкото да ги видят и ги отпратих. АЗ достатъчно се притеснявах дали се справяме с таткото и особено с кърменето, а ако и някой ми дуднеше постоянно на главата че бебетата са гладни със сигурност нямаше да се справя, да не говорим за обличане, къпане и тн  Simple Smile

# 161
      • София
      Честито на Мадленка! Да ти е жива и здрава Александра и да ви носи само радостни емоции!
      Майчета, не смогвам да ви изчета, кога успявате да се справите с грижите около бебчета и да седнете да пишете? Явно ние още влизаме в ритъм, едва от една седмица сме вкъщи.
      Накратко да ви разкажа за моето раждане: във вторник, на 19ти сутринта получих контракции на 6-7 минути и ме приеха в Майчин дом с 4 см разкритие, в предродилната се разхождах за да се увеличи разкритието и когато стана 5 см ми спукаха мехура и като се почнаха едни болезнени контракции, ужас! Правех разкритие много бързо, затова не ми сложиха окситоцин. Вече бях на 8 см. и с много силни болки, когато ме прегледаха отново и установиха, че главата на бебето е високо горе и не може да премине през таза. Тогава взеха решение за секцио, но докато формират екип, получих пълно разкритие и имах ужасни болки, направо крещях в молби за упойка. Най-накрая ми сложиха спиналната, която подейства моментално и почувствах невероятно облекчение. След 20тина минути извадиха малката сладурка, мен ме преместиха в реанимация, на следващата сутрин ме раздвижиха, операцията ме боля 2 дена, после болката намаля и сега вече нищо не усещам. Лошото е, че ми дадоха малката чак след ден и половина и тя беше свикнала да пие от биберон, преживях доста мъки докато я свикна на гърда, но откакто сме вкъщи, сме изцяло на кърма. Още не сме ходили на преглед, но се надявам да наддава добре. Момичета, имам един въпрос - по време на сън малката прави едни потрепвания с ръчичките и това малко притесни педиатърката ни, но не ми обясни нищо повече. Чудя се дали да я водя на невролог, някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем?

# 162
      Честит празник на всички дечица и на всички които се чувстват такива .да ви питам аз защо се прави тази погача какъв е този обичай ,аз от скоро знам за съществуването му ама сега много ме заинтригувахте.  newsm78 .Честито на новите майчета и на новите бебчета.

# 163
      Леле Десив... и на теб не ти е лесно. Сложи я на място свекито, да не ти се качи на главата. Twisted Evil
      Сиска, ти ни харесваш Hug, пък ние бяхме бая ошашкани. Crazy
      Делиана, паролката си е на нашето албумче May2009. Пишеш паролата и ще ти излезе моето албумче.
      Честито Мадленка! Да ти е здрава и щастлива чаканата мома. newsm51

Таняб, моля се за най-добра и щадяща прогноза за малката Лилия. Бъди силна - преди всичко, вярвай в добрата звезда, която бди над дъщеря ти. Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
      tanq karabelyova радвам се, че развеселявам обстановката. И в този дух се сещам за един мой любим блогър и неговиятшеговит пост: "Как да напишем постинг, който да сложат в ИЗБРАНИ" (това е в блог.бг) Едно от условията било да ползваш много опротени изречения (като "изядеш" прилагателното, глагола или др. въжна част на речта). Също така трябва да ползваш умалителни думички като цун, гуш и т.н.
      Та... сега ви излагам кратък разказ как ми протече деня до сега:
       Ставам. Нощ. Бебе - мрънка, аз - ооо, пак ли. Първо цун, гуш. Цица. Памперс. Олеле - ак, пиш. Пак гуш, цица, цун... Бебе - спи, мама - не. Ден...

# 164
      Честити нови бебенца.  Hug

Още едни fingerscrossed за малката Лилия

Дикси моля те кажи после какво ти каза очния, защото ние сме със същия проблем, но според педито нямало защо да се притесняваме. А аз се чудя дали все пак да не ходим да ни видят че вече не мога да я гледам горката с тия гурели

Пъпчици по лицето и ние имаме, доки каза от претопляне. Дано да е само това. И аз като се юрнах да не я претоплям та вчера не сме спали цяла нощ от хрема. Сега малко се поуспокои та спиме, има да наваксва доста часове.

А колкото до секса при свалянето на конците доки ми каза да забравя че съм раждала и да водя пълноценен живот. Е с мъж ми го изтълкувахме още същата вечер  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт