Отговори
# 180
  • о`майна лунна нощ е
При нас да я взема на спалнята означава и аз да се наспя. Иначе от хранене до хранене посред нощите ще трябва да я дундуркам, а поне половината време тя ще плаче. Така накрая всички ще сме изнервени. Не искам да я уча така, съжалявала съм приятелките ми, за които това е бил варианът да си починат, но се принуждавам да я взимам при нас, за да има мир вечер.

# 181
ЧЕСТИТО МАДЛЕНКА  bouquet  МНОГО ДА ВИ РАДВА И СЛУШКА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА Hug

хахахахаха  Joy Дендри винаги мога да разчитам на теб да ме разсмееш.

Аз бабите box И моите се опитаха да се натрапят в началото, но им дадох червен картон и сега само звънят да питат как сме bowuu

Платина Борис също притреперва от време на време (най вече когато се събужда), но не мисля, че е нещо притеснително. Моите мускули също притреперват когато не са използвани дълго време. Пъпчици има и той, но педи каза, че се чистел и не било страшно.

# 182
  • гр.Стара Загора
Честит Празник на всички дечица и тези които се чувстват дечица/аз Blush/
Мадленка честита ти кукличка да е жива и здрава и много да те радва!!! Hug Hug Hug
Евелин също както спи и изведнъж си прави някаква тъжна мутричка и изтяга ръчички с разперени пръстчета за секунди.Също така днес забелязвам и някакви ситни пъпчици и най-вероятно съм я претоплила от много акъли #2gunfire и днес е вече облечена така както съм аз само като заспи мятам тънката пелена.Днес голямо хайманосване пак беше излезнахме първо с едни приятелки и техните бебчовци в 11ч.,после се прибрахме за половин час да вземем тати с нас и отново навън купихме подарък на бебка и после седнахме на ресторант да хапнем и сега в къщи спинка доволно чакаме да стане време за баня   bath1

# 183
Мадленка честито рожба! Само щастие да дарява малката принцеса, да сте здрави и мноооооого да се обичате!

# 184
Дикси моля те кажи после какво ти каза очния, защото ние сме със същия проблем, но според педито нямало защо да се притесняваме. А аз се чудя дали все пак да не ходим да ни видят че вече не мога да я гледам горката с тия гурели

Каза , че било обикновен конюнктивит. Да капя 2-3 дни Фуциталмик и щяло да мине.

# 185
Ей Сисика голямо си ЦРУ  hahaha аз си чета чат пат но не излизам от темата.
Просто никога не изключвам лаптопа. Понякога чета диагонално ... абе тук съм но нещо не ми се пише напоследък.
Първо да честитя на Лято и Мадленка за красивите малки бебчета . Чакаме ви да разказвате момичета  Hug Hug Hug
На малката Божа на патерици Честит Рожден Ден и щастливо безгрижно детство да пожелая   love001

За силиконовите зърна имаше въпрос - закрепват се добре когато са мокри и залепват за кожата.

За коликите - всяко бебче си е само за себе си и ги изкарва различно. Мама трябва сама да разучи на нейното бебе какво помага.

За секса .... Cry Cry Cry Cry аз съм пас отвсякъде ама се чувствам дебела и безформена с тия 16 килограма отгоре и не знам кога ще ми дойде кефа дори и мъжа ми да си е в БГ а той не е ...

За 40 те дни - доколкото знам на 40 тиш ден дежа Мария и Йосиф за сажели Исус ж храма да го представят на Бога  и там са срещнали Св.Симеон Богоприемчик . Тоест на 40 тиш ден се пражи свето кръщене.
Сиси я кръстихме като беше на 40 дни. Носи се бяла дрешка да се преоблече бебето след като е кръстено като символ на пречистването. Бутилка вино, хавлия и сапун. Купуват се свещи и се плаща някаква такса в църквата.  Избира се кръстник или кръстница на бебето. Той/тя ще му бъде духовен съветник в живота.

За пъпчиците - някой беше споменал че педиатър е обяснил че след 10 тия ден на бебето се получава хормонален дисбаланс . На Ксандър му ставаха големички червени петна с връхчета, но като че ли отмина а и сега чат пат от претопляне му излизат, но във Варна  е много шашаво времето с този вятър.

На Танчето едно голямо гуш и да се преборят с този проблем с очичките . Танче силно стиснати палци ще се помолим за твоето малко момиченце да се оправи напълно  Hug Praynig

За кърменето - на Айла голямо благодаря за всички съвети Hugзадочно се ползвам от някои от тях.
Много е трудно в началото но после всичко си идва на мястото.

Варненските мами - ако се напъна да дойда на 11 ти в мола ще е много хубаво да се срещнем .

Кремче
ти верно не беше писала отдавна   Hug Hug Hug Много се радвам че се доверих на д-р Ангелова . Благодаря ти че ми спусна инфо за нея защото в оня момент бях леко в шок че Танев няма да е на работа за моето раждане. Ангелова беше страхотна наистина Hug
Глъмче честито завръщане  HugДа пуснеш снимчица на малката хубавица. Ей само красиви деца се раждат през май бееее...

Дикси
и ние имаме гурелчета всеки път като се събуждаме и аз го чистя с мокро тампонче за сваляне на грим . Като че ли не проблем за сега дано да се изчисти с времето.Момичета един въпрос - каква вода давате на бебето си ? Аз купувам на ХИП но се чудя дали мога да давам изворна вода  newsm78 newsm78 newsm78 че тази се продава замо в Пикадили и трябва да ходя до там като свърши а изворна има навсякъде newsm78 Във Варна водата от чешмата е много гадна и дори преварена не ми се дава на бебо. Кой знае какво плува в нея.
На всички дечица , МАЛКИ И ГОЛЕМИ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО !!!

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 21:48 от Felina

# 186
Честита бебка Александра на мама Маги! Да и е жива и здрава, да расте голяма, послушна, много щастие и радост да им носи и от късмет да не се отърве! Много целувки за мама Маги и малката сладуранка Алекс  love001  love001  love001 newsm51 newsm51 newsm51  bouquet  bouquet  bouquet

newsm18 newsm18 newsm18 newsm18  newsm18 newsm18 newsm18

Най-искренно се радвам за Маги - тя е страхотна приятелка, много добричка и изключително отзивчива. Сигурна съм че ще бъде и прекрасна майка на прелестната госпожица Алекс  smile3504 smile3521

newsm44 Направо не мога да опиша радостта си. Тя милата ми е звъняла днес в 14:30 ама аз шматката незнам къде съм се била дянала из къщи та не съм чула  smile3511, та чак в 19 се чух на бързо с нея по телефона и ме изненада много приятно с новината (въпреки че аз тайничко си подозирах че най-вероятно ще да е родила  smile3521) Пожелавам и бързо възстановяване и завръщане в редиците на форума  Hug Hug Hug

# 187
Честита бебка Александра на мама Мадленка!Да е здрава ,щастлива и много послушна!А на Мадленка бъро възстановяване   bouquet

# 188
Дикси[/b] и ние имаме гурелчета всеки път като се събуждаме и аз го чистя с мокро тампонче за сваляне на грим . Като че ли не проблем за сега дано да се изчисти с времето.Момичета един въпрос - каква вода давате на бебето си ? Аз купувам на ХИП но се чудя дали мога да давам изворна вода  newsm78 newsm78 newsm78 че тази се продава замо в Пикадили и трябва да ходя до там като свърши а изворна има навсякъде newsm78 Във Варна водата от чешмата е много гадна и дори преварена не ми се дава на бебо. Кой знае какво плува в нея.
О, Фелина, аз говоря не просто за гурелчета, а за секрет с гноен вид, обилен, появи се внезапно вчера следобяд и на двете очи. Сутринта му бяха залепнали клепачите, не можа без моя помощ да си отвори очичките.
Но от две капвания днес има страхотен ефект. Почти се изчисти.

Аз ползвам изворната на Девин от както се е родил.

# 189
А сега да се оплача ...

От днес е официално - терминът ми е грешно сметнат  smile3514, както и предполагах де, така че реално ми е на 5 юни (т.е. една седмица по-късно). Днес на прегледа бебчо беше 3550 с 9.7 см главичка, добре слезнал надолу, с изгладена шийка съм, но пак само с 1 см разкритие, те за почти месец вече никакво развитие  smile3518 Тоновете бяха на долната граница, което пак малко ме притесни  #Crazy, но док каза че ако моя пулс е по-нисък това е нормално. Ми очевидно беше че бебчо спеше  Sleeping

В сряда ще ходя на тонове в болницата, и ако всичко е ОК в петък пак там на тонове, и ако не родя до събота и неделя (за което няма никакви изгледи за сега) в понеделник на 8-ми ще ме приемат в болницата да видят какво ще ме правят (хапчета, системи  newsm78) За една седмица незнам как ще постигна каквото и да било свестно разкритие (секс, разходки), а от утре почвам и почистване из къщи дано да помогне  newsm17

П.П. Ех колко малко 2в1 останахме, броим се сигурно на пръстите на едната ръка. И аз искам бебе вече ама, то не ще да излиза още Weary

Извинете ме за дългия пост, много съм емоционална днес и искам всичко да си кажа, а то много дълго излиза  Embarassed

# 190
  • Велико Търново
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ НА МАДЛЕНКА!ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА!

Felina,вода не давам Peace

# 191
Като ви чета тези, които още сте 2в1.....направо вече забравих тези Радини вълнения Grinning Радвайте им се още малко и си почивайте, после колко други емоции ви чакат - хубави разбира се, но умората (физическа и психическа) връхлита здраво  Laughing

Ааа, вода между храненията и аз не давам, но си правя АМ-то с нея.
Но като почнат големите жеги може би ще е добре да му предлагам.

# 192
  • Велико Търново
Ти ще предлагаш,ама той дали ще пие са две различни неща Crazy

# 193
  • Бургас
здравейте, майчета! и аз само смогвам да чета, без да мога да пиша.
честито на Лято и Мадленка!!! да са им живи и здрави рожбичките Simple Smile
ТаняБ - молим се за теб и бебе Лилия, всичко ще е наред!!!  Praynig
ТаняК - и на нас ни предстои такъв момент, още повече, че при нас братчето ни е наполовина братче... днес вече е питал татко си кого обича повече - бебето или него... дано успеем, с много търпение и такт, да накараме батковците/каките да не се чувстват застрашени, а напротив, обичани и обгрижени...  Thinking
Малачика - ние секса го пробвахме онзиден, на 8-мия ден от операцията, отпразнувахме свалянето на конците (да е жива и здрава моята докторка - и за операцията, и за шева). Беше малко странно - тк ползвахме презерватив (понеже реших освен да се пазим от забременяване/знае ли човек/ и да се пазим от възпаления, все пак матката още се възстановява, и въпреки, че лохиите поспряха, пак си трябва внимание). Прави са момичетата, че е малко сухо след секцио, така че, пригответе си лубрикант и действайте  Crazy Мъжо само се притесни от позата, в която ми се вижда шева, тч я сменихме Joy
Благодаря на Айла за съветите! сега сме на режим 2,5 - 4 часа, взависимост от времето на деня, аз гледам да я будя през 3 часа, 2,5 е само ако тя си поиска и е много гладна, на 4 часа сме през нощта, пак на поискване. направихме храненията 8-9, пълним по 5 памперса с ако, в останалите - пишкане и пръцкане Simple Smile надявам се да наддаваме, на 20-ия ден ли е консултацията? че аз съвсем не запомних, като дойде педиатърката. за пъпчиците - и на нас ни излезнаха, след като забравих да й измия муцунката след обилно омазване с кърма. с какво кремче мога да я намажа? защитно за лице, пап бебешко? имам на Хип и на Себамед?  newsm78
за кърма - момичета, ефектът на чая на Хип е наистина сериозен, аз го спрях даже, че се издувах и изцеждах по 120 мл след като я накърмя, купете си го и го пробвайте. и сън, поне през деня, ако можете 1 час да прилегнете с бебето - ние така правим. вече съм без угризения за взимането в леглото, сърцето ми се къся, а видях, че освен от храна и сух памперс, бебка има нужда и от гушкане и топлина, затова я взимам. ще гледам да прекратя тази практика като навърши месец, че после захитрявали Simple Smile
за коликите - ние още - слава Богу!, нямаме, но съм се заредила с две препоръчани неща от родители на много ревящи бебета, а за всеки случай Кремче ми пази едни капки. писах и преди - едното е мехлемче за мазане на коремчето на Веледа, а другото е чай Бебезан - български, билков. бебетата не го харесват, но бил много ефективен - братовчедка ми каза, че всички възможни какпи са пробвали, само той помогнал. но от бебе до бебе си е индивидуално. аз ще съм готова да пробвам всичко, ако и когато започнат.
Кремче, страхотни сте! страшни снимки - а ти си такава свежарка, много ти се радвам всеки път!!! до среща в Мола!
Казабланка, тя Кремче е вече печена мама, на нас ще ни е дебют с бебетата Ани и Жани (аз така се вълнувам, как да я облека - че там е климатизирано, ще плаче ли, ще спи ли - въобще... Simple Smile сега в петък ще ни е първата разходка, от утре ще я изкарвам на балкона за по малко, но както каза Фелинка, във Варна е ветровито и особено времето. та малко ме е страх да не настине, предпочитам, сякаш, да я претопля, пред това да я продуха...
Фелинка, ние имаме американски филтър, технология на НАСА, на лекарите, които съм им казала какъв е - не само с филтър за частиците, но и с лампа, убиваща вируси, бактерии и микроорганизми, са ми казали, че даже мога да не преварявам водата. иначе препоръчват чешмяната да се преварява на 3 пъти за по 10 мин., за да изтрепем гадините. казва се Е-спринг и се монтира на мивката, голям е колкото ... стерилизатор, със сума ти джаджи вътре. ако те интересува, мога да проверя как може да се поръча, би трябвало да имат представителство в Европа, аз моя го поръчах и пристигна от Унгария още преди да забременея, тъкй като и в Москва докато живеехме, водата беше кошмарна и само той ни спасяваше.
а за килограмите - не ми завиждайте, ама аз съм си вече в теглото отпреди забременяването - свалих 12 кг от операцията насам - от болницата излезнах -9, но тия дни се хранех по-балансирано, на често, по малко, основно храни, подпомагащи лактацията - кашички, супички, компоти, ядки, плодове, зеленчуци, много чай, билков, плодов. сега ми остават още 11 кг, за да влезна във форма и от предишната бременност - ама те ще се смъкнат с разходки, най-вероятно. а, и много добре ми се прибира корема - купих си от Санита някакъв колан със силиконови нишки и за 3-4 дни непрекъснато носене ме смали от 7-ти месец бременна до ... почти 4 месец. щом мъжо всеки ден ме гледа с учуден поглед и ме пита колко съм свалила и къде ми е корема, значи действа.
ами, това е от нас, отивам да простирам и лягам, че нощес пак ще се става Simple Smile

# 194
  • Велико Търново
Добро утро!Аз си изпивам кафето и започвам да се "забавлявам" с домакински задължения Crazy

За спането на бебето при родителите аз пък нямам нищо против CrazyТолкова ми е хубаво Божа като ме гушне и усещам дъха и CrazyОт как родих Мина спим в друга конфигурация,аз и Мина,Георги и Божа,но скоро ще се преместя пак при Божи.Времето толкова бързо лети и усещам,че най-много догодина ще иска да я преместя в детска стая.Толкова бързо ми порасна момиченцето и като знам,че едва ли ще родя трето дете ще си спим заедно докато на тях им е нужно,а пък останалата част от живота ще слушам на сеньора хъркането Mr. Green

Nintjе,вашите снимки винаги ме разревават CrazyС много любов снима твоя мъж Hug

Това е от мене за сега Hug

Общи условия

Активация на акаунт