Отговори
# 210
  • София
madlena_bg80, честита рожбичка! Много радости в живота, бързо възстановяване и прибиране при татко!

taniab, много положителна енергия ви изпращам!

# 211
Essivesseva, пълна ти е кутията, мила Simple Smile

# 212
  • София
Айла помощ от два дни малката ме подлудява . Реших да я храня на поискаване , но тя си иска постоянно. През 1-2 часа , по някой път и по-често. Четох че е нормално , но вече съм в ужас данеби да не и стига кърмата. Като спре да яде стискам гърдата и има още мляко ама знам ли. Нощем е същото , постоянно иска .
Дидочка, все едно описваш нашия проблем, с тази разлика, че Яна е на 15 дена. Дали не е лактационна криза?
Taniab, моля се за вас и вярвам, че детенце ще си възстанови напълно зрението!
Момичета, бихте ли споделили колко време след секциото мога да сложа колан, защото в болницата ми казаха след като мине един месец...

# 213
Здравейте май-чета! Hug ТаняБ - мила с теб сме! Вярвам,че всичко ще бъде наред с малката Лили!!! Praynig
Да се отчета - днес бяхме на консултация, наддали сме за 5 дни 120 грама, педито каза,че не е много и сигурно било от жълтеничката, защото успивала дечицата.
За пъпчиците - каза да ги мажа със слаб спирт - 70 градуса- не каза от какво са - можело от омазване при ядене, от лигички и т.н. newsm78
За коланите след раждане ми казаха още болницата, че трябва да се изчакат 40 дни,за да се прибере матката, да не й се нарушава естественото прибиране и тогава можело да се слагат колани Peace Между другото имало някакви колани, които намаляли с по 1 размер фигурата, така че чакам още 20 дена и ставам тънкофайница Flutter
Момичета, вие давате ли витамин Д на бебешоците?
За водата - педито каза да давам след храна за изплакване на устичката само, въпреки че нашата бебка я плюе и не я харесва! Peace
essivessela- и аз така се вълнувам за 11-ти и се притеснявам дали ще слушка или ще си покаже мурафетите пред хората и ще вдигнем на главата си цялата зала #Crazy

# 214
Aila и аз мисля че бебчо няма млечница, но Док като толкова настоява за тази вода и се налага милото насила да я пие и след това повръща  Sad а относно бибероните може ли заради тях да е такова положението в устичката понеже когато Дени не спи е постоянно с бибата в устата  newsm78

# 215
  • Велико Търново
Aila и аз мисля че бебчо няма млечница, но Док като толкова настоява за тази вода и се налага милото насила да я пие и след това повръща  Sad а относно бибероните може ли заради тях да е такова положението в устичката понеже когато Дени не спи е постоянно с бибата в устата  newsm78
За твое успокоение ще ти кажа,че в плевенската болница НЕ се предлага вода на бебетата.
Божа беше нон стоп с биба до 2.5г и на Мина предлагам,но тя отказва.
Педиатърката на момичета ми предписа едно кремче за млечница евентуална и другото,ако не те е страх след като нахраниш с една марличка увита на пръста и натопена във вода му изчисти езичето.

# 216
Витамин Д педиатърката каза да давам от 21 ден по 1 капка на ден.
Платина аз питах за кърменето , четох за тази лактационна криза, ама сега всичко ми избяга от главата.

# 217
siska79 и във враца излишно ме предупредиха да не давам вода на детето, но педиатърката настоява. изписала ни е Фунгостатин за беличкото на езика и от снощи се мажем, но много ми е интересно като спрем да се мажем и пак се появи беличкото, което според мен е нормално какво ще ни препоръча тя...  Rolling Eyes

# 218
  • Стара Загора
Едва смогвам да ви из4ета сега пиша и се вращам назад да 4ета,а дано през това време вие компетентни мами ме светнете по някои въпроси  Crazy Искам да питам мамите запознати с ритуала '40 дни'  и Кремче мисля ,че скоро го бяха правили ако не се лъжа споделете по подробно какво се прави....Казаха ми ,че се събират само жени у дома,на масата се слагат само сладки ястия и сладка пита,а за 4ершавчето над главите на бебо и мама се пускали монети,а по снимките виждам,че се чупи питата....споделете какво още се прави... Може и на лични ,но мисля,че и на други мами ще е интересно  Hug Hug Hug Благодаря предварително Честита кукличка на  Мадленка,да расте здраво и щастливо дете  baloni

# 219
  • София
  Набързо да се отчета. Вчера взехме акта за раждане на малката и днес бяхме на консултация. Малко преди месеца, но нищо.
  Отчета е че сме качили 1150 грама и 6,5 см. Вече е 4800 грама и 57,5 см. Май за височината ще се метне на баща си, който е близо 2 метра, а не на мен с моите скромни 1,6 м   Simple Smile
  Съжалявам за тов,а че се бавя с отговорите до мен, но напоследък не ми остава време. Ще се опитам да ги изчистя този следобед, а другата седмица няма да съм тук в Сф и няма да имам нет. Ще си отида на моето село с трите малко на въздух, а и майка ми да помогне   Simple Smile

# 220
  • Велико Търново
Да ви споделя нещо,което ме изкара извън равновесие и е извън контекста на бебешките вълнения.http://missby.wordpress.com/2009/06/01/1st-june/

# 221
Deliana, това което знам за този ритуал е, че в различните краища на България се правят различни неща, но общо взето символиката е въвеждане на детето в обществото, а гостенките влизат в ролята на орисници и пожелават всичко най-добро на бебето. Аз моето дете още от петия ден съм го въвела в обществото Laughing, обаче не беше лошо да си направим сбирка по женски. Мога да ти опиша какво направихме ние - сестра ми беше главната орисница и държа слово Grinning След това две жени (трябва на са раждали и да са с живи родители, не знам защо) разчупват питата и пожелават здраве и късмет за бебето, а другите държат кърпата и пускат парички в нея като пожелават разни неща. Първото парче е за Богородица и се оставя в кърпата, второто за майката и бебето и след това за всички гости. Добре било питата да е сладка, за да е сладък живота на бебето. Бялата кърпа се завързва нито стегнато (за да не е стиснато бебето), нито хлабаво ( за да не е много голям бохем) и се слага на високо за да има големи постижения в живота. Гостите дават на майката подаръците за бебето и хайде на масата. На масата трябва да има задължително мед и сладки, както и алкохолът трябва да е сладък. Ами общо взето това е, което аз знам за традицията. Обаче според мен няма значение какво точно ще направите, важното е да има  добро насторение и купонът да върви lalalala

# 222
siska, поплаках си

# 223
    И аз ,милите деца .Проклетата ни държава ,да не може да си изпрати детето в" нормална "детска градина.Няма закони и това си е.Тук в Италия децата в детските не се делят ,вси4ки са заедно .Дано и в БГ нещата се променят.

# 224
    Deliana, това което знам за този ритуал е, че в различните краища на България се правят различни неща, но общо взето символиката е въвеждане на детето в обществото, а гостенките влизат в ролята на орисници и пожелават всичко най-добро на бебето. Аз моето дете още от петия ден съм го въвела в обществото Laughing, обаче не беше лошо да си направим сбирка по женски. Мога да ти опиша какво направихме ние - сестра ми беше главната орисница и държа слово Grinning След това две жени (трябва на са раждали и да са с живи родители, не знам защо) разчупват питата и пожелават здраве и късмет за бебето, а другите държат кърпата и пускат парички в нея като пожелават разни неща. Първото парче е за Богородица и се оставя в кърпата, второто за майката и бебето и след това за всички гости. Добре било питата да е сладка, за да е сладък живота на бебето. Бялата кърпа се завързва нито стегнато (за да не е стиснато бебето), нито хлабаво ( за да не е много голям бохем) и се слага на високо за да има големи постижения в живота. Гостите дават на майката подаръците за бебето и хайде на масата. На масата трябва да има задължително мед и сладки, както и алкохолът трябва да е сладък. Ами общо взето това е, което аз знам за традицията. Обаче според мен няма значение какво точно ще направите, важното е да има  добро насторение и купонът да върви lalalala
    Само да допълня 4е кърпата при нас се стяга от кумата(бъдещата кръстница)и пожелава здраве и късмет на детето,а подаръците се слагат един върху друг , за да е високо детето.Аз ли4но не съм правила питка на Евгения,но на Венета свекървата е поканила родата за 21. ooooh!

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 17:04 от tanq karabelyova

Общи условия

Активация на акаунт