Наистина ли са такива цените на зъболекарските услуги???

• 121 422
  • 536
  •   1
Отговори
# 120
Сега започнах да си правя две пломби и трета ще сменя. Ще докладвам калкулацията!

За една пломба по здравна каса ми взеха 8,20 лв. Ако искате мога да ви препоръчам моята зъболекарка, но е в най-североизточния край на БГ Grinning

# 121
Попаднах случайно на тази тема, та да ви кажа, не завиждайте на стоматолозите, нито на техните семейства Laughing
Не можете да си представите дори за колко тежка, отговорна, изнурителна и често неблагодарна работа става въпрос Tired Мъжът ми е стоматолог, вече е с дискова херния в следствие на работата, а пък за всичките моменти, в които по време на отпуск, празник, Великден, Нова година е ходил да лекува някой спешен, издул се пациент, дори не ми се говори. Миналото лято имаше две седмици отпуск, бяхме на вилата, близо до града ни, не ходи да работи точно три дни. Мога много да ви говоря, но мисълта ми беше, че така ви се привиждат много тия пари, а всъщност печалбата е мноооого далеч от 300% , както беше споменато по-рано Peace

# 122
Не им завиждам, благодарна съм им.

# 123
Fairy,не мога да не се съглася с твоите наблюдения.Тази професия е изключително "амортизираща" и списъкът от професионални заболявания е доста дълъг...А цените на услугите няма начин да са ниски-инвестицията в материали и инструменти е много голяма.Консумативите са скъпи и многобройни.А и на никой не му се струва много да даде 100 лв за ботуши,но за лечение на пулпит... newsm78

# 124
О, и аз съм от благодарните на стоматолозите.По-скоро на моя.И на всеки бих пожелала това отношение и лечение, каквото е неговото към фамилията ни!

# 125
Аз за 35 годишно ходене съм доволна само от една,такава работа за пръв път виждам.И ако така ме бяха лекували навремето сега щях да си имам извадените зъби.Да ама май повечето гледат да ти вземат парите и използват това ,че ние не разбираме.

# 126
Fairy,не мога да не се съглася с твоите наблюдения.Тази професия е изключително "амортизираща" и списъкът от професионални заболявания е доста дълъг...А цените на услугите няма начин да са ниски-инвестицията в материали и инструменти е много голяма.Консумативите са скъпи и многобройни.А и на никой не му се струва много да даде 100 лв за ботуши,но за лечение на пулпит... newsm78

Ей под това мнение се подписвам с две ръце. Вярно, че има и много некадърници в това съсловие, но такива има и във всяко едно друго съсловие. Не разбирам как е възможно за дрешки, обзавеждане и тем подобни да питаме и проучваме и да даваме луди пари, но щом иде реч за зъболечение или се тръсваме при първия срещант, който взима евтинко и после плачем, че сме недоволни или пък ни се вижда скъпо. Нагледала съм се на скъпо облечени хора, които са като гробници в устата. Не го разбирам това. И ще ви кажа защо е скъпо-защото ако ходите редовно на профилактични прегледи и се грижите за здравето на зъбите си редовно цената всъщност е съвсем нормална. Скъпо е когато дойде ред на пулпита и парадонтита и на мостовете и короните. Еми тука вече всеки сам си е виновен за немърливостта към собственото си здраве. А разходите в един кабинет са огромни да знаете. Ако кабинета е на ниво само влизането на един пациент излиза към 5 лева. Поднасяш му кафе ако се наложи да почака, слага си калцуни, лигавник, пликче за автоклавиране на инструментите, топличко е-това не е ли разход? И накрая какво-безплатен преглед и хайде чао. Е не става така. Вярно е, че има и кабинети на нивото на конюшни, но аз гледам от нашата камбанария. Ами плана на лечение и той ли да е безплатен? Та той плана всъщност е половината лечение. Те затова учат толкова години хората, а и за всяко нововъвведение се ходи на курсове, които струват сериозни суми.

# 127
Аз винаги съм се грижила за зъбите си,но като се наложи да си напр.панорамна снимка и изпаднах в ужас.представяте ли си на кътници с 3 канала запълнен само 1,щифт перфорирал корена и така седял 7-8 години,други 8 със запълнени наполовина канали и направили вече заради това изменения.И за това съм си давала пари,и съм била спокойна,че се грижа.А тая жена ме е държала по 2 часа на стола за да прохожда канали със спец.апарат и спец.пасти да го отворят този канал.А знаете ли как се сваля стар циментиран щифт.За човек,който дава толкова от себе си,от времето си,желанието да спаси този зъб каква трябва да е цената.Жалкото е ,че другите не се стараят така и не им дреме колко време ще останеш с този зъб,не че незнаят как се лекува правилно.Е ,как се оправя според вас това.Май трябва да завършим стоматология за да знаем за какво плащаме ,че май и рискуваме нещо много ценно,което не расте повторно.

# 128
Eto zatova ne biva da se sardite sa 15-te leva za snimki po vreme na samoto le4enie. Izviniavai ama bez kontrolna snimka i fakir da si niama kak da si napalno siguren dokade e zapalnen kanala. Drugia priemliv variant e zabolekaria da ima Apex lokator.
Izviniavam se za latinicata! Grinning

# 129
Най-неприятното е , че високата цена, не гарантира високо качество  Sad

# 130
Aми точно това се чудя за какво са ми взимали парите,и не са ме карали да правя снимки.Аз длъжна ли съм да знам,нали се обръщам към доктори-всъщност те били само магистри след дипломирането.Тя сегашната ми има апекс локатор,работи с кофер.,промива с 10 спринцовки и какво ли не,ама кой ще ми върне извадените зъби като дори не ми предложиха да опитат да ги пролекуват.Еми стана ми ясно,че иначе няма да има как да си продават стъклените опори ,мостовете и имплантите.Е това не мога да проумея,как спят спокойно тези хора.

# 131
Здравейте момичета!Спешно се налага да ми извадят зъб,колко струва чрез здравната каса тази година?

# 132
Здравната каса ти поема точно 21,13 лв. за вадене на зъб. Доплащането зависи от цената на зъболекаря ти за тази услуга. Точно толкова поема каста и за пломба, но с амалгама или химичен композит.

Rol, какво значи те били само магистри след завършването? Не го разбрах това. Завършват магистърска степен, но са доктори разбира се. От там нататък който иска може да се специализира тясно като хирург, ортодонт, протетик и т.н., но това няма общо с докторската степен получена при завършването. Това е все едно да кажеш, че Джи Пи-тата не са доктори.

# 133
Забравих да добавя, че Апекс локатора изобщо не дава 100 % сигурност за обработката на канала. С тази машинка се определя дали при разширяването си достигнал апекса/дъното на канала/, но запълването няма как да се установи дали е напълно и плътно направено без рентгенография. Така че ако е хубаво разширен и проходен канала, но не е хубаво запълнен, то пак вищо качествено не е свършено, защото при недобре запълнения канал може да се появи вторично възпаление и да се образуват грануломи. Снимка му е майката и това е, но тя струва пари и оскъпява лечението, а не всички пациенти са склонни да дават допълнителни пари за снимка. Другата истина е, че и не всички зъболекари искат такава снимка, защото се съмняват в собствената си добре свършена работа и ако снимката покаже, че не е запълнен канала като хората трябва да си играят още.

# 134
Точно така е,ама чак на 40 години го разбирам.Аз даже сега ходих и на контролна графия преди запълването.Значи не е важното колко ни взимат,а КАК ни лекуват.Разходите им наистина са големи,тоя апекс май струва около 5000лв.,ами и лазер ,и йонофореза.Как иначе могат да те лекуват качествено.Да не говорим ,че жената и редовно ходи на допълнителни обучения.Сигурно не и е евтино,ама го прави пак заради пациентите.Не съм давала големи суми каквито се коментират от други,ама няма да ми е жал при такава работа.Че това да не е пералня или телевизор-това е орган и сега разбирам как се отразява липсата.За съжаление българина гледа само да му е евтино,ама е казано-евтиното винаги излиза по-скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт