Наистина ли са такива цените на зъболекарските услуги???

• 121 480
  • 536
  •   1
Отговори
# 90
  • София
От миналата седмица:
Вадене на жив нерв с  упойка и слагане на лекарство = 20 лева, след три дни чистене на канала на нерва, запълване и изграждане на зъба със щифт = 35 лева.

55 лв. ти излезе лечението и пломбата?!?!?!
На теб какво са ти слагали в зъба, бе?
Не е пломба, а цяло изграждане.И вместо да ходя поне три пъти да ми сменят арсеник, ми го извади с упойка жив и само сложи за три дни лекарство за успокояване на възпалението. За мен е нормална цена.На теб много ли ти се вижда или малко?Ако бях ходила поне три пъти за смяна на лекарство и лечение, щеше да ми излезе поне още 60 лева отгоре.

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 11:59 от Тайна

# 91
Ами, малко. Прекалено малко, даже. Мойта зъболекарка работи с еднократни игли и кутийката струва 80 лв.

# 92
  • Burgas
На мен ми се стружа нормална цена и моята зъболекарка работи с такижа цени,пък и ЗК поема част от парите.

# 93
  • София
Ами, малко. Прекалено малко, даже. Мойта зъболекарка работи с еднократни игли и кутийката струва 80 лв.
Тази я намерих след като моята ,при която съм записана ми съсипа три зъба и се наложи да ги извадят.А и много скъпо взимаше.Много съм доволна от сегашната. Сега се премести в нов , много луксозен кабинет, но пак не е вдигнала цените.

# 94
Какви са тези цени? УжасТ! Аз ходих миналата седмица за пломба (бяла)- 10лв. Имам коронка за смяна, тя ще ми струва 120 лв(ако е керамична) и 80 лв(ако е металокерамика). За почистване на зъбен камък ми взима 35 лв.

# 95
  • Burgas
Какви са тези цени? УжасТ! Аз ходих миналата седмица за пломба (бяла)- 10лв. Имам коронка за смяна, тя ще ми струва 120 лв(ако е керамична) и 80 лв(ако е металокерамика). За почистване на зъбен камък ми взима 35 лв.
Ми нрмално и моята лекарка работи на такива цени,само че когато става въпрос за плупит-лекарства,вадене на нерв,чистене и пълнене на канали е нормално да излезе по скъпо.

# 96
В края на 2007г. ми лекуваха пулпит на 2 зъба 3 месеца.
1. Зъбен камък - 60лв.
2. Упойка кога както и е удобно 5, 10 , 20лв.
3. Канали по 35лв.
4. Пломби по 50лв.
.........................................и т.н. такива са цените, но си зависи от зъболекарят, преценява те по външния вид.
Препоръчаха ми я, до сега не съм имала проблеми със зъбите, които ми направиха, пропуснах да спомена, че вече бяха лекувани и това беше 2-ро плащане, така че ми излезе доста солено лечението.

# 97

Без да се заяждам, но тези цени са абсурдни и това не е зъболечение, ако въобще може да се нарече такова.
 Обикновено пациента доплаща тези 10лв за химиокомпозит-материал, който самоуважаващи се стоматолози отдавна са отписали от практиката си. Освен, че е некачествен е и изключително вреден. Здравната система е такава, че тя пести от пациента. Пациента е този, който трябва да се интересува от здравето си и какви качествени или некачествени материали му слагат в устата. Peace
 Колкото до короните, която и да е зъботехническа лаборатория или зъботехник да работят на конвейр,  пак не могат да работят на такива цени. Чистата керамика не пада под 400лв за корона, металокерамичните варират, защото зависят от вида на металокерамиката и от това на колко слоя се нанася, както и от методите на взимането на мярката и изпиляването на зъба.

# 98
А, не мислиш ли, че пациента въобще няма представа какво му се слага в устата и кой материал колко е качествен? И аз споделям мнението ти, защото моята зъболекарка беше така добра да ми разсясни предимствата и недостатъците на различните материали и видях и на живо как изглежда нейната работа, но хората са зле информирани и/или много напатили се от некадърници. И на мен ми призля като ми обяви крайната цена на лечението, но в крайна сметка й се доверих и рискувах. Сега знам, че си е заслужавало. Но ако платиш голяма сума и все пак ти се изс....рат в устата, какво правиме?
А и аз съм съгласна, че тия цени са възмутително ниски и не покриват дори материалите. Сигурно става въпрос за някой нелегален зъболекар и зъботехник, които работят на конвейр с най-ниския клас материали. Да не забравяме поговорката: "Евтиното винаги излиза по-скъпо".

# 99
Момичета, наистина не знам с какви материали работи зъболекарката ми, но досега не съм имала проблем. Тя работи със здравната каса, така че няма как да е нелегална. Не съм от София, но разликата в цените е огромна.

# 100
Изваждам темата от архива, за да попитам: нормална ли е цена от 1250лв. за три коронки с три пиления /описвам така, както ми обясниха, че ми калкулират цената/ за София? Има ли вариант за по-евтини коронки?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 13:50 от Хей

# 101
  • В лудницата на 2-рия етаж.

Момичета,виждам,че пишете доста глупости тука.Цените на стоматологичните услуги се определят от много фактори като най-вече от качеството на материалите ,има фотополимери за 100 лв и такива за 1000 лв кутията.Качеството дали ще е едно и също според ва?.Не на последно място е и квалификацията на специалиста,начинът му на работа,вложените допълнителни материали и техника при обработката на зъба,сложността на лечението и още много други.Не поставяйте всеки зъб и всяка диагноза под един знаменател.
300 % печалба никой не може да има  Mr. GreenАко има такива,те са факири направо.
Всеки е свободен да иде при когото си иска,избор огромен.Информирайте се какво са ви правили преди да пишете нещо.И ходете навреме,колкото по-рано,толкова по-безбелезнено и по-евтино. Wink
П.С Касата ви поема около 40 лв за една календарна година,намаление само за химиополимерни или амалгамени пломби ,или за вадене на зъб.

# 102
  • Варна

Момичета,виждам,че пишете доста глупости тука.Цените на стоматологичните услуги се определят от много фактори като най-вече от качеството на материалите ,има фотополимери за 100 лв и такива за 1000 лв кутията.Качеството дали ще е едно и също според ва?.Не на последно място е и квалификацията на специалиста,начинът му на работа,вложените допълнителни материали и техника при обработката на зъба,сложността на лечението и още много други.Не поставяйте всеки зъб и всяка диагноза под един знаменател.
300 % печалба никой не може да има  Mr. GreenАко има такива,те са факири направо.
Всеки е свободен да иде при когото си иска,избор огромен.Информирайте се какво са ви правили преди да пишете нещо.И ходете навреме,колкото по-рано,толкова по-безбелезнено и по-евтино. Wink
П.С Касата ви поема около 40 лв за една календарна година,намаление само за химиополимерни или амалгамени пломби ,или за вадене на зъб.

Като ми каже, примерно, зъболекаря, че има по-евтина и по-скъпа пломба и аз избера нея, къде е гаранцията, че ще ми сложи от нея - аз не виждам и не разбирам какво ми слага.... Доверяваме се на сляпо и това е.  Crossing Arms

# 103
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Цитат
Като ми каже, примерно, зъболекаря, че има по-евтина и по-скъпа пломба и аз избера нея, къде е гаранцията, че ще ми сложи от нея - аз не виждам и не разбирам какво ми слага.... Доверяваме се на сляпо и това е.   

Това вече е до съвестта на зъболекаря,не мога да коментирам  Naughty

# 104
Изваждам темата от архива, за да попитам: нормална ли е цена от 1250лв. за три коронки с три пиления /описвам така, както ми обясниха, че ми калкулират цената/ за София? Има ли вариант за по-евтини коронки?

със сигурност има, зависи къде отидеш

Общи условия

Активация на акаунт