Априлки

• 20 483
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Мисче - браво, утре сме на родителска среща   Blush- освен за сряда да се уговорим  Hug Дано и Миленка да оздравее  Praynig
Енви, и аз така за книги и филми....аз време за сън нямам...

За Усоето - заредихме бензинец, пък другото ще го мислим в идните дни  Mr. Green

# 76
Много телеграфно ще се включа и аз ...
Първо - Честит празник на всички дечица - много здраве, много весело и безгрижно детство, много сбъднати мечти Hug
Всички болнички да оздравяват Praynig
И аз бях днес на тържество (бяхме скрити зад едно перденце, за да не ни виждат децата). Много, много, много ми хареса, усещането е невероятно просто.
После водих Кало до педката, че нещо снощи кашля доста, но всичко е наред - гърди чисти, гърло спокойно ... каза да му правя инхалации с физиологичен разтвор и че може да си ходи на ясла ...
Варненки, честито за приетите  дечица в ДГ Hug

Засега толкова, че имам и да работя много ...

# 77
  • Sofia
Честит празник на всички априлчета и на техните братчета и сестрички, да растат весели, здрави, щастливи и обичани деца!
Енви, на патерици честит рожден ден и от мен, пожелавам ти да бъдеш много много щастлива и от здраве да не се отървеш!   bouquet
Е най-накрая влизам за малко и аз.
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Ивайло днес беше за последно на ясла и от утре си го оставям вкъщи до септември, защото не ми се иска да го пускам на сборна група, добре че майка ми се съгласи да го гледа още малко, но и по съвет на педито заради всичките му боледувания за последните няколко месеца е добре да си остане малко вкъщи.
Хайде лек ден от мен и с някои ще се видим на Усоето.

# 78
Добри новини гледам  Simple Smile, май всичките ни морски дечица са приети  Hug.

Завиждам ви за тръпката изпитана на тържествата , нямам търпение и аз да присъствам на такова . Въпреки че тези дни порядъчно поревах , че ЕМа я пращам на ДГ, но явно е от хормоните, до есента се надявам да ми мине.

Енви, и тук ми се струва , че са над 30 деца в група, но казаха да "не се притеснявам" , защото повече от 15 не ходели, другите били болни  Shocked.
А Близнака чакаме с нетърпение  Heart Eyes,  всички познати такива много си ги харесвам.

Наближило времето са Усоето, другата година се надявам и ние.

# 79
Privet ot Varna,

pisha mnogo na barzo shtoto nqmam kirilica  ooooh!
Milena po vreme na patuvaneto mi vidgna visoka T, kato se pribrahme vav Varna q izmerih - 39.3°. I tolkova si podarja i do sega  Cry Tazi sutrin q vodih na pediatar, diagnozata e gnoina angina i razbira se, trqbva da pie AB. Imam pitane v tazi vrazka: Prepisa ni Zinnat, 2x250mg, no v listovkata pishe za deca 2x125mg i samo pri tejki infekcii 2x250mg. Ta sega se 4udq kolko da i dam, dali i 2x125mg nqma da stigat?  newsm78 Mneniq?

A, i predi malko se zapo4na i diariq kato bonus  ooooh!

Varnenki, za sreshta ne znam kakvo da vi kaja, tazi sedmica ne smeq da kroq planove. Ako ne beshe diariqta, sigurno utre sled 2riq priem na AB shteshe da svali T i da e dobre, no sega ve4e ne znam. V kraen slu4ai shte doida bez neq.

4estito na prietite v DG!

# 80
  • 2 етажа над тавана
Ей, не мога да се добера да пиша.

Карам я поред както се сетя, докато не ми е изхвръкнало всичко от главата Laughing

Честит празник на всички децича и на всички, които пазят детското в себе си Hug  bouquet

Енви, мила, желая ти, на патерица, но от сърце, много здраве, спокойствие и усмивки, да си те слушкат домашните и да си все така прекрасен човек!!!  bouquet Heart Eyes

На Емитата и Емчовците също на патерица честитя - да са много здравички Hug

На приетите варненски сладури-градинковци - честито, чакането и нервите явно са си заслужавали Hug

Болничките бързо да се оправят, днес много хора около мен се оплакват с начални болежки, но дано при всички нещата са краткотрайни и бързо да са отново в крепко здраве!

Иленко, дано бързо се адаптира малката душичка Hug

Енви, в събота не я водихме на преглед. Оказа се, като говорих вече със свекърва ми, че въщност я е видял лекар от кърмаческо отделение, отделно старшата сестра, нещата са наред, тази седмица само ще занеса снимката при пулмоложката - и тя да потвърди, че всичко е на 6, че да ми е спокойно на Усоето като се излегна с биричка на полянката Mr. Green

Иначе при нас нещата все така - работа, детенце - при свеки, днес ми стана гузно сутринта, щото забравих, че е първи юни и не й честитих празника на мишката преди да тръгнат с баща й. После и се обадих по телефона, а тя ми се похвали, че имала подаръци и че се налагало. Като я питах какво се налага, изстреля - "Ами налага се и ти да ми купиш подарък!" Laughing

Роси, как е работата?

Рачето защо така хич не пише напоследък, наистина newsm78

Отлитам засега, че ме зове работа.

Спорна седмица на всички и по-бързо да минава, че да се видим с някои на Усоето Whistling

П.П. Татянка, за АБ нямам идея. Милата Миленка Hug Дано бързо й минава Praynig

# 81
Татянче, труден въпрос е това със Зината. Може би след три дни да идете пак при същия лекар и ако е доста по-добре, тогава да коригирате и дозата. Възможно е разстройството да е също от антибиотика, ако е почнало няколко часа след първия прием. Може да даваш черен чай, ако го харесва  - слабичък, не повече от половин минута запарка или чай от джоджен, също и хумана HN с ентерол, като от зинат до ентерол трябва да има поне два часа разлика в приема. Дано се оправи по-бързо Милена.

# 82
Татянче, труден въпрос е това със Зината. Може би след три дни да идете пак при същия лекар и ако е доста по-добре, тогава да коригирате и дозата. Възможно е разстройството да е също от антибиотика, ако е почнало няколко часа след първия прием. Може да даваш черен чай, ако го харесва  - слабичък, не повече от половин минута запарка или чай от джоджен, също и хумана HN с ентерол, като от зинат до ентерол трябва да има поне два часа разлика в приема. Дано се оправи по-бързо Милена.

Mersi mnogo   bouquet  Ami ne, ne e piela AB oshte, taka 4e diariqta ne e ot tova. Imalo takuv grip v grada  ooooh!
Tova s 2 4asa razlika mejdu AB i Perenterol ne go znaeh, mersi mnogo - smqtah da i gi davam zaedno za ve4erq  Embarassed V petak sme na kontrolen pregled. Sega 4eta v nemski sait, tam puk pishe po edi si kolko mg na teglo, i izlizat verni smetkite na lekarqt. Mai shte go poslusham  Thinking

Ina4e tq e dobre, bodra, kato q gledash shte reshish 4e nishto i nqma  Crazy

A puk az sam s kasa kosa  Blush

# 83
Ентеролът са някакви дрожди и зинатът може да ги избие  newsm78  По принцип на листовката на самия ентерол пише да не се дава с други лекарства, аз съм пробвала - смекта и ентерол не действат заедно  Blush За съжаление тогава за опитно поле ми послужи Данката. Аз смесвам ентерола с хуманата и така го давам - сутрин и вечер.

# 84
Татянка, не мога да ти кажа нищо за съжаление по въпроса ти  Confused. Ема миналата година на морето последния ден се разболя от гнойна ангина, по същия начин с много висока температура. Лекарят в хотела и изписа антибиотик, но аз се обадих на педито и тя каза да почвам с ангинхил - хомеопатично, струва 5-6 лв , три пъти на ден по едно и като вдигне температура да сваляме с Нурофен. Та това и беше лечението , но бях на косъм от АБ. Три дена с висока температура, сваляше я само за един час и наново, но тя все ме успокояваше , че от ангина е нормално 3-4 дена да има температура. А от опит знам как на втория прием АБ се оправих от същото.
Хубаво е , че Миленката е жизнена, стискам палци бързо да оздравява.

# 85
Blagodarq vi mnogo za savetite  Hug Oh, Tin4e, sega sam v razmisal dali da davam AB ili ne  Crazy Tupoto e 4e ne mojah da se obadq na nasheto pedi v Germaniq, tam dnes beshe praznik  Sad  A naistina mi se iska da ne davam AB.....

Mejdu drugoto pri Milena idvalo ot tretata slivica, no bilo atipi4no, t.e. ot dolu e tragnalo, ne ot garloto, i ako ne se predpriemalo neshto sega, shtqlo da tragne kam slivicite....  Thinking

# 86
  • София
Татянка, на Соня Зинат-а и го дозират според килограмите и последния път пиеше на 12 часа по 5 мл. Но това беше от по-силния Зинат, тъй като те са 2 разфасовки.
Както ти е казала Тина можеш да вземеш и Ангинхил. Наистина помага. Но пък все пак лекар ви е изписал АБ и щом диагнозата  е такава направо давай АБ, за д аможе да се насладите на изването до БГ.
И честита прическа. И аз много обмислям варианта за много къса прическа.

Енви, Соня вече е добре и от днес е на ясла. Пъпките естествено си и седят, но май ще мине доста време докато кожата се регенерира.
Аз и Влади за сега се държим. Но още ми е много притеснено, защото ако се изшари някой от нас ще пропуснем Усоето. Даже сега си мисля дали не сгреших като пуснах тази седмица соня на ясла, защото нали казват, че много се сривал имунитета след Варицела и сега и треперя и на нея да не се разболее. Абе едно свито ми е такова, защото много ми се идва....

Много се радвам, че нашите варненчета са приети.
Лека ви нощ.

# 87
  • Варна
Татянка, Никича го изкара този грип или ангина по-точно. Т висока около 4 дена, приготви се, над 39 постоянно т.е. на 4 часа си я вдигаше. Но нямаше диария. Облекчи се веднага след първия прием на АБ.  Оправи се за седмица някъде.
Енви, цяла нощ в хотела какво да правя? Чета си къде от нет-а, къде от книга. А филмите ги гледах като бях сам самичка цяла седмица. Сега наш дребчо е на гости при баба си (то вече 7 дена де) и с баща му намираме време.
Данче, как върви? Аз си купих книгата направо.Дето ще кроя планове как да я разпечатам. Възстановиха ми част от парите за  транспорт 15 кинта и Хасан стана човек за малко  Mr. Green
Завиждам за Усоето, мммм

# 88
Мдааа, направо си е късмет, че всички сме приети от темата. Като гледам само колко неприети има, съчувствам им на хората. Аз днес сутринта на първо четене не видях малкия в списъка, пък за него дето се вика бях сигурна, че трябва да влезе и няма да ви кажа как се почувствах. Та ми е ясно колко неприятно е сега за родителите на неприетите дечица.

Татянче, наистина има такъв вирус в града, ама тя още на път щом го е хванала явно го има навсякъде. Лекса беше с висока Т 3 дни и на 4-я я заведох на док, защото ме изплашиха, че може да е шарка. Оказа се, че не е, ама имала зачервено гърло. Изписан бе антибиотик без да ми бе казано, че е такъв (не пишеше и на опаковката) и аз и дадох. Още на първото даване се обрина и стана на петна. Оказа се алергична към пеницилина в АБ, бях бясна. Веднагически на док пак и познай какво се оказа... на гърлото и нямаше абсолютно нищо. Или АБ е бил толкова чудотворен, че да я излекува с едно приемане или просто ситуацията не е била така трагична, че да изисква АБ. Хексалгина за високата Т така и не се наложи да го дам, защото повече не вдигна Т. Но 3 дни си поддържаше 38-40 градуса и едвам удържах положението само с Панадол и Нурофен.

Ааа, гледам, че и Красето е писала по въпроса за вируса. И при Лекса имаше разстройство, едната вечер дори повръщаше. И наистина Т се качваше редовно, тъкмо спадне и айде пак.

# 89
Tatjana Честита прическа ,моята доста порасна вече и мисля пак дълга да я пускам.
Дано Милена се оправя бързо  Hug .
Инес  и тя е  много червено гърло освен кашлицата и вече сме на АБ ,а трябваше да тръгва на градина.
На всички болнички бързо оздравяване.
Завиждам за Усоето  Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт