Куче и бебе едновременно - не "дали", а "как" :)

• 47 083
  • 435
  •   1
Отговори
# 90
Предполагам спазате вички профилактични мерки за обезпаразитяване, така че не виждам проблем от хигиенна гледна точка. А и все пак ще мине доста време преди бебето да почне да лази и да стане трудно избягването на срещата мецду кучето и бебето. Ако сте решили да имате домашен любимец, все някога трябва да решите проблема. И сори ако съм прозвучала иронично, не ми беше това целта, просто така виждам нещата... Кучето е живо същество, което се привързва много към стопанина си и освен ако няма признаци на алетгия на член от семейството ми се вижда доста крайно да го махнете.

# 91
Ако го махнете в момета в който пристигне бебето, ревността ви е гарантирана, подгответе се психически никога да не е същото куче като преди. Особено при дребните породи, които са носени на ръце и изобщо по подбен начин като малко бебе, това чувство е доста осезаемо.
Моите деца са отгледани редом с куче, мъжът ми му носеше дрешки от родилното за да свикне с миризмата, при прибирането му показахме бебето, подуши го, зарадва му се и оттам нанатък беше много привързан към него. Спалнята на бебето му беше забранена, но той лежеше на прага и предупреждаваше ако плаче например. След като бебка пропълзя и за мен беше проблем че събира косми с ръчичките си по земята, но не е имало никакъв проблем, чистех колкото можех, но без вманиачване. Но си познавах животичето, никога не е хапал и не е бил агресивен. При постоянно хапещо куче, сори, но мисля че пътищата ни биха се разделили. 

# 92
Здравейте Simple Smile Предстои ми да си имам бебок на 01 април 2010 живот и здраве. Имаме си и минипинчер, който е много много луд и се чудя как ли ще е съжителството на бебока и минипинчера. Дали да го дам на мама в началото...хич не ми се ще да се разделяме с него?
Peace
Една приятелка има пинчер и бебе на 2 месеца и си живеят заедно от ден първи. Каза ми, че в началото кучето ( което е пълен звяр  Mr. Green) много е ревнувало, лаело бебето постоянно и т.н  но в последствие всичко се е променило. Когато аз отидох да видя малката само докато посегнах да я помилвам,  кучето щеше да ме изяде с парцалите  Grinning не дава никой да се доближи до нея!!! Иначе, като всяко нормално куче си излиза навън, спазват си хигиената и проблеми е нямало!

# 93
Всеки си преценява за себе си,аз не бих искала животни вкъщи.

# 94
Когато се роди първото ми дете вкъщи имахме куче и коте. Не сме имали абсолютно никакви проблеми. Естествено, спазва се необходимата хигиена и не се допуска кучето в стаята на бебето. Сега живот и здраве, като се роди бебчето, което очакваме, пак ще има куче вкъщи, то и в момента има де. Имам и много приятели, които гледат бебета и животни заедно от първия ден. Не съм чувала някъде това да е създало проблеми Peace

# 95
  • до една звездичка
Когато се роди голямата ми племенница имахме котка в къщи.
Дадохме я на роднини. Котката, имам предвид. Wink

# 96
Аз не бих дала кучето на някого.
Когато се прибрахме от родилното със сина ми вкъщи, мъжът ми носеше сина ми, кучето ни се зарадва, аз го погалих, мъжа ми даде на кучето да подуши сина ми откъм страната на крачетата. На кучето не разрешихме да влезе в стаята на бебето - от този ден нататък докато не разрешихме на кучето да влиза в стаята, кучето стигаше до прага, но не влизаше в стоята. Две деца отгледах с куче и не съм имала проблеми със съвместното ни съжителство.

# 97
И аз не искам да си го давам, но нали знаете как всеки от близките почва със съветите и акълите, на мен и през ум не ми беше минавало, защото той е много добричък и обезпаразитяван всеки божи месец. Няма да си го давам Hug

# 98
Имахме немска овчарка, когато се роди синът ми. Никога не е посегнало кучето на сина ми, само го е предупреждавало с лай. Не знам, доколко може да се има доверие на куче, аз нямам пълно доверие на кучета, дори да съм стопанин от много години.
Най-сигурно е да си с детето винаги. По принцип кучетата много пазят бебетата. Първото ми куче беше денонощна охрана на първия ми племнник. Не даваше на никой външен да припари до бебето.

# 99
  • на последния етаж
Гледаме си 6-годишния кокер, заедно с малката и през ум не ми е минавало да го даваме на някой (въпреки хилядите намеци и упреци).

# 100
когато се роди сина ми имахме 2 кучета. Изобщо не съм обмисляла въпроса да ги дам на някой да ги гледа. Единственото ограничение за кучетата беше, че не влизаха в стаята на бебето.

Подкепям.  Peace Разликата, е че у нас кучето е 1.   Wink

И аз подкрепям, с тази разлика, че у нас не само, че кучетата са две, ами имаме и котка.  Mr. Green  Peace

# 101
  • София
Ето още две теми по въпроса

Кога кучето може да влиза в стаята на детето и да има контакт с него?
Цитат
Бременна съм за първи път и като всяка бъдеща мама и аз се притеснявам за какво ли не, едно от нещата е домашният ни любимец - 9 годишна кокер шпаньолка.
Въпросите са ми следните newsm78:
1. След колко месеца можем да си  приберем кучето обратно в къщи?
2. От кой месец след раждането може кучето да влиза в стаята където е бебето?
3. От кой месец могат кучето и бебето да имат близък контакт?
Куче и бебе едновременно - не "дали", а "как" Simple Smile
Цитат
искам само да питам хората с опит (особено в чужбина, където хигиената в това отношение е по-добра) - как се справихте? Кога е най-удобно да се вземе кученцето? Когато детето е бебе, или като поотрасне малко? За тези с повече от едно дете най ме интересува, защото и ние искаме няколко, но не сме сигурни кога да вземем и кучето, така че нещата да се сработят най-добре

# 102
Оооо гледай си спокойно и кучо и бебо, просто гледай да не ги събираш много заедно...ние , въпреки натиска на родата, си оставихме кучинката и сега всеки ден се радвам на двете си прекрасни дечица Hug

# 103
Ние пък си имаме огромен ротвайлер- мил и любвеобилен. Знам че кучето няма да нарани бебето умишлено но все пак.... А пред мъжа ми и дума не може да става да махнем кучето. Дано се справим.

# 104
Имам куче(голямо) и котка.С добра хигиена и да нямат достъп до бебето-никакъв проблем няма.
Дъщеря ми е вече на година и половина и е толкова щастлива че си има животни у дома.Така им се радва,че ме изпълва с радост.

Общи условия

Активация на акаунт