ДЕКЕМВРИ е далече вече, но ти си тук до мама, мъничко човече!

• 13 838
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Ейй много ви благодаря за хубавите думи за нашите слънца  Heart Eyes Hug

Всички декемврийчета са прекрасни   bouquet ама то така де с красиви майки  Hug

Честити месечинки на всички мишлета да растат здрави и усмихнати
   bouquet Heart Eyes

maigto възможно е да е от зъбите да, на Ради Жорко беше и правил такъв "номер" и след 2 дни имаше зъб. Може и наистина ако се напъва особено ако е запечен да повръща ако му даваш оризова напълно възможно е от нея да се е затегнал корема.

# 166
Сетих се, че е добре да припомня нещо важно за пюретата. Ако е коментирано скоро, извинете ме че досаждам.

Готово пюре в бурканче, отворено може да се съхранява в хладилник 24 часа, извън хладилник до 2 часа. Ако смятате да запазите остатъка от пюрето за следващо хранене, не бъркайте вътре с лъжичката с която храните бебето. По-добре пресипете в отделна купичка и хранете бебето от нея, а съхранете остатъка в буркана в хладилника. Причината е, че слюнките попаднали  с лъжичката в храната, съдържат храносмилателни ензими, които правят много бързо пюрето негодно за консумация, дори и съхранявано в хладилник.

# 167
  • София
Здравейте и от мен!

Да почерпя, че днес правим 1/2 годинка!

Честито и на всички други декемврийчета празнуващи днес! Да са живи и здрави и много да слушкат и папкат!

Инвизибъл - страхотни са бебешоците, явно страшен купон е било Simple Smile ама как сте успели да ги подредите така, та и да кротуват всичките едновременно.

Ние със захранването досега се справяхме добре, щото само сладникави зеленчуци му давах, ама днес пробвах тиквичка с картоф и такава гнусна физиономия направи, че ми дожаля, едва хапна 2-3 лъжички, ревейки. Ама то наистина отвратително на вкус, как да го яде детето, разбира и то от вкусна храна.

# 168
  • USA, Steak State
zina_ Честита месечинка на госпожицата.Нямаше ви на първа страница на темата и затова съм ви пропуснала Sad Извинявам се!

Сбъдваща мечти Подобно е и правилото с АМ-то Simple Smile Пюре давам на 2 пъти, всеки път с различна лъжичка, а втория път ми се налага дори да го притопля малко понеже излиза от хладилника.
АМ след като се направи има 3 часа годност ако бебето не е пило от него.Ако е пило само 1 час.Може да се съхрани в хладилник до 24 часа Simple Smile

# 169
  • На брега на реката
За АМ, не знаех, че без да е консумирано, може да трае 3 часа. Иначе пюретата на другия ден ги омитаме.
Биби, аз днес видях такава крива муцунка, че чак се реших да опитам пюрето...беше броколи с ориз. Няма такава отврат, как няма да се киселее малчо  hahaha А днес много малко ми е яла, не знам от жегата ли е...
Иначе вече ядем веднъж през нощта, това си е голям напредък. ОБАЧЕ  #Crazy Будим се в 7:30, аз не съм свикнала така, направо ме съсипва ранното ставане. Предпочитам да ставам да я храня и после и двете да наняме, от колкото писъци и кикот да ме будят. Не че имам против нейното весело настроение, ама съъъън искам  Shocked Ето, сега заспа в 8, няма и да се събуди скоро, чак през нощта да папа. И после наспана, ще ни вдигне рано рано  Mr. Green
За  1.06 й вземехме проходилка, голям кеф е! Обаче ме е страх да я оставяям за повече от 5 минути. Вашите малчовци научиха ли се да седят стабилно, че ние все още сме като морковчета  newsm78
Честити месечинки на всички половин-годишни бебоци! Кога мина това време,еех   bouquet

# 170
Честито на Месечинковците  и Месечинките! Да растат като гъбки - белички и здрави! Hug

Днес влезнах за едни сокове в Хранскомерс /май така се казваше магазина/ и видях пюрета на Hallo, по няма и 1 лв, взех ябълка, банан и морковено. Ами големи бурканчета са си, на сметка! Wink
 Е, не съм знаела за АМ, че може да го направя и да стои 3 часа newsm78 За кърмата толкова беше на стайна Т, ама за АМ знаех само час.... Това е добра информация. А че може да стои в хладилника повече съвсем не бях наясно.... newsm78

# 171
  • София
Ехххх ама какво има става на тези деца  ooooh! така като гледам не само ние сме яхнали метлата напоследък! От около седмица е голям нервак малката. Тя по принцип си е голяма лудетинка, не се спира, но тези дни направо луда ставам. Само мрънка, реве, върти се, а заспи ли е за не повече от 30 мин.Crazy Crazy Crazy  За зъбки няма видими признаци (подути венци, зачервяване и т.н.), ама знам ли вече?!?!?! Началото на седмицата сме на ДК, ще видим педи какво ще каже (ако оцелея дотогава Wink)

Елис, аз късничко попаднах на форума, затова ни няма.

Благодаря на всички мами за прекрасните пожелания  Hug
Честито и на всички порастнали днес бебчета  baloni

# 172
  • USA, Steak State
Добро утро момичета,тази сутрин закуската май пак е от мен Simple Smile

Последните няколко дни много трудно храня малката със лъжичка Sad Един рев наддава,пипнах горната част на венците и с пръст и се разрева... да не би да е подут и да я боли и затова да плаче по време на хранене?

# 173
Добро утро момичета!
Днес моят малък мъж Макси става на шест месеца! Да е жив и здрав, безгрижен и щастлив!
Кога мина това време...
Заповядайте да се почерпите за здравето на Макси

Честити месечинки на всички останали бебоци, които днес ги изпълват!
Желая ви много хубав и слънчев ден пълен с усмивки и добро настроение!

# 174
Добро утро и от нас!
Да почерпя и аз днес - и ние стахахме на 6 месеца  newsm44
По този повод кафенцето е от мен

Честити месечинки на другите сладки декемврийчета! Да растат много послушни и здравички!
Ние вчера бяхме на ДК - биха ни хепатитната ваксина-ама нали вече сме големи, плакахме много малко. Иначе вече сме 8,200/+800гр/ и 67,5/64/ см. А захранването ни върви ок-малката си хапва всичко без претенции вече цял месец. Започнахме и плодовите пюренца, а в края на месеца сигурно ще въведа и малко мръвчица. Wink
Пожелавам на всички слънчев ден изпълнен с много бебешки усмивки!

# 175
Колко хубаво, вече започнахме да си честитим половингодинките, а докато се обърнем ще честитим и годинките! Живи и здрави да са всички, много весели и много игриви.

# 176
Ха добро утро и от мен  Hug
Честита половин годинка на всички пораснали декемврийчета   bouquet Да слушкат мама и тате и да папкат много  Hug
Ние вчера бяхме на консултация вече сме 6500гр. +600гр и 65см +3см. Попитах педи дали не сме слабички за възраста си, но тя ми отговори, че сме си много добре. Иначе си хапва по едно цяло пюре от 190гр. , а мляко пие по 200мл, но пък за сметка на това сме много подвижни и явно не ни се лепи яденето  Laughing
Ние днес заминаваме на балкан и няма да ни има цяла седмица, така че не се чудете къде сме  Laughing

# 177
Добро утро и от мен!
Честити половин годинки на мъниците! Да са здрави, весели и послушни!
И ние сме така с папкането напоследък - мръщим се на всичко, но аз като майка терористка не се отказвам лесно... smile3532
От 5-6 дни се обръщаме от гръб по корем, засега само надясно. Тъй като това е ново постижение, го практикува постоянно и се налага да ходя да го обръщам обратно през 5 мин. Друго ново е, когато плаче понякога казва "Маммм,Маммм" и ми става толкова жално,че няма нещо което да не изпълня. Знаят малките хитруши, как да ни манипулират!
Много готино парти сте си спретнали, Invisible. Точно се чудих къде се загуби.
Гевито,весело изкарване!
И последно: С каква лъжица мерите кашата- мерителна,чаена,супена? До сега няма и един път, в който да съм я уцелила на гъстота. Според указанието (на Нестле ориз) 5лъжици+150 мл и става като боза.

# 178
Добро утро мами, днес и моето момиченце става на 6 месеца, почерпете се за нейно здраве.

Честита половин годинка и на другите бебоци.
velizara_82 аз давам каша на Хумана пет супени лъжици разреждам на око,гъстота да стане за даване с лъжичка.
Гевито приятно изкарване и послушно бебче на почивката.
Аз въведох и жълтък, по четвърт в пюре 190 грама.Приятен ден момичета.  bouquet

# 179
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро ютро!

Елис мерси за закуската!

verita76  Hug за кафето!

Честити половин годинки на всички сладки малки декемвриичета!

Гевито приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт