На море в Турция - all inclusive, тема 6

• 51 590
  • 437
  •   1
Отговори
# 90
  • out of space
И аз се върнах вчера, бели ми се носа  Laughing
Ако някой иска- ще разкажа...да не ви отегчавам  Simple Smile

# 91
  • софия
И аз се върнах вчера, бели ми се носа  Laughing
Ако някой иска- ще разкажа...да не ви отегчавам  Simple Smile
хи хи особено след моите излияния... е разкажи де, каде бяхте, как прекарахте?

# 92
И аз се върнах вчера, бели ми се носа  Laughing
Ако някой иска- ще разкажа...да не ви отегчавам  Simple Smile

Как ще ни отегчаваш Grinning разкажи моля те  bouquet
Аз по 3 пъти на ден проверявам сайта на Алфа и Аква тур за last minute оферти и аз не знам какво още чакам. Иска ми се от 14. или 20.06 да отидем в Турция.

# 93
Erica, освен, че е абсолютно задължително да разкажеш и да покажеш Simple Smileпочивката си, аз имам и конкретни въпроси към теб.
До колкото си спомням ти пътува с Тез тур, с пакета 7 дни/6 нощувки, нали? От първи терминал ли излетяхте, после на същия ли кацнахте и с какъв самолет пътувахте? Преди година, когато пътувахме с нощния полет излетяхме от терминал 2, въпреки, че беше обявен терминал 1. Чудим се дали да стигнем до летището с нашата кола или с такси и тази информация ще ми е от полза за решението. Simple Smile

# 94
eropampero, много са ви хубави снимките! Много ми го хвалеха този хотел преди 2 години и разгледах де що снимки намерих, за да реша дали да почиваме в него, но така и не успя да ме грабне. Гледайки твоите снимки обаче си промених мнението за хотела. Явно много добре сте подбрали какво да снимате и как да го снимате, за да бъдат снимките страхотни.

# 95
  • софия
марги, той хотела си е хубав. друг път даже по-хубави снимки правим като сме и със сестра ми, ама моят хич не е по снимките. нещо ако се сетиш, питай. на мен това ми е критерия за хотелите, красива и голяма територия, да ми радва окото.

# 96
  • out of space
Erica, освен, че е абсолютно задължително да разкажеш и да покажеш Simple Smileпочивката си, аз имам и конкретни въпроси към теб.
До колкото си спомням ти пътува с Тез тур, с пакета 7 дни/6 нощувки, нали? От първи терминал ли излетяхте, после на същия ли кацнахте и с какъв самолет пътувахте? Преди година, когато пътувахме с нощния полет излетяхме от терминал 2, въпреки, че беше обявен терминал 1. Чудим се дали да стигнем до летището с нашата кола или с такси и тази информация ще ми е от полза за решението. Simple Smile

Да, с ТЕЗ бяхме, същия пакет. От терминал 1 излетяхме и пак там кацнахме, самолета беше и на отиване, и на връщане на Атласджет, дори стюардесите бяха едни и същи  Grinning Мен лично ме закараха и върнаха с кола, но моите приятелки пристигнаха с такси от другия край на София и е нямало проблеми. На летището в Турция всичко е наопаки- първо се оставя багажа, проверяват билетите и паспортте, после можеш да излезеш навън, качва се с ескалатор до фрии шоповете и се чака там, минава се проверка на ръчния багаж и няма връщане назад (на мен ми изхвърлиха вода за 2 евро, която бях купила току до металния детектор  ooooh! ).

Иначе от ТЕЗ бяха на ниво- страхотна организация и прекрасни гидове имат. Пътувахме 120 км до Алания в чудесен автобус- нов, с климатик, удобен.

Хотела беше 4 звезди, но му давам 3 пряко сили. Адски неподдържан- стаята ни беше на тихо място, но външната врата така не се научих да я отключвам (сигурно трябваше нещо на турски да й бая), а тази в тоалетната трябва поне трети дан по Таеклуон До, за да я затворя. Сапун имахме само първия ден, кърпи- когато дойде, вода също забравяха да ни оставят, нито веднъж не ни изчистиха терасата, онзи от рецепцията повтаряше само "ок, но проблем" и резултат нямаше.
Басейна беше голям и чист, но с почти изкъртени дръжки (от там, където трябва да влезнеш в басейна), то верно рускините бяха над 100 кила и вината беше тяхна, но все пак...
Храната...това поне беше на ниво, но само заради факта, че готвача се оказа българин и ни готвеше каквото ни се яде и ни отбираше най-хубавото, дори ни спретна прекрасна нощна разходка из потайностите на Алания.
Направи ми впечатление, че е супер скъпо- в най-добрия случай цените бяха същите като тук, но в евро, за сравнение- кожена ръчна чанта, менте на Шанел й искаха 70 лири  ooooh!
Турците са супер, ултра, мега, гига досадни! За тях думата "не" не съществува...бяхме три жени и просто оттърване няма, ужасни свалячи, грам спокойствие нямаше, все някой кибичеше до шезлонга и се опитваше да води светски разговор.
Прецакахме се и платихме екскурзия "Алания тур" през ТЕЗ, 60 лири ни взеха като в последствие си уредихме самостоятелна за 30 лири оу инклузив.
Да разкажа за нея  Laughing Моите приятелки- моми всяка нощ ходиха по дискотеки, а аз като прилична омъжена жена си оставах в хотела да си чета кротко книжка, съответно те ми оставяха паспортите и аз чинно ги криех под матрака.
Та, екскурзийката си я уговорихме баш последния ден, събрахме си багажа към 9 ч, сдадохме стаята и усмихнати потеглихме на круиза (автобуса за летището ни беше в 19 ч и се очакваше от екскурзията да се завърнем към 15 ч в хотела- всичко беше изчислено!).
На цялата идилия в открито море на мен ми светва и изстрелвам "Мацки, паспортите останаха под матрака...". Шаш, ужас и паника, звъним на човека от ТЕЗ, отговарящ за нас- направи ни луди калинки, на образите от яхтата се опитваме да обясним какво е станало- след сума ти обяснения на английски, език, който явно не им беше в кръвта и 2-3 пуснати сълзи барабар с всички туристи ни върнаха на кея, айде в галоп по кея, после в градския транспорт и понякое време ни се обадиха, че паспортите са ни на рецепцията...е, късно...до 19 ч се плацикахме на басейна....

Ето снимки: аз съм русата http://www.snimka.bg/album.php?album_id=386590

# 97
  • София
Eрика голям екшън сте си спретнали с паспортите  Mr. Green
А каква е тази пещера  newsm78

# 98
  • out of space
Това е пещерата Дамлаташ, интересното е, че вътре въздуха е с 80% влажност и лекувала астма, предупредиха да не влизат хора с високо кръвно и бременни, лично аз никакъв дискомфорт не усетих.  Simple Smile

# 99
erica страхотни снимки, благодаря че сподели  Hug ,а аз до септември само ще гледам.

# 100
erica , много сладка маймуна   Grinning  Grinning   Grinning
Много хубави снимки, личи че сте си изкарали добре.

# 101
  • Countryside
Ох, какви сте лошииии, ще точа лиги тука до септември  Laughing
Ерика, много забавно е било, снимките са много хубави  Hug, и най-якото : не ми се вижда да има много хора, това е много досадно като се ходи в сезона ордите от народ.

# 102
Ерика, много интересна почивка сте имали, с изобилие от всякакви емоции. Simple Smile
До пещерата и крепостта сами ли стигнахте или са включени в екскурзията "Аланя тур"? И още нещо да те питам - с нас ще по-трудно подвижен човек, които не може да изкачва много стъпала и стръмнини, та въпросът ми е, има ли такива в пещерата и на крепостта?

# 103
  • out of space
Ерика, много интересна почивка сте имали, с изобилие от всякакви емоции. Simple Smile
До пещерата и крепостта сами ли стигнахте или са включени в екскурзията "Аланя тур"? И още нещо да те питам - с нас ще по-трудно подвижен човек, които не може да изкачва много стъпала и стръмнини, та въпросът ми е, има ли такива в пещерата и на крепостта?

Да, пещерата и крепостта, както и разходката с яхтата с включени в цената. Пещерата не е в крепостта, а до плажа на Клеопатра, до където се стига с рейсче на ТЕЗ, обаче входа е тесен и има доста стълби...не знам, по-скоро не е подходящо за трудно подвижен човек, а за крепостта да не говорим- бая нагорнище си е...  Confused
Препоръчвам да си се пазарите с местните за яхта и да не се навивате за повече от 30 лири на човек и то оу инклузив.

# 104
Здравейте! Ние вчера се завърнахме от Кушадасъ и вече точим лиги да отидем пак през Септември (към края).
Бяхме в Джанде Фестивал (Канде Фестивал), 4 звезди е. Настаниха ни в перфектна стая, изглед към морето. Има два басейна, от към пясъчен плаж е оскъдно, но има поне 10 места на които да лежиш през деня. Храната беше перфектна, винаги имаше скара, пресни десерти и зеленчуци. Анимацията беше добре, макар да имаше още какво да се желае.
За екскурзиите да напиша--до Ефес и до Памуккале можете да се разберете с такси да Ви закара--доста по-евтино излиза и не губите цял ден.
Препоръчвам Ви и аутлетите в Соке, има таксита, които ще Ви закарат и върнат за 20 лири на човек и ще Ви чакат 3-4 часа там да си напазарувате. Също така препоръчвам да си вземете хранителните неща като халви, локуми, чайове и подправки от Мигрос или Кипа. Питайте местните, доста са дружелюбни.

Общи условия

Активация на акаунт