Зима иде в Австралия и Нова Зеландия - 5 тема!

• 22 753
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Ако я вакуумираш... не знам
Ако я намерят, ще я изхвърлят. Две мнения по въпроса няма. Не знам обаче, ако е вакумирана, дали ще я надушат кучетата.
Опитвам ти да ти намеря някой уебсайт с тази информация...
Но нещо интернета ми не бива ...

# 136
Имам пртоблем с нета
МНого интересно, това не оказва влияние на достъпа ми до форума...  newsm78
Можеш да пробваш в Гугъл
Опитай "NZ border control", "NZ custom regulations" или дори "entering NZ"

# 137
Благодаря ти много! Ще потърся обезателно. Че да не ни изненадат неприятно на летището. Пак ще питам като се сетя нещо.  Hug

# 138
Намерих:

Customs declarations

New Zealand's agricultural industries are free of many insect pests and plant and animal diseases common elsewhere in the world. We put a lot of effort at ports and airports into minimising the risk of these being introduced.
Heavy fines may be imposed if you’re caught carrying prohibited materials. We’re serious about protecting our agricultural economy and environment.
You’re required by law to “declare” all plant and animal material you bring with you. You must fill out an “Agriculture and Customs Declaration” when you arrive.
You must declare if you have any of the following:
    * food of any sort
    * plants and parts of plants (alive or dead)
    * animals (alive or dead) or products of animals
    * equipment used with animals
    * camping gear, golf clubs and used bicycles
    * biological specimens
    * certain items cannot be brought into New Zealand at all or can only be brought in with written permission given beforehand. These include fruit, meat, honey, bird nests and reptiles.
It’s extremely important that you declare any items that are restricted. If you’re in doubt about any items, either declare them or place them in the MAF (Ministry of Agriculture and Forestry) amnesty bins provided at Customs.
If you declare restricted items you won’t be charged with any offence. The goods will simply be taken from you and you can go on your way. Some items may be treated (for example, fumigated) and then returned to you.
However, if you try to bring in restricted items and do not declare them, you will be prosecuted. You can face heavy fines or other sentences.

Този сайт ще ти е много полезен. Прочети преди да тръгнете, да си подготвена какво да очакваш от Земята на големия бял облак, Аотеароа  Hug Heart Eyes
www.immigration.govt.nz

# 139
Ох, ще се мре ...
Отивам днес на лекар

# 140
Майка, да оздравееш бързичко, дано всичко е наред при лекаря  Heart Eyes

# 141
МАЙКА-да оздравяваш бързо...лоша работа е да си болен...
dion -ти си ми комшийка. Simple Smile.аз живея на Траката...Чета,че имаш проблем с транзитната виза за Австралия..на моя мъж миналия януари като идва насам също му трябваше транзит виза и му я изкараха за един ден..свекърва ми преди месец си замина към България и на нея и я изкараха за няколко часа..ти къде подаде документи..да не е в консулството в Атина?Кога трябва да тръгнете насам по план?

# 142
Много интересен е този сайт,започнах да го преглеждам. А ще мога ли да си взема преведени дипломите?Ще ми направят ли проблем,ако ги намерят?И друго,как стои въпроса с ходенето на лекар, сега като сме на тази тема?Аз ако се разболея, ще мога ли да отида на "частно", както се води тук в БГ, ако не съм на работа? Колко се заплаща прегледа?
С визата нещата хич не вървят.Много,много странно. Подадохме я по електронен път, мъжът ми нямаше никакъв проблем миналата година за неговата, стана за 5мин. Днес като се захвана да проследи прогреса за визата и видя,че има изпратено писмо на 18-ти,а той не е получавал нищо  newsm78 странна работа. Помъчи се да пусне нова заявка, но не става като имаш вече пусната една. Другия вариант, който ще почнем да разглеждаме, е полет през Сингапур, който няма спиране в Австралия.По принцип плана беше на 06.07 да летим от Истанбул и на 08.07 да сме в НЗ. А на 13.07 мъжо трябваше да почне работа. Дано да не се объркат много нещата,че не иска да се излага пред хората още от самото начало.

# 143
Дион, много странно с тази виза. Дано в крайна сметка всичко се уреди.
Документи носи всякакви, каквито се сетиш и мислиш, че могат да са ти от полза.

Момичета, вчера ходихме на лекар с Томи - маски слагахме, иначе не дават да влизаме в клиниката, понеже имаме грипни симптоми. Аз бях много зле вчера - с температура, главоболие, отпадналост, зверски болки в гърлото, почти без глас и какво ли още не.

# 144
Дион, едни приятели искат да ни дойдат на гости, и техните визи ги бавят вече повече от месец. А на други пък им ги дават за минути. Не знам каква е логиката, но в крайна сметка не би трябвало да ти откажат. Пиши им.
Майка, да се оправяте по-бързо.
Студено ли е при вас?
Тук най-сетне спря да вали и изгря слънце, току виж даже ми изсъхнало прането  Laughing
Днес пак съм на кино  Sunglasses

# 145
Рикк, не е студено. Беше, но вече не е.
Чудно слънчице пече, но аз не мога да му се насладя, че все на сън ме избива ...
Днес уж живнах малоко, а и нямам избор - детенцето ми е с мен у дома.
Готвих супа, сега ще го къпя.
Утре е на училище вече. Той се оправи, а и дискотека имат утре.

# 146
МАЙКА, дано се оправиш и то скоро. Радвам се, че Томи е по-добре  Hug, а и дискотеката не е за изпускане  Wink.

Аз пък преди малко се върнах с Белинда от лекар, че цяла нощ се скъса да кашля. И сега продължава. Лекарката каза, че е на вирусна основа и лекарства няма да помогнат - само почивка, да стои на топло и да пие много течности. Та ще си стоим у нас да се гледаме.

рикк, кой филм гледахте днес? Аз съм се заканила да ходим с децата на Ice age 3 - пускат го по кината на 29-ти мисля.

# 147
Гледахме "The proposal". Скъсах се от смях. Много приятно филмче, хем аз съм много претенциозна.
Вие не сте ли вече във ваканция?

# 148
Мили, и ние чакаме Ice Age 3
Дано Белинда бързо се оправи.

# 149
Много неприятна тази кашлица. Буха като магаре! Иначе не се е спряла из нас.. даже концерт ми изнася  Crazy

А ваканцията е следващите 2 седмици. Още не съм измислила с какво ще се разнообразяваме.

Общи условия

Активация на акаунт