Зима иде в Австралия и Нова Зеландия - 5 тема!

• 22 751
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Мили, нашата учителка от занималнята каза, че няма да има холидей програма тази ваканция. Жалко.
Не била подготвена, но другата ваканция - непременно.

# 151
Преди малко се обаждаха в офиса от австрийското (сигурно са имали предвид австралийското) посолството в Сърбия.Да проверят от кога се водя на работа и записаха булстата на фирмата, за да видят съществува ли такава фирма в БГ. Не искаха да говорят с мен, само с управителя и с човешки ресурси.То голямо разследване, голямо чудо.  Laughing Иначе мъжо намери полет през Сингапур,но май за 08.07,което не е проблем за нас. В краен случай ще сме с него.

Болните, бързо да оздравявате  Hug

# 152
Дион  ooooh! Crossing Arms
Тези хора не са ли наясно, че вие само транзит минавате през Австралия?
А и какво общо имат фирмата, в която си работила и нейния Булстат?!  Shocked ooooh!
Какво беше булстат?

# 153
Гледам - затишие в темата. Да взема да се отчета аз тогава - Томи днес е на училище, а привечер на дискотека. Аз съм още с пресипнал глас у дома. След малко ще си пусна да гледам "Slumdog Millionaire", че отдавна му се каня.

# 154
Здравейте момичета. Приемате ли нови попълнения?
С Милич съм си писала няколко пъти, но не съм от най-редовните. Преди ходех на работа и не ми оставаше време за форума, но сега си седя у дома, тъй като имам  син на близо 2 месеца.
В Австралия съм повече от 4 години, в момента живеем в Тасмания, но преди около месец се преместихме тук от Brisbane. Преди да живеем в Brisbane, пак живеехме в Тасмания. Мислим да се кротнем и да спрем с местенията, че това последното местене беше много трудна логическа задача, бебето не трябваше да се роди по-късно от 10 май, а термина ми беше на 5ти, бе не е случило на родители горкото дете. 
Тук е студено, след Brisbane ми се струва, че е истинска зима, камината не спира да работи. Това беше едно от нещата, които ми липсваше в Brisbane.
Майка, аз гледах Slumdog Millionaire, много ми беше тъжен, почти се разплаках на няколко пъти. И много си мислех, как като имаш нещо, което считаш за даденост, никога не го цениш.
Много се разфилософствах, хайде, до скоро

# 155
Katilias, добре си ни дошла!  Hug
А как се казва бебчо?

# 156
Майка, добре заварила Grinning
Исках да кръстим децата си (сега е само едно, но имаме планове за още) с име, което е нормално и тук, и в България. Съпругът ми също беше на това мнение, нищо че е местен. Та и двамата си харесахме - Александър.
Дядо ми също се казва така, много се развълнува човека (аз разбира се, не му казах, че е просто съвпадение). Нека се радва.
Тук е ужасно днес, вали дъжд, а аз туко що открих,че съм забравила дъждобрана за количката в колата, с която мъжът ми замина на работа. Добре, че има интернет.

# 157
Samo da vi kaga, che sme givi i zdravi Simple Smile Oshte svikvame s chasovata razlika i promjnata. Shte pisha poveche kato si kacha kirilica ili razbera toj kredor kak raboti Simple Smile

# 158
АЛФИ, радвам се че сте пристигнали по живо по здраво!  Hug Ще очакваме да разкажеш. А за кредора - просто кликваш на него и избираш ВР - така ползваш латиница, но излиза кирилица.

katilias, добре дошла отново!  И честито бебче! Да ви е жив и здрав  Александър! bouquet Никът ти ми изглежда много познат, но си признавам, че не си спомням кога сме си комуникирали   Blush, извинявай. А местенето ви с работа ли е свързано или просто за разнообразие решихте да пробвате Бризбън?

МАЙКА, хареса ли ти филма? Ние още не сме го гледали, но през ваканцията може и да намеря време някоя вечер да седна пред телевизора след като децата заспят.
Ох, Белинда много кашля, но малко по-малко от вчера. И поне през ноща спа без да се буди с кашлица. Дано се оправи по-бързичко, че много я тормози тази кашлица.

# 159
Е,нашата сага с визата приключи  Grinning Тази сутрин мъжо ми се обади,че я е получил на мейла си. Така, че всичко е наред вече.Сега отива да плати билетите.
ALFI, снощи си мислих за теб, радвам се че ни писа.  Hug Ще чакаме да се появиш пак и да ни разкажеш как е минало всичко.
Ами хайде,отивам да работя,че малко ми остава  Mr. Green

# 160
Дион, много се радвам за визата. 

Алфи, хубаво е че се появи да драснеш два реда и да знаем, че сте добре  Hug

Мили, даваш ли нещо за кашлицата?
Филма не го догледах, Мили. Тежичък ми е, и интересен, но ме прекъснаха - хазяйката доведе водопроводчик, да сменят казанчето вя тоалетната и ми "накриви шапката" малко. Довечера на спокойствие ще си го догледам.

Катилиас, Александър е много хубаво име.

# 161
Изгледах Бедняка Милионер най-сетне. Хареса ми. Малко тежък, но нестандартен.

# 162
Здравейте този път на кирилица  Mr. Green Пътуването не беше наи- лекото, което съм имала, ама беше ок. Проблема беше, че дребосъка го беше страх от басинета и ми стоя в ръцете през цялото време и не можа да спи много добре, та накрая стана ужасно крив. Тук в началото го беше страх от къщата, всичко ново, страх го беше от леглото, не искаше да пие мляко от баба си и дядо си, ама вече свикна. Сега единствено остава да досвикнем с часовата разлика.  Баба му само готви разни пюренца и го тъпчи по цял ден. Вчера даже трябваше да се карам да не го държат на ръце. Че то всеки като го подържи по малко и той усети вниманието и почна да се лигави много. Въспитанието ми за  6 месеца замина само за 3 дни Simple Smile 
На всички болни, бързо да оздравявате   bouquet
Дион, честита виза  Mr. Green
Катилиас, добре дошла   bouquet
Майка и аз гледах Бедняка Милионер- и аз мисля, че е доста нестандартен филм.

# 163
Алфи, радвам се за вас.  Grinning  bouquet
Нека го гушкат, не се коси. Какво възпитание в първите 6 месеца?!  Shocked
Та той е още толкова малка душица. Това, от което има най-много нужда, е да го гушкат!
Нека гушкат, нека се радват!
Това ще му се отрази само положително  Heart Eyes Hug

# 164
Хей, добро утро.
При нас продължава да вали, поне танковете ни за вода ще се напълнят. Момичета, случва ли ви се да не можете да намерите заместител на английската дума на българки език? На мен често - как ще кажете например на water tank или shed?
Милич, решението ни за местене в Тасмания не беше продиктувано от нищо. Първоначално се преместихме от тук в Brisbane заради климата. Но много топло също не е много добре. И макар, че в Бризбън и двамата имахме супер работа и живота беше супер, решихме да се местим. Започнахме да строим къща  в Тасмания (дистанционно - от Бризбън), после аз забременях и така... свърши ни договора за наем и си хванахме багажчето Laughing Хубавото е, че преместиха на съпруга ми работата от Бризбън тук, така че поне това си спестихме - търсене на работа в тези времена. Аз за съжаление не мога да си прехвърля работа, работех за Queensland Government,  както и да е, засега Александър изцяло запълва времето ми.
Сега чакаме да ни стане готова къщата и да се местим пак, сега временно живеем с родители на съпруга ми, но те няколко къщи, така че технически не живеем заедно. Почти целия ни багаж е в кутии, които аз няма да разопаковам, докато не се преместим в новат къща. И после никога повече местене:) Пълни откачалки.
Майка, на нас също много ни хареса Александър, обаче се майтапим, че ако второто ни дете е момче, нямаме име за него. Нещо като нероден Петко стана Simple Smile
Алфи, с голям кеф бих оставила сина ми баба му и дядо му да му се радват, но той само като ги види и почва да реве. Добре, че свекърва ми е много разбрана жена и не го приема лично. Седи 2 минути при тях и ревва. ПОсле с мен е супер спокоен.
Хайде, много дълго стана.

Общи условия

Активация на акаунт