Зима иде в Австралия и Нова Зеландия - 5 тема!

• 22 742
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Катилиас, какъв е климата на Тасмания?
Кога ще ви е готова къщата.
Свекитата са Австралийци, така ли?

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 03:16 от МАЙКА

# 166
Майка, в момента тук е зима - през нощта пада към 3-4 градуса, през деня - около 12-15, когато пече слънце е много приятно. Лято като лято, каквото ние разбираме под лято няма. Два три екстра горещи дни - сухи и жега - към 35 градуса, и останалото е около 22-25. Първата година като дойдохме тук, нямаше никакво лято - сестра ми дойде да ни види февруари - на почти всички снимки е с зимното си яке от България. Пролетта и есента е малко по-хладно.
Къщата трябва да е готова края на юли. Дано да е така, че майка ми ще идва, пристига на 12 август и се надявам, да сме си в нашата къща.
Свекитата са немци, емигрирали са тук преди близо 30 години. Съпругът ми е роден в Германия, но те са се преместили тук като е бил на годинка и половина, той се определя като австралиец Simple Smile Щом така иска... Явно това с местенето е наследствена черта. Що местене се изместихме - София, Амстердам, София, Хобарт, Бризбън, Хобарт... надявам се за последно
Момичета, яде ми се луканка, та две не виждам, намерили ли сте заместител?
Хайде,поздрави

# 167
Луканка тук продаваедин българин. Той я прави.
А ина4е има подобие на луканка в южноафриканските магазини

# 168
# 169
Преди малко запазихме хотел в Истанбул, че ще останем една вечер там преди полета - в неделя. В понеделник 06.07.в 19.20 излита самолета за Дубай. И оттам след 10часов престой - за НЗ. Много странно се чувствам, имам една седмица да оправя багаж, да поприбера покъщнината, да се разделя с всички  Sad  Много ми е малко времето сякаш - само една седмичка. Не мога да се настроя, трудно ми е.

# 170
Дион, до болка познато, но и малко далечно ми звучи всичко това.
Така бях и аз преди почти 8 години
С тази разлика, че аз заминавах сама, при годеника си в НЗ
Аз също спах в хотел в Истанбул тогава

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 22:58 от МАЙКА

# 171
Привет момичета!Днес ме е хванал мързела и нищо не ми се прави...стоя си пред компа а толкова работа имам Sad...днес ще правим парти за рожденните ни дни с мъжо..аз бях в сряда а той е в понеделник и решихме  общо да ги празнуваме..но нещо не ми е до празнуване.Този рожден ден  ми беше един от най- тъжните в живота...липсваха ми майка и братчето толкова много.....
 dion -миличка толкова добре те разбирам как се чувстваш..аз го преживях преди 8 месеца..последната седмица ми беше като в сън...но си казвай,че всичко е за добро..като дойдеш тук се обади,ще се утешаваме взаимно Wink
МАЙКА -ти как си..излекува ли се вече..оня ден минах покрай вас,но не знаех че си в къщи..щях да дойда да те почерпя..но то не се губи..пак ще почерпя
Сега от няколко дена съм си наумила да не си ходя аз в България а да взема майчето тука...така ми е бръмнала тази муха..но си мисля,че ще е малко трудничко,защото моята майка е диабетичка и не знам тука дали ще може да мине митница с повечко инсулин newsm78

# 172
Хехе... аз като заминавах, до последно се чудех да тръгна или не.... нямах паспорт, нито виза... отидох до Атина да си ги получа...  Laughing Въобще не ми се тръгваше... събрах си багажа точно за един час... Спахме в Атина, Истанбул, Сингапур.... и до Малайзия отскочихме... беше голямо приключение. Нещо напоследък ми е твърде уседнал живота тука, та пак се замислям за пътуване... Mr. Green

# 173
Мама_Т, честит рожден ден на патерици!
Бъдете много щастливи.
А за майка ти - много хора си водят родителите насам за малко или за винаги.
Не се знае и как ще й се отрази. Вие ще сте по цял ден на работа/училище, а тя сама.
Ето сега гледаш по вашите съседи - майка й е тук, но по цял ден е с малката... по-различно е.
Нека дойде за малко, да види, да прецени.

Това е за теб и Благой:

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 09:20 от МАЙКА

# 174
Днес по канал С4, музикален, дават само песни и клипове на Майкъл Джаксън.

Ние днес никъде не смке излизали, мързелуваме. Доста поспахме пак.
Томи е с хрема и конюктивит. Аман!

# 175
Ние си бяхме на съботен пазар и после пикник в парка. Другата седмица мислим да се разходим до Канбера, по случай изборите (по-скоро няма да гласувам, но пък не съм била там още).

# 176
Рикк, щом по пикници ходите, добре сте.
Тук си вали. Дне с не особено проливно, но имаше и мъгла.

Да ви разкажа какви мисли се въртят в главата на Томи напоследък.
Цитата е от разговора ни днес, преди лягане:
"Мамо, знаеш ли че мен много момичета в училище ме харесват. Какво да правя? Как да избера? Ще взема да направя един competition"  Heart Eyes Mr. Green Peace Whistling Joy bowuu

# 177
Томи rocks! Mr. Green

# 178
 МАЙКА -благодаря за пожеланията...А за Томи..нормално е на неговата възраст да започне да се заглежда по момиченца и да става все по суетен..нашия на неговата възраст си беше подстригал веждите заради едно момиче..беше голям образ Simple Smile
Снощи времето беше много благосклонно към нас и партито стана доста хубаво...но днес голям дъжд въли и е едно сънливо...запалила съм си камината и така ми се додряма..а трябва да ставам да ходя в клуба

# 179
Привет, банда!
Уикенда е към края си.
Месеца също...
Сума народ се изнесе къмродината.
Ние сме в очакване на училищната ваканция ...
Затишие в темата отново ...
Мили, вие ве4е сте ваканция нали?

Общи условия

Активация на акаунт