Зима иде в Австралия и Нова Зеландия - 5 тема!

• 22 562
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Мили, голяма еселба е при вас  Hug

Катилиас, мислим да спрем някъде по пътя, няма смисъл да се зорим. Сега само се чудим къде, защото щяхме да спираме в Кофс Харбър но се оказа, че нашият човек бил в командировка или нещо такова... после ще спим в Сидни и после в Канбера. Само се чудя какво дрехи да взема - гледам, че е около 10 градуса, но понеже тук скоро не е било толкова, моля ориентирайте ме какво се носи на 10 градуса Simple Smile Благодаря   bouquet

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 14:58 от rikk

# 196
Рикк, 10 градуса си е студено.
Трябват си стабилни дрехи. Дано не е и дъждовно.

Дион, спокойно, тук си правим баници. Продават кори, както и българско сирене (и то истинско, от мляко) в тенекии. Баща ми едно време, като дойде на гости, разправяше на майка ми, че тук ядем много по-вкусно и качествено българско сирене, от това в БГ  Peace Баница правя с тиква, сирене, спанак, ябълки, баклави ... Само да ти се занимава. Ще си правиш.

Мили, и ние нещо ве4е сме на вълна подаръци. Иска ай-под за РД.

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 13:15 от МАЙКА

# 197
Рикк, имаме обща позната с теб.
Живя доскоро в НЗ, сега е в Бризбейн.
Написа книгата "На изток - в рая" ...
Сети ли се за кого говоря.
Видях снимката ти (предишната от аватара) в нейния фейсбук.

# 198
Сетих се Simple Smile Аз още преди подозирах, че се познавате, ама не е ставало въпрос Simple Smile

В крайна сметка ще взема един пуловер и едно кожено яке, напоследък не съм много зиморничава, а и тук откак застуд, сутрин вкъщи е 13 градуса в хола. Белким оцелеем и Канбера Simple Smile

ПП Пусни едно съобщение във ФБ, да те добавя, ако искаш Simple Smile

# 199
Готово, Рикк, писах ти и там :о)

# 200
Здравейте  Hug, тази сутрин имам малко време да си проверя пощата Simple Smile Нещо на последък ни е много пълна програмата тук. Все на някъде ходим да разглеждаме нещо Simple Smile Дребосъка се чуства много добре, всички го лигавят. Баба му му прави все пресни пюренца, даже я хванах да му пере дрехите на ръка, каза ми че в пералнята не била сигурна че се изпирали добре  ooooh! От как си видя внука ми се струва, че полудя  Mr. Green
Рик, честито зъбче. Дано нямате никакви проблеми със зъбите. На Денис венеца му се е подул и ние чакаме зъбче, ама нещо не иска да се появи. Постоянно се чеше, явно много го дразни.

# 201
Снощи мина много хубаво събирането с колежките. Беше много забавно, смяхме се, спомнихме си миналото ... Получих много хубав подарък - колаж със снимки от събиранията и екскурзиите ни. Много хубаво се е получило. Ще си го взема с мен в НЗ, няма как Simple Smile От утре вече не съм на работа, ще имам два дена да си приготвя нещата и да "зазимя" къщата. В неделя рано сутринта потегляме.

# 202
dion, много хубав подарък наистина! И си заслужава да си го вземеш с теб! Вие кога трябва да пристигнете в НЗ? Да пишеш като се установите, да не ви мислим  Hug.

рикк, вие пътувате ли вече?  newsm78

АЛФИ, много е хубаво, че има кой да поеме част от грижите за бебчо, за да можеш и ти да си починеш и да отделиш време за себе си! Няма нищо, че се е разглезим малко.. нали затова са бабите и дядовците. А и какво му трябва на едно бебе? Гушкане, да чувства, че  е обичано.  Hug Heart Eyes

МАЙКА, вие какво измислихте за ваканцията? Отпсука ли ще вземате? Имате ли нещо по-специално планувано?

# 203
Мили, късно е за отпуски, та аз съм в уеитинг лист, като ми с еказа, 4е шансовете ми са нищожни.
Все пак е ваканция и хората са си буквали от рано тези две седмици.
Но тати се пада да е късни смени тези две седмици, така 4е ще са заедно до към 2. Аз бях заявила отдавна два 1/2 дни. А за 0останалите дни сме се разбрали с приятели и съседи да го гледат с децата си, по 4 часа, докато се прибера. Освен това, тати ще говори за 2-3 дни втората седмица от ваканцията да си вземе. При него има по-големи възможности, той е единствения с малко дете в тийма.
Отпуските за следващата ваканция от сега ги планираме. Отде да я знам дали няма да й щукне на даскалицата да отложи и този път холидей програмата...

Дион, до скоро - вяе4е на НЗ земя Simple Smile

# 204
Къде са всички почиващи, работещи и пътуващи?
Ние сме в графата "боледуващи". Белинда изкара кошмарна нощ - щеше дробовете да си изкашля! На няколко пъти си мислех да се обаждам за линейка. На антибиотик е от миналия четвъртък и едва тази сутрин сякаш има малко забележимо подобрение. Вчера обаче лекарката и изписа и едно лекарство само по една доза за 3 дена, за което днес прочетох, че се изписва за облекчаване на симптомите и намаляване възпалението на дихателните пътища (изписва се и на астматици). Може и на него да се дължи подобрението. Кейт вчера се събуди и тя с температура. Сега и тя е с антибитоик - сигурно е лепнала вируса от Белинда. Моля се да не се тръшна и аз или и мъжът ми, че тогава съвсем ще оплескаме пейзажа.

# 205
Мили, оздравявайте!   bouquet Hug

# 206
Мили - лоша работа. Помислете за засилване на имунната система.

Ние ходихме до Канбера и се върнахме. Пътуването далеч не е такова предизвикателство, каквото си мислехме. На отиване преспахме в Олд Бар, но връщането го взехме наведнъж и се чувствахме съвсем добре, освен, че малко ни се спеше, което е разбираемо, след няколко дни късно лягане и ранно ставане. Изкарахме чудесно и решихме като се пооправи малко времето да идем до Канбера за няколко дни, да разгледаме и околностите. На Ники му излезе второ зъбче. Той понесе пътуването много добре, и естествено навсякъде беше център на вниманието Simple Smile Запознахме се с много мили хора и лично аз си починах много добре. Също така се убедих, че при нас (Куинсланд) зимата всъщност не е студена, ама изобщо  Laughing, макар че днес вали. Всъщност това прави атмосферата още по-уютна. Пия чай от джинджър (о, мисля, че е добра идея за болните - настъргвам джинджъра на ситно ренде и слагам една супена лъжица в едно чайниче (нали се сещате, от тия стандартните, дето ги дават по кафенетата; става леко лютиво, предполагам, че с лимон и мед ще е още по-хубаво, за тези, които пият чая подсладен), заливам с гореща вода и готово Simple Smile

# 207
И аз съм чувала за отвара от джинджър при настинка. Не знма само дали малките ще го пият.

# 208
Мили, как сте? Оправиха ли се децата?

Дион сигурно ве4е се аклиматизира... Кой знае колко им е странно сега всичко - помня аз бях като в безтегловност, когато пристигнах тук.

# 209
Ха, голямо затишие тук  newsm78
Аз се събудих рано-рано днес да "метна" една супа на котлона, 4е мъжете са във ваканция, и после бягам на бачкане. Днес съм половин ден. Юхуууууууууууууу, кеф. После ще се позабавляваме с Томазо.  Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт