Зима иде в Австралия и Нова Зеландия - 5 тема!

• 22 559
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Мили, каксте? Оздравявате ли вече?
Ние сме добре, аз се чуствам като на почивка и ми е много добре Simple Smile Дребосъка се радва на голямо внимание и също е много щастлив.
Рикк, вие да гласувате ли сте ходили или просто на разходка?

# 211
Здравей Алфи,

Тъкмо вчера си мислех за теб Simple Smile Радвам се, че си почиваш и Денис е добре. Ние тръгнахме, защото едни познати искаха да гласуват, но като стигнахме, решихме да гласуваме и ние. Да, ама аз не си бях взела личната карта и паспорта, и на всичкото отгоре заключих ключовете на коата в багажника (това като ходих да търся паспорта  Laughing). Та в крайна сметка не гласувах, но аз така или иначе нямах желание. Но беше много приятна разходка. Ние пък след малко отиваме на плуване  Mr. Green

Майка, аз снощи метнах една супа, и не само супа, та сега няма да готвя няколко дни  Flutter

# 212
Гледам за супички си говорите. Моята голяма дъщеря тези дни откри колко вкусна е лещената супа, въпреки че не "изглежда добре" (това по нейни думи, опитвайки се да убеди Бини и тя да я опита Laughing ). Аз днес няма да готвя. Децата са на рожден ден следобяд на първата любов на Бини от детската градина  Crazy Laughing, а довечера мислим да идем да пробваме http://www.souvlakihut.com.au/, че голяма реклама му дръпнаха по телевизията.
Утре сигурно с колата ще идем на еднодневно пътешествие, само дето не сме решили къде.

Вчера съседката ме "уби" като ме пита дали децата са със свински грип, понеже ги чула да кашлят и чела във вестника, че ако кашляш и си с висока температура, значи имаш свински грип. Всъщност, не бих се учудила ако е така, имайки предвид, че вече не тестват всеки, който има симптомите. Просто отделят специално внимание на хора от рисковите групи. При останалите казват минавало леко   Shocked .

# 213
Zdraveite! Nie ve4e sme tuk! Izvinete za latinicata,no sme v edin telecom centyr i razpitwame za net i karti.Ta vi pi6a samo da vi kaja.Kato pusnem net 6te pi6a podrobno. 4ao!

# 214
Брей, Мили, голяма реклама!!! А вие щом по партита сте тръгнали и пътешествие замисляте, зан4и сте здрави ве4е. Браво!!!
А за лещата - наш Томазо много я харесва.

Дион, мисля ви и вас. Хората, в които сте отседнали, нямат ли интернет?
Дай телефонен номер, да ти се обадя, ако искаш. Как ви се струва зимна НЗ?

Рикк, какво наготви де, много си потайна Simple Smile

Алфи, наслаждавай се, мила, на почивката и грижите на мама и тате!  Heart Eyes

Ние след две седмици сме на Тревъл Експо пак и катои нищо ще се окажем пак с билети  Twisted Evil Joy Mr. Green

# 215
Dion, добре дошла, така да се каже!   bouquet

Мили, и аз като Майка, шом сте тръгнали по купони, значи сте добре вече - браво!

Майка - наготвих пилешка супа (за душата, хаха Simple Smile), печени пилешки крила и гнезда от кенгурска кайма с малко свински гърди вместо яйца обаче. Предпочитам да готвя неща, които са лесно преносими, за да можем като излизаме (а ние много скиторим) да си ги вземаме с нас, защото предпочитам да не се храним навън, или поне не в случайни заведения.

И ние се чудим коя да е следващата ни екскурзия, нещо ни хареса ходенето до Канбера, но може би дригия път ще се забием някъде по- към буша и по-насевер, че да е по-топличко.

Плуването днес мина много добре и на Ники много му хареса, за моя най-голяма изненада, беше весел и въодушевен през цялото време, така че със сигурност ще се запишем, само да проверим още една школа.

# 216
Браво на Никола!  Hug

# 217
Много ми се иска да опитам кенгурско месо и кайма...
Наскоро за първи път купих агнешка кайма, опитахме първо в дома на наши приятели араби. Те свинско нали не ядат ... Направих чудни кюфтенца от агнешка кайма с джоджен   chef

# 218
вече сме с нет и вкъщи. те тези хора имат, но не е wi-fi. и днес ходихме да купим едно usb-устройство и за нас. вие какъв нет ползвате тука? няма ли wi-fi ? или пак е така - мобилен интернет, със сим карта? ходихме също и за сим-карта за мъжо, взехме на vodafone, но ни поодраха кожата - платихме 30$ за самата сим карта (в бг са безплатни,странно защо тук се плаща) и 20$ разговори. по принцип какъв е най-добрия вариант за нас? какъв план да изберем? или да не сме на договор? много ни е трудно да се ориентираме, затова питам.
МАЙКА, телефонния номер на мъжа ми е 0211212545. той се казва петър, аз съм даниела. знае, така че като се обадиш, ако съм с него ще говорим. той почва работа в понеделник така че дотогава ще сме все заедно.
хайде,сега се връщам да чета назад,че съм поизтървала малко.

# 219
Дион, добре сте дошли по нашите ширини!   bouquet Как мина пътуването? Дано бързо се адаптирате и ориентирате. Колкото и да си чел и гледал картинки или ТВ предавания, все си е чуждо и безкрайно различно.. изисква време да се свикне - после е песен  Mr. Green .

Децата наистина са по-добре (благодаря на всички, които ни мислят с добри чувства Hug). Днес подобаващо са дивели на открито и сега спят и двете изморени с румени бузи. Тази вечер не стигнахме до гръцката кухня, защото 'рожденичите' бяха много изтощени. За утре все още не сме уточнили маршрута, но мислим да тръгнем към района, където бяха големите пожари миналото лято (сега там има сняг). 

Ех, колко бързо мина ваканцията  Sad Понеделник - училище.

# 220
Много ми се иска да опитам кенгурско месо и кайма...
Наскоро за първи път купих агнешка кайма, опитахме първо в дома на наши приятели араби. Те свинско нали не ядат ... Направих чудни кюфтенца от агнешка кайма с джоджен   chef

Майка, ако по вашите земи няма кенгурско, освен да погледнете на експото как вървят билетите до Бризбън Wink Hug

# 221
Привет от мен!!!
 dion -добре дошла при нас..как мина пътуването?Сигурно още сте по уморени....За картите за телефони и ние сме на Водафон...Можете да си изберете бест мейт и за 6 $ на месец да си говорите колкото искате...
Днес след работа се хванах да забъркам няколко манджички,а юнака прави кекс..та сега за утре сме снабдени с ядене и сладко и ще се отдам на активна почивка Wink.....А сега си пълня ваната и хоп вътре

# 222
Дион, добре дошла, как мина пътуването? Какви са първите ви впечатления от НЗ?
Рикк, и аз мисля да запиша дребосъка на плуване, мисля, че много ще му хареса много се радва на банята. То как става плуването за бебета, ти ли го държиш във водата?

# 223
Да, ти го държиш, пеят се песнички, показват му разни неща (да си потапя главата примерно и други). Като игра е, много е забавно. Ето малко снимки: http://forum.ide.li/index.php?automodule=gallery&req=si&img=1399

Ники вече има два зъба и започна да проявява голям интерес към храната, много е смешен, като ме види, че ям нещо, започва да скимти да му дам, а ако седи в мен, направо ми придърпва ръката Simple Smile

# 224
рикк, Ники като рибка във водата  Heart Eyes Hug
Вие индивидуални уроци ли ще вземате?
Като казваш, че бебо проявява интерес към храната, започнахте ли да го захранвате или сте само на кърма?

Да се похваля, че миналия ден уж тръгнахме на майтап на пътешествие, а стигнахме до снега. Децата много се радваха. Бяхме в района на пожарите от миналото лято (Мерисвил) - голямо опустошение, голяма трагедия. Много се бях разстроила.

Общи условия

Активация на акаунт