Отговори
# 195
  • Varna
NSE HugБлагодара за закусчицата  bouquet

-Хайде сега заповядайте на софрата да се почерпим за рожденният ден за на мама Дивенето newsm10
И кликвайте върху картинките за да ги видите във цялото им великолепие newsm47

# 196
  • София
Добро утро и от мен. Весел, слънчев и усмихнат ден на всички, а на малките мамунчовци много игри и радост.

...Хайде сега заповядайте на софрата да се почерпим за рожденният ден за на мама Дивенето newsm10
И кликвайте върху картинките за да ги видите във цялото им великолепие newsm47

Не разбрах, кое е диването, но има рожден ден не мога да пропусна да го честитя и да пожелая още дълги години да радва мама (а тя явно си заслужава).

[Допълнение] Сега разбрах от другата тема, че диването всъщност е синът ти. Та да добавя и да стане най-личния момък и момите да въздишат по него.

Не знам при вас как е, но в нашия род когато някой има рожден ден първо честитят на майката, а след това на рожденика. В рода ни се твърди, че майката има не по-малко основания за празник от рожденика. Всъщност, чак сега се замислих, не е ли точно така ? Виж за бащите нищо не се казва. Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 08:36 от дядо хаджия

# 197
Добро утро, момичета и момче!
Пиша ви само да пожелая лек и успешен ден. Със задоволство казвам, че снощи имахме прекрасна вечер с по едно време към 20 колеги - на тажин и сладки приказки.
Факт е, че от няколко години се знаем с някои, с други - от месец, но бързо се приобщиха. Отдавна поне на мен не ми се беше случвало такава сладка приказка - на няколко езика, без никой да съди другия или да му претегля думите, понеже каквото ни е писано, едва ли могем да си представим.
Ядохме, пихме и се веселихме. Най-важното - измислихме "нова рецепта" /за компанията нова де/ за приготвяне на пилешки дробчета - даже купувахме допълнително. Това е един от няколкото пъти, в които моят мъж се смя, разказва вицове и караше хората още да седят, че е много интересно.
Бяхме повече жени, 3-ма мъже имаше освен мъжа ми и - е, единият е лекарят, другият - от базата новото попълнение, а третият - тунизиец със жена си. Моят човек се успокои най-после - нали е далеч от турчина. Питаха го защо не го харесва - голямо любопитство... и той каза нещо, че в сърцето си чувствал, че е използвач и понеже идвал без разрешение у нас и веднъж му се смял, че е задръстен и не е ходил на кино /аз този разговор не го знам/.
Понеже нямаме телевизори - а и много хора сме, всеки да разкаже, по едно време играхме етюди на всякакви щури теми.    
Почти към края на вечерта, едната американка /друга американка е, не еврейката/ даде едни бонбони, които се оказаха нещо стари, може би са й ги пробутали. Не ставаха за ядене. Тя взе да се извинява, а мъжете почнаха да правят плодови шейкове със сладолед и банани, за да не сме си отидели без десерт.  
Завързахме приятелства и познанства. Много съм доволна. Леко ми е на сърцето.

# 198
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро, мили дами и Дядо Хаджия.

Малко слдости от мен, аз така се боря с депресията.Вредно е за фигурата,знам, но ми е необходимо. Взех много важно решение вчера- реших да послушам разума си, а не сърцето, та сега лекувам сърдечни рани.Ако знаете друг лек освен сладкото- казвайте.
Пожелавам приятен ден на всички!

# 199

Делта-да ти е  жив ,и най важното здрав сина,желая му всичко което си пожелае да му се сбъдне в най-близко време

# 200
Делта да ти е жив и здрав рожденика. Да му се сбъднат всичките мечти и да те радва много много. Благодаря за почерпката- на сладко рядко мога да устоя.
 Лек ден на всички момичета и момчето.

# 201
Добро утро на всички,

Делтичке, честит рожденик   bouquet Нека бъде жив и здрав, и носи само гордост и щастие в живота на мама!  Hug (междудругото, за малко да го родиш на един ден с моята особа  Mr. Green)

Алвера, нали си чувала – клин, клин избива. Сега е може би рано дори да приемеш тази мисъл, но с времето съм сигурна, че ще намериш този 'избиващ' клин  Praynig

Аз тези дни се отдадох на празнуване – първи юни с арабско барбекю (ама то си бяха нашите кебабчета  Heart Eyes), а втори с дъъълго пътешествие с колела покрай Рейн. Гледката беше невероятно красива, но.... слънцето бая ни изгоря ръчичките и лицата, а под тениските останахме бели  Joy
Приятен и слънчев ден!

# 202
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СИНА НА ДЕЛТА!!!много щастие и сбъднати мечти му пожелавам и да си изкара страхотно деня  newsm59  bigdance2 Gift

# 203

Делта-честит рожден ден на твоето съкровище.Да ти е жив и здрав и да ти носи само радостни мигове  bouquet

# 204
  • Varna
Дедко Хаджи, Мързелче- Чингиз,Никито-71, беба момо, Хелвич, Снежнотамарче-много ви благодара за чудесните поздрави на синковеца Hug newsm20. Прочетох му ги -поздравява ви и ви благодари от сърце. Докато му четях какво сте писали се усмихваше и това ми стопли сърцето Grinning
Още веднъж Благодаря ви newsm51

# 205
Делтичка, да ти е живо и здраво момчето,
http://gallery.svatbata.bg/users//main.php?g2_view=core.Download … g2_serialNumber=1
Пък и вие да сте живи и здрави, че да му се радвате.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 17:11 от късметче

# 206
О, къде без мен  Naughty
Делта, да ти е живо и здраво момчето! Да е с много късмет! Останалото - от вас  Mr. Green

За него: 

За теб:

# 207
  • In a surreal moment!
Делта  Heart Eyes   bouquet  - да ви е живо и здраво момчето , да оздравява и да е отговорен към живота си , защото само така ще ви докаже , че ви обича и уважава -  весел ден му желая !   bouquet

# 208
  • Varna
Мигче HugБлагодаря ти мила дано наистина да е отговорен към живота си. Ще му кажа какво си му пожелала newsm51 Дано това да му отвори още повече очите!
Олдич HugМила благодаря ти и на тебе  bouquet Абе ти откъде знаеш, че той за нов GSM ми плямпа-но сам си ги купува във интерес на истината. Благодаря ти за букета, много е хубав Hug
късметче HugЕйц, ти освен тортичка и скрита лимонка си му пратиля бе Душеееее smile3503 Благодаря тииии Hug

# 209
Да бъдеш vendor е както вече казах, да си бетонираш слонското спокойствие и да си вземеш дъха от работа, когато си в организацията, за която работя.

Както вече казах, работим насам-натам – без да кажа страни сега. Това къде ще кацнат хората, с които предстои да работим и къде ще се транспортират товарите е въпрос на логистика, възможност на авиокомпаниите, цени на билети за 65 човека, въпрос на сигурност, дори и на медицински персонал. Задължително е, независимо от квалификацията и опита, всички медицински кадри, които работят за тази организация /тежка машина е/, да минат обучение в Централата. Това се касае и за нови и краткосрочно наети колеги.
Някои страни, в които работят представители на организацията могат да поемат не повече от 20 служители за медицински грижи, други страни- като България например, могат да поемат до 130. Затова и първоначалните инструктажи на новодошлите се правят в Бг. Част от тях. Товарите преминават по други коридори.

Случва се, за планиране на дейностите, да поискаме оферти- както е нормално. Като се каже името на организацията, хората много се стараят, дават бързо обратна връзка. Добра референция е това.
Някои обаче са убедени, че като им поискаме оферта, вече ще работим с тях и се обаждат да питат какво става.
По протокол всяка думица, входящ и изходящ разговор или мейл се пазят. Затова и се опитваме да предупредим хората, с които общуваме, да са по-премерени в разговорите си и изказа, но балкански нрави, не винаги се получава.

Днес например, един господин, който даде оферта за услуга, си направи лоша шега. Дал е оферта за нещо – примерно за настаняване, но програмния екип и „сигурността” са решили, че ще е друго мястото. Пишат един вътрешен мейл и се оказваме, за даденото мероприятие дори и в различна страна.
Това не е в правомощията нито на администрацията, която събира оферти, нито на който и да е било от нас. Фразата е вездесъща „Вашингтон или „посолството” каза”.... то не е каза, а „препоръча”.

Накратко, господинът и решил, че ще му ползваме услугите. Обажда се на офисния телефон, обясняват му, че плановете се променят, че ние много благодарим, но дори няма да изпратим и екип на „сигурността” да му обърне хотелчето с главата наопаки, понеже няма да го ползваме сега, но за в бъдеще със сигурност. Понеже не сме го ползвали, не можем да го препоръчаме.
Той сигурно е чакал нашата сделка и казва „само лъготите вие”....Стана прекрасно, понеже по нашите процедури той не само обижда служителя, с който говори, а обижда и правителството, което управлява програмата.

До преди 2 часа са преглеждали колегите кореспонденцията по темата с настаняването, за да видят как са вървяли преговорите – дали колежката не е обещала нещо. Та не е обещавала. При нас мейлите се копират поне до 2-ма човека още – за сигурност, а на „живи преговори” ходят поне 2-ма човека – отново, за да няма опити за подкуп.
За да е по-стриктно всичко, имам да дават 2 евро и 40 цента на човека от другата база, и ще ги преведа утре по банка и ще дам 2 евро за превода.

Сега утре човекът ще пише протоколи до полуда, заради израза „лъготите вие” и ще си обърне деня на 180 градуса, че и „сигурността” ще го препитва. Ако решат, могат и да го включат в черния списък на доставчиците и сам да си говори, както каза един от немските колеги, особено ако „сигурността” реши, че казвайки „само лъготите” е притеснил колежката ни и тя се е почувствала обидена и застрашена.
Аз съм сигурна, че човечеца ще иска да зачеркне деня от календара, да си вземе думите назад или изобщо да не се е захващал с нас.

Та и аз съм vendor и за втори път ще мина една процедура по clearance–  проверка на сигурността на кореспонденцията утре, и ще понапиша някой-друг протокол, защото според колегите ми има "уронващи престижа изрази". Де такива екстри в масовия живот.
Да не могат да те изкарат виновен за нещо. 

Делта, честит рожденик. Аз протечох сутринта, малко не разбрах за какво иде реч, а пред деня не мога да пиша, че трябва да се обяснявам какъв е този форум и какво правя на работа в него и дали не кодирам нещо.

Общи условия

Активация на акаунт