Машина за хляб - 17 част

  • 101 461
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
  • Мнения: 975
VANGOBI  smile3501

# 121
  • Мнения: 202
Привет на всички майстори.Здравей и на теб ivodoc.
Видях ги тези машинки и на мен специално ми харесаха.Мисля,че нормално за тези програми парите си струват.Аз направих лош избор от бързане,но поне за сега не съжалявам.Имам само 3 програми и всеки ден пека по хляб от програма френски и пълнозърнест.Доволна съм много,но кагато ми трябва само тесто след като втаса я спирам.Все пак е голяма помощ и удобство.
А сега за марката.Преди 4 години трябваше да подменя е се оборудвам с малко нова домакинска техника.И понеже все бързам влязох в технополис и карах наред.Почети всичките неща са ми от тази техника.До сега нямам проблем и аварии или ремонти.Направо казано им изкарах парите...искам да ги подменя но не се и развалят.Поне аз съм доволна.Тогава нямаше хлебопекарни от този вид.Уреда за готвене на пара и машината за сладолед не съм ги пробвала още,но се надявам всичко да е наред.Пожелавам ти да имаш безавариино месене и печене. newsm51
А тук благодарение на всички/са много мили и отзивчиви/се научих на много  неща за което съм им благодарна. smile3525 smile3525
Вече дори не ползвам и кантарче...всичко на око и в момента експериментирам...от няколко рецепти-една.

# 122
  • Мнения: 622
vangobi, да са ти живи и здрави рождениците!  Hug Питката ти е страхотна, поздравления!
ellia , твоят кекс също ми хвана окото, потърсих рецептата, но не я открих... казваш, че е на Танита... Има ли я публикувана някъде из темата?

# 123
  • Варна
  • Мнения: 975
Lubopitko,порових се из темите за рецептата но не можах да я открия,и аз вече не съм сигурна дали беше на Tanita ще си записвам от сега на татък чия е рецептата.Имам я преписана,ако искаш ще ти я напиша.

# 124
  • Мнения: 622
Lubopitko,порових се из темите за рецептата но не можах да я открия,и аз вече не съм сигурна дали беше на Tanita ще си записвам от сега на татък чия е рецептата.Имам я преписана,ако искаш ще ти я напиша.

Ако не ти представлява трудност, ще съм ти благодарна!  Hug

# 125
  • Варна
  • Мнения: 975
1/2ч.ч вода
3 големи яйца леко разбити
1/2ч.ч.олио
2ч.л.течна ванилия
2ч.ч. пресято брашно
1с.л. бакпулвер
1ч.ч.захар
7с.л. пресято какао
След сигнала за добавяне 1/2ч.ч. начупен на малки парченца шоколад.Пече се на програма за кекс.
Още веднъж искам да се извиня че не съм си записала чия е рецептата.

# 126
  • Русе
  • Мнения: 24
polin_a  Съжалявам, ако съм бил разбран неправилно и може да си сигурна в добрите ми намерения.
Само дано поста ми не е прозвучал като реклама. Нека уточня, че нямам отношение относно продажба на домакински електроуреди. Воден от желанието да помогна и факта, че тази марка машина не е популярна, реших, че ще е от полза на някй заинтересован.
По въпроса относно форумните общества, съм наясно , че повечето от хората в него се познават.
Относно четенето, преди писането, сме на едно мнение.
Човек трябва първо да се потруди , да попрочете, а после ако нещо не му е ясно чак тогава да пита.
Мисля, че точно по тая точка съм си свършил добре работата, тъй като в продължение на седмица прочетох всичките 17 части на темата.
Не съм искал да давам наставления. Просто споделих лични впечатления.
Ноктите и зъбите в определени случаи е добре да се показват, за да се поставят хората на мястото им.
Надявам се този път да бъда разбран правилно.
И понеже вероятно въпросът ми е останал незабелязан в многото изписани редове, ако може да помоля за рецепта за пухкав бял хляб, ако е възможно с прясна мая, без добавки на диетични брашна и смеси от ядки.

Все пак благодаря за посрещането  Flowers Rose     bouquet .

# 127
  • Мнения: 8 769
ivodoc е прав. Аз колкото и да чета (а признавам си всичките 17 теми не мога посмъртно да изчета от липса на време) няма да запомня кой с каква машина работи, честно ви казвам. В същност може в началото на темата (така и така има синтезирана информация) да се напише всяка от дващите рецепти с каква марка машина е. Долу-горе за ориентир може да стане.
Аз още нямам машина, но като си купя със сигурност ще гледам тукашните рецепти и с още по-голяма сигурност ще имам допълнителни въпроси. Всичко ми изглежда адски сложно сега като ви чета  ooooh!

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 16:46 от Доня Туфиня

# 128
  • Мнения: 9 785
ivodoc, да, сега като си повтори въпроса, се сетих, че го мернах някъде Laughing. Предпочитам варианта с малко думи - много неща Peace.
За съжаление в момента нямам време да ти пиша рецепта, но довечера, ако някой друг не ти е пуснал, ще напиша аз.
С най-добри намерения съм Peace.

Доня Туфиня, с всяко нещо е така. Докато не го направиш сама, ще ти изглежда сложно. Всички сме тръгнали оттам. И продължаваме да се учим, бъди сигурна Peace.

# 129
  • Варна
  • Мнения: 975
Ivodoc,Бял хляб правя по следната рецепта (от книжката на Мулинекс).
270 мл. вода
1,5 с.л. олио
1,5 ч.л. сол
1,5 с.л. захар
2 с.л. сухо мляко
500гр.бяло брашно
1,5 ч.л суха мая.
Сухата мая може да се замени с прясна,пече се на основната програма (при мен 1 с продължителност 3ч.15мин.)
Грамажа на хляба е 750гр.1,5ч.л. суха мая се равнява на 15гр. прясна.

# 130
  • София
  • Мнения: 974
Ето и моята рецепта,  за грамаж 750 гр. писах за нея в миналата тема Grinning

1 ч.л. сол
1 с.л мед /захар/
2 с.л олио
1-2 с .л. заквасена сметана /мляко, готварска сметана или просто не слагаш нищо млечно/
250 мл. вода
440 гр. брашно
1/4 кубче мая

Добавка по избор - кашкавал 50 гр. . Слага се като брашното се раздели на 2. Т.е Течности-брашно-кашкавал-брашно-мая
Използвам само жива мая, като не я разтварям предварително, а само натрошавам в кладенче в брашното. Това го правя вече 1,5 г. и проблем до момента не съм имала Hug
Машината ми е Мулинекс, използвам я на програма за 2ч 12 мин.

Всяка рецепта, може да се преобразува според машината и съответния /желан/ грамаж. Необходимо е само да обърнете внимание на точните пропоции течности и брашно, посочени в основните рецепти на съответната машина. И естествено да ги спазвате Wink Така може да експериментирате и правите рецепти не пригодени специално за машина за хляб. Спазвате само редът на слагане на продуктите и следите тестото /поне когато правите дадена рецепта за първи път/...тестото да е на топка и да не маже по бъркалките. Това е ...не ви трябват точни пропорции, вие ще си ги нагодите. Hug

# 131
  • Мнения: 383
ivodoc добре дошъл

Бял Хляб в Хлебопекарна с прясна мая



между другото Yuva мая е една от най качествените в Турция, която принадлежава международни грамоти на качество и производство

# 132
  • Мнения: 622
1/2ч.ч вода
3 големи яйца леко разбити
1/2ч.ч.олио
2ч.л.течна ванилия
2ч.ч. пресято брашно
1с.л. бакпулвер
1ч.ч.захар
7с.л. пресято какао
След сигнала за добавяне 1/2ч.ч. начупен на малки парченца шоколад.Пече се на програма за кекс.
Още веднъж искам да се извиня че не съм си записала чия е рецептата.

Благодаря ти! Само, че на моята машинка програмата за кекс няма сигнал за добавки...  Thinking Аз съм с Мулинекс 2000

# 133
  • Мнения: 1 116
ellia много хубав е станал кекса ти и наистина е много вкусен, особено за почетателите на всичко с шоколад.

Lubopitko,порових се из темите за рецептата но не можах да я открия,и аз вече не съм сигурна дали беше на Tanita ще си записвам от сега на татък чия е рецептата.Имам я преписана,ако искаш ще ти я напиша.

Ако не ти представлява трудност, ще съм ти благодарна!  Hug

Ето я рецептата Шоколадов кекс в машина за хляб

Понеже видях малко брашно в краищата, пропуснала съм да напиша, че след като се бърка към 10-на минути кекса, със шпатулка се остъргват стените, защото остава неразбъркано брашно.

Ах, докато пишех и lubopitko е писала Simple Smile Добави ги след 15-на минути от началото на бъркането, ако ти е около 2 часа програмата.

# 134
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
Тези които са с Мулинекс като мен,да ви споделя по съвет тук във форума оставих пляба след като се изпече да постои още половин час в машинката и кората му беше по тъмна.Опитаите ,защото може би бързаме да го вадим и затова е с бледа горна коричка.

Общи условия

Активация на акаунт